• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar Malzemelerini Buzdolabına Yerleştirememek :S

Vaktin bol mu diyenlere söyliym ben buna vakit ayırıyorum siz istemiyosanız ayırmayabilirsiniz..Kırk çeşit insan var hepsi aynı mı olsun?Ben böyle olmak istiyorum geliştirici önerisi olan varsa buyursun yazsın..
Hayır ben yaptığım normal mi diye sormadım ki zaten nasıl dolabımı daha iyi düzenlerim dedim..Şu kk'da ne ilginç insanlar var Ya Rabbim..
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: msy
Vaktiniz çok bol herhalde,benim en nefret ettiğim iştir buzdolabı yerleştirmek..Eşim yerleştirir genelde..Bir buzdolabına ayaracak okadar vaktimde yok ayrıca.
Sizin ayıracağınız vakti de eşiniz ayırıyormuş işte sonuçta dolap kullanıyor herkes..Demekki sizde de bi düzen var..Bu işi bizim evde ben üstlendim ve seviyorum diye işi gücü yok vakti bol diye mi anlamak gerekiyor?
 
Son düzenleme:
Sizin ayıracağınız vakti de eşiniz ayırıyormuş işte sonuçta dolap kullanıyor herkes..Demekki sizde de bi düzen var..Bu işi bizim evde ben üstlendim ve seviyorum diye işi gücü yok vakti bol diye mi anlamak gerekiyor?
Kinayeli konuşmadım,gerçekten de buzdolabı yerleştirmekten nefret ederim,gerçekten de ona ayıracak 5 dakikam yok..
 
patates ve soğan buzdolabına konur mu

Ben patatesi koyuyorum uzun süre durduğu için kötü oluyor
Patates ve soğan buz dolabında saklanmaz. Patates kuru ve ışıkısız bir yerde saklanmalıdır. Nemli ortamda çimlenebilir ve çimlenmiş patates zehirler. Meyve, sebzenizi ve yumurtanızı yıkamadan saklayınız. Gıda mühendisinden öğrendim.
 
Ayyy ne cok dert etmissiniz, bende nefret ederim dolap yerlestirmekten ama artik cok buyuk dolaplar cikti hayalim 2 kapili olandan soyle genis genis yerlestirmek icin. Valla dolapta ki temizliginize hayran kaldim ama sanki bazi seyleri yikamadan koymak daha iyi gibi. Tabi kesinlikle o disari posetleriyle dolaba yerlestirmemek lazim.
Mesela salata icin yesil sogan, maydonoz herhangi bir yesillik diyelim, ayiklar pisligini alir havlu kagida sarar sonrada saklama kutusuna koyarim. Benim evin alt katinda kilerim var soguk oldugunda patates sogani oraya koyarim, meyvelir oda sicakliginda sepete koyarim bozulmayacaklari elma /muz /portak gibi, ama daha hassas olanalri mesela cilek kivi onlar bir kutusunda dolapta olur. Valla sebzeleride yikayip koymam yani yemek yapmanin ne derece aciliyeti olabilir sebzeyi sirkeli suda bile bekletip dipten temizlik yapsaniz 5-10 dak en fazla bunun icin cabuk curumesini goze alinmaz bence. Genelde bir raf sebze , bir raf meyve gbi ayiririm Ama dedigim gibi dolap kucukse oyle hicbir duzen olmaz buldugun yere koyarsin yani.
Haftalik pisirme planina bayildim ama bana kalirsa cok takintilisiniz bu konuda gibi, yani mukemmel olsun istiyorsunuzda, valla hic oyle plan yapacak ne enerjim ne sabrim neden uygulayacak iradem olur. Cocugumda yok o yuzden canim hangi gun ne isterse onu pisiririm, ha belki cocugum olsa daha dikkatli olabilirim zaman gosterir onuda.
Boyle seyleri cok kafaya takmayin derim bosuna stres size yazik. Birakin domatesler ve elmalar ayni sebzelikte kardes kardes dursunlar dunyanin sonu degil.
Ha asma yapragi falan isinide annenize veya bir buyugunuze sorun bidona basmak lazim onlari cunku. Kara lahanayida birtek salatalarda kullaniyorum ben pek oyle haslama falan o islerde deneyimim yok , ha annem birde renk versin diye bir sene tursuya koymustu o kadar yani kara lahana bilgim.
Merhaba arkadaşım, turşu, sirke, salça, salamura vb. şeyleri plastik bidona değil cama kurun. Çünkü içinde asidik ortam fazla olan bu gıdalar plastiği de eriterek gıdanın içine karışmasına ve kanserojen hale gelmesine neden oluyor. Bir de piştikten sonra gün gün bekleyip bayatlayan yemek hastalık sebebi. Yiyebileceğimiz kadar, kısık ateşte, fazla öldürmeden günlük pişirmek sağlıklısı.
 
bence de dolap temizliği çok öenmlidir, bende hiçbir ambalajlı ürünü silmeden dolaba kaldırmam mesela...eve gelene kadar kimler kimler dokunuyor süt, yoğurt, kavanozlar vb. iyice silerim içim rahat etmez benimde. ama sebzeleri yıkamam çabuk bozuluyorlar o zaman, alışveriş poşetlerini mutlaka değiştiririm. bi ara deli gibi yumurtaları yıkar öyle yerleştirirdim ama yanlış olduğunu öğrenince yıkamıyorum kullanmadan önce yıkarım mutlaka ve kapalı kutuda saklarım, sanki o yumurtaların dışı çok mikroplu geliyor bana.
 
Merhaba arkadaşım, turşu, sirke, salça, salamura vb. şeyleri plastik bidona değil cama kurun. Çünkü içinde asidik ortam fazla olan bu gıdalar plastiği de eriterek gıdanın içine karışmasına ve kanserojen hale gelmesine neden oluyor. Bir de piştikten sonra gün gün bekleyip bayatlayan yemek hastalık sebebi. Yiyebileceğimiz kadar, kısık ateşte, fazla öldürmeden günlük pişirmek sağlıklısı.


Soran hanim ben degilim ama, bende dikkate aliyorum, hem artik annemde kv de de buyuk cam kavanozlara gectiler tursu yapsak falan islerinde, ben bidon diye lafin gelisi soyledim. Artik cok rahatlikla istenilen buyuklukte cam kavanoz/bidon bulunuyor hemde dediginiz gibi cam her zaman sagliklidir.
Zeytinyagi, pekmez gibi el yapimi seyler aldigimda cam siselerde saklarim mesela, sizin orda hala varmi bilmiyorum benim yasadigim yerde taze cam sisede gunluk sutler var onlardan alirim, asla plastik saklama kabi kullanmam.
Mutfagima mumkun oldugunda az plastik kokenli malzeme sokmaya gayret ediyorum. Limon sikacagi camdan, kevgir celikten, hem bulasik makinesine de rahatlikla konuluyor.
 
Tesekkurler bilginiz icin bilmiyordum ama cok kirli oluyorlar sakladigim yeri pisletiyor bir de cok sik tuketiriz bebegim falan var temizligine dikkat ediyorum
Çok fazla temizlik gelecekte çocuğunuzda sağlık problemlerine neden olabilir. Elbette temizlik güzeldir fakat bazı şeyleri çok fazla yapmamaya özen gösterin. Mesela arkadaşım her hafta koltukları sildiriyordu. Sonra bebekte yaralar çıkmaya başladı. Doktora gittiklerinde ortaya çıktı. Bebek koltuklara ağzını değdirdiği için oradan deterjan kalıntılarını aşldığı için vücudunda yaralar çıkmıştı. Buna benzer bir sürü olay var gördüğüm. Kuzenim hijyen olsun diye klozet kapağını çamaşır suyuyla siliyordu. Kızının poposunda dermatit oluştu ve etleri açıldı. Bebekler önce evde olan mikroplardan bağışıklıklarını güçlendirirler, sonra da dışarıdan. Siz eğer çok titiz ve hijyenseniz, ileri de akciğer sorunlarıyla yada dermatolojik sorunlarla karşılaşabilirisinz. Sevgiyle...
 
Ben dr buzdolabıma titizimdir. Düzensiz dolaplar canımı ruhumu sıkar.

Marketten gelir gelmez yerleştiririm sonraya kalınca kalıyor çünkü. Herşeyin belirli kabı var hususi bunu bana koyayım demedim zamanla oluştu. Yeşillikleri bir arada koyarım poşetle asla koymam. Kağıt havlu sererim altına üstğnü de yine kağıt havluya koyarım. Şimdi tapır aldım artık maydanoz tere roka gibi yeşillikleri ona koyuyorum. Domates patlıcan salatalık biber kabak gibi sebzeleri dolabın sebze bölümüne özenle yerleştiririm. Kahvaltılıklarım en üstteki rafta soldadır. Dolabın kahvaltılık koyma bölmesine fazla olanları koyarım. Dolabımı açınca içim açılacak tıkış tıkış sevmem ben de temizlikten öte düzen merakım var.
Meyve kablarım da ayrıdır sadece meyve koyarım onlara ama yıkamadan koyarım. Bi kısmını yıkayıp kurılayıp dışarda turuyorum soğuk soğuk yenmiyor çünkü.. Aklıma gelenler bunlar.. ha vu arada sucuğu üç poşete sarıyorum kokmasın diye:) dolabınıza vanilya koyun kızlar kokuyu alıyor
 
Merhaba..
Evimde bu konuda beceri oluşturamadım daha..Sıkıntım fazla titiz olmam zaten..Dışarı poşetiyle öylece dolaba koyamam.Buzdolabı poşeti yada tupper olacak..Zaten herhangi bi şeyi dışını iyice yıkamadan dolabıma koymuyorum örnek olarak süt ,yoğurt..Şimdi, sırayla gideyim..
1_ Sebzeleri eve getirir getirmez yıkayıp öyle mi yerleştiriyorsunuz?
Ben yıkayıp yerleştimek istiyorum çünkü sirkeli suda bekletiyorum önce biraz.Yani acil lazım olduğunda yıkamak zaman alıyor..

2_Yerleştirme yaparken sebzeleri nasıl koyuyorsunuz?Yani haftalık pişirme planı yapıp ona göre mi sırayla üstüste yerleştiriyorsunuz? Sebzeleri dayanıklılığına göre saklamak daha mantıklı duruyor sanki..

3_Patates soğan dışarda filizleniyor bunları dolaba koyuyor musunuz?
Ben patatesleri buzdolabına koyuyorum buruşmasınlar diye.Soğanları tupper kiler kabına koydum o düzen öyle oturdu.

4_Meyveler çabuk bozuluyor yıkasak mı yıkamasak mı?
Meyve acil lazım olmuyor çünkü yemeğe falan doğranmıyor mesela..

5_ Arada kalmış sebzeleri ne yapalım? Örneğin havuç hem meyve , hem de yemeklerde kullanıyoruz..Yada turp mesela, yemek zamanı salatada vs lazım oluyor..

6_ Salata malzemelerini birarada mı saklıyorsunuz?
Salata yaparken tek tek sebze çıkartmak en büyük derdim..

7_ Haşlanması gereken yeşillikleri önce haşlayıp mı kullanıcaz yoksa direk dolaba mı koyucaz?
Mesela kara lahana , asma yaprağı..Bunları haşlayıp pişirme listesinde en öne mi alıyorsunuz?


Bunlar aklıma gelen ana noktalar..Eklemek isteyenler öneri eklerse sevinirim.Teşekkürler , sevgiler....
Belki yazan olmuştur ama yine de yazayım.patatesin içine bir iki tane elma koyarsaniz kolay kolay filizlenmez.balkonda tutabilirsiniz
 
buz dolabi yerleşme şekli..
buzdolabiniz boş olunca karbonatla silin... raflari heryeri..
sora pazardan ve marketten gelince...
ilk sirayi kahvaltilik bişeyler koyun..
ikinci sirayi yogurt felan varsa onu koyun...
en altaki sebzeler meyveler bölümü olsun.. :)
kolay gelsin..
bizim raflar camli.. telli felan açik olsaydi daha iyimişş.. camlar çok buzgulaniyor. :KK17::110:
 
Biz domates,biber ve bazi meyveleri yikayip koyariz sebze kabina.

Sogan ve patatesi balkona koyup ustune bez orteriz gunes gormesin yumusamasin diye.

Ama kirazi,kayisiyi,seftaliyi yikamadan koyariz cunku yikarsak curur bunlar
 
Sebzeleri öncelikle kurutmak daha sonra uygun buzdolabı poşetleriyle öncelik ve hassaslık sırasına göre raflara yerleştirmek lazım. Patates buzdolabına asla konmamalı çünkü içerisindeki nişasta şekere dönüşüyor ve pişirildiğinde çok zararlı oluyor. yumurtaları da kendi kutusunda muhafaza etmeli.
 
Back