• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar Malzemelerini Buzdolabına Yerleştirememek :S

Denediniz mi bunu gerçekten? İlk kez duyuyorum şaka gibi geldi :)
Yapıyorlar bilinen bi yöntem. Vazoya konur gibi bi bardağa koyun. Suyu da ekşimesin bakteri üremesin diye iki günde değiştirn. hiç solmuyo diyolar. Bizde hemen yendiği için gerek duymuyorum:)

Ya kal geldi.

Yıkamıyorum sütün dışını falan. İçi zaten steril. Bardağa koyarken de dışıyla zaten işim yok. Neden yıkayayım? Yoğurdun dışını neden yıkayayım? Bu ne saçmalık? Neden bunlarla vakit kaybedeyim?

Yoğurt dışı yıkanmadı diye ölen olmadığı sürece de yıkamıycam.

Yeşillik mi lazım, çıkarır sirkeli suda iyice yıkar bide temiz sudan geçirirsin tamam.

Bunun sonu psikolojik tedavidir. Hasta olursunuz yapmayın.

İtiraf etmek gerekirse pazardan almıyorum çünkü bizim pazarcılar gerçekten aşırı pis ve sözlü taciz oluyo. Yani gelen geçene laf atıyolar kızlara özellikle. İğrendiğim için gitmiyorum..

Marketlerde de poşetler rulo halinde ilk kullanım zaten o yüzden dolaba sokuyorum dışı pis değil.

Parmağını köküne kadar burnuna sokan pazarcılarımız çok o yüzden marketten almaya özen gösteriyorum en azından istersem bi tane biber alırım kim ne dicek. Pazarcıların suratı asılıyoa hatta bazen vermiyolar bile. Muz salkımını falan böldüremezsin kıyamet kopar.

Hem hijyen hem ekonomi açısından marketten alıyorum. Hiçbirşeyi de yıkayıp koymuyorum. Evde herkes at gibi sağlam.
Bunların doğru olduğunu savunmuyorum herkes istediğini yapmakta özgür.
Ayrıca o marketteki sebzeler de pazardakinden farklı değil yani tiksindirmek gibi olmasın da onları toplayanlar da çok temiz değildir.. Süt kutusunu markette herkes ellediği için rahatsız oluyorum evet farkındayım bunu aşmam gerek ama böyle iyiyim şimdilik.Elleyenler belki burnunu karıştırdı yada başka bi yerini elledi diye yıkıyorum:)

Bu sirkeli su olayı Erkan Topuz'un çok vurguladığı bişey o yüzden yapıyorum.Aslında öncesinde zeytinyağlı sabuna ıslayın sirkeli suyla durulayın demişti de artık onu da yapmıym dedim:)

Bunların doğru olduğunu savunmuyorum herkes istediğini yapmakta özgür.
Ayrıca o marketteki sebzeler de pazardakinden farklı değil yani tiksindirmek gibi olmasın da onları toplayanlar da çok temiz değildir.. Süt kutusunu markette herkes ellediği için rahatsız oluyorum evet farkındayım bunu aşmam gerek ama böyle iyiyim.Elleyenler belki burnunu karıştırdı diye yıkıyorum:)
Orası tabii ki öyle ama sonu olmayan bişey bu.

Bendr dr sürekli el yıkama vardı. Ama aşmaya çalıştım şükür azaldı. Tamam titizlik güzel ama hayat zehroluyo.

Ellerimin perdeleri olur ya parmak araları, inanın kabuk gibi sertleşirdi yıkamaktan. Kanayan yerler olurdu çatlayıp.

Aşmaya çalışın her şeyi yıkayamayız..

Marketlerdr dr depolar var ama en azından köküne kadar burun karıştıramaz personel çünkü kamera var. Nispeten daha iyi burdakilerden..

canım tupper sera seti varya . büyük boy olanin altina havlu pecete koyuyorum . marulumu dereotu maydonz roka hepsini havlunpeceteye sarip koyuyorm tuppere. tabi bi kac tane olmasi lazim. domatesleri ve salataliklari da tuopere yerlestiriyorum. ince saklama kabi da olur. havuclari turplari vs de tuppere koyuyorum ttabi hespinin altina havlu peceteyle . kullancagim zaman da yikiyorum . meyvelerim meyve sepetinde. onlarinda altinda kuru bi bez ve havlu pecete koyuyorum. mis gibi oluyorlar.

dısardan eve gıren bırsey asla yıkanmadan sılınmeden dolaba gırmez
herseyı yıkıyorum ayıklıyıp kurutuyorum
yesıllıkler bı yerde meyve bı yerde
tupperlarda saklı kalıyor
patates sogan sarımsak onlar ıcın tasarlanmıs hasır katlı sepetlerde balkonda

2 haftalık alısverıs yapıyorum hemende tuketılır bızde cunku yemek lıstesı olusturuyorum haftalık dolayısıyla hıcbıseyım zıyan olmuyor

patates ve sogan icin hasir kabim.var onun da altina pecete koyup serin ve karanlik yerde bekletiyorum . cimlenme olmuyor

Merhaba..
Evimde bu konuda beceri oluşturamadım daha..Sıkıntım fazla titiz olmam zaten..Dışarı poşetiyle öylece dolaba koyamam.Buzdolabı poşeti yada tupper olacak..Zaten herhangi bi şeyi dışını iyice yıkamadan dolabıma koymuyorum örnek olarak süt ,yoğurt..Şimdi, sırayla gideyim..
1_ Sebzeleri eve getirir getirmez yıkayıp öyle mi yerleştiriyorsunuz?
Ben yıkayıp yerleştimek istiyorum çünkü sirkeli suda bekletiyorum önce biraz.Yani acil lazım olduğunda yıkamak zaman alıyor..

2_Yerleştirme yaparken sebzeleri nasıl koyuyorsunuz?Yani haftalık pişirme planı yapıp ona göre mi sırayla üstüste yerleştiriyorsunuz? Sebzeleri dayanıklılığına göre saklamak daha mantıklı duruyor sanki..

3_Patates soğan dışarda filizleniyor bunları dolaba koyuyor musunuz?
Ben patatesleri buzdolabına koyuyorum buruşmasınlar diye.Soğanları tupper kiler kabına koydum o düzen öyle oturdu.

4_Meyveler çabuk bozuluyor yıkasak mı yıkamasak mı?
Meyve acil lazım olmuyor çünkü yemeğe falan doğranmıyor mesela..

5_ Arada kalmış sebzeleri ne yapalım? Örneğin havuç hem meyve , hem de yemeklerde kullanıyoruz..Yada turp mesela, yemek zamanı salatada vs lazım oluyor..

6_ Salata malzemelerini birarada mı saklıyorsunuz?
Salata yaparken tek tek sebze çıkartmak en büyük derdim..

7_ Haşlanması gereken yeşillikleri önce haşlayıp mı kullanıcaz yoksa direk dolaba mı koyucaz?
Mesela kara lahana , asma yaprağı..Bunları haşlayıp pişirme listesinde en öne mi alıyorsunuz?

Bunlar aklıma gelen ana noktalar..Eklemek isteyenler öneri eklerse sevinirim.Teşekkürler , sevgiler....

1) sebzeleri ve meyveleri yıkarsan ömrünü kısaltırsın. daha çabuk bozulurlar.
2) ezilebilecek maruldu maydonozdu vs gibi hassas sebzeler bir yana domatesler için ayrı raflara.
3)balkonda sepet var onda bozulup yeşillenmiyor.
4) 1. madde de dediğim gibi yıkamak ömür kısaltır.
5)Havuç ve turp sebze dir bu yüzden salata malzemeleri ile bir durur.
6)evet bir ara da aynı rafta saklıyoruz.
7) taze taze pişeceği zaman haşlanıyor

Evet o sera setin her boyu var bende:)Ama yetmiyor sanırım en büyüğünden almam gerek..Yıkamadan koyunca bişey olmuyorsa öyle yapayım ya bende

sebzeler ıslaksa başka poşete koyup içine bir havlu peçete atar buzdolabına tıkarım.
ıslak değilse direk tıkarım. ne sebzesi olduğu farketmez her türlü tıkarım. sadece domatesleri ayrı koyarım ezilmesin diye.
hayatımda patates ve soğanı dolaba koymadım. filizlenirse hemen soyup cam kavanoza alıyorum ve en kısa zamanda tüketiyorum. meyveleri yıkamam kabuklarını her zaman doğrarım.
salata malzemelerini önceden doğramam, yumuşayıp kötü oluyor bence tadı da değişiyor.

Orası tabii ki öyle ama sonu olmayan bişey bu.

Bendr dr sürekli el yıkama vardı. Ama aşmaya çalıştım şükür azaldı. Tamam titizlik güzel ama hayat zehroluyo.

Ellerimin perdeleri olur ya parmak araları, inanın kabuk gibi sertleşirdi yıkamaktan. Kanayan yerler olurdu çatlayıp.

Aşmaya çalışın her şeyi yıkayamayız..

Marketlerdr dr depolar var ama en azından köküne kadar burun karıştıramaz personel çünkü kamera var. Nispeten daha iyi burdakilerden..
İyi bilirim benim iyileşmiş halim bu yani okb desteği aldım öyle söyliym.Ama düzeliyorum pat diye olmuyor üstüne gittikçe düzeliyor insan.Zaten sebzeleri meyveleri de kimyasal maddelerden arındırmak için böyle detaylı yıkıyorum.Bir de dışarı poşetlerini kullanmamak gibi bir kriterim var bu hastalıktan değil böyle prensip oluşturdum diyelim.

Back