Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

ay evet, 360binlik eve 11bin gibi bi emlakçı parası çıkıyor.

eğer kredi çekmezseniz rayiç bedeli düşük tutulup vergi azaltılabiliyor ama 5 sene içerisinde satarsanız o minik trick anlaşılıyor ve büyük cezalar ödemek durumunda kalınabiliyor.

kredi çekince zaten bank eksper vs gönderip evi de ipoteklediği için haliyle tapuda çıkan bedele istinaden vergi ödeniyor.

kavaklı çok güzel, geleceğin floryası gibi. ama henüz iskanı yok. oraya da epey baktık sevgilimle, iskansız evlere o parayı vermek bize güvenilir gelmedi.

ayrıca kavaklıda 300e çok çok sıradan evler var. mahalle mahalle çünkü ve bazı yerler esenyurttan da kötü.. iyi dairler yine 400e yakın. tek artısı başka yerlerde 400e 1+1 anca olurken, kavaklıda 3+1 çıkıyor.

ama semt görüntüsü güzel gayet.

İyi bir muhitten almazsanız bile 300 bine, 2+1 , 75-85m2 evden ortalama 1000-1200 civarı bir kira elde edersiniz.
Bu kira sizin kredi masrafınızın altında kalır. Ki kaç ay vade yapacağınızı da bilmiyoruz. Belki 5 yıl belki 10 yıl. Aylık ödeme de ona göre değişir.

Kiraya ek yapıp ödenecek derseniz şu anda ev almak mantıklı.

Piyasa canlansın diye sözde faizi düşürdüler ama sanki ibre gram oynamadı.
2013 yılındaki gibi olsa keşke. Ben de arsa almak istiyorum ileride kullanmak için.

İstanbul düşünüyorsanız Samandıra’ya da bir göz atın derim. Oralarda bir süre çalıştım. Başta ön yargılıydım ama sonrasında sevdim, Anadolu yakasında yatırımlık ev alınabilecek bir semt bence.

ama o miktarla kira masrafın düşmez ki zira kredisini de ödeyeceksin 5 ya da 10 yıl

yani uzun bir süre 1900+2100 kredi ödeyeceksin en iyimserinden

10 yıl bu yatırımı yapıp sadece kiradan tasarruf etmek mantıklı değil gibi

adana da alıp kirası ile kredisini ödeyebilirseniz belki 10 yıl sonra satar toplu param olur üstüne kredi çeker daha iyisini alırım dersiniz

İstanbul da alacağınız ev ile kredisini dahi ödeyemeyecekseniz o macera yorar gibi geldi bana

Ileride Adana'ya tasinmayi dusunuyorsaniz olabilir ama istanbul da kucuk de olsa bi ev slirsaniz kiraniza katkisi olur evde elinizde kar kalir. Ben Adanaliyim orada kiraci profiline pek guvememiyorum. Belki alirsaniz Ozal bulvari Guzelyali Beyazevler filan biraz daha nezih insanlar secebilirsiniz.

10 yıllık çekse 2000 civarı, yani 150bin krediyi 260bine yakın bi rakam olarak ödeyecek.
aslında en güzeli 5 yıllık çekebilmek. 5 yıllık çekse 3500 civarı aylık ödeyip, geriye 200 bin ödeyecek.

açıkçası istanbul piyasasından pek haberdar değilim 2,5 yıl önce 335000' e Ankara'dan ev aldım şu an içinde oturuyorum ve evimi bugün satsam 450.000-500.000 arası satarım, kiraya versem 2000 civarında kiraya veririm, öyle bir değer artışı oldu. Ve Ankara'nın en merkezi ve nezih semtlerinden birindeyim.. Buralarda kira getiri çok yüksek en kötü evlerde bile çünkü merkezi bir yer. Geçenlerde bir tanıdığım 280.000 e bahçe katı bir ev aldı yine bu civarlardan, küçük ama heryeri yeni yapılı şirin tatlı bir ev, kiraya verse en az 1300-1500 arası verir. Bence ankara piyasasını bir araştır derim. Burda yapsat çok moda eski binaların içinde çok güzel evler var..internetten bir bak Atakule, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı,Tunalı, Gaziosmanpaşa taraflarına bak Hayırlısı olsun

beyazevler düşünüyorum kesinlikle orda doğdum büyüdüm
ve asla ora boşta kalmaz diye düşünüyorum

10 yıllık çekse 2000 civarı, yani 150bin krediyi 260bine yakın bi rakam olarak ödeyecek.
aslında en güzeli 5 yıllık çekebilmek. 5 yıllık çekse 3500 civarı aylık ödeyip, geriye 200 bin ödeyecek.
D damdan maalesef 10 yıllık çekebiliriz anca dediğim gibi hem kredi öde hem mevcut kira öde hem üniversite öde çok zor
şuan mevcutta ikimiz çalışırken çok rahat öderiz ama ben işten ayrılacağım için tek maaşla imkandsız

Bence bakırköy de ev al eski evler 200 binden başlıyor oraların kira getirisi iyi ayrıca kentsel dönüşüm e girdiğinde de fiyatları çok artacak
Yeni evlerin yanına yajlasamazsin ztn.
Bakırköy'deki kiracılar da sorunsuzdur o da önemli sacmasapan insanlarla ugrasmazsn. Beylikdüzü'nde daha güzel evleri daha uyguna alabilirsin belki ama orası çok uzak kiraya verirsin veremezsin belli olmaz ama merkezi ve eski bir semtte kiracı derdi hiç olmaz

Kucukcekmece beylikduzu avcilar buralardan alirsiniz o fiyata sifir ve 1200 tl getirili.

arkadaşcığım, zaten bir süre sonra ben çalışmayacağım, üzerine de özel üniversiteye gideceğim diyorsun.
bence kredi işine hiç girmeyin. tek maaşla zor. şayet eşin 15bin civarı kazanmıyorsa..

ben olsam bu parayı şu anki birikimime eklerim, üzerine her ay bir tutar belirleyip ana paramı büyütürüm.

avcılarda sıfır ve 300 bin daire gerçekten var mı :) varsa link atar mısınız ?

bizim 22 senelik evimiz 300den çok fazla ediyor da, sıfırnı merak ettim..
Sifiri orda bulamayabilir evet haklisiniz eski evler o civarda.Beylikduzu k.cekmece de bulur ama.Avcilarda eski bulsa yine o kdar getirisi olur.Bu bolgeyi genel olarak yazdim 1200 tl getiri icin o fiyatta ev almasi lazim.

aslında bunu da düşündük düşünmedik değil ama benim tekrar işe girmem 4-5 sene sonra olcak
bu süreçte o 100 binin bi kıymeti kalacak mı dersiniz ? enflasyon falan derken ericek para yani açıkçası bunu düşündük

şuan kira elektrik su doğalgaz faturalar derken 2500 gidiyor
kredi çeksek en kötü 2500de oraya gider
okula önden para olcak aslında 2 sene falan para ödemeyiz cepten yeriz
eşimin maaşı 9000 civarı 5000 giderse 4 bin kalcak bize

Sifiri orda bulamayabilir evet haklisiniz eski evler o civarda.Beylikduzu k.cekmece de bulur ama.Avcilarda eski bulsa yine o kdar getirisi olur.Bu bolgeyi genel olarak yazdim 1200 tl getiri icin o fiyatta ev almasi lazim.
avcılar pahalı bi yer.. hele şu an son deprem sonrası sağlam raporu alanlar isterse 20 senelik olsun sırf o rapordan dolayı yüksekten gidiyor.
ben denizköşklerden bahsediyorum ama. cihangir vs oralar ucuz olabilir. ama semt olarak tavsiye etmem çok.

Krediyle ev almaya aşırı karşıyım, benimde elime nakit para geçmişti ben altın yaptım, al satla altınını arttırıp borçsuz ev alabilirsin ileride, kolay olması için altın hesabı da açabilirsin ordan al sat yaparsınız. Ben al sat ile birazda aileden nakit alıp krediye girmeden ev aldım allaha şükür. Şuan en iyi ve sağlam yatırım aracı altın.

Bahariye'de oturuyorum. Yerinizde olsam hem kira, hem kredi ödemektense çekeceğim kredi miktarını yükseltir Kadıköy'de ev alırım. (Semtinizi değiştirmek istemediğiniz için diyorum.)

Şahsen, Göktürk ve civarında ev bakıyorum. Bir an evvel bu kalabalık, debdebeden kaçmak istiyorum. Evlerin çoğu eski. Bir çok sokakta deprem sonrası binalar boşaltıldı. Doğru düzgün bir şey yapılmadan yine kiraya veriliyorlar. 24 saat kalabalık bir cadde. FB maçları olduğunda hele evde hiç durulmuyor. İnsanların haftasonu değişiklik olsun diye buluştukları yer Boğa, evin önü olunca bakkaldan ekmek almaya gidip gelmek için efor sarfediyorsun. Tın tın yürüyen insanlar hayatı yavaşlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…