• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğen azarlama

Erkek kardeşimin Kv si gile bayramlaşmaya gittik , benim oğlum 3,5 yaşında , gelinimizin yeğeni de 3 e girecek ,ikisi de erkek,
çocuk sürekli mızmız mod , herşey benim modunda ,
Kreşe gitmiyor evde el bebek Gül bebek , oğlum kreşe gidiyor kurallara daha hakim , oyuncak kavgası yaptılar tüm gün ,
ara ara ayrı oynattık ama oğlum neyi eline alırsa çocuk benim diyo , oğlum ne yapsa çocuk ona sarıyor , oğlum da agresifleşti , gün içinde bu halde geçti derken akşam yemeğe oturuldu ev müstakil bahçedeyiz yine ,
oğlumun kendi oyuncağı da vardınyanımızda ,oğlum onu eline aldı ,
çocuk Bu defa onu istiyorum diye yine kovalıyor oğlumu , oğlum bağıra bağıra bana geldi sarıldı vermicem dedi , oğlum o küçük hadi baksın falan diyorum da zaten oyuncak bahçede yerdeydi , baktılar zaten ikisi de gğn boyu ,
diğer çocuk da geldi oyuncağı çekiştiriyor derken babası geldi aldı çocuğu yanımızdan, öçocuk aşırı derece bağırınca babası bir tane vurdu oğluna , arka bahçeye götürdü elinden tutup , gelinimiz de üzüldü yeğeni için hemen kalktı gitti abisinin ve yeğeninin arkasından , benim oğlum ne oldu anne dedi, babası kızdı oğlum dedim
Benim erkek kardeş yani dayı olacak yaratık senin yüzünden diye bağırmaya başladı oğluma herkesin içinde , oğşum da dayıı diye uyarı bağırışı yaptı ama sus sus sus lan diye erkek kardeşim bağırmaya başladı sinir krizi modunda bağırıyor sürekli ,
Ben şoka girdim o an gel oğlum yanıma dedim sadece , diğer çocuğa gelinimiz sarılmış öpüp koklaya koklaya getirirken , benim kardeş olacak yeğenine bağırıyor avaz avaz ki o anki oyuncağı diğer çocuk çekiştiriyordu , oyuncak oğlumundu , ortamda bağırılması gereken biri varsa o da oğluna vuran baba idi !
Kalkın gidiyoruz bu ne be diye bağırmalara bana da bağırmaya başladı , hazırlan gidiyoruz diye bana bağırıyor ,
diretmedim kalktık yemekler yarım , bindik arabaya eve geldik annemlere , bayram için oğlumla memlekete gelmiştim , o saatten sonra erkek kardeşimle konuşmuyorum ama umurunda da değil onun !
Annem ve bir kaç aile büyüğü bahçede değildi o an , ben hem şok hem üzüntü hem öfke içindeyim , yarın yaşadığım yere döneceğim ama içimde çok büyüyor kardeşimin yaptığı tavır ,
Gelinimİz yeğenini çok seviyor ama çok haylaz olduğundan da hep bahseder , olabilir neyse ne , babası vurmamalıydı , gelinimiz üzüldü ama bunun acısı neden oğlumdan çıkıyor , hayvan gibi bağırdı dayısı ve ben şoka girdim hiç bişey yapamadım diyemedim , tabaklarda yemekler yarım kaldı çıktık geldik , neymiş başı şişmiş beyfendinin , ben kardeşimin hatırına o eve gittim oysa
Ne yapmalıyım içinde kalsın istemiyorum ama söyleyince konuşunca anlayacak biri mi ona bile emin değilim , oğlumla ilgili onun ağzından tek yorum istemiyorum , ayrı illerdeyiz zatne şurda görüp göreceği dört beş gündü
Karısının şövalyesi oldu pezevenk. Kardeşim de olsa haksız yere çocuğumu rencide edecek şekilde kimsenin haddine değil. 3.5 yaşındaki çocukla çocuk mu olmuş. Sakin ezdirme çocuğunu sen hayırdır. Karısının yigeni diye kıyamet koparan kendi çocuğu olunca seninkini döver.orda kimse kardeşine oğlum sus buyutme demedi mi ? Çocuğunu döven terbiyesizden bahsetmiyorum bile çocuk bu ayol !

Nasıl çıkar acısı bilemiyorum , yaşlarımız çok yakın saygısı yok , sevgs zaten yok belli ki , ne işim var benim erkek kardeşimin Kv sinin evinde ? Onun hatrına ben teklif ettim üstelik , aileler iyi oldukça çiftler huzurlu oluuor diye
çok gereksiz bir şeyi teklif etmişsiniz. Üstelik tüm gün oturup yemeğe de kalmışsınız. İki çocuk geçinemiyorsa, sürekli oyuncak kavgası yapıyorsa keşke 1 saat oturup kalksaydınız.
Abinize tavrınızla belli edin incindiğinizi ve mesafe koyun

Ben olsam gelinin ailesine gitmek yerine kendi ailemle vakit geçirirdim o ayrı..
Bence aile ortamında konuşmayın anneniz tutup sizi haksız gorurse ilişkiniz zedelenir demedi demeyin
Tamam olan olmuş sizi anlayabiliyorum...
Ama anneler genelde oglandan ve gelinden yana olur ve bu sizi incitir..
bende anneme gittiğimde kızımla yeğenim(abimin kızı) kavga ettiğinde annem hep kızıma yuklenirdi o küçük sen ablasin bilmemne...birgün yine aynısını yaptı kızımı aldığım gibi çıktım evden..yıllar geçti kızlar büyüdü şimdi çok iyi iki arkadaş oldular
Ama ben nedense yapılan hicbirseyi unutamıyorum ve anneme (sonrasında da yaptığı yanlış hareketler yüzünden)hep mesafeliyim sarilsak bile içten olamıyorum arasa konuşmak istemiyorum yakın anne kız iliskimiz kalmadı yaptığı evlat ayrımı ve torun ayrımı yuzunden...elimde değil

Çok pişmanım o an şoka girdim
Bi de misafirlikteyiz ya hani ne bileyim çok tedirgin oldum o an , şuan annemlerdeyim yarın gelecek karşdeşle gelin , herkesin olduğu ortamda konuşmak isiyorum gerekirse tartışmak
Bence bu iyi bir fırsat. Annenize, oğlunuza yaptıklarından dolayı, sinirli olduğunuzu ve gidene kadar onu görmek istemediğinizi bu yüzdende kardeşinize bunu belirtmesini, gelmesini istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Hem yarına kadar içiniz içinizi yemez, hemde oda belki nekadar üzüldüğünüzü anlar

Bazen benimde kardeşim oğluma kızar ama ortam içinde asla izin vermem tabi evde kimse yokken uyarabilir ancak

Erkek kardeşimin Kv si gile bayramlaşmaya gittik , benim oğlum 3,5 yaşında , gelinimizin yeğeni de 3 e girecek ,ikisi de erkek,
çocuk sürekli mızmız mod , herşey benim modunda ,
Kreşe gitmiyor evde el bebek Gül bebek , oğlum kreşe gidiyor kurallara daha hakim , oyuncak kavgası yaptılar tüm gün ,
ara ara ayrı oynattık ama oğlum neyi eline alırsa çocuk benim diyo , oğlum ne yapsa çocuk ona sarıyor , oğlum da agresifleşti , gün içinde bu halde geçti derken akşam yemeğe oturuldu ev müstakil bahçedeyiz yine ,
oğlumun kendi oyuncağı da vardınyanımızda ,oğlum onu eline aldı ,
çocuk Bu defa onu istiyorum diye yine kovalıyor oğlumu , oğlum bağıra bağıra bana geldi sarıldı vermicem dedi , oğlum o küçük hadi baksın falan diyorum da zaten oyuncak bahçede yerdeydi , baktılar zaten ikisi de gğn boyu ,
diğer çocuk da geldi oyuncağı çekiştiriyor derken babası geldi aldı çocuğu yanımızdan, öçocuk aşırı derece bağırınca babası bir tane vurdu oğluna , arka bahçeye götürdü elinden tutup , gelinimiz de üzüldü yeğeni için hemen kalktı gitti abisinin ve yeğeninin arkasından , benim oğlum ne oldu anne dedi, babası kızdı oğlum dedim
Benim erkek kardeş yani dayı olacak yaratık senin yüzünden diye bağırmaya başladı oğluma herkesin içinde , oğşum da dayıı diye uyarı bağırışı yaptı ama sus sus sus lan diye erkek kardeşim bağırmaya başladı sinir krizi modunda bağırıyor sürekli ,
Ben şoka girdim o an gel oğlum yanıma dedim sadece , diğer çocuğa gelinimiz sarılmış öpüp koklaya koklaya getirirken , benim kardeş olacak yeğenine bağırıyor avaz avaz ki o anki oyuncağı diğer çocuk çekiştiriyordu , oyuncak oğlumundu , ortamda bağırılması gereken biri varsa o da oğluna vuran baba idi !
Kalkın gidiyoruz bu ne be diye bağırmalara bana da bağırmaya başladı , hazırlan gidiyoruz diye bana bağırıyor ,
diretmedim kalktık yemekler yarım , bindik arabaya eve geldik annemlere , bayram için oğlumla memlekete gelmiştim , o saatten sonra erkek kardeşimle konuşmuyorum ama umurunda da değil onun !
Annem ve bir kaç aile büyüğü bahçede değildi o an , ben hem şok hem üzüntü hem öfke içindeyim , yarın yaşadığım yere döneceğim ama içimde çok büyüyor kardeşimin yaptığı tavır ,
Gelinimİz yeğenini çok seviyor ama çok haylaz olduğundan da hep bahseder , olabilir neyse ne , babası vurmamalıydı , gelinimiz üzüldü ama bunun acısı neden oğlumdan çıkıyor , hayvan gibi bağırdı dayısı ve ben şoka girdim hiç bişey yapamadım diyemedim , tabaklarda yemekler yarım kaldı çıktık geldik , neymiş başı şişmiş beyfendinin , ben kardeşimin hatırına o eve gittim oysa
Ne yapmalıyım içinde kalsın istemiyorum ama söyleyince konuşunca anlayacak biri mi ona bile emin değilim , oğlumla ilgili onun ağzından tek yorum istemiyorum , ayrı illerdeyiz zatne şurda görüp göreceği dört beş gündü
Yapmanız gerekeni orda yapacaktınız demeniz gerekeni orda diyecektiniz şuan iş işten geçmiş kalk denince tıpış tıpış gidip kendi hakkınızı savunmamışsınız. Bu saatten sonra kime ne anlatabilirsiniz ki

Kardeşiniz tam hanımköylü olmuş. Tamam hanımını sev ama yalakalık yapacağım diye Ablanı ezip üzme..

Sırf yaranmak için tantana yapmış ama yeğeninin kalbini kırdı. Böylesi dalkavuklar umursamaz ama sırf içiniz soğusun diye gördüğünüz yerde çekin kenara aynı azarı ona yapın.

Ev sahibi yemeğe de kalın diye ısrar etti , ben pek buralarda olamıyorum Ya onları ziyaret etmem hoşlarına gitti yemeğe de kalın dediler kaldık ,maalesef
O an vereceksiniz tepkinizi. Şu an olayım sıcaklığı geçince diyeceklerinizin bir anlamin olacağını sanmıyorum.
Bundan sonrasında benzer bir olayda sessiz kalmayın en azından.

çok gereksiz bir şeyi teklif etmişsiniz. Üstelik tüm gün oturup yemeğe de kalmışsınız. İki çocuk geçinemiyorsa, sürekli oyuncak kavgası yapıyorsa keşke 1 saat oturup kalksaydınız.
Abinize tavrınızla belli edin incindiğinizi ve mesafe koyun
Evet gereksizmiş

Aaa ayıya bak çocuk bunlar ne olacak sesleri çıksa rahatsızsa yürüsün gitsin evden siz niye çıkıyorsunuz? Hem eşinin yeğenine şiddet uyguluyor hemde yeğenine bağırıyor sinir hastasıysa gitsin tedavi olsun. Kardeşiniz hep böyle miydi? Birde çocuğun ailesi birşey demedi mi kardeşinizde?
Aaaa lütfen eşinin yeğenine şiddet uygular mı ? Asla ,
Yeğenin babası vurdu çocuğu , bizimgelin üzüldü diye oğluma bağırıyor dayı olacak yaratık , şiddet uygulayan adama bağırması gerekirken

İkisi de daha bebe amma ciddiye almışlar bebek kavgasını ya şaka gibiler bunlar
Siz güzel idare etmişsiniz
bir süre görüşmeyin daha iyi

Karısının şövalyesi oldu pezevenk. Kardeşim de olsa haksız yere çocuğumu rencide edecek şekilde kimsenin haddine değil. 3.5 yaşındaki çocukla çocuk mu olmuş. Sakin ezdirme çocuğunu sen hayırdır. Karısının yigeni diye kıyamet koparan kendi çocuğu olunca seninkini döver.orda kimse kardeşine oğlum sus buyutme demedi mi ? Çocuğunu döven terbiyesizden bahsetmiyorum bile çocuk bu ayol !
Demedi orda kimse bişey
Büyüklerimiz evin içindeyi

Nasıl çıkar acısı bilemiyorum , yaşlarımız çok yakın saygısı yok , sevgs zaten yok belli ki , ne işim var benim erkek kardeşimin Kv sinin evinde ? Onun hatrına ben teklif ettim üstelik , aileler iyi oldukça çiftler huzurlu oluuor diye
Gerçekten sizinki gereksiz bir ziyaret olmuş. Tabi bu kardeşinizin kabalığını örtmez.

Back