- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
-
- Konu Sahibi Fleur de lys
Evet kesinlikle korkuyu aşsın diye herşeyi yapıyoruz, eskiden köpeklerden de korkardı fakat korkusunu zamanla aştı ama kediyi yanında görünce hala inanılmaz korkuyor. Evimize almayı da düşündüm, bu sefer eşim yanaşmadı hayvan sahiplenmek ciddi sorumluluktur kızım bu kadar korkuyorken bu sorumluluğu alamam komşumuz aldığı gibi sahip çıkmasını da bilmeli dedi.sanmıyorum ama veterinere gidip kayıt yapıldı ise oradan cezai işlem yapılabilir. bakmakla yükümlüler çünkü. ama zor bi ihtimal.
hayvansever sayfalarına durumu açıklayan mesajlar atabilirsiniz. belki sahiplendirilir.
keşke siz eve alabilseniz tabi ama çocuk da korkuyormuş. çocuğun illaki bu korkuyu aşması lazım çünkü her yer kedi zaten.
Size katılıyorum. Hayvan sahiplenmek büyük bir sorumluluk, herkes yapamaz. Dediğiniz gibi belediyelerin bu konuda daha çok gelişmesi lazım.kedinin aşılarının yaptırılması lazım kediden bulaşan geri dönüşü olmayan çok hastalık var. ayrıca kediyle çok ilgilenenlerin de tetanoz aşılarını yaptırmaları lazım. iç dış parazit vs aşıları oluyor galiba onların. kediye bakamamışlar belli ki maliyeti ve sorumluluğu var. hayvan sahiplenirken keşke insanlar biraz duyarlı davranıp her şeyi bilip araştırıp öyle sahiplenseler. üzüldüm kediye.
benim de kedi alerjim var eve alamıyorum ama yolda gördükçe ilgilenmeye çalışıyoruz. bence bütün bu sokak hayvanları sorunun çözümü basit ama insanlar bu konularda oldukça yobaz davranıyorlar. özellikle köpeklerin sokaklardan toplanıp ya sahiplendirilmeleri ya da barınabilecekleri ve koşullarının iyileştirildiği ortamlarda bakılmaları lazım. belediyelere iş düşüyor özellikle. bunu deyince bazı hayvansever geçinip alakası olmayan tipler barınaklarda git sen yaşa!1111!!! diyebilirler, buralarının koşullarının iyileştirilmesi de bizlerin elinde. sokakta soğuktan ve açlıktan, trafikten ya da insan işkencelerinden ölen hayvanların sayısı düşünüldüğünde tek çözüm bu. ama maalesef.
Ben de bunu anlayamıyorum, çocuk istedi diye kediyi alıp sonra da bakmamak nasıl bir vicdan. Hayvan sahiplenmek bir sorumluluktur o da evin bir ferdi oluyor. Dediğinizi aklımda bulunduracağım tavsiyeniz için teşekkür ederim, şuanda gelmelerini bekliyorum onlara da durumu güzelce izah etmek için çünkü habersiz yaparsam olur ya hayvancağız kıymete biner benim kediyi nasıl verirsin derler. Bu ihtimali de düşünüyorum.resmen oyuncak muamelesi yapmislar,
cocuk hevesini almis, atmislar sokaga,
cok uzuldum.
Bahceli evi olan tanidiginiz varsa belki kedi evi ayarlanip emanet edilebilir kis icin.
Umarım böyle bir vicdansızlığı yapmazlar. Eve döndüğünde yavrunun sahiplendirilmesini tavsiye edeceğim, hayvanı bu soğukta sokağa atan birinden bunu da yapacağından emin olmadığım için burdaki yorumları dikkate alıp hareket etmek istiyorum.Hay onun cocugu batsin ne diyeyim. Sahiplendirme sayfalarina ilan verseniz? O kadin asla alip bakmaz o kediye konussaniz bile. Gidip uzaga atarlar sikayet geldigi icin evi bulamasin diye.
2 haftadır yoklar, gelmesini bekliyorum en azından burdaki çözümleri değerlendirip kendisine iletmek istiyorum. Habersiz yaparsam bu sefer de vay benim kediye ne oldu diyebilir, artık insanların tepkilerinden de korkar oldum.O vicdansız kadına bir şey söyleme bence, çünkü alır atar uzağa bir yere bu defa.
Haklısınız, bu şekilde sokağa bırakıp üstüne 2 haftalığına çekip gidenden böyle bir düşünceyi bende beklemiyorum.Sahiplendirin kediyi. Kadına da hiç haber vermeyin.
Sokağa atmislar nasıl olsa peşine dusmezler sorarlarsa görmedim dersiniz
Doğru söylüyorsunuz,anca yüz göz olmuş olurum. Sanırım dediğinizi yapıp bugünden itibaren bu konuyu ele alacağım.Sosyal medya kullanıyorsanız hayvan sever gruplar var foroğrafını çekin ve oralara koyun sahiplendirmek için. O kadından çözüm beklemeniz boşa. Vicdanı olsaydı bırakmazdı kediyi. Ya da sahiplendirirdi.
Allah sizden razı olsunDoğru söylüyorsunuz,anca yüz göz olmuş olurum. Sanırım dediğinizi yapıp bugünden itibaren bu konuyu ele alacağım.
Sizden de razı olsun. Görevimiz neyse yapmak zorundayız.Allah sizden razı olsun