• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğen azarlama

Bir tanıdığım var, kızkardeşi boşandığı için maddi yardım bile yapıyor kadına. Normal kardeşler tek başına çocuk büyüten kardeşine böyle davranmaz.
Çok başka sıkıntısı var bu kardeş kişisinin. Konuyu ilk okuduğumda ya eşini kaybetti, ya da boşandı diye düşünmüştüm ki boşanmış. Bu boşanma ile büyük derdi, sıkıntısı var sanki, bana öyle düşündürdü. Konu sahibi daha iyi bilir tabiki...

Çok başka sıkıntısı var bu kardeş kişisinin. Konuyu ilk okuduğumda ya eşini kaybetti, ya da boşandı diye düşünmüştüm ki boşanmış. Bu boşanma ile büyük derdi, sıkıntısı var sanki, bana öyle düşündürdü. Konu sahibi daha iyi bilir tabiki...
Yok boşanmadı kardeşim yeni evli , baya geç evlendi , 1 yıl olmadıhenüz o evleneli , ben boşanma sürecindeyim , tek başıma evlat büyütürken anneliğime laf söylemesini hazmetmek zor , hoş onun laflarını önemseyip de muhatap aldığıma bi yerden sonra pişmanım. O ilk fırlattığı şeyde kalkacaktım karşısından

Ne söylediğimi yazdım aslında
Terbiyesiz ahlaksız dedim , senin için girdim ben o ortama kalmasaydık mangala o zman dedim , madem oğluma katlanamıyorsun neden bizi götürdün oraya dedim , bir daha olmaz Dedi , olmayacak zaten dedim yüzümüzü görmeyeceksin dedim
“Kalmasaydık o zaman “ demişsiniz de mangala kalmaması gereken asıl sizsiniz hanımefendi , kendini takılıp gitmişsiniz peşlerine zorla götürmüşler gibi yazıyorsunuz.

Aileniz ne yaptı bu kadar kavga olurken ?

“Kalmasaydık o zaman “ demişsiniz de mangala kalmaması gereken asıl sizsiniz hanımefendi , kendini takılıp gitmişsiniz peşlerine zorla götürmüşler gibi yazıyorsunuz.
Sen neden bu kadar takıldın gelinin annesine gitmeme , burda böyle bişey var diyorum , gelin gidecekti biz götürelim dedim anneme , gelin annesigili arayıp müsait olup olmadıklarını sordu , bayram ya hani , o sebeple gittim , yoksa evim barkım var sığıntı değilim , et mangal yiyecek param pulum da var

Sen neden bu kadar takıldın gelinin annesine gitmeme , burda böyle bişey var diyorum , gelin gidecekti biz götürelim dedim anneme , gelin annesigili arayıp müsait olup olmadıklarını sordu , bayram ya hani , o sebeple gittim , yoksa evim barkım var sığıntı değilim , et mangal yiyecek param pulum da var
Birincisi sen değil “siz” ben size “ siz” diye hitap ediyorum .
Bir tek ben değil bir cok üye aynı şeyi yazdı size .
Hiç alakanız olmadığı bir yere gidip saatlerce kalırsanız üstelik çocukların anlaşamadığını bile bile böyle huzursuzluk olması kaçınılmaz .

Ne biçim dayı o. Onun gibilerin yetiştirdiği çocuklar ya pısırık oluyor ya da aşırı yaramaz ve saygısız. Sanırım olay anında olmasa da sonrasında tepki göstermişsiniz.

Bir daha cocuga oyle bagirip cagirmayacaksa, kardeşinizle ilişkinizi tamamen koparmayın derim ama tekrarlanırsa anında müdahale edin.

Öncelikle geçmiş olsun.Konudan anladığım kardeşinizin ciddi ruhsal sorunları var ve size hiç saygısı yok.Size saygısı olsa zaten sizin çocuğunuza o şekilde davranmazdı.Tek bir önerim var;görüşmeyin.Gelininiz sizi aramadığı müsdetçe onu da aramayın.Çünkü o zaman da sorun yaşanır bence o kardeşle

Maalesef
Ben bağırmam yeğenime ne haddime
Bana ağır bir tecrübe oldu
Zatne insan gördüğümüz yok ev iş Büyükşehir , görmemeye devam etsek isabet olacakmış meğer , tecrübe oldu
Bu sekilde tecrube ederek ogrenmenize uzuldum. Bu kadar uzak kisilerde saatlerce kalmak cok dogru degil. Bayram gunu kendi cocuklari ve torunlari ile vakit gecirmeyi tercih eder insanlar.
Ben de ailemden uzakta yasiyorum. Ev-is-cocuklu hayat yeterince yogun. Birini saatlerce evde agirlamak cok zor zahmetli yorucu, bu ekonomik kosullarda da kulfetli. Sosyallesme ihtiyacinizi disarda giderseniz daha uygun olabilir. Kapali oyun alanlari olan yerlerde cocuklu arkadaslarinizla gorusseniz mesela? Ben oyle yapiyorum cok da rahat ediyorum. Hem cocugum sosyallesiyor, hem herkes kendisinden meshul oluyor. Kimse kimseye yuk olmuyor.
Cocugunuza bagirilmasina ben bile cok icerledim. Kardesinizin ve cocuga vuran ayinin affedilir yani yok. Size tavsiyem; cocugunuza biri bagirdiginda tepkinizi cocugunuzun yaninda gosterin. Tepkiden kastim “dayisi onun bi sucu yok, bu sekilde konusma vs” gibi. Cocuk arkasinda bi annesi oldugunu bilsin. Sonra ayri bir yere cekip icinizden geleni soyleyebilirsiniz.
Hatta sizin yerinizde ben olsam cocugumla konusur, bi ozur dilerdim. Dayinin yaptigi yanlisti, sana bagirdigi icin uzgunum. Kendisiyle konusucam, sana bir daha bagiramayacak falan derdim.
Boyle de cok ahkam kesiyormus gibi olmak istemem. Yani yerinizde olsam boyle davranirdim demek istiyorum. Cocuk gelisimci falan degilim siradan bi anneyim.

Ne biçim dayı o. Onun gibilerin yetiştirdiği çocuklar ya pısırık oluyor ya da aşırı yaramaz ve saygısız. Sanırım olay anında olmasa da sonrasında tepki göstermişsiniz.

Bir daha cocuga oyle bagirip cagirmayacaksa, kardeşinizle ilişkinizi tamamen koparmayın derim ama tekrarlanırsa anında müdahale edin.
Sonradan tepki gösterdim ama onun verdiği karşılık yenilir yutulur gibi değildi , üstüme yürüdü , birşeyler fırlattı vs . Gelin üzülüp ağlam krizine girmeseydi neler olurdu bilmiyorum , terbiyesiz ahlaksız dememe ve o ortamda gelinimin hatrına sustum dememe çok bozuldu , karısını o değil de ben düşündüm Ya dellendi, kız kavga büğynce ben gideceğim dedi ağlayarak , benim kardeş bir de orda dellendi , zaten dellenmek için fırsat arıyormuş belli ki

Öncelikle geçmiş olsun.Konudan anladığım kardeşinizin ciddi ruhsal sorunları var ve size hiç saygısı yok.Size saygısı olsa zaten sizin çocuğunuza o şekilde davranmazdı.Tek bir önerim var;görüşmeyin.Gelininiz sizi aramadığı müsdetçe onu da aramayın.Çünkü o zaman da sorun yaşanır bence o kardeşle
Saygısı yok evet , eşi gidip yeğenimi avutırken , dayısı oğlumu azarlıyordu senşn yüzünden diye tüm varlığı ile bağırıyordu ,
Ben çocuk yetiştirmeyi bilmiyormuşum , çocuğuma ters bişey dediğimde benimle çyle konuşamazsın diyor, 3,5 yaşında oplum , bunu haZmedemiyor belli ki dayısı , oğluna sahip çık diye kendimden geçti , neyine diyorum neyine , dır deyince durmuyor diyor , bir hakaret ters bir hareket ve de başka bir şeysi yok oğlumun . Bu kadar neyini hazmedemedi anlamıyorum , bir kaç günlük kalıp babasına gitti oğlum , sen tek dayısın diye tepemize çıkardık senin dedikçe ortalığı dağıttı

Saygısı yok evet , eşi gidip yeğenimi avutırken , dayısı oğlumu azarlıyordu senşn yüzünden diye tüm varlığı ile bağırıyordu ,
Ben çocuk yetiştirmeyi bilmiyormuşum , çocuğuma ters bişey dediğimde benimle çyle konuşamazsın diyor, 3,5 yaşında oplum , bunu haZmedemiyor belli ki dayısı , oğluna sahip çık diye kendimden geçti , neyine diyorum neyine , dır deyince durmuyor diyor , bir hakaret ters bir hareket ve de başka bir şeysi yok oğlumun . Bu kadar neyini hazmedemedi anlamıyorum , bir kaç günlük kalıp babasına gitti oğlum , sen tek dayısın diye tepemize çıkardık senin dedikçe ortalığı dağıttı
3 yaşındaki çocuğa böyle davranması zaten onun normal olmadığını gösteriyor.Bu adamın ne olduğunu yüzüne vurmak sadece öfkesini size yöneltmesine sebep olur.Mesafe koyun,hatta mümkünse duvar örüp Allah ıslah etsin diyin

3 yaşındaki çocuğa böyle davranması zaten onun normal olmadığını gösteriyor.Bu adamın ne olduğunu yüzüne vurmak sadece öfkesini size yöneltmesine sebep olur.Mesafe koyun,hatta mümkünse duvar örüp Allah ıslah etsin diyin
Aynen öyle oldu onu muhatap alıp kendimi zarara soktum , mesafe bile değil hiçbişey kalmadı aramızda

Arkadaşlar çok büyük kavga ettik , oğluma terbiyesine benim anneliğime laf söyledi , terbiyesiz ahlaksız hadsiz gibi şeyler söyledim ben de , oğluma sahip çıkacakmışım , ne yaptı söyle diyorum dur deyince duracakmış , annem e neden anlatmışım , annem hasta arkadaşlar .. anneme anlatmama çıkdırmış güya üstüme yürüdü bir şeyler fırlattı bana , bir daha görmeyeceksin zatn oğlumu ve beni dedim , gelin öok üzüldü ağladı eşine yalvardı yapma diye , bana şiddet uygulayacak ya beyfendi, evi dağıtttı herşeyi fırlattı bana küfürler etti , bu evden beni kovdu , sinir krizi geçirdi . Akşam zaten otobüsüm var , gitmiyorum izin kullanacağım dedim bağırdım ben de , küfürler ede ede gitti eşi yalvardı ağladı çok korktu …
Çıkıp gittiler sinir krizi geçirerek gitti
Kusura bakmayın ama kardeşiniz dangalağın teki
Öyle kardeşi ben elime alsam iki dünya biraraya gelse alamazdı elimden
Terbiyesiz.
Kendini eş ailesine iyi gösterecek diye sizi ve yeğenini harcamış resmen
Birde o halini görseydi eşinin ailesi, psikopat, kızımız nereye düştü diye dert sahibi olurdu aile
Benim anlamadığım ordada kimse sen 3 yaşındaki çocuktan ne istiyorsun, iyimisin hayırdır demedimi?
Ev sahipleri araya girmedimi?

Back