Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

menulerın ramazandan once de farklı degıldı

:KK70:
Biraz daha aksam atıştırmam azdı.Birkac parca cikolata ve bitki çayıyla atıştırma yapiyordum.Simdi buna ek meyveli yoğurt ve dondurma eklendi sahurda simit isyerinde.Sahurda yemek cok şişiriyor beni..Yoksa kahvaltı etmezdim isyerinde de olsa simit yemezdim.Ara ara yemek az yemeyi sağlardı simdi iftarda sıkı yiyorum boyle iyi olmuyor tabi.Yaz geldi bir de dondurmam eksik olmaz

Iki gundur herkes tamamdi galiba. krizantem gelir birazdan.

O kafasina gore yemek hazirlamiyor. Hastanede ne cikarsa , ablasi ne yaparsa o bakimdan sikintili. Bilmiyorum orada hastanede ne cesit yemekler veriliyor . Simite bi bahanem yok .:KK70: tulipa tulipa
Yemekler iyi normal.Pilavi az yiyorum yemeğe abanıyorum okadar..Sahurda az kahvaltılık ve simit.Ama ben de kahvaltılık alışverişi( kasar peynir üçgen peynir)yapıp götürecem az geliyor onlarınki.En azından daha iyi doyarim.Simiti bakarsın daha az yerim.
Ablam bazen guzel yemek yapiyor .Ozaman daha iyi yeyip aburcuburu az yiyebiliyorum.Bazen geçiştiriyor ozaman doymadigim icin aburcubura daha çok abaniyorum

Ne bilim ben deli gibi bağırıp durdum kendi kendime sırf çocuklara bağırdım diye :)))

Tatil başladı bizim tatil çocuklar okulda iken oluyor. Bir kaç kurs var onlara göndermeyi düşünüyorum kısmetse yoksa 3ay bitmez:KK70:

Spor il müdürlükleri ücretsiz yaz kursları açıyor canım, bulunduğunuz ilde bir araştır, hemde kurs çeşidi çok oluyor orda

Yemekler iyi normal.Pilavi az yiyorum yemeğe abanıyorum okadar..Sahurda az kahvaltılık ve simit.Ama ben de kahvaltılık alışverişi( kasar peynir üçgen peynir)yapıp götürecem az geliyor onlarınki.En azından daha iyi doyarim.Simiti bakarsın daha az yerim.
Pilav bizi 2 kilo geriye goturur. Bende etkisi cok kotu. Patates , yumurta , yesillik salatasi yap. :KK51:

Tavuklu parmak kebabı sulu köfte saç kavurma tarifini versene şoyle pratikce sana da zahmet olmadan.

20180608_235102.png hemen yazayım şekerim, parmak kebabı: patlıcan, patatesler hafif kızartılır tepsiye görüldüğü gibi dizilir. Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri tavada kuru soğanla birlikte sotelenir ve kızartmanın ortasına konur. Salçalı su hazırlanıp tepsiye dökülür ve fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
20180608_235008.png sulu köfte; bir tencereye yağ konur, ardından salça ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Derin bir kasede az yağlı kiyma, rendelenmiş kuru soğan, bulgur maydonoz ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanıp kaynayan salçalı suya atılarak pişirilir.
20180608_234919.png saç kavurma; biberler ve sarımsaklar iri iri doğranır yağda biraz soteledikten sonra et eklenir. Biraz kavrulup kapağı kapatılarak pişirilir. Suyunu çektikten sonra doğranmış domatesler eklenir tuz ilave edilip bir süre daha pişirilir. Afiyet olsun tulipa tulipa

Eki Görüntüle 2155446 hemen yazayım şekerim, parmak kebabı: patlıcan, patatesler hafif kızartılır tepsiye görüldüğü gibi dizilir. Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri tavada kuru soğanla birlikte sotelenir ve kızartmanın ortasına konur. Salçalı su hazırlanıp tepsiye dökülür ve fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 2155447 sulu köfte; bir tencereye yağ konur, ardından salça ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Derin bir kasede az yağlı kiyma, rendelenmiş kuru soğan, bulgur maydonoz ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanıp kaynayan salçalı suya atılarak pişirilir.
Eki Görüntüle 2155448 saç kavurma; biberler ve sarımsaklar iri iri doğranır yağda biraz soteledikten sonra et eklenir. Biraz kavrulup kapağı kapatılarak pişirilir. Suyunu çektikten sonra doğranmış domatesler eklenir tuz ilave edilip bir süre daha pişirilir. Afiyet olsun tulipa tulipa
Cok guzel gorunuyor acimmm acc. gidip domates yiyeyim bariii. :KK12:

Bozuk saat bile gunde iki kere dogruyu gosterir. O karakter de oyle. :KK70:

Kimbilir arkandan neler diyorlar. :confused:
Arkamdan konuşulanları ilk duyduğum zamanlar çok sinirlenirdimde artık takmiyorum beyaa, ben kendimi biliyorum herkes ne düşünürse düşünsün umrumda değiil :KK14:
Candan ercetinin bi şarkisı vardi ya o geldi aklima :halay:

X