Merhaba..
Evimde bu konuda beceri oluşturamadım daha..Sıkıntım fazla titiz olmam zaten..Dışarı poşetiyle öylece dolaba koyamam.Buzdolabı poşeti yada tupper olacak..Zaten herhangi bi şeyi dışını iyice yıkamadan dolabıma koymuyorum örnek olarak süt ,yoğurt..Şimdi, sırayla gideyim..
1_ Sebzeleri eve getirir getirmez yıkayıp öyle mi yerleştiriyorsunuz?
Ben yıkayıp yerleştimek istiyorum çünkü sirkeli suda bekletiyorum önce biraz.Yani acil lazım olduğunda yıkamak zaman alıyor..
2_Yerleştirme yaparken sebzeleri nasıl koyuyorsunuz?Yani haftalık pişirme planı yapıp ona göre mi sırayla üstüste yerleştiriyorsunuz? Sebzeleri dayanıklılığına göre saklamak daha mantıklı duruyor sanki..
3_Patates soğan dışarda filizleniyor bunları dolaba koyuyor musunuz?
Ben patatesleri buzdolabına koyuyorum buruşmasınlar diye.Soğanları tupper kiler kabına koydum o düzen öyle oturdu.
4_Meyveler çabuk bozuluyor yıkasak mı yıkamasak mı?
Meyve acil lazım olmuyor çünkü yemeğe falan doğranmıyor mesela..
5_ Arada kalmış sebzeleri ne yapalım? Örneğin havuç hem meyve , hem de yemeklerde kullanıyoruz..Yada turp mesela, yemek zamanı salatada vs lazım oluyor..
6_ Salata malzemelerini birarada mı saklıyorsunuz?
Salata yaparken tek tek sebze çıkartmak en büyük derdim..
7_ Haşlanması gereken yeşillikleri önce haşlayıp mı kullanıcaz yoksa direk dolaba mı koyucaz?
Mesela kara lahana , asma yaprağı..Bunları haşlayıp pişirme listesinde en öne mi alıyorsunuz?
Bunlar aklıma gelen ana noktalar..Eklemek isteyenler öneri eklerse sevinirim.Teşekkürler , sevgiler....