• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim koluna faça atmış

bu arada sorunlar hakkında ingilizce konuşmak yardımcı olabilir. Bu çocuklarla konuşurken veya psikolojide kullanılan bir şeydir. Kendi dilinde olmadığında, kendine biraz daha dışarıdan baktığı için, daha rahat hissedebilir. Sanki başkasının sorunlarından bahsediyor gibi. Böylece kendini korurken, aynı anda iletişim de kurar.

Ben ingilizce öğretmeniyim. Mesela özellikle yetişkinlere dil öğretirken, hata yapmaktan korkanları konuşturamazsınız bir türlü. Ama hata yapmadan ve konuşmadan dil öğrenilemez. Bu durumlarda acting çok işe yarar.

Sınıftakilere farklı kimlikler verirsiniz. Sen mr jones sun dersin, hatta ona komik bir şapka filan taktırırsın. O sırada farklı biri olduğunu düşündüğü için, öğrenci kendine ket vurmayı bırakır. Çünkü yaptığı hatalar, onun değil, mr jones un hatalarıdır.

İngilizce iletişim kurmak hem gençlik, hem bununla ilgili olabilir.

Ama benim dediklerim bir kaynak değil tabi ki. Yanlış yönlendirmek istemem. Mesela adem güneş gibi bir uzmana danışmak çok daha etkili olacaktır.

Belki my mental illness derken, annesini değil, aklında çözemediği sorunlarını kasdetmiştir. Kendini rahatsız eden sorunların İsmini koyamıyor. Bu sorunların sebebi bu. Bir şeyler var devamlı çözemediği. Çözemeyince vücuduna zarra vermeye başlıyor. Bir şekilde rahatlatıyor, kontrolden çıkınca bir şeylere hükmetme ihtiyacı mı, kendini cezalandırma mı bilmiyorum.

Mesela stressten dolayı yemek de böyle bir şey. Gerçek sorunları çözemeyince, başka sorunlar üretiyorsun, geçici hazlar bulmaya çalışıyorsun. Hatta özgüven eksikliği duyan kişilerin, kendini önemsiz hissettiği için dünyada daha çok yer kaplıyarak bu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını bile okumuştum. Bir yerden sonra kısır döngüye dönüşüyor tabi ki bunlar, sorunun asıl kaynağına inilmediği için.

Bu ropörtajın kısa bir bölümü yalnızca. Diğer kısımlarında bu konudan bahsetmiyor. Geneli diana nın hayatından ve eşiyle ilişkisiyle ilgili olduğu için, çok aydınlatıcı olmaz. Ama bir prensesin bunu tüm dünyanın önünde açıklayabilmiş olması büyk cesaret ister. terapinin ve zaman işe yarıyor demek ki.

Ayrıca başkaları da bunu yapıyormuş demek de teşvik edici olur mu bilmiyorum. Siz bence iyi bir pedagogdan, ya da ergen psikiyatristinden yardım alın. Danışarak atın adımlarınızı.

Bizim de böyle zor dönemleri olmuş tanıdıklarımız oldu. Çocuklara ağır gelebilecek durumları pedagogla danışarak ve onunla beraber açıkladılar. Sonrasında da götürmeye devam ettiler. Bir sefer gidip konuşup gelmek yeterli olmayacaktır.
Sizin mesajınızdaki bölümü okutayım demek istemiştim :) aynı şekilde ben de annesiyle ilgili olmayabileceğini düşünüyorum. Üçüncü yeğenimle babaları ayrı. Annesinin dördüncüyü doğurduğunu öğrenince anneme şey demişti "anneanne üç kardeşim var, üçünün de babası başka". Ara ara o bebek ne halde şimdi, ona da bakmayacak, onu de perişan edecek, kardeşim ne haldedir vs dediği oluyor...

Bir kerelik değil bizim götürmemiz de zaten. Daha önce de birkaç kere götürdüğümüzde psikoterapi filan önermedi doktor. İki yeğenimi de götürdük hatta. Çok olgun olduklarını filan söylemişti. Düzenli terapiye bile ihtiyaç duymadı. Üçüncü yeğenimi de 6yaşından itibaren terapiyle babasının başka biri olduğunu söylemek için götüreceğiz inşallah.

Annem de Adem Güneş'i çok beğeniyor. Onun yazdıklarını okuyup kendini olumlu yönde değiştiriyor çok ve yeğenlerimden de yine olumlu tepkiler alıyor.

Bu arada aklıma gelmişken;
Dört hafta sonra akrabalardan birinin düğünü var. Fakat kına gecesi iki hafta sonra. Kolunu da zaten kına için evde elbiseler denerken gördük. Kınanın iki hafta sonra olduğunu bilmiyormuş yeğenim. Tarihini öğrenince "hii kınaya kadar geçer miii" gibi bi tepki verdi. Önemli midir bilmiyorum ama söylemek istedim.

Onun adına üzüldüm. Spora yönlendirin. Kötü enerjisini orda atsın. Façası olan insanlara üzüldügüm gibi onlardan uzakda dururum. Arkadaş çevresi nasıl? Arabesk tipler mi? Onlardanda etkileniyor olabilir.

Onun adına üzüldüm. Spora yönlendirin. Kötü enerjisini orda atsın. Façası olan insanlara üzüldügüm gibi onlardan uzakda dururum. Arkadaş çevresi nasıl? Arabesk tipler mi? Onlardanda etkileniyor olabilir.

Cok fazla arkadasi yok ama olan arkadaslari da kendi gibi ailevi sorunları olanlar genelde.

Ya şu çocukları psikoloğa götürmeyin nolur ya. 15 yaş yani daha çocuk. Ergenlikte ve her türlü tehlikeli ise merak salıp yapabilir ama sonrasında geçer. Önemli olan bol bol VAKİT geçirmek YALNIZ bırakmamak. Benim de çok zor geçti ergenliğim benim de annem babam boşandı ve annem çalıştığı için sabah 6 akşam 6 pek ilgi gösteremedi ama bi problem yoktu aramızda. Ben intihar mı etmedim,kollarımı mi kesmedim, yüzümün heryerini iğneyle mi cizmedim! Arkadaşlarım vardı hepsi birbir gitti, aşık oldum aşk acısı da çektim o yaşta ama kimse beni psikoloğa götürmedi tek yapmaları gereken biraz ilgiydi mesela babam. Gel kızım gezelim biraz diyebilirdi ama o bizden her zamanki gibi uzak kalmayı seçti. Ben kendime çok zarar verdim, abim ben ve annem üçümüz birbirimize kenetlendik öyle öyle yetiştik büyüdük ama keşke hepberaber daha çok vakit gecirebilseydik bende bazı şeyleri yapmasaydım. Size tekrar gelicek olursak kızı yalnız bırakmayın üstüne gidip korkutmayin da çünkü yanlışı doğruyu ayırt edemiyor ve şuan en aksi en inat dönemleri. Sadece vakit geçirin.

Öncelikle konu sahibinin kız kardeşiyim. Şu an bu yazıyı ellerim titreyerek yazıyorum. Ne yazacağımı da bilmiyorum. Bu gibi durumlarda beceremem hislerimi ifade etmeyi.
Yeğenimin narin kolunu o halde görünce ona sarılmaktan başka bir de düşünemedim. Ne kızmak ne bağırmak, yalnızca ellerini tuttum ve birkaç cümle bir şey söyledim o an. Zaten az çok tahmin ettiğimi sanıyordum neler hissediyor olabileceğini ama tahmin edemiyormuşum hiçbir şeyi dedim kendi kendime.

Bana da derin gelmedi kesikler. Yeni gibiydi sanki. Kendisi de unutmuş olmalı ki yanımızda giyindi filan, biz de sanırım ters gidecek şekilde yaklaşmadık ki yanımızda çok rahattı biz gördükten sonra da. Utandırmadık veya yargılamadık diye düşünüyorum. Zaten bugün çok mutluydu, yüzü de hiç düşmedi sonrasında da.

Yardımlarınızı bekliyoruz kızlar. Ne gibi tavsiyeler verirsiniz bize?

Off of çıkamıyorum işin içinden... Nasıl geçecek bu gece.
Konuya yazmistim ben ama konusun izlerdende ileride pisman olacaksa ve o izler hep yasadiklarini hatirlatacaksa iz geciren krem isteyin doktordan.

Bu arada aklıma gelmişken;
Dört hafta sonra akrabalardan birinin düğünü var. Fakat kına gecesi iki hafta sonra. Kolunu da zaten kına için evde elbiseler denerken gördük. Kınanın iki hafta sonra olduğunu bilmiyormuş yeğenim. Tarihini öğrenince "hii kınaya kadar geçer miii" gibi bi tepki verdi. Önemli midir bilmiyorum ama söylemek istedim.

Konuya yazmistim ben ama konusun izlerdende ileride pisman olacaksa ve o izler hep yasadiklarini hatirlatacaksa iz geciren krem isteyin doktordan.
Bunu okumadan yazmisim :)

geçen gün fotoğraf için kullanılan sosyal medya sitesinde Keşfet kısmında böyle fotoğraflar gördüm genç kızlar jiletle yapıp paylaamislar ve altına yapılan yorumlar şok edici şekilde destekleyici ve övgü doluydu
bence kendisi bu durumun ciddiyetinin farkında değil ve arkadaşlari tarafından teşvik edildiğini düşünüyorum
arkadaş grubunu bir sorgulamalisiniz
ve ona ileride meslek sahibi olduğunda is ararken ya da devlet memurlugunda bu tarz izler sahip kişilerin iştenmedigini anlatabilirsiniz ayrıca ruhsal olarak mutsuz rahatsız olmanın onu toplumdan dislanayacagini ama bu tarz izler nedeniyle toplum tarafından dislanacagini da bilmeli

Back
X