- 13 Aralık 2011
- 108
- 100
- 32
- Konu Sahibi Fleur de lys
cinsle çok alakalı bizimki de beyaz ankara kedisi ve hiç tüy sorunu yok meselaBuyuk olan scottish kucuk de british.cinsin etkisi olur mu acaba tuy dokmede?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cinsle çok alakalı bizimki de beyaz ankara kedisi ve hiç tüy sorunu yok meselaBuyuk olan scottish kucuk de british.cinsin etkisi olur mu acaba tuy dokmede?
Tavuklu narli tahilsiz mamanin icerigi.acaba ondan mi ki yaa? Elimdeki bitsin de bir de tavuk olmayanindan alayim bari.bizimkiler de mama disinda haftada iki kez falan yas mama yerler vitamini var aklima gelirse onu koyarim bazen o kadar.Benim dediğim gibi biri tekir
Biri sarman...
Hills alıyorum kitten .
Sarman olan uzun tüylü onun biraz tüy sorunu oluyor özellikle bogustuklari zaman ama tekirimde yok tüy sorunu maşallah.
Ekstra bir şey vermiyorum
Yoğurt peynir dışında
Haftada 1 yaş mama yiyolar .
Bi ara veteriner tavsiyesi ile proplan almıştım
Aman Allah ım öyle bir tüy dökümü yok tekirde bile .
Neyse hemen değiştirip yine hills e döndüm de kurtuldum .
Tavuklu mama almıyorum
Tavuklu mama da döküyor .
Başka bir şey yaptığım yok
O kadar tembelim ki sanırım Allah halime aciyo o da olabilir
Tavuklu mama yapabilirmis ki insaallah ondandir mamayi degistirmeyi dusunuyorum bitince.scottishler cok mu tuy dokuyor bilmiyorum ki.cinsle çok alakalı bizimki de beyaz ankara kedisi ve hiç tüy sorunu yok mesela
Evet kesinlikle korkuyu aşsın diye herşeyi yapıyoruz, eskiden köpeklerden de korkardı fakat korkusunu zamanla aştı ama kediyi yanında görünce hala inanılmaz korkuyor. Evimize almayı da düşündüm, bu sefer eşim yanaşmadı hayvan sahiplenmek ciddi sorumluluktur kızım bu kadar korkuyorken bu sorumluluğu alamam komşumuz aldığı gibi sahip çıkmasını da bilmeli dedi.
Tavuklu narli tahilsiz mamanin icerigi.acaba ondan mi ki yaa? Elimdeki bitsin de bir de tavuk olmayanindan alayim bari.bizimkiler de mama disinda haftada iki kez falan yas mama yerler vitamini var aklima gelirse onu koyarim bazen o kadar.
Ben de cok asiri tembelim hatta kendime hayret ediyorum hergun kedilerin mamasini suyunu degistirip kumunu temizledigim icin :) cok sevdigim icin yuk gelmiyor ama tuy beni gercekten bazen cileden cikariyor.
Doğru söylüyorsunuz. Atasözü de bizim duruma cuk diye uydu yalnız, o kadar miyavlamıştı ki kapımızın önünde kayıtsız kalmak imkansızdı. Yalnız hafızamı tazeledikçe sülalecek hep kedilerle bir bağlantımız varmış onu farkettim. Enerji çekiyor herhalde.Bence sizin yüreğiniz dayanmaz alırsınız bu yavrucağızı. Kedinin gerçekten köpek gibi sorumluluğu yok. Yemeğini suyunu verirsiniz kumunu temizlersiniz. Hatta kızınız için de sorumluluk alması çok iyi olur. Eşinizi ikna edersiniz bir şekilde..
Bir sitede gördüğüm komik bir yorumu paylaşmak istiyorum bir hayvanın ağzından atasözü:
"Eğer yeteri kadar miyavlarsan kapıyı açan biri olacaktır.. "
Acikcasi kediler hakkinda hic bir bilgim yoktu kedi sahibi olana kadar.insan bir seyi icine girince ogreniyor ya cocuklar cok istedigi icin cins aldik goruntuye bakarak.hayvanlarin hepsini cok seviyorum.Bu kadar seyin simdi farkinda olsaydim kesinlikle sokaktan muhtac bir kedi sahiplenirdim.Hills in scottish için olanları var .
Ama birden bire mama değiştirmeyin
Diğeriyle karıştırarak verin bi hafta kadar sonra tamamen diğerine geçersiniz.
Yumurta da iyi geliyor tüylere ama benimkiler yemiyor yumurta .
Cins kedi hakkında bilgim yok
Benimkiler sokaktan bulunma garibanlar :)
Karınları doyduğuna şükrediyorlar
Bari tüy döküp kızdırmayalım demiş olabilirler
Acikcasi kediler hakkinda hic bir bilgim yoktu kedi sahibi olana kadar.insan bir seyi icine girince ogreniyor ya cocuklar cok istedigi icin cins aldik goruntuye bakarak.hayvanlarin hepsini cok seviyorum.Bu kadar seyin simdi farkinda olsaydim kesinlikle sokaktan muhtac bir kedi sahiplenirdim.
Oncelikle sizin gibi insanlarin daha cok olmasini dilerim.yardimi gectim insanlar eziyet iskence etmeseler keske.İnsaallah disardaki masum kediciklere yardim etmeyi cok isterim kizlarimla birlikte.dediginiz dogru etmek lazim ama evden arabaya arabadan eve olunca hem kedi denk gelmiyor hem de akla gelmiyor.Bi ara elimizde kopek mamasi kopek pesinde kosuyorduk ama bizim semtin kopekleri burun kiviriyorlar yuzune bile bakan olmadi:) ac degiller demek ki dedik biz de.Bende işin içine girince öğrendim .
Araştıra araştıra..
Olsun sizde dışardaki muhtaçlara yardım edersiniz.
Her zaman çantamda mama ile geziyorum 1 kiloluk
Inanın su soğuk havalarda karşınıza çıkıp çaresizce baktıkları zaman o mamayı gösteriyorum dünyalar onların oluyor
Şimdilik bunu yapabiliyorum.
Keşke elimden daha fazlası gelse ..
Sizde çantanıza bir mama koyun şimdiden:)
Sevgiyle kalın.
İsterdim ama tüy döker annemler rahatsız olabilir.Kendi evim olursa bir gün o zaman hayvan sahiplenmeyi isterim ama.siz alın evınıze.Kesin cozum:)
inşallahİsterdim ama tüy döker annemler rahatsız olabilir.Kendi evim olursa bir gün o zaman hayvan sahiplenmeyi isterim ama.
Offff çok üzüldüm yavruma. Vicdansız kadın. Sahiplendirebilir misiniz kiHanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Kedicik bende, aşılarını yaptırdık şuanda biz bakıyoruz. Belki hepten bende kalır, kızımın iyice alışmasını bekliyorum.Offff çok üzüldüm yavruma. Vicdansız kadın. Sahiplendirebilir misiniz ki
Gelip bir de isterse yüzsüz kadın hiç şaşırmam. Hazır aşılı diyeKedicik bende, aşılarını yaptırdık şuanda biz bakıyoruz. Belki hepten bende kalır, kızımın iyice alışmasını bekliyorum.
Onu bende düşünüyorum, ama bence isteyemez yoksa bu soğukta aç susuz bırakmazdı. Fakat çirkeflik yapıp istemeye kalkarsa haddini bildiririm. Böylelerini rezil etmek lazım da aslında...Gelip bir de isterse yüzsüz kadın hiç şaşırmam. Hazır aşılı diye
Kedicik bende, aşılarını yaptırdık şuanda biz bakıyoruz. Belki hepten bende kalır, kızımın iyice alışmasını bekliyorum.
Evden dışarı çıkmıyorsa minik kedicik yokluğunu bile anlamaz sanırım. Siz de Çaktırmazsınız. Ya da açık açık söylemek lazım. Sayemde yaşıyor zavallı çocuk. O yüzden artık bizim dersiniz. İnsanlar hem vicdansiz hem de arsız olabiliyor malumOnu bende düşünüyorum, ama bence isteyemez yoksa bu soğukta aç susuz bırakmazdı. Fakat çirkeflik yapıp istemeye kalkarsa haddini bildiririm. Böylelerini rezil etmek lazım da aslında...
Olur da sorarsa söylerim bu şekilde, çünkü artık gerçekten insanların tepkilerini kestiremiyorum. Hani derler ya elden gidince birşey kıymete biner diye, böyle bir durum yaşanırsa da hiç şaşmam.Evden dışarı çıkmıyorsa minik kedicik yokluğunu bile anlamaz sanırım. Siz de Çaktırmazsınız. Ya da açık açık söylemek lazım. Sayemde yaşıyor zavallı çocuk. O yüzden artık bizim dersiniz. İnsanlar hem vicdansiz hem de arsız olabiliyor malum