- 13 Aralık 2011
- 108
- 100
- 32
-
- Konu Sahibi Fleur de lys
Hanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Ben kedilerden çok korkardım genel olarak bütün hayvanlardan ..
Kedimin adı annecim bu arada .
Annecim i sahur vaktinde bagirirken arka bahçede gece 4 te buldum .
Iki üniversite öğrencisi de onun sesine gelmişler karanlikta onu arıyorlardı.
Camdan baktım ve geç kaldim keşke benim olsaydı dedim ama yine de indim aşağıya.
Sonra kızlar bakamayız dediler ve minigimle biz eve geldik :)))
Avucum kadar peyniri 1 dk da yedi kuzum
Ama kaka yaparken bağırıyordu gözünden yaslarla.
Her şeyi arastirarak öğrendim.
Onunla beraber öğrendim.
Ilk ise başladigim gün ağladım onu evde bıraktım diye
Babam her gün iki saat yanımda durdu annecim in :)))
Sonra iki ay önce ikinci kedimi buldum
Onun da adi Yumos
Evden atmışlar çöpün kenarinda ağlıyordu .
Bastan alamam dedim ama aglamasina dayanamadım onunla da eve geldik
Inan bana yumosu kucağıma aldigimda ağırlığı yoktu .
Yavrum acliktan 1 deri bir kemikti..
Çok şükür artık beraber yaşıyoruz.
Kedileriniz mutlu ve sağlıklı şekilde uzuunnn uzun yaşarlar inşallah. Hayvanlar oldukları yere mutluluk getiriyor gerçekten buna inanıyorum. Annecim ve Yumoş’u tatlış burunlarından öpüyorum
Kediyi alip ilk önce veterinere götürüyosunuz asilari falan yaptirin ve sahiplenmek istemiyorsaniz veteriner yardimiyla yuva ilani actirabilirsinizHanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Çok küçüktü aldıklarında, madem bakamayacaksın alma bu kadar basit belki dediğiniz gibi doğal ortamda büyürdü en azından anne sütü alırdı. Birde böylelerin çoluk çocuğu var insan empati yapar. Eve veya sahibine alışan hayvanlar sokağa bırakılınca çok zorlanıyor. Allah vicdan, akıl fikir versin herkese.Sosyal medyada ve kedi sahiplendirme sitelerinde fotoğraflarını paylaşarak durumu olduğu gibi anlatın.
Eminim elini vicdanına koyup sahiplenecek birisi çıkacaktır.
Böyle sorumsuz insanlara da çok kızıyorum.
Madem bakamayacaksın niye doğal ortamından kopartıyorsun hayvanı.
Belki hala annesi emzirecekti yavruyu, belki doğal ortamına adapte olarak daha rahat yaşayabilecekti.
Ev konforunu yaşat, mama ile besle, sonra sokağa at.
Vicdansızlıktan başka birşey değildir bu.
Zevk uğruna böyle sokaklara atılan kim bilir kaç tane evcil hayvan var.
Yazık....
Cezai islem mi guldurdun beni tatli kiz.sanmıyorum ama veterinere gidip kayıt yapıldı ise oradan cezai işlem yapılabilir. bakmakla yükümlüler çünkü. ama zor bi ihtimal.
hayvansever sayfalarına durumu açıklayan mesajlar atabilirsiniz. belki sahiplendirilir.
keşke siz eve alabilseniz tabi ama çocuk da korkuyormuş. çocuğun illaki bu korkuyu aşması lazım çünkü her yer kedi zaten.
Kedinin fotosunu cekip insqtgramda haytap ve hayvan sahiplendirme sayfalaeina yazin.paylasiyorlar sayfalarinda .sahiplensin biri.o kadin gelincede sahiplendirdiginizi soyleyin.ac birakilmis terkedilmisti dersiniz.Hanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Şuanda evimizde bakıyoruz, aşılarını da yaptırdık. Burdaki arkadaşlar sağolsunlar her konuda bilgi verdiler. Hiç düşünmeden kedi yavrusunu bu soğukta bırakan birinden artık vicdan da beklemiyorum.Sahiplendirmeniz gerek mecbur internette sayfalar vardır bunun için veya instagramda.
Sırf çocuk istedi diye eve kedi mi alınır ? 4 yaşında çocuk daha kendine bakamıyor ona nasıl bakacak? Götürsünler barınağa orada mama versin ilgilensin hayvanlarla o şekilde de hevesini alırdı saçmalık yani :/
Sokağa atmak da inanılmaz acımasızca yavru daha kendi başına sokakta yaşamını sürdüremez.Kendi çocuğu da küçükmüş birinin onu sokakta bıraktığını gece soğukta dışarıda ağladığını hayal edebiliyor mu acaba bir anne olarak bunu da sorun isterseniz.Çok üzüldüm insanlar çok kötü
Sizde kalır belki belli mi olur kızınız alışırsa düşünün bence bakımı o kadar zor değil sorumluluk ister ama bence siz bu hayvanseverlikle rahat rahat bakarsınız.Şuanda evimizde bakıyoruz, aşılarını da yaptırdık. Burdaki arkadaşlar sağolsunlar her konuda bilgi verdiler. Hiç düşünmeden kedi yavrusunu bu soğukta bırakan birinden artık vicdan da beklemiyorum.
siz alın evınıze.Kesin cozum:)Hanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Birileri almıştır kesin. Eski yaşadığım yerde bir kumpirci vardı, etrafında süreli scottish fold cinsi bir kedi vardı bir gün sormuştum sizin mi diye, adam da sahipleri tarafından sokağa atıldığını ölmek üzereyken kediye bakmaya başladıklarını söylemişti. Yazıktır ya, hem para verip hem de sokağa atmışlar belli ki. Bazı barınaklar da kötü durumda bu konuda keşke bazı iyileştirmeler yapılsa.Bizim de okulda bir kedi vardı.Cins kediydi hem de british gibiydi.Bayağı da asil bir kediydi.Evden mi kaçmış sokağa mı bırakılmış bilmiyoruz.
Beyazdı çok da tatlıydı okulun maskotu olmuştu içeri girip okuldaki koltuklarda oturuyordu yemekhaneye giriyordu kütüphanede rafların arasında kıvrılıp yatıyordu.Bayağı da şişmandı yemekhane artıklarından besleniyordu herhalde.
Sonra müdür barınağa göndermiş onu.Okuldan bir hoca sahiplenmek için barınağa gitmiş ama bulamamış o kediyi.
Hayvanlar iyi ya,insanın enerjisini yükseltiyorlar.
Konuyla alakasi yok ama gercekten muzdarip oldugum bir konu oldugu icin sormak istedim size tuy sorunumuz yok dediginiz icin.Dişleri çıktıysa marketten friskes junior alın.
38 lira baya gider o zavalliya.
Mükemmel bir mama değil ama orta segmentte sayılır maddi durumunuzu bilmiyorum.
Iyiyse royal canın junior var .
Hills ve proplan in juniorlari var .
Bu arada haftada bir yas mama verebilirsiniz.
Yumurta ve peynir haftada bir verebilirsiniz
Tavuk göğsü haşlayıp didikleyip verebilirsiniz yine haftada bir.
Zaten küçük kuzu ne kadar yesin
Onun sıcak bi ortama ihtiyacı var .
Aklıma takıldı bu konu uyudum uyandım yine üzüldüm
Bu arada iyi mama ile besledigim için iki kedimin de tüy sorunu yok .
Ilk işiniz kuzu ile beraber veteriner olsun.
O sizi yönlendirecek
Yavruya karne vericek
O vicdansız kadına hicbir şekilde bir şey söylemek zorunda değilsiniz korkmayın!!!
Allah onu bildiği gibi yapsın
cinsi ne sizinkinin?Konuyla alakasi yok ama gercekten muzdarip oldugum bir konu oldugu icin sormak istedim size tuy sorunumuz yok dediginiz icin.
Bizim de iki kedimiz var birisi sekiz aylik digeri dort aylik buyuk kedinin bu kadar tuy dokmesi normal mi merak ediyorum.cunku siz hic yok diyorsunuz biz bi yerde yanlis mi yapiyoruz bilmiyorum.mutfaga sokmuyorum kesinlikle ama yine de tezgahin ocagin masanin ustunde hep kedi tuyu oluyor.kedimiz beyaz bi kucagimiza alsak ustumuz tuyden gecilmiyor.kaliteli mama diyorlar royal canin yiyolardi n&d kitten a gectim sirf bu yuzden yine de degisen bi sey yok.
Buyuk olan scottish kucuk de british.cinsin etkisi olur mu acaba tuy dokmede?cinsi ne sizinkinin?
Konuyla alakasi yok ama gercekten muzdarip oldugum bir konu oldugu icin sormak istedim size tuy sorunumuz yok dediginiz icin.
Bizim de iki kedimiz var birisi sekiz aylik digeri dort aylik buyuk kedinin bu kadar tuy dokmesi normal mi merak ediyorum.cunku siz hic yok diyorsunuz biz bi yerde yanlis mi yapiyoruz bilmiyorum.mutfaga sokmuyorum kesinlikle ama yine de tezgahin ocagin masanin ustunde hep kedi tuyu oluyor.kedimiz beyaz bi kucagimiza alsak ustumuz tuyden gecilmiyor.kaliteli mama diyorlar royal canin yiyolardi n&d kitten a gectim sirf bu yuzden yine de degisen bi sey yok.