- 26 Temmuz 2013
- 2.175
- 2.306
- Konu Sahibi Fleur de lys
barınaklar kesinlikle sokaklardan daha iyi değil.Sanırım ya sahiplendirmek icin aksiyon alıcaksınız yada barınaga bırakıcaksınız
Yazık günah ya oda bi can
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
barınaklar kesinlikle sokaklardan daha iyi değil.Sanırım ya sahiplendirmek icin aksiyon alıcaksınız yada barınaga bırakıcaksınız
Yazık günah ya oda bi can
hangi şehirdesiniz? sahiplendirilmesi için yardımcı olabilirim.Hanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Bu arada konuyla alakasız ama, yeni nickini çok beğendim.O yavrucağın ahının kendi çocuğundan çıkmasından hiç mi korkmuyor ya
Muğladayız, merkez veya beldelerden olabilir. Siz hangi şehirdesiniz?hangi şehirdesiniz? sahiplendirilmesi için yardımcı olabilirim.
hataydayım, instagramda, facebookta bir sürü hatta her şehir için hayvan sahiplendirme sayfaları var, yakın olsaydık elimden geleni yapardım. ancak o sayfalara mesaj atıp ilan açtırabilirim bana özelden kedinin fotoğrafını atabilirseniz.Muğladayız, merkez veya beldelerden olabilir. Siz hangi şehirdesiniz?
Keşke yakın olsaydık, bugün sahiplendirme sitelerine göz attım önce kendi çevremden başlayıp hiçbir şey olmazsa son çare bende kalacak. Veteriner işini bu hafta halledeceğim o sorun değil, birde kuru mama mı lazım? Süt tozu ilk defa duyuyorum kedilere özel olanlardan var mı?hataydayım, instagramda, facebookta bir sürü hatta her şehir için hayvan sahiplendirme sayfaları var, yakın olsaydık elimden geleni yapardım. ancak o sayfalara mesaj atıp ilan açtırabilirim bana özelden kedinin fotoğrafını atabilirseniz.
yakınlarınızda bir veteriner varsa ve imkanınız da varsa kediye bi iç-dış parazit yaptırabilirseniz çok büyük sevap alırsınız.
anne sütünden erken kesilmiş yavru bir kedinin, süt tozu veya yaş-kuru mama gibi düzenli bi beslenme lüksü yoksa yaşaması çok zor.
kaç aylık olduğuna bağlı eğer çok çok küçükse yaş mamayla bir süre besleyip kuruya geçebilirsiniz. ama dişleri çıkmışsa yavru kedi mamaları alabilirsiniz.Keşke yakın olsaydık, bugün sahiplendirme sitelerine göz attım önce kendi çevremden başlayıp hiçbir şey olmazsa son çare bende kalacak. Veteriner işini bu hafta halledeceğim o sorun değil, birde kuru mama mı lazım?
Siz bence konuşmayın komşuyla. Zaten bırakıp gitmiş, kedi nerde derse ben ne bileyim sokağa bırakan sizsiniz. Öldüyse vebali de sizin de tamam.2 haftadır yoklar, gelmesini bekliyorum en azından burdaki çözümleri değerlendirip kendisine iletmek istiyorum. Habersiz yaparsam bu sefer de vay benim kediye ne oldu diyebilir, artık insanların tepkilerinden de korkar oldum.
son sorunuzu okumamışım. bahsettiğim süt tozu hakkında veterinerden yada pet shoptan bilgi alabilirsiniz. yeni doğmuş, annesi terketmiş kedi yavrularının ağzına şırıngayla veriyorlar hani, belki videoda falan görmüş olabilirsiniz. ama bahsettiğiniz kedi sanırım mini minnacık bir şey değil. bir kaç aylık olmuştur. bir üst mesajımdaki gibi yaş veya kuru mama tercih edebilirsiniz.Keşke yakın olsaydık, bugün sahiplendirme sitelerine göz attım önce kendi çevremden başlayıp hiçbir şey olmazsa son çare bende kalacak. Veteriner işini bu hafta halledeceğim o sorun değil, birde kuru mama mı lazım? Süt tozu ilk defa duyuyorum kedilere özel olanlardan var mı?
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Dişleri var gayet güzel yiyor herşeyi, ama bahsettiğiniz yavru kedi mamalarına da bakarım.kaç aylık olduğuna bağlı eğer çok çok küçükse yaş mamayla bir süre besleyip kuruya geçebilirsiniz. ama dişleri çıkmışsa yavru kedi mamaları alabilirsiniz.
normalde market maması önermem ama sokak hayvanları için en ekonomik olanları markette satılanlar. ve öncelik de her zaman sokak hayvanının karnını doyurmaktır :)
köpek sahibiyim, kedi maması fiyatlarını bilmiyorum, ama 15 kg luk köpek mamaları markette 50 lira falan.
kedi mamalarının da çok fark edeceğini sanmam. ve 15 kg size çooook uzun süre yetecektir.
Keşke yakın olsaydık, bugün sahiplendirme sitelerine göz attım önce kendi çevremden başlayıp hiçbir şey olmazsa son çare bende kalacak. Veteriner işini bu hafta halledeceğim o sorun değil, birde kuru mama mı lazım? Süt tozu ilk defa duyuyorum kedilere özel olanlardan var mı?
Allah korusun böyle vicdansızlık yapanlara söylenecek söz yok zaten, hayvanı ölüme terk etmek insanı ölüme terk etmekle aynı şeydir.Siz bence konuşmayın komşuyla. Zaten bırakıp gitmiş, kedi nerde derse ben ne bileyim sokağa bırakan sizsiniz. Öldüyse vebali de sizin de tamam.
Uzaklara bırakıyolar hayvanları. Şimdi cahil cahil gider ormana bırakır ölür orda yavru
Dişleri çıktıysa marketten friskes junior alın.
38 lira baya gider o zavalliya.
Mükemmel bir mama değil ama orta segmentte sayılır maddi durumunuzu bilmiyorum.
Iyiyse royal canın junior var .
Hills ve proplan in juniorlari var .
Bu arada haftada bir yas mama verebilirsiniz.
Yumurta ve peynir haftada bir verebilirsiniz
Tavuk göğsü haşlayıp didikleyip verebilirsiniz yine haftada bir.
Zaten küçük kuzu ne kadar yesin
Onun sıcak bi ortama ihtiyacı var .
Aklıma takıldı bu konu uyudum uyandım yine üzüldüm
Bu arada iyi mama ile besledigim için iki kedimin de tüy sorunu yok .
Ilk işiniz kuzu ile beraber veteriner olsun.
O sizi yönlendirecek
Yavruya karne vericek
O vicdansız kadına hicbir şekilde bir şey söylemek zorunda değilsiniz korkmayın!!!
Allah onu bildiği gibi yapsın
Böyle insanlara bir şey anlatamazsın. Boşver yorma kendini. Ben yıldım bu insansılardan.Allah korusun böyle vicdansızlık yapanlara söylenecek söz yok zaten, hayvanı ölüme terk etmek insanı ölüme terk etmekle aynı şeydir.
çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz.Dişleri çıktıysa marketten friskes junior alın.
O sizi yönlendirecek
Yavruya karne vericek
O vicdansız kadına hicbir şekilde bir şey söylemek zorunda değilsiniz korkmayın!!!
Teşekkür ederim güzel bilgiler için. Bi ara buralar bile inanılmaz soğuktu, ama buna rağmen yavru haliyle dışarda bırakılmıştı. Bazı insanların sanırım "aman ne olacak hayvan işte üşümez acıksa da bulur bişeyler" anlayışı var. Fakat önce alıştırıp sonra da sokağa bıraktıkları için aklım almıyor. Azıcık vicdanlı olsak halbuki, zor birşey değil.Dişleri çıktıysa marketten friskes junior alın.
O sizi yönlendirecek
Yavruya karne vericek
Konuyla alakasız olacak ama tüy sorunu yok derken kedileriniz az mı tüy döküyor demek istediniz? Eğer öyleyse hangi mamayla besliyorsunuz diye soracaktım
Geçenlerde bir konu okudum tüylerim diken diken oldu, 1910 yıllarında ozamanki adıyla hayırsız adaya binlerce sokak köpeği toplanılıp ölüme terk edilmiş. Detayları yazmak bile istemiyorum ama maalesef bu korkunç olaydan sonra ülkenin başı uğursuzluktan hiç kurtulamamış. Son dönemlerde hayvanlara yapılan zulümler ortada, sonumuz hayır olsun diyorum sadece.Böyle insanlara bir şey anlatamazsın. Boşver yorma kendini. Ben yıldım bu insansılardan.
Ormanlar köpek dolu. Evi bulamasın, bıraktığımızı kimse görmesin diye gidip oraya atıyorlar hayvanları.
Vicdan da yok ki her gece uyuyabiliyorlar. Diyecek sözüm yok.
çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz.
royal canin, hills, proplan gibi markalar kaliteli markalar olduğu için ve konu sahibesinin maddi imkanını bilemediğim için ben direk market maması önerdim, ancak bu saydığınız markaları alabilecek bütçeleri varsa bunları almaları o minik için daha iyi olur.
tavuk oldukça proteinli bir besindir, haşlanıp verilebilir, hatta suyu dökülmemeli ertesi gün de ekmek içleri tavuk suyuyla ıslatılıp verilebilir. :)
ve hazır tam da böyle bir konu açılmışken; mesajımı okuyan herkese önermek istediğim bir şey var, marketlerde atık kolilerden isteyip bu soğuklarda sokak kedilerine yuva yapabilirsiniz.
Fleur de lys