- 15 Temmuz 2024
- 636
- 959
- 25
-
- Konu Sahibi letthelightin
Anlayışınız için teşekkür ederim, evet bu da bir dert ama bdvde değil de hiçbir başlığa uymayan yazlara uygun bir dert, nedenini de açıklayayım aklınızda soru işareti kalmasın, çoğumuz ortak derdi ve böyle konularda genelde hep yemek tarifleri veriyoruz, pratik çözümler sunuyoruz, konu dertleşme gibi değil de sohbet etme gibi ilerliyor, günlük menü paylaşımı oluyor vs.Evet buzluk işi aşırı kafama yattı. Bir de Mune hanım bu tatlı da olsa bir dertti aslında ama forumdaki diğer dertlerle yarışamaz siz de haklısınız
Genelde fazla fazla alıp bozuyorumMerhaba, ben de çok zorlanıyorum. Ama yine de yöntemimden bahsedeyim; bir şeyler bozulmasın diye 2-3 günlük planlar halinde gidiyorum, malum artık sebzeler dolapta 3 güne bozulmaya başlıyor. Pazara gidiyorsanız gittikten sonraki günler sebzeleri en az 2şer günlük miktarda pişirerek geçirin. Diğer günler bakliyat, fırın yemekleri, tavuk pilav vs gibi. Balık seviyorsanız haftanın bir gününü balığa ayırmak da rahatlık oluyor :)
Domates biber sosu ve kışlık konserve tarifi de bakacağım bol bol. Çok sağolunben de kalan ekmegı atarım sonra onu yumurtalı ekmek yaparım mesela
ya da tum taze ekmektır fazladır sonra cıkınca o da yumusacık oluyor ve yenıyor zaten
dedıgınız gıbı karnabajhar, lahana hazırlar cıgden atarım.
baktım domates, bıber fazla bozulacak gıbı ya aırfry de kızartırım kahvaltıda falan ya da etın yanına gıder derım. hızlı yenıyor oyle olunca . ya da dograr kıslık gıbı atarım. halen yukardan dmates bıber cıkartıyorum mesela, yemeklerıme kullanıyorum cok da rahat oluyor
Ben de böyle ön hazırlıkla gideceğim artık.Hafta sonu alışveriş yaparak ona göre de bir liste hazırlıyorum, sebze, bakliyat et gibi sıralıyorum. Buzluk için köfte çeşitleri, tavuk vs., haşlanmış bakliyat olur genelde onlarda kurtarıcı oluyor. Bizim evde pizza, pide gibi yiyecekler de çok sevilir, onların hamurunu akşam yoğurur buzdolabına atarım, doğranacaklari da hazırlar ertesine güne daha az is bıraķırım.
bır kez alısınca cok hosunuza gıdecek bu duzen ve hatta devam edeceksınızDomates biber sosu ve kışlık konserve tarifi de bakacağım bol bol. Çok sağolun
Şimdi 10bin daha eklendi sadeceaskim en son 40 bindi
İşte ocaktakini hop thermoyaAraştırdım onu da, tek çeşit yemek yapanlar için iyi. Bir seferde eşim ayrı, ben ayrı, oğlum ayrı yemek istiyor. Ocakta ayrı yemek, airfryer de bana sebze, fırında tavuk hepsi aynı anda çalıştığı oluyor