Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

Az yiyince vucut kendini korumaya alip kalori yakimini azaltirmiş.kilo verme dururmuş.
Çok yiyince vucut yaga cevirip depolarmiş.
Yani yesem de yemesemde kilolara mahkumum.
Off yaaa yaşli olmak ta zormuş.
18 yildir yaşli ve obezim daaaa.
Çok yeme onu zaten biliyorsun az yersende kıtlık alarmıba geçiyor vücut yani yeteri kadar yiyeceksin. Yaş kaç bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra malesef zor gidiyor birde sağlık sorunları varsa daha da zor oluyor...
Her durumda şişmanım diye moralini bozma birgün bocalarsın 2 gün bocalarsın sonra düzene sokarsın... gram gram da olsa yeterki gitsin pes etme... kendine moral ver insülinin var sanırım benden daha iyi bilirsin ne iyi gelir ne gelmez onlara dikkat et. Tam bir yıl 67 ve 65 arasında bocaladım vazgeçseydim başlangıçtaki kilomu da geçerdim. Ne yaparsam yapayım olmuyor deme bi şekilde olacak diye düşün.
Tatlı krizleri için 1.5 litre suya 3 çubuk tarçını geceden suya koy sonraki gün gün boyunca tüket. Tatlı isteğini bastırıp şeker olayını dengeliyor sağlığın için zararlı değilse deneyebilirsin

Çok yeme onu zaten biliyorsun az yersende kıtlık alarmıba geçiyor vücut yani yeteri kadar yiyeceksin. Yaş kaç bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra malesef zor gidiyor birde sağlık sorunları varsa daha da zor oluyor...
Her durumda şişmanım diye moralini bozma birgün bocalarsın 2 gün bocalarsın sonra düzene sokarsın... gram gram da olsa yeterki gitsin pes etme... kendine moral ver insülinin var sanırım benden daha iyi bilirsin ne iyi gelir ne gelmez onlara dikkat et. Tam bir yıl 67 ve 65 arasında bocaladım vazgeçseydim başlangıçtaki kilomu da geçerdim. Ne yaparsam yapayım olmuyor deme bi şekilde olacak diye düşün.
Tatlı krizleri için 1.5 litre suya 3 çubuk tarçını geceden suya koy sonraki gün gün boyunca tüket. Tatlı isteğini bastırıp şeker olayını dengeliyor sağlığın için zararlı değilse deneyebilirsin
Iki gun hic tatli yemesin. Badem yesin bak gor nasil degisecek. Pazartesi yine gitsin meyvesini yesin.

45 yasindayim.
Tatli isteğimi zaten kullandigim ilaçlar bastiriyor.
Çok yiyemiyorumda.eskiye gore tabi.
Ama kilo veremiyorum.

Yada merdanenin el tutulan yerleri tam normal.ortasi zikzakgibi
Vücudun ayakta kalabilmek için ağırlıkların olduğu bölgeye göre şekilleniyor zayıfladıkça düzelir hiç merak etme bende kamburum var sanıyordum kilolu olduğum için öyle duruyormuşum. Duruşum düzelmeye başladı kalburunda gitti.

Birde 75 kilo iken suratım servis tabağına benziyordu şekil aldı yüzüm :))

Iki gun hic tatli yemesin. Badem yesin bak gor nasil degisecek. Pazartesi yine gitsin meyvesini yesin.
İnsülin direnci hiç yaşamadığım için çok bilgim yok canım. O yüzden de ne iyi gelir hangi yöntem yarar bilmiyorum ki sizin birbirinize çok faydanız olur aslında sen başetmişsin halinden anlarsın

İnsülin direnci hiç yaşamadığım için çok bilgim yok canım. O yüzden de ne iyi gelir hangi yöntem yarar bilmiyorum ki sizin birbirinize çok faydanız olur aslında sen başetmişsin halinden anlarsın
Diyorum ayni ben.

Ben de akisina birakmistim. Motivasyon kalmamisti. Dedigin gibi o aralikta denemeseydim , belki simdi 80 lerdeydim tekrar. Hayatim boyunca hic 78 i asmadim gerci ama belli olmazdi. :KK12:

Ceviz olmaz zaten badem olmali.

...Ama sen de bahane mi uretiyorsun anlamiyorum. Buraya denemek icin gelmedin mi?

Kilo veremiyorum diye bi sey yok, kilo vermeyi denemiyorum diye bi sey var.
:KK70::KK70:
Bazi yiyecekler kisiye gorede muamele yapiyor.
Doğup buyudugum yorede hiç badem olmamisti.cevizle findikla buyudum.
Hatta cocuklugum kargalarla ceviz icin mucadele etmekle gecti.cok ceviz agacini dibinde beklerdim.kargalar agactan dusururdu toplayip yerdim.
Ben hashasi,bademihatta bazi yiyecekleri il degistirdigimde tanidim.univ.yillarimda yani.sonrada evlilikle eski aliskanliklarim tamamen degisti.
Badem hashas gibi yiyecekler adiri karin ağrisi yapiyor.oyleki kramp giriyor.
Belkide dediginiz gibidir.kilo vermemek icin psikolojik olarak boyle oluyorumdur.

:KK70::KK70:
Bazi yiyecekler kisiye gorede muamele yapiyor.
Doğup buyudugum yorede hiç badem olmamisti.cevizle findikla buyudum.
Hatta cocuklugum kargalarla ceviz icin mucadele etmekle gecti.cok ceviz agacini dibinde beklerdim.kargalar agactan dusururdu toplayip yerdim.
Ben hashasi,bademihatta bazi yiyecekleri il degistirdigimde tanidim.univ.yillarimda yani.sonrada evlilikle eski aliskanliklarim tamamen degisti.
Badem hashas gibi yiyecekler adiri karin ağrisi yapiyor.oyleki kramp giriyor.
Belkide dediginiz gibidir.kilo vermemek icin psikolojik olarak boyle oluyorumdur.
Bak senin sorunun kilo verememek, artik bikmissin. Kilo verecegine dair umudun kalmamis. Eee ne oluyorsun stres hormonu uretiyorsun. Bu da tatliya duskun biri yapiyor seni. Lennn psikolog oldum sayende.:KK70:

%100 degisiklik beklemiyorum senden, %20 degisiklik yapsan yeterli. Ha ben yapamiyorum, denemeye de hazir degilim diyorum diyorsan yolun acik olsun derim. :süslü:

X