Belki my mental illness derken, annesini değil, aklında çözemediği sorunlarını kasdetmiştir. Kendini rahatsız eden sorunların İsmini koyamıyor. Bu sorunların sebebi bu. Bir şeyler var devamlı çözemediği. Çözemeyince vücuduna zarra vermeye başlıyor. Bir şekilde rahatlatıyor, kontrolden çıkınca bir şeylere hükmetme ihtiyacı mı, kendini cezalandırma mı bilmiyorum.
Mesela stressten dolayı yemek de böyle bir şey. Gerçek sorunları çözemeyince, başka sorunlar üretiyorsun, geçici hazlar bulmaya çalışıyorsun. Hatta özgüven eksikliği duyan kişilerin, kendini önemsiz hissettiği için dünyada daha çok yer kaplıyarak bu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını bile okumuştum. Bir yerden sonra kısır döngüye dönüşüyor tabi ki bunlar, sorunun asıl kaynağına inilmediği için.
Bu ropörtajın kısa bir bölümü yalnızca. Diğer kısımlarında bu konudan bahsetmiyor. Geneli diana nın hayatından ve eşiyle ilişkisiyle ilgili olduğu için, çok aydınlatıcı olmaz. Ama bir prensesin bunu tüm dünyanın önünde açıklayabilmiş olması büyk cesaret ister. terapinin ve zaman işe yarıyor demek ki.
Ayrıca başkaları da bunu yapıyormuş demek de teşvik edici olur mu bilmiyorum. Siz bence iyi bir pedagogdan, ya da ergen psikiyatristinden yardım alın. Danışarak atın adımlarınızı.
Bizim de böyle zor dönemleri olmuş tanıdıklarımız oldu. Çocuklara ağır gelebilecek durumları pedagogla danışarak ve onunla beraber açıkladılar. Sonrasında da götürmeye devam ettiler. Bir sefer gidip konuşup gelmek yeterli olmayacaktır.