- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.431
Sağol kuzu, faydalı bilgiler içinn. Ben de mekik çekmek istiyorum ama çok yorucu gibi. Kardiyo da beni en az yoran şey, ağırlık çalışmak falan hiç bana göre değil, egzersizlerde en kolay yaptığım kısım kardiyo kısmı oluyor, seviyorum da. Senin kilon oldukça iyiymiş canım. Bence ne al ne ver. Selülit için önerin var mı
Selam Canım
Son bi kaç yıllık tecrübelerimi yazayım;
Bi ara zayıflıktan kemiklerin sayılıyordu, boyum 171 kilom o aralar 50-51 felandı. Ev halkının ve Eşimin(o zamanlar sevgilimdi) Yoğun ısrarları sonucu Bi 5 kilo alayım diye her gece yatmadan kuru pasta, kola, soslu makarna, tatlı... gibi ıvır zıvıra yumulunca 6 aya 60'ı geçtim(denge kaçtığı için, ıvır zıvırı bıraktığım halde kilom o ivmeyle daha da artıyordu). Tabi panikle kilo verme çabalarına girdim. Programım şuydu;
- öncelikle her gün(olmadı haftanın 5 günü) 45-50 dk molasız, kalbinin normal atım değerinden %60-70 fazlasına sabitleyerek(normalde dakikada yetmiş atıyorsa 120 felan işte). ve sabit zorlukta kardiyo yaptım. Kardiyonun 15. dakikası civarında yağ yakmaya başlanır. 50 dakikadan fazlası zarar ama. Kondisyon bisikletiyle yaptın çünkü büyük kas çok yakıt(kalori) harcar ve en büyük kas gurubu kalça/bacaklarda.
- günde 20'şerli setler halinde 100 mekik çektim. Bu sayede bel kasları biraz sıkılaşıp geriliyor ve inceliyor. Daha ilk haftadan bir iki kilo verirsin(ama yağ değil, vücut kendini topladığı için su vermiş olursun; yoksa ufacık karın kaslarının, yakacağı yağı hesap etmeye bile değmez)
- klasik karbonhidrat, yağ, şeker diyeti. Ama spor yaptığın için öyle çok aç kalmaya gerek yok(yoksa vücudun ilk fırsatta verdiğini geri toplar). Tavuk, yağsız hayvan ürünleri(yoğurt peynir), meyve/sebze(terle kaybettiğin potasyumu sana vereceği için muz iyidir).
Farkedeceğin gibi bu erkek tipi bi program(zaten eşim verdi) ama işe yaradı. Hatta biraz kaslandım sanırım(bacaklarım ve karnım).
Sonuç; 57-58'im. Eşime kalsa bi kaç kilo daha alsam süper olacak ama çok bekler
Hem kondisyonum çok feci arttı; Gecen birlikte koşmaya gittik; tam üç kilometre koşabildim. Lisedeyken beden dersinde, sahanın etrafında iki turu zor atardım.
Yağ yakmanın ve göbek inceltmenin yolu bellidir; kardiyo. Amerikayı yeniden keşfetmenin manası yok.