- 13 Eylül 2015
- 21.846
- 68.656
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.661
Plastik,133 ay cok mu100 bin liran varsa bence borsakendini 133 ay da amorti ediyor kira çarpanı çok yatırım için uygun değil gibi.
Aracı kurum anladığım kadarıyla baya var.Ben bankamın sistemini kullanıyorum.Güveniki aracı kurumların listesine nerden ulaşabilirim ve en uygun kuruma nasıl ulaşabilirim?Ben henüz borsada yatırım yapacak kadar bilgi sahibi değilim tabi, şu an öğrenmeye çalışıyorum.Dediğiniz kaynaklara bakıcam teşekkürlerAslında ben çok etkilenmiyorum hatta keyif veriyor mesela garanti hisselerim var bir de günlük, haftalık hisselerim.
Tkuru gibi fırsatlar piyango gibi her zaman denk gelmezaslında bedelli, bedelsiz olayını geçmişine bakınca tahmin ediyorsun.
Ben komisyon vermeden Bilgi alıyorummesela rtalb corona bizde patlamadan önce biliyordum
Bence yatırım gibi görmemek lazım ama bizim ülkeden araba almak bile yatırım oluyor. Mesela arabamız çok değerlendi ama satamıyorum sonuçta ihtiyaç nasıl satalım. Ya da sattım yenisini alacağım ee o zaman da alacağım da pahalandı. He yatırım için bana göre şöyle olur al sat yapıyorsundur sattığında ihtiyacın yoktur okey. Oturduğun ev ve kullandığın araba ihtiyaç bence yatırım değil. Seni kira ve bazı masraflardan kurtarıp birikim yapmanı sağlar ama uzun süreli borca değer mi dersen ben değmez diyorum.
Derinlik aracı kurumundan satın alıyorsun istediğin bilgilere göre ücreti artıyor ben Matriks kullanıyorum en Prof olan o ayrıca içinde kendi robotları o da işinize yarar. Tabi ki parasını verirsen herkes alırama hiç anlamıyorsan ekran takibinden bence şu an Alman gereksiz harcama. Önce Ahmet mergen kitapları ile başla bence, yatırım ve hayat ya da hayat ve yatırım videolarını izle kafanda bi şekillensin sonra teknik analiz öğrenmeye çalış, temel analiz öğrenmeye çalış. Bazıları teknik analizle işlem yapar bazıları temel analizle işlem yapar herkesin hisse alırken baktığı parametreler farklıdır sende kendi yolunu bulursun.
Siz borsada yatırım yaptığınız için, ve bildiğiniz için öyle düşünüyorsunuz.Gayrimenkulda o amortisman süreleri son fiyatlara göre gayet makul kalıyo.Gerçi sizde sektördesiniz biliyorsunuzdur durumuKendini 133 ay da amorti edecek bi yer sanırım ben almazdım fırsat olması lazım. Ben kira çarpanına bakıyorum
Uzun vade yatırım yapacaksanız, sanırım son 5 yılda en çok temeddü veren ve bedelli bedelsiz bölünme yaparım karını paylaşan, köklü firmalara bakmak lazım deniyor.google a yazıp biraz araştırın istersenizYavv mune abla zaten uzun vade düşünüyorum.
Iki hisse alcam 500 tl ye:)
Sonra her akşam Bakcam kaç olmuş diye sadece Bakcam.
Âmâ hangi hisselerden alsam seçemedim.
Biraz araştırdım ama kafam yine çorba oldu.
Ben buraya sorayim da siz yorumların sonuna ytd deyin o da mı yasak?
Kendini 133 ay da amorti edecek bi yer sanırım ben almazdım fırsat olması lazım. Ben kira çarpanına bakıyorum
Plastik,133 ay cok mu
Tabii lokasyona bagli ama evde 17 yil ve alti,dukkanda 15 yil ve alti mantikli diye biliyorum ben
Kac olmali ve nereden bulunur oyle ballı emlaklar,dokul bakalim sen de
Siz borsada yatırım yaptığınız için, ve bildiğiniz için öyle düşünüyorsunuz.Gayrimenkulda o amortisman süreleri son fiyatlara göre gayet makul kalıyo.Gerçi sizde sektördesiniz biliyorsunuzdur durumu
Ben de kiraci bulamazsam aidatindan cekiniyorum oyle sitelerde. Cunku o kadar fakirim :) bosa aidat odersem diye korkuyorum:)) apartman dairesi bakabiliriz belki daha az riskli olur ya da dükkan en iyisi aslinda uyguna bulunursa.Hanimlar acil ise geldim, cok detaylı yazamicam ama evlere bakarken de risk oldugunu unutmayin.
Her yatirim risk icerir.
Kiranizi alamayabilirsiniz, kiracinizi iyi secmek önemli. Memur veya zengin ögrenci tercih ediyorum.
Kiraci bulamama durumu olursa hem krediniz, hem de yaklasik 400 civari aidat
Bir cok sitede merkezi isinma var, bos eve dogalgaz faturasi
Emlak vergisi
Tabi ki her turlu artidayim ama, bunlari hesaplamadan girmeyin bu islere, üzülürsünüz sebep oldum diye ben de üzülürüm :)
IcimdekiSonsuzDeniz aklimdasin, sana donus yapamadim henuz.
Canım sen hiç nakit koymadan mı alıyorsun evlerini?ilk başladığında nasıl almıştın?hiç nakit olmazsa kredi ödemesi yüksek olur yine karşılamaz kira krediyi.Ama mevcutta kira geliri olan başka borçsuz evler varsa gelen kiralarka yeni ev alınabilir hiç nakit olmasada.Bence 133 iyi ya.
Şoyle iyi, kalkip 100 bin pesin parayi oraya koycaksan, bundan ayda 500 600 kira umacaksan degil. Paran yokken alip kirasiyla kendi kendini oduycekse cok farketmez, 200 ayda da olsa bence guzel
Canım sen hiç nakit koymadan mı alıyorsun evlerini?ilk başladığında nasıl almıştın?hiç nakit olmazsa kredi ödemesi yüksek olur yine karşılamaz kira krediyi.Ama mevcutta kira geliri olan başka borçsuz evler varsa gelen kiralarka yeni ev alınabilir hiç nakit olmasada.
Ovvvvv anladığım kadarıyla siz derinliği olmayan hisselerde al-sat yapıyorsunuz, risk göbek adınız olmuşAslında orta vade istediğim ama al sat vazgeçemiyorum çok keyif alıyorumtavan olursa genelde satmam ertesi gün gapli açılışı da alırım öyle kaçarım yani bazen 2-3 günlük şekline dönüşür.
Hisse ismi veremeyiz ama şöyle diyebilirim, uzun vade düşünüyorsan imkb-30 listesinde olan hisselere bakmanda yarar var, derinlikli hisseler olduklarından evet belki seni milyoner yapmazlar ama nispeten riski düşük olur.Yavv mune abla zaten uzun vade düşünüyorum.
Iki hisse alcam 500 tl ye:)
Sonra her akşam Bakcam kaç olmuş diye sadece Bakcam.
Âmâ hangi hisselerden alsam seçemedim.
Biraz araştırdım ama kafam yine çorba oldu.
Ben buraya sorayim da siz yorumların sonuna ytd deyin o da mı yasak?
Uzun vade yatırım yapacaksanız, sanırım son 5 yılda en çok temeddü veren ve bedelli bedelsiz bölünme yaparım karını paylaşan, köklü firmalara bakmak lazım deniyor.google a yazıp biraz araştırın isterseniz
Plastik,133 ay cok mu
Tabii lokasyona bagli ama evde 17 yil ve alti,dukkanda 15 yil ve alti mantikli diye biliyorum ben
Kac olmali ve nereden bulunur oyle ballı emlaklar,dokul bakalim sen de
Aracı kurum anladığım kadarıyla baya var.Ben bankamın sistemini kullanıyorum.Güveniki aracı kurumların listesine nerden ulaşabilirim ve en uygun kuruma nasıl ulaşabilirim?Ben henüz borsada yatırım yapacak kadar bilgi sahibi değilim tabi, şu an öğrenmeye çalışıyorum.Dediğiniz kaynaklara bakıcam teşekkürler
Siz borsada yatırım yaptığınız için, ve bildiğiniz için öyle düşünüyorsunuz.Gayrimenkulda o amortisman süreleri son fiyatlara göre gayet makul kalıyo.Gerçi sizde sektördesiniz biliyorsunuzdur durumu
Bence 133 iyi ya.
Şoyle iyi, kalkip 100 bin pesin parayi oraya koycaksan, bundan ayda 500 600 kira umacaksan degil. Paran yokken alip kirasiyla kendi kendini oduycekse cok farketmez, 200 ayda da olsa bence guzel
Ovvvvv anladığım kadarıyla siz derinliği olmayan hisselerde al-sat yapıyorsunuz, risk göbek adınız olmuşSon 1 yıldır derinliksiz hisselerde gap de tatlı geliyor lakin dikkatli olun.
Hisse ismi veremeyiz ama şöyle diyebilirim, uzun vade düşünüyorsan imkb-30 listesinde olan hisselere bakmanda yarar var, derinlikli hisseler olduklarından evet belki seni milyoner yapmazlar ama nispeten riski düşük olur.
Derinlikli hisse ne dersen? Elma derinliksiz, Armut derinlikli hisse kategorisinde olsun.
Elma da Armut da 1 liradan satılıyor diyelim, Elma 1 liradan 1,10 TL'ye çıkarken 100 liralık işlem hacmi yeterliyken, Armut'un 1,10 TL'ye çıkarken 1000 liralık işlem hacmi gerekir, bu sebeple derinliksiz sığ dediğimiz hisseler daha çabuk ve kolay kar yapar, kademelerden hisse toplamak ve kara geçme hızlı olur, kademe şu demek, 1 liradan 1,10 liraya, 1,10 liradan 1,20 liraya yükselmesi, bunların her birine kademe denir.
Derinlikli hisselerdeyse her bir kademeden diğerine yükseltmek için daha fazla işlem hacmi olması gerekir, o yüzden bekletir, %5 kar için dahi epey beklersin ama dediğim gibi biraz daha güvenli limandır, en azından acemi borsacılar için.
Zaten 30 hisselerine bakınca çoğunun adı tanıdık gelecek, az çok kafanda bir fikir oluşmasına sebep olurlar.
Valla ben 100 bini 400-500 bin yaparım o yüzden çok geliyor banabir de ben yine de emlağın şiştiğini ve yatırım aracı olarak şu an uygun olmadığını düşünüyorum tabi benim fikrim
Evet ama ayrıca gayrimenkulü çok yatırım aracı olarak görmüyorum onunla da alakalı biraz
Yani seninle uymadığımız tek konu bu sanırımben gayrimenkulü yatırım aracı olarak görmüyorum hatta bir çok yatırımcı da artık görmüyor bu şekilde görmüyor başka alanlara daldılar :)
Son 1 yıl içinde küçük yatırımcının borsaya ilgisi arttı, sayı hatırlamıyorum ama epey gelen var.Valla ben 100 bini 400-500 bin yaparım o yüzden çok geliyor banabir de ben yine de emlağın şiştiğini ve yatırım aracı olarak şu an uygun olmadığını düşünüyorum tabi benim fikrim
Canım zaten hepsi takasbank aracılığı ile yapıyorsun yani güvenilir. Ben Osmanlı yatırım kullanıyorum memnunum da içeriği çok basit kullanımı çok rahat yüzde çok az alıyor. Ahmet Mergen kitapları derim ben yine ama internette pahalı satılıyor Twitter da mail adresi var mail atın 350 tl seti normalde 750-1000 tl buluyor geçiyor internet satışın da
Evet ama ayrıca gayrimenkulü çok yatırım aracı olarak görmüyorum onunla da alakalı biraz
Yani seninle uymadığımız tek konu bu sanırımben gayrimenkulü yatırım aracı olarak görmüyorum hatta bir çok yatırımcı da artık görmüyor bu şekilde görmüyor başka alanlara daldılar :)
Evet bu aralar derinlik bile almadan işlem görüyorum hem bilgi, hem hissi yanıltmadı ama yine de ben bilirim diyip dalmamküçük yatırımcı psikolojisine bakıyorum tavan gidince bazen tavan gitse de negatif hava oluyor çalışıyor bazen taban gitse de pozitif hava oluyor
Anammmm sahi mi ben gireyim o zamanSuan elimde 800 bin olsa 10 tane eve girerim.
Cunku sen ugrasmayi seviyorsun :) emek vermekten de gocunmuyorsun.
Benim mesela aylik detoxlarim oluyor 10 gun kesinlikle internet kullanmadigim, 5 gun sadece canim ne istiyorsa onu yaptigim, 2 ay mesela avustralyadaydim kangru rehabilitasyonununda gonullu gorev aldim. 2 yil önce sirf meditasyon ogrenmeye 6 ay uzakdoguya gittim elektronik cihaz kullanmadim :)
Ben ustumde yuk olmadan bana para akitacak yer ariyorum. Yoksa kendim is kursam zaten sektörüm para basiyor. 4 tlye mal ettigim urun 90 liraya satiliyor. Ama herhangi bir seyle ugrasmamak, herhangi bir seye bagli kalmamak paha bicilemez
Diger turlu benim icin calismaktan farki kalmamis oluyor.
Heleki tatilde falan ben hic acip bakamam
Ugrasmasi zor degil mi acabaAma gorece cok ta hesapli evler,15 ,17 ayda filan kendini amorti eden evler genelde,ki bu da istanbul icin cok iyi bence...
Portakal bolerek cogaltiyor geliri,ornek 800bine 1 daire alip 3binden kiraya vermektense 4 5 minik daire aliyor,en az 1200den veriyor,5 6 bin gelir elde ediyor,cok mantikli buldum
Son 1 yıl içinde küçük yatırımcının borsaya ilgisi arttı, sayı hatırlamıyorum ama epey gelen var.
Çok derinine girmeyeyim zira konu farklı boyutlara kayar ama şöyle diyeyim bundan 5-10 yıl öncesindeki yabancı yatırımcı ilgisi yok, o yüzden de borsa dolar bazında hala olması gereken noktalarda değil ve yükselişler tabana yayılmıyor, bu da bir risk bence ama tabii bence:))
Mergen abi:)) iyi bir yorumcudur, tavsiye sayılmasın işin ucunda parayla para kazanma olunca yönlendirmelerden çekinirim çünkü ama kendisinin hafta içi düzenli olarak yorum yaptığı kanallar oluyor.
nomunomuchua hisseleri sıralamışsın, ben oradan gözüme yalnızca 3 hisse kestirdim Ben alsaydım onların grafiklerine ve haberlerine bakardım.
Sevdiğin işi yaparsan çalışmış olmazsın lafını yaşıyorum Canım benyoksa bende iş kuruyordum ama vazgeçtim iş istemiyorum hayatımda diye ama bunu iş, görev gibi görmüyorum ondan
Evet dedigim gibi bu senin icin bir tutku olmus :) ben imkani yok bunu sevemem.
Ama benim icin oynayip bana para kazandirilmasina hic itirazim yokBir yatirim araci olarak evet tam olmasi gerektigi gibi bir araç. Sanki borsayi kotuluyorum gibi oldu, asla öyle degil. Daha gecen hafta havadan 660 bin aldim sen biliyorsun
Ne kadarlık bir yatırıma 660 bin aldın canım ?Evet dedigim gibi bu senin icin bir tutku olmus :) ben imkani yok bunu sevemem.
Ama benim icin oynayip bana para kazandirilmasina hic itirazim yokBir yatirim araci olarak evet tam olmasi gerektigi gibi bir araç. Sanki borsayi kotuluyorum gibi oldu, asla öyle degil. Daha gecen hafta havadan 660 bin aldim sen biliyorsun