- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
eyvah ya.. insanın içi kararıyor gerçekten.. zaten almış başını gidiyor üstüne komisyonuydu vergisiydi..
kurtköye bakıcam mutlaka
teşekkür ederim arkadaşınız da inşallah gönlünce bi yer bulur
Arkadaşlar İstanbul da 300 e zaten ev hayalinizde bulursunuz.
Beylikdüzü bölgesi bundan 5-10 sene önce ucuzdu, kaymağını yiyenler yedi. Mesela Beylikdüzü-Adnan Kahveci Mah Metrobüse yürüme 4-5 dk, annemler 5-6 sene önce 150-200e aldığı evi geçen ay 470e sattılar içerisinide yenileyip, kira getirisi satılmadan önce 1700 tl idi. Şuan Beylikdüzünde Adnan Kahveciden, Gürpınar'dan Barış Mahallesinden 300 bine daire bulamazsınız.
Gelelim Beylikdüzü'nün Kavaklı Mahallesine veya Esenyurt bölgesine.
Kavaklı Mahallesinde 200 bine daire bulursunuz; neden ? çünkü yeni gelişiyor. 2 sene önceye kadar elektrik direği bile yoktu bu mahallede şimdi müteahhitler konut yetiştiremiyor, yavas yavas gelişiyor. Keza Esenyurt'ta öyle.200-250 bine ultra lüks daire alabilirsiniz. Oturulur mu? hayır. Kiraya verilir mi ? evet. 1000-1200 tl den peynir ekmek gibi gidiyor. neden? daireler 130-140 metre kare. ebeveyn banyolarına kadar var. İnsanlar da doğal olarak tercih ediyor.
Oturmak için değil, yatırım için düşünülüyor ise değil Beylikdüzü, Esenyurt dahi alınır.Net
merhaba konuya da yazdım alsında 300 binlik eve oturmayı düşünmüyoruz zaten kirasını alıp şuan oturduğumuz bölgede oturmaya devam edeceğiz. atıyorum 1200 kira getirsin en azından kira masrafım düşer
hahahh yazarım özelden çok da özel değil aslında ama olsun
10 yıllık çekse 2000 civarı, yani 150bin krediyi 260bine yakın bi rakam olarak ödeyecek.ama o miktarla kira masrafın düşmez ki zira kredisini de ödeyeceksin 5 ya da 10 yıl
yani uzun bir süre 1900+2100 kredi ödeyeceksin en iyimserinden
10 yıl bu yatırımı yapıp sadece kiradan tasarruf etmek mantıklı değil gibi
adana da alıp kirası ile kredisini ödeyebilirseniz belki 10 yıl sonra satar toplu param olur üstüne kredi çeker daha iyisini alırım dersiniz
İstanbul da alacağınız ev ile kredisini dahi ödeyemeyecekseniz o macera yorar gibi geldi bana
açıkçası istanbul piyasasından pek haberdar değilim 2,5 yıl önce 335000' e Ankara'dan ev aldım şu an içinde oturuyorum ve evimi bugün satsam 450.000-500.000 arası satarım, kiraya versem 2000 civarında kiraya veririm, öyle bir değer artışı oldu. Ve Ankara'nın en merkezi ve nezih semtlerinden birindeyim.. Buralarda kira getiri çok yüksek en kötü evlerde bile çünkü merkezi bir yer. Geçenlerde bir tanıdığım 280.000 e bahçe katı bir ev aldı yine bu civarlardan, küçük ama heryeri yeni yapılı şirin tatlı bir ev, kiraya verse en az 1300-1500 arası verir. Bence ankara piyasasını bir araştır derim. Burda yapsat çok moda eski binaların içinde çok güzel evler var..internetten bir bak Atakule, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı,Tunalı, Gaziosmanpaşa taraflarına bakKızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?
İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)
şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.
istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?
daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.
dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen
beyazevler düşünüyorum kesinlikle orda doğdum büyüdümIleride Adana'ya tasinmayi dusunuyorsaniz olabilir ama istanbul da kucuk de olsa bi ev slirsaniz kiraniza katkisi olur evde elinizde kar kalir. Ben Adanaliyim orada kiraci profiline pek guvememiyorum. Belki alirsaniz Ozal bulvari Guzelyali Beyazevler filan biraz daha nezih insanlar secebilirsiniz.
D damdan maalesef 10 yıllık çekebiliriz anca dediğim gibi hem kredi öde hem mevcut kira öde hem üniversite öde çok zor10 yıllık çekse 2000 civarı, yani 150bin krediyi 260bine yakın bi rakam olarak ödeyecek.
aslında en güzeli 5 yıllık çekebilmek. 5 yıllık çekse 3500 civarı aylık ödeyip, geriye 200 bin ödeyecek.
Kucukcekmece beylikduzu avcilar buralardan alirsiniz o fiyata sifir ve 1200 tl getirili.merhaba konuya da yazdım alsında 300 binlik eve oturmayı düşünmüyoruz zaten kirasını alıp şuan oturduğumuz bölgede oturmaya devam edeceğiz. atıyorum 1200 kira getirsin en azından kira masrafım düşer
avcılarda sıfır ve 300 bin daire gerçekten var mı :) varsa link atar mısınız ?Kucukcekmece beylikduzu avcilar buralardan alirsiniz o fiyata sifir ve 1200 tl getirili.
Sifiri orda bulamayabilir evet haklisiniz eski evler o civarda.Beylikduzu k.cekmece de bulur ama.Avcilarda eski bulsa yine o kdar getirisi olur.Bu bolgeyi genel olarak yazdim 1200 tl getiri icin o fiyatta ev almasi lazim.avcılarda sıfır ve 300 bin daire gerçekten var mı :) varsa link atar mısınız ?
bizim 22 senelik evimiz 300den çok fazla ediyor da, sıfırnı merak ettim..
arkadaşcığım, zaten bir süre sonra ben çalışmayacağım, üzerine de özel üniversiteye gideceğim diyorsun.
bence kredi işine hiç girmeyin. tek maaşla zor. şayet eşin 15bin civarı kazanmıyorsa..
ben olsam bu parayı şu anki birikimime eklerim, üzerine her ay bir tutar belirleyip ana paramı büyütürüm.
avcılar pahalı bi yer.. hele şu an son deprem sonrası sağlam raporu alanlar isterse 20 senelik olsun sırf o rapordan dolayı yüksekten gidiyor.Sifiri orda bulamayabilir evet haklisiniz eski evler o civarda.Beylikduzu k.cekmece de bulur ama.Avcilarda eski bulsa yine o kdar getirisi olur.Bu bolgeyi genel olarak yazdim 1200 tl getiri icin o fiyatta ev almasi lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?