Yeğenim koluna faça atmış

Beklemezdim demedik, demeyiz de zaten. Aramızdaki iletişim bu tarz değil. Yalnızca bu faça, yapanların ilerideki en büyük pişmanlıklarından biri olduğunu söyledim mesela ben.

Eminim gelip geçici bir psikolojik bozukluktur veya özentidir veya her neyse. Benim en çok üzüldüğüm o izler ömür boyu geçmeyecek. Ömür boyu o kolları öyle kalacak, herkes de görecek
Acikcasi kolundaki izlerden daha çok ruhundaki izlerin nasıl geçeceğini düşünüyorum... kendine çok daha büyük zararlar vermesinden korkuyorum...

Bir de geçen haftasonu da birlikteydik, koltukaltına lazer epilasyon yaptım. O sırada kollarındaki tüylerden rahatsız olduğunu söylemişti, onları 15 yaşı dolunca alıp direkt düzenli lazerle bitiririz diye konuştuk filan, neyse. İşte o sırada kollarına dikkatli bir şekilde bakmıştım ve kollarında iz görmedim. Olsa mutlaka görürdüm ya. Ablama attığı mesajda ara ara yapıyor gibi yazmış, yüzelsel yaptı da iyileşti mi ki acaba, bilmiyorum ya...

İlk anın şokuyla sen koluna faça mı attın diye sorduk o da hayır diye reddetti (gözümüzle gördük yani neden reddetti bilmiyorum ) sonra biz de konuştukça biraz daha sakinleştik daha mantıklı konuştuk. Beklemezdim filan demedik de sen bunu haketmiyorsun, bunu yapmak sana zarar vermekten başka işe yaramaz, sen bizim pırlantamızsın kıymetlimizsin diyerek konuyu kapattık.

Doktora götürmek iyi fikir. Belki doktor konuşursa bizim söylediğimizden daha etkili olabilir.

Bu tatlı kıza de ki
insanlar hayatlarının bir döneminde çok mutsuz bir döneminde çok mutlu olurlar
çok mutsuz dönemi atlatmış fıstık
şimdi mutlu olacağı günler gelecek o günlere güzel fıstık gibi bir kız olarak kucak açsın orasını burasını çizmesin:)

Çocuk psikolojisi hk fikir sahibi değilim ama sizi naçizane tebrik etmek isterim, konularınızı biliyorum çok becerikli bir hanımsınız çocuklara kol kanat gerdiniz allah sizden razı olsun

Benim ergenligimde modaydi o ya
Yaomayinca ezik yerine koyarlardi.eee malum yaptim bende.genc 1 kadin olunca aaman tanrim ne igrenc 1 goruntu basa bela.neyse ki dovme diye 1 sey varda kapattik gitti.
Psilolojil problemlerim hic yoktu muthis 1 ailem harika 1 bir ergenligim oldu.spor dans gibi aktivitelerim vardi enerjimi atacak.ama arkadas cevreme uyumam laszimdi bir nevi modaydi iste

Beklemezdim demedik, demeyiz de zaten. Aramızdaki iletişim bu tarz değil. Yalnızca bu faça, yapanların ilerideki en büyük pişmanlıklarından biri olduğunu söyledim mesela ben.
aynen örnekler işe yarıyor biz arkadasıma ilerde baska biri ile evlenince sorun olacak bu izler derdik sonra pişman olmustu

Yegeninizi gayet iyi anlıyorum.Onun asıl sorunu anne babasından yeterince ilgi görmemesi.Siz ne yaparsanız yapın o eksiklik hep olacak ama siz onu en aza indirebilirsiniz. İsterseniz annesiyle bir konusun sonucta annesi yani . Ona olabildiğince ilgi gösterin, birlikte bir şeyler yapın ya da derslerinin düzelmesi için bir kursa gonderebilirsiniz mesela .
Koluna attığı façaya onun sizin gözünüzde degerli olduğunu anlaması için tepki gösterin ama onu sizden soğutup iyice içine kapatacak kadar da değil.Zaten belli ki ona deger veriyorsunuz.Ayrica şunu da unutmayın ki yegeniniz ergenlik döneminde

İnşallah çok derin değildi.
Biz lisedeyken bizim kollarda da vardı
Hatta bizim sınıfta herkeste.
Özentilikti bizim mevzu. Erkek arkadaslarımda daha derinde kızların kı çizik.
Eşimdede var. Ergenliğin getirdiği bir durum.
Eşim şey demişti bi gün pişman mıısn falan demiştim de. Eğer ciddi olarak yapıyorsan bunu insanın yaptıkça yapası geliyo hastalık gibi demişti.
Benim çiziklerimden kan falan akcak kadar değildi. Hay kafama yani ama eşiminkiler derin.
İnşallah geçici bir süreçtir. Eşim şuan çok pişman esnaf birde hiç yakısık almıyo diyo.
Benimkiler bir haftada geçmişti

Derin degil sanırım ya igneyle filan yapmis gibi geldi. insallah o izler gecer bakalim asil onemli olan ruhundaki izler. Galiba jiletle yapmadigi icin faca cekmedim diye reddetti ilk anda bilmiyorum...

DIANA: Mmm. When no one listens to you, or you feel no one's listening to you, all sorts of things start to happen.
For instance you have so much pain inside yourself that you try and hurt yourself on the outside because you want help, but it's the wrong help you're asking for. People see it as crying wolf or attention-seeking, and they think because you're in the media all the time you've got enough attention, inverted commas.
But I was actually crying out because I wanted to get better in order to go forward and continue my duty and my role as wife, mother, Princess of Wales.
So yes, I did inflict upon myself. I didn't like myself, I was ashamed because I couldn't cope with the pressures.

Prenses diana yla bir ropörtajdan alıntı. O da aynı şeyleri yaşamış. ki dünyada isteyip de alamayacağı bir şey yok diye düşünürsün ama insanlar ağır baskı altında bunları yaşayabiliyorlar.

İngilizce biliyorsunuz sanırım ama kısaca "kimsenin sizi duymadığını, anlamadığını düşündüğünüz zaman, içinizdeki acı dayanılmaz hale geldiğinde fiziksel olarak kendinize zarar vermeye başlıyorsunuz, bu bir yardım çağrısı , ama yanlış yerde yardım arıyorsunuz" diyor.

O da bunları yaşamış ve aşmış. Büyük ihtimalle terapiyle. Yeğeninizin terapi görmesi çok faydalı olur. Size sahip olması çok güZel bir şey onun için. Aile zaten çoğu zaman en güzel terapi merkezi hepimiz için. Evet, çok zor şyşer yaşadı ve kardeşlerin içinde durumun en çok farkında olan ve şahit olan o. Sizinle paylaşsın her zaman bütün olumsuzlukları ve sevinçleri. Aşacağına inanıyorum. Ergenlik zaten zor bir dönemken, bu sorunlar onu zorlamış. Ama bir yandan çok şanslısınız birbirinize sahip olduğunuz için. Pek çok sorunsuz gibi görünen ailede bu kadar sahiplenme olmadığı için insanlar sorunların altından kalkamıyor. Bunu da aşacak ve ileride kendine kızacaktır. Ama terapiyi ihmal etmesin, 1 sefer değil, düzenli olarak devam etsin.

Şimdi kızmak çok yanlış olur elbette benimde kuzenimde vardı kolunda izler halam eczaneden bi krem almıştı izler kayboldu ismini bilmiyorum kremin her neyse
Anlattıklarımoza göre oaikolojisi kötü bunu size yansıtmasada içinde yaşıyor bi insan durduk yere kendine acı çektirmez psikiyatriye götürün bence

Çok sağolun, bu röportajı yeğenime okutacağım inşallah. Türkçe ifade etmeye dili varmadığında vs İngilizce konuşur yeğenim, biz de öyleydik, Türkçe küfür edemezdik filan. Ailede herkes birden fazla yabancı dil bilir. Yeğenim de kendini bu şekilde İngilizce konuşarak daha rahat, çekinmeden ifade etmiş sanki. Yeni nesil zaten, İngilizce capslerle konuşuyoruz, birbirimize gifle cevap veriyoruz filan.

Bu akşam direkt İngilizce olarak whatsapptan yazmak istiyorum ama üstüne gitmek de istemiyorum. Geçen haftasonundan bu haftasonuna ne değişti ki kendine zarar vermek zorunda hissetti kendini, onu merak ediyorum... Bir de ablama "my mental illness" demiş, bunu derken ne demek istedi, onu anlatması için bir şekilde fırsat vermek istiyorum. Psikologla konuşmadan yapmasam mı, onu da bilmiyorum ya...

Belki my mental illness derken, annesini değil, aklında çözemediği sorunlarını kasdetmiştir. Kendini rahatsız eden sorunların İsmini koyamıyor. Bu sorunların sebebi bu. Bir şeyler var devamlı çözemediği. Çözemeyince vücuduna zarra vermeye başlıyor. Bir şekilde rahatlatıyor, kontrolden çıkınca bir şeylere hükmetme ihtiyacı mı, kendini cezalandırma mı bilmiyorum.

Mesela stressten dolayı yemek de böyle bir şey. Gerçek sorunları çözemeyince, başka sorunlar üretiyorsun, geçici hazlar bulmaya çalışıyorsun. Hatta özgüven eksikliği duyan kişilerin, kendini önemsiz hissettiği için dünyada daha çok yer kaplıyarak bu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını bile okumuştum. Bir yerden sonra kısır döngüye dönüşüyor tabi ki bunlar, sorunun asıl kaynağına inilmediği için.

Bu ropörtajın kısa bir bölümü yalnızca. Diğer kısımlarında bu konudan bahsetmiyor. Geneli diana nın hayatından ve eşiyle ilişkisiyle ilgili olduğu için, çok aydınlatıcı olmaz. Ama bir prensesin bunu tüm dünyanın önünde açıklayabilmiş olması büyk cesaret ister. terapinin ve zaman işe yarıyor demek ki.

Ayrıca başkaları da bunu yapıyormuş demek de teşvik edici olur mu bilmiyorum. Siz bence iyi bir pedagogdan, ya da ergen psikiyatristinden yardım alın. Danışarak atın adımlarınızı.

Bizim de böyle zor dönemleri olmuş tanıdıklarımız oldu. Çocuklara ağır gelebilecek durumları pedagogla danışarak ve onunla beraber açıkladılar. Sonrasında da götürmeye devam ettiler. Bir sefer gidip konuşup gelmek yeterli olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…