Yeğenim koluna faça atmış

Şunları yazmadan konuyu doğru bir şekilde okusaydınız? Kızın bir aile hayatı bile yok, annesini 16 aydır görmüyor, anneannesiyle yaşıyor ve bilmediğimiz birçok daha birçok şey vardor eminim... Siz kalkmış yok aşk acısı, yok kendini üstün görmek, kendini güçlü gösterme Bahsediyorsunuz.
Konuşma ve çözüm olarakta "Herkes seni dışlayacak, iş bulamayacaksın, evlenemeyeceksın bu yara izleriyle" desin(!) Eminim çok çok işe yarayacaktır. Tebrikler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benım kollarımda faça dolu ve cok pişmanım bunu yaptıgım için. Eşimin ailesi görmesin diye yazın uzun uzun gömlekler giydim. Bir yere gitsem hemen soruyorlar koluna ne oldu dıye sanki farketmiyorda geçmişimi araştırmaya calısıyorlar. Benım psikolojık. Babam vefat ettiğinde yapmaya başladım. Sonra annem farkettti benımle konustu ben tabş ergenlik aklıyla yıne isyanlara geçtim. Sonra sonra düzeldim. Büyüdükçe akıllandım yani

İnsanlara çocuk sahibi olabilecekmi insan diye lisans verilmeli benim aynı yaşta yeğenim var oda okulda Silahla yakalandı annesi çok üzülüyor bu yaşlarda değişik şeyler yapabiliyorlar ilerde o izlerin kalacağını ve herkesin hakkında kötü düşüneceğini söyleyin

Konuyu tam okudum insanlar evde anne baba sevgi eksikliği varsa emin olun dışarıda arar bulamazsa da hırçın olur ya da kendini kapatır, eğer bu tarz çevresi varsa onu bu şekilde daha üstün görüldüğüne inandırmış olabilir bu kızın okulda ne yaşadığını kimse bilmiyor ve evet dışlanir çoğu yerde iş bile bulamaz bu gerçekleri duyması lazım duysun ki bilsin tamam psikolojisi bozuk biri bunu bende anlıyorum ama şunu sizde çok iyi biliyorsunuz ki anne baba sevgi eksikliği olan insan dışarıya her zaman daha meyillidir ben ileride şu olacağım bu olacağım gibi bir hedefi umudu olursa eğer zaten bunları yapmamak için çabalar

Öncelikle konu sahibinin kız kardeşiyim. Şu an bu yazıyı ellerim titreyerek yazıyorum. Ne yazacağımı da bilmiyorum. Bu gibi durumlarda beceremem hislerimi ifade etmeyi.
Yeğenimin narin kolunu o halde görünce ona sarılmaktan başka bir de düşünemedim. Ne kızmak ne bağırmak, yalnızca ellerini tuttum ve birkaç cümle bir şey söyledim o an. Zaten az çok tahmin ettiğimi sanıyordum neler hissediyor olabileceğini ama tahmin edemiyormuşum hiçbir şeyi dedim kendi kendime.

Bana da derin gelmedi kesikler. Yeni gibiydi sanki. Kendisi de unutmuş olmalı ki yanımızda giyindi filan, biz de sanırım ters gidecek şekilde yaklaşmadık ki yanımızda çok rahattı biz gördükten sonra da. Utandırmadık veya yargılamadık diye düşünüyorum. Zaten bugün çok mutluydu, yüzü de hiç düşmedi sonrasında da.

Yardımlarınızı bekliyoruz kızlar. Ne gibi tavsiyeler verirsiniz bize?

Off of çıkamıyorum işin içinden... Nasıl geçecek bu gece.

Normalde bazı şeyleri insanların yüzüne çat çat söylemek işe işe yarayabılır, kendine getırebılır, iyi yöntemdir ve uygularım. Ancak bu durumdaki 15 yaşında ergen kız çocuğu için aynı şeyleri düşünmüyorum böyle yerin dibine sokup çıkararak söylenmez.

Bu çocuklarına sahip çıkmayan anababalara da ceza verilmeli.

O gencecik ruhunda ne fırtınalar kopuyor kimbilir.Sizin olmayan bir sorumluluğun altındasınız.

Kaç yaşında annane 3 çocuk bakmaya çabalıyor.O ana denecek yaratık bunların hakkını vermiş gibi gidip

bir tane daha doğruyor.

Arkadaş olacaksınız, hep takip edeceksiniz bu dönemler geçene kadar.Arada ona direkt örnek verir gibi

değil de muhabbet eder gibi daha kötü durumda olan çocuklardan bahsetmek ona empati şansı verebilir.

Kendiyle mukayese edip elindekileri daha iyi değerlendirebilir.

Öncelikle sizin gibi bilinçli teyzeleri olduğu için çok şanslı.. Bu büyük artıyı cebimize koyarak bakarsak:

Burda çok önemli iki faktör var biri ergenlik döneminde olması (ergenlik dönemi bireyin en fazla risk aldığı dönemdir), diğeri de anne-babasından dolayı bir nevi terkedilmişlik hissi. Bu iki faktör çok önemli. Ben de annemden ayrı büyüdüm bugün 26 yaşımdayım ama hep çocuk kaldım sanki, o terkedilmişlik hissi insanı öfkeli ve yönsüz bırakabiliyor. Yeğeniniz sembolik bir şekilde içindeki duruma dikkat çekmek istiyor. Evet mantıklı ve olgun oluyoruz ama çoğu şeyi de içimize atıyoruz. Sakin olun ve üzülmeyin, şu durumda gayet makul yaklaşmışsınız. Ancak bir otorite figürüne de ihtiyaç duyacaktır bu çocuk. Yani hep arkadaş gibi yaklaşmakla da olmaz çünkü anne baba figürü eksik. Bir şekilde doğruyu yanlışı ve sınırları öğrenebileceği bir role de ihtiyacı var. Psikoloğa gitmeye devam edin, ayrıca siz de nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili ayrı bir görüşme yapın psikologla. Enerjisini kanalize edebileceği bir hobi veya spor alışkanlığı edindirmeye çalışın.

Öncelikle iki güzel yürekli teyzeye tesekkürlerimi sunuyorum,iyi ki elinden tutup şevkatinizi bahşediyorsunuz .
Terk edip giden ebeveynlerine kızdım ama elimden birşey gelmez ne yazık ki.
Psikoloğa devam etmeniz en mantıklısı şu durum da , bilmiyorum faydası mı ,zararı mı olur tam kestiremiyorum psikolağına bi sormak da faydası var ,kum torbası stresi atmasına faydalı olabilir mi bi danışsanız ,kendine zarar vermesinden içinde ki öfkeyi boşaltması lazım sonuçta bi fikir sadece şiddet'e meyil etmez umarım bu tavsiyem...

ah be kuzum otur şükret böyle ananen böyle teyzen olduğu için bırak düşünmeyi onların yokluğu belki daha hayırlıdır senin için. İçindekileri dışına vur ama kendine zarar verme git kum torbası as odana vur sürekli spor yap tak kulaklıklarını koşuya çık banyoya gir ağla rahatla ama kendine zarar verme o can sana Allahın emaneti geçer bütün acılar gibi bu günlerde geçer ama bu yaşlar bidaha gelmez hayatına bak eğlenmene ders çalışmana bak kitap oku kendini geliştir hayattan beklentin neyse onu elde et

ha bide annemde senin yaşadıklarının aynısı olmasada benzerini yaşamış hemde yanında sütten bile kesilmemiş olan kardeşine sahip cıkmak zorunda kalmış 4 yaşındayken, teyzesi şuan benim ananem canımızdan çok severiz ve annem cok mutlu cok güzel bir hayatı var çocukları eşi mükemmel teyzemde aynı şekilde yani hayatta seni güzel şeyler bekliyor inşallah takılıp kalma geçmişe geleceğine bak

Elbet mutlaka sıkıntıları vardır. Ama bnm kollarımda harita gibidir hala eaki façaların izleri var kollarımda. Bnm ki dert sıkıntı değil tamamem embesillikten ergen kafasındandı.

Üslup size göre yanlış olabilir bunu kabul ederim o halde konu sahibi yeğenine bunu okutmasın ama onu takip etsin okuldaki çevresi kim arkadaşları kim.
Bunları yapmaya iten şey kendi içindeki acılar mi yoksa çevre mi ya da biri yaşitları ile olacağı faaliyetlere katılsın demiş mesela onun gibi şeyler uygulanabilir, bu kıza bir hedef konulabilir.
Yapmak istediği bir meslek var mı varsa ne öğrenilip ona göre bak bunları yapmazsan sen çok iyi bir x(doktor, savcı, öğretmen v.s v.s ) olacaksın gibi yön verilebilir o mesleği icra eden kişilerle sohbet etmesi sağlanabilir v.s v.s

Kum torbası fikri aklıma yatmaya başladı. @JustPeace F fezaa26 Çok sağolun, sinirini atması, deşarj olması için güzel fikir. Zaten yürüyüş yapıyordu ara ara çıkıp kulaklığıyla bir saat filan sitenin içinde. Havuz da var zaten sitede, yüzüyordu arada ama şu sıralar pek yürüyüş, havuz vs spor yapmıyor. Derslerinin yoğunluğundan fırsatı olmuyor diye yorumlamıştım kendimce.

Annem şimdi ablamda, ablam kesikleri anlatmayı planlıyor anneme. Bakalım, güzel geçer inşallah. Annem nasıl tepki verecek...

Eminim gelip geçici bir psikolojik bozukluktur veya özentidir veya her neyse. Benim en çok üzüldüğüm o izler ömür boyu geçmeyecek. Ömür boyu o kolları öyle kalacak, herkes de görecek

psikoterapi için arkadaşlar bolca fikir vermiş zaten, kollarındaki yeni façaların izinin kalmaması için iyi bir cilt doktoruna danışın, bildiğim kadarıyla contractubex, kanataron yağı gibi bazı yöntemlerle taze yaraların izleri hafifetilebiliyor.

benim lisede bir kız arkadasım atmıstı lise birde . birine asıktı karsılıksız. bizde sınıfta bakar gülerdik cocukluk işte.sonradan kız ögretmen oldu . ama o dönem gecis döönemi ne kadar iyi ahlaklıda olsa insan sapıtabiliyor. ve duygusal yönden zaten kızcagız zedeli baslamıs hayata. yanında olun beklemezdim gibi laflar etmeyin .
herzaman herderdindw onu sevdiğinizi gösterin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…