Psikolojisi bozuk belli. Benim oglumda babasiz buyudu. Ergenligide sorunsuz gecti cok sukur.Ne mutlu ki sizler varsiniz yaninda. Onun kendine yapabilecegi en buyuk iyilik okuyup guzel bir meslek sahibi olmasi.İyi geceler arkadaşlar. Bugün 15 yaşındaki kız yeğenimin sağ kolunun önüne ve arkasına sayamadığım kadar çok çizik attığını fark ettim. Bazısı biraz daha eski bazısı daha yeni görünüyordu. Neyle yaptı anlamadım ama sanki çok derin değillerdi emin değilim. Ben ve kız kardeşim dilimiz döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştık ama sizlerden de varsa tavsiyenizi veya kendi hayatınızdan vereceğiniz örnekleri dinlemek isterim.
Yeğenim hakkındaki bilgiler:
-Lise 1. sınıf öğrencisi
-Bildigim kadarıyla erkek arkadaşı yok ama koreli Çinli vs şarkı gruplarına aşırı hayranlığı var.
-Annesi babası boşandı ve diğer iki kardeşiyle beraber annemle yani anneannesiyle yaşıyorlar.
-Annesini 16 aydır hiç görmedi, annesi aramıyor sormuyor. Babası da ayda en fazla 3-4 gün geliyor.
-Ders notları ortalama diyebilirim ilk dönem teşekkür aldı. Öğretmenleri de yeğenimi ahlaki olarak çok beğeniyor şimdiye kadar hiç olumsuz birşey gelmedi okuldan diyebilirim.
-Daha önce birkaç kere psikologa götürdük iki büyük yeğenimi yaşadıkları bu olayları psikolojik hasar almadan atlatabilmeleri için. İkisinin de yaşıtlarına göre çok olgun olduğunu ve psikolojik hiç bir sorunları olmadığını söylemişti. Simdi 2 hafta sonrasına tekrar randevu aldım.
Yeğenimin böyle birşey yapmasını asla beklemezdim görünce şoka girdim ama asla kızmadık aksine gayet sevkatli yaklaştık. Yine de babası veya öğretmenleri görürse kizabilir diye korkuyorum ya da annem görürse çok üzülecek, aşırı bir tepki verebilir... Asıl büyük korkumsa kendine çok daha büyük zararlar vermesi. Geçenlerde "keşke annem kısır olsaydı da hiç çocuk doğurmasaydi" bile demişti.
Şimdi sizlerden ricam yeğenime de okutabilecegim üslupla bu meseleye yorum yapmanız. Yardımlarınızı bekliyorum...
Kıyamam ben ona. İçinde kimbilir neler yaşıyor. Ergenlik zaten zorken bir de yanında anne baba yok. Siz çok iyisiniz ama malesef onun yüreğinde anne baba yerini tutmuyor. Tedaviye devam edin ama iyi bir psikologla.
Ablanız neden görüşmüyor çocuklarıyla?
Allah annenize ve size sağlık ve huzur versin. Çocuklara kol kanat germissiniz, birkaç yıla sıkıntınız kalmaz insallah. Siz sabır ve sevgiyle yaklaştıkça kuzunuz da düzelecek.Evden kaçtı. Başka adamla evlendi hatta ondan da bir çocuğu olmuş. Cocuklari dahil tüm ailesini sildi.
öncelikle mevzuyu hatırlıyorum. yaşadıkları hiç kolay değil...
aslında bu durum ölümü istemekle ölüm korkusunu yaşamak arasında bir psikoloji ile yapılıyor. bu anlamda gözlemleyin sürekli... iki uç noktada sarsıntılar yaşayabilir.
dikkat çekmek için değildir yaşadıklarından ötürü...
içindeki acı kolundakilerden fazladır belki de... anlatamadığı, kendine bile itiraf edemedikleri çoktur.
babayla daha çok vakit geçirebilseler keşke...
herhangi bir madde vs... eğilimi var mı?
siz de öğretmensiniz, branşımız da aynı. manevi anlamda vücudunun ona emanet verildiğini ve koruması gerektiğinden bahsetmişsinizdir zaten...
belki bu izlerin hayatı boyunca onu üzecek izler olduğunu söyleyebilirsiniz. kız olduğu için belki bu durumdan etkilenebilir.
en doğru davranışı bir psikolog yada rehber öğretmen önerecektir.
bana kalırsa yaşıtlarıyla olabileceği müzik, spor, izcilik, gezi gibi gençlik kulüpleri tercih edilebilir. değerler eğitiminin yoğun olduğu yerlerde de kişiliği çok daha fazla güçlenecektir. sadece psikologa gitmek girdapta bırakabilir çünkü...
Evet ona tam da dediğin gibi yaklastik canim. Kiz kardesim ilerde gelin olacagindan, o izlerden utanacagindan cok pismana olacagindan filan bahsetti. Ben de ona güzel bir elbisemi vermistim. Sana emanet ettiğim elbiseyi kesmezsin dimi dedim o da yoo kesmem dedi ben de oyleyse neden Allah'ın emaneti olan bedenini kesiyorsun dedim. Sasirdi.
Sosyal hayati sıfıra yakın. Tamamiyle kendini odaya kapattı ve okul harici zamanlarini bahsettigim muzik grupları ile alakali seyleri takip ederek ve resim cizerek geçiriyor. Herhangi bir bağımlılığı yok ama yatkınlığı var midir bilemem.
Aslina bakarsan anne-babasinin varlığı yoklugundan cok daha fazla zarar veriyordu. Babası her geldiğinde çocuğa psikolojik baskı yapıyor. Neden takdir almadin da tesekkur aldin? Neden 90 almadin da 80 aldin? Sen aptal misin gerizekali misin vs... Yeğenim cevap verince de bağırıp çağırıyor hatta bir defa tokat bile atti. annesinin de örnek bir anne olmadığını biliyorsun zaten.
Bu tür olaylari yapan bir kac kisiyle tanismistim ve hepisinin söyledi ayniydi. Faça atarak icindeki acilari bastiriyorlarmis .... ve onu yaparken hic aci cekmiyorlarmis aksine o fiilin onlarin acilarini hafifletttigini ve zevk verdigini söylemislerdi
Nedenini sordugumda bana şunu yazdı:
Sometimes I have to get over my mental illness and I can't do it to me there is one option left except cutting myself
(Tam tercüme edebildim mi bilmiyorum)
Bazen zihinsel hastaligimdan kurtulmam gerekiyor ama kendime bunu yapamıyorum. Kendimi kesmekten baska tek bir çarem kaliyor.
Iste kendince acilarini bastiriyor... ben bunu yapan bir cok genc tanidim hemen hemen hepiside ayniydi. Bir üye bu tür kisilerden uzak durulmasi gerektigini yazmis. Aksine bu cocuklarin sevgiye, sefkate ihtiyac var. Bir an evvel tedavi olmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?