Yavru kediyi bırakıp giden komşumuz

Kediyi sahiplendirmeye çalışın öyle vicdansız biri sizce sizi dinleyip evemi alır yapacağı şey kutuya koyup dağa taşa atmak olur. Yazık günah ya allah vicdan merhamet versin. Yasattklrni yaşamadan ölmesin inşallah
Tatil beldesinde oturuyorum, küçücük yer sokak hayvanlarıyla dolu ve bazıları bilmem kaç yüz liraya alınmış fakat sonrasında sıkılıp sokağa atılmış hayvanlar. Özellikle Bodrum'da çok denk geldim, hayvan hayvandır cinsi ne olursa olsun hepsi birer can ama insanlar özellikle "çocuğum istedi aldık" benzeri mantıkla hareket ettikleri için sorumluluğu ağır gelince hiç düşünmeden sokağa atabiliyorlar. Bu sorumluluğu alamayan kesinlikle hayvan sahiplenmemeli, keşke ciddi cezai yaptırımlar olsaydı sokağa atanlar hakkında, belki insanlar birçok hayvanın hakkına girmezdi.

Fotografini cekip sosyal medya uzerinden sahiplendirmeye calisin insallah cikar. Barinaklar da cozum olmuyor maalesef. :KK43:
İnşallah iyi bakabilecek çıkar birileri. Birkaç dostumuza da haber verdik, komşunun gelmesini bekleyemem sanırım çünkü burda birçok kişinin de dediği gibi bu soğukta yavru kediyi sokağa atan biri merak da etmez.

Ben kedimi bundan daha kötü şartlarda bakılmayan bir yerden çaldım iyi de yaptım diyorum her seferinde :KK49:
O yavrunun değerini bilecek biri sahiplenmek isteyecektir sahiplendirme gruplarına yazın. Hatta sözleşmeli sahiplendirme de yapabilirsiniz tekrar böyle bir durum olmasın, iyi bir eve gittiğinden emin olayım diyorsanız.

Ben kedimi bundan daha kötü şartlarda bakılmayan bir yerden çaldım iyi de yaptım diyorum her seferinde :KK49:
O yavrunun değerini bilecek biri sahiplenmek isteyecektir sahiplendirme gruplarına yazın. Hatta sözleşmeli sahiplendirme de yapabilirsiniz tekrar böyle bir durum olmasın, iyi bir eve gittiğinden emin olayım diyorsanız.
Haklısınız, birilerinin daha iyi bakabilme ihtimali olduğunu düşündükçe haber verme gereği bile duymuyorum açıkçası. Önce kendi tanıdıklarımı araştıracağım umarım en kısa zamanda güvenli bir yuvası olur.

Söylediğiniz gibi önce kendi çevrenize haber salın, haber çıkmazsa sosyal medyaya ilan verin. Havalar soğuk, kedi eve alışmış. Lütfen o yavrucağı kaderine terk etmeyin. Komşunuzdan da çekinmeyin koyup gitmişler kediyi. Kedinin hayatını kurtardığınız için size laf söyleyemez!

Söylediğiniz gibi önce kendi çevrenize haber salın, haber çıkmazsa sosyal medyaya ilan verin. Havalar soğuk, kedi eve alışmış. Lütfen o yavrucağı kaderine terk etmeyin. Komşunuzdan da çekinmeyin koyup gitmişler kediyi. Kedinin hayatını kurtardığınız için size laf söyleyemez!
Evet eve çok alışmış. Şimdilik biz bakıyoruz, eğer hiçbir yerden haber çıkmazsa kızımın bir şekilde alışmasını sağlayıp evimde bırakacağım yani sokağa terk edemem şu saatten sonra.

Hanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?
Siz sahiplenın lütfen bu çok mu zor ?

Allah kahretsin böyle insanları !!!
Fotoğrafını paylaşın kedi severler grubunda ,burada.
Instagramda .
Lütfen mamasını suyunu verin Allah rızası için.
Biri sahiplenene kadar evin bir odasında tutsanız olmaz mi :KK43:
Çok soğuk oluyor geceleri .
Yavru kedi bu tabiî ki oynayacak sorumsuz pislik kadin.
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum iki kedim var keşke yakın olsanız ben alsam kuzuyu

Ben de bunu anlayamıyorum, çocuk istedi diye kediyi alıp sonra da bakmamak nasıl bir vicdan. Hayvan sahiplenmek bir sorumluluktur o da evin bir ferdi oluyor. Dediğinizi aklımda bulunduracağım tavsiyeniz için teşekkür ederim, şuanda gelmelerini bekliyorum onlara da durumu güzelce izah etmek için çünkü habersiz yaparsam olur ya hayvancağız kıymete biner benim kediyi nasıl verirsin derler. Bu ihtimali de düşünüyorum.

Hiç ardını arayacağını sanmıyorum
Ne demek yemek vermeyin bi lokma ekmeğe muhtaç kalsın inşallah ...
Hayvanın iç dış paraziti 50 lira
Karma aşıları var 2 kere yaptırılması gereken
Çok mu zor yani ?
O hayvana yazık değil mi ya ..

Instagramda .
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum iki kedim var keşke yakın olsanız ben alsam kuzuyu
Kutudan ev yapmıştık, aşıları yokmuş evde küçük çocuklar olduğu için içeri alamadım ama gayet uysal, bizi gördüğünde ayaklarımıza kıvrılıyor yavru. Oda olayını düşünemedim, aşılarını yaptırıp en azından deneyeyim çünkü maalesef daha küçük ve bariz bir şekilde içeri girmek için can havliyle uğraşıyor.

Hiç ardını arayacağını sanmıyorum
Ne demek yemek vermeyin bi lokma ekmeğe muhtaç kalsın inşallah ...
Hayvanın iç dış paraziti 50 lira
Karma aşıları var 2 kere yaptırılması gereken
Çok mu zor yani ?
O hayvana yazık değil mi ya ..
Bütün bu aşıları veterinerde yaptırabilir miyim?

Instagramda .
İçeri alınmama gerekçesi maalesef aynen buydu. Ege'de bir tatil bölgesindeyim,hakkıyla bakacak birilerine vermeyi ben de çok isterdim ama kimseyi bulamazsam da mecburen bende kalacak çünkü kesinlikle sokakta yaşamak için elverişli değil. Daha çok küçükken alınmış annesinden, ilk zamanlarda evde bakıldığı için şu saatten sonra sokağa alışamaz diye düşünüyorum. Yani ne diyeyim hayvanları alıp sonra da sokağa atanları duydum ama yakınımda olunca ne kadar acı bir durum olduğunu farkına vardım iyice.

Kutudan ev yapmıştık, aşıları yokmuş evde küçük çocuklar olduğu için içeri alamadım ama gayet uysal, bizi gördüğünde ayaklarımıza kıvrılıyor yavru. Oda olayını düşünemedim, aşılarını yaptırıp en azından deneyeyim çünkü maalesef daha küçük ve bariz bir şekilde içeri girmek için can havliyle uğraşıyor.

Ilk etapta iç ve dış parazitini yapar veteriner
Asi için 45 günlüğü geçmiş olması lazım .
Emin olun çocuğunuzdan farkı kalmayacak .
Bir zavallı garibe evinizi açmak çok iyi gelecektir ..

Bütün bu aşıları veterinerde yaptırabilir miyim?

Evet yaptirabilirsiniz
Kitten mama ve kum alın
Biraz da başınızı okşadınız mi başka bir şeye ihtiyacı kalmayacak kuzunun
Ne güzel sizin gibi insanların olması
Bize de bir fotoğrafını atarsınız:)

Ne kadar merhametli bir insansınız, Allah sizlere ve ailenize huzurlu, sağlıklı, ferah bir ömür versin. O vicdansız kadından da alsın sokak canlarına versin inşallah. Kediciği bırakmayın ne olur eve de alışmış çok zorlanır. Ki zaten bırakmıyorsunuz. Çok sevindirdiniz beni.

Twitter dan kadını ifşa edeceksin kadını.
Bakın bu yaratık, şımarık veledi istiyor diye annesinin sütünden mahrum bıraktı, şimdi aynı velet istemiyor diye de küçücük yavruyu kapıya attı.
Sonra da gelsin linç!

Ilk etapta iç ve dış parazitini yapar veteriner
Asi için 45 günlüğü geçmiş olması lazım .
Emin olun çocuğunuzdan farkı kalmayacak .
Bir zavallı garibe evinizi açmak çok iyi gelecektir ..
Teşekkür ederim bilgiler için. Ben çok küçükken bir kedimiz varmış yaşlanıp ölmüş pek hatırlamıyorum kendisini, sonra bir muhabbet kuşum vardı onun acısı bile ağır gelmişti çok alışmıştık. Uzun yıllardan sonra ilk defa evcil hayvan deneyimim olacak, bazı tereddütlerim var ama bu halde de bırakamadım. Yapılacak birşey yok iyi birileri çıkmazsa alışacağız birbirimize.

Evet yaptirabilirsiniz
Kitten mama ve kum alın
Biraz da başınızı okşadınız mi başka bir şeye ihtiyacı kalmayacak kuzunun
Ne güzel sizin gibi insanların olması
Bize de bir fotoğrafını atarsınız:)
İnşallah, umarım en güzel şekilde çözülür. Bende kalması daha hayırlı olacaksa kalsın,çok şükür hayvanları severiz umarım hiçbir can bu şekilde kaderine terk edilmez.

X