Yatırım bizden sorulur! :)

100 bin liran varsa bence borsa kendini 133 ay da amorti ediyor kira çarpanı çok yatırım için uygun değil gibi.
Plastik,133 ay cok mu
Tabii lokasyona bagli ama evde 17 yil ve alti,dukkanda 15 yil ve alti mantikli diye biliyorum ben
Kac olmali ve nereden bulunur oyle ballı emlaklar,dokul bakalim sen de

Aracı kurum anladığım kadarıyla baya var.Ben bankamın sistemini kullanıyorum.Güveniki aracı kurumların listesine nerden ulaşabilirim ve en uygun kuruma nasıl ulaşabilirim?Ben henüz borsada yatırım yapacak kadar bilgi sahibi değilim tabi, şu an öğrenmeye çalışıyorum.Dediğiniz kaynaklara bakıcam teşekkürler

Kendini 133 ay da amorti edecek bi yer sanırım ben almazdım fırsat olması lazım. Ben kira çarpanına bakıyorum
Siz borsada yatırım yaptığınız için, ve bildiğiniz için öyle düşünüyorsunuz.Gayrimenkulda o amortisman süreleri son fiyatlara göre gayet makul kalıyo.Gerçi sizde sektördesiniz biliyorsunuzdur durumu

Uzun vade yatırım yapacaksanız, sanırım son 5 yılda en çok temeddü veren ve bedelli bedelsiz bölünme yaparım karını paylaşan, köklü firmalara bakmak lazım deniyor.google a yazıp biraz araştırın isterseniz

Kendini 133 ay da amorti edecek bi yer sanırım ben almazdım fırsat olması lazım. Ben kira çarpanına bakıyorum

Plastik,133 ay cok mu
Tabii lokasyona bagli ama evde 17 yil ve alti,dukkanda 15 yil ve alti mantikli diye biliyorum ben

Bence 133 iyi ya.
Şoyle iyi, kalkip 100 bin pesin parayi oraya koycaksan, bundan ayda 500 600 kira umacaksan degil. Paran yokken alip kirasiyla kendi kendini oduycekse cok farketmez, 200 ayda da olsa bence guzel

Ben de kiraci bulamazsam aidatindan cekiniyorum oyle sitelerde. Cunku o kadar fakirim :) bosa aidat odersem diye korkuyorum:)) apartman dairesi bakabiliriz belki daha az riskli olur ya da dükkan en iyisi aslinda uyguna bulunursa.

Bence 133 iyi ya.
Şoyle iyi, kalkip 100 bin pesin parayi oraya koycaksan, bundan ayda 500 600 kira umacaksan degil. Paran yokken alip kirasiyla kendi kendini oduycekse cok farketmez, 200 ayda da olsa bence guzel
Canım sen hiç nakit koymadan mı alıyorsun evlerini?ilk başladığında nasıl almıştın?hiç nakit olmazsa kredi ödemesi yüksek olur yine karşılamaz kira krediyi.Ama mevcutta kira geliri olan başka borçsuz evler varsa gelen kiralarka yeni ev alınabilir hiç nakit olmasada.

Koyuyorum canim nakit. Ama isten cikinca hic nakitsiz de almaya devam etmeyi dusunuyorum.

Ovvvvv anladığım kadarıyla siz derinliği olmayan hisselerde al-sat yapıyorsunuz, risk göbek adınız olmuşSon 1 yıldır derinliksiz hisselerde gap de tatlı geliyor lakin dikkatli olun.
Hisse ismi veremeyiz ama şöyle diyebilirim, uzun vade düşünüyorsan imkb-30 listesinde olan hisselere bakmanda yarar var, derinlikli hisseler olduklarından evet belki seni milyoner yapmazlar ama nispeten riski düşük olur.

Derinlikli hisse ne dersen? Elma derinliksiz, Armut derinlikli hisse kategorisinde olsun.

Elma da Armut da 1 liradan satılıyor diyelim, Elma 1 liradan 1,10 TL'ye çıkarken 100 liralık işlem hacmi yeterliyken, Armut'un 1,10 TL'ye çıkarken 1000 liralık işlem hacmi gerekir, bu sebeple derinliksiz sığ dediğimiz hisseler daha çabuk ve kolay kar yapar, kademelerden hisse toplamak ve kara geçme hızlı olur, kademe şu demek, 1 liradan 1,10 liraya, 1,10 liradan 1,20 liraya yükselmesi, bunların her birine kademe denir.

Derinlikli hisselerdeyse her bir kademeden diğerine yükseltmek için daha fazla işlem hacmi olması gerekir, o yüzden bekletir, %5 kar için dahi epey beklersin ama dediğim gibi biraz daha güvenli limandır, en azından acemi borsacılar için.

Zaten 30 hisselerine bakınca çoğunun adı tanıdık gelecek, az çok kafanda bir fikir oluşmasına sebep olurlar.

Şimdi dedim ki kendi kendime zaten yüksek fiyattan girdigim bir hisse artık yukselmeyebilir. Ucuz hisselerden gitmek mantıklı olabilir.
Araştırırken şu bilgiyi buldum.

Arkasından bu doğrultuda hisse araştırdım

Petkm Rygyo Isctr Ismen Vakbn Özkgy Sahol
Bunlar çıktı önüne tutan.

Çoğu temettü veriyor.
Ne kadar köklüler o konuya ayrı bakmak lazım tabi.

Şimdi borsa bilgisi güçlü kadınlar uzun vadede bu hisseleri yorumlayabilir mi?

Mune
plasticwoman
GeyikliGece :)

Şu işe yaramaz şunda ışık olabilir deseniz kafi

Eklentiler

• 20210124_145605.jpg
    166,1 KB · Görüntüleme: 51
Plastik,133 ay cok mu

Valla ben 100 bini 400-500 bin yaparım o yüzden çok geliyor bana bir de ben yine de emlağın şiştiğini ve yatırım aracı olarak şu an uygun olmadığını düşünüyorum tabi benim fikrim

Canım zaten hepsi takasbank aracılığı ile yapıyorsun yani güvenilir. Ben Osmanlı yatırım kullanıyorum memnunum da içeriği çok basit kullanımı çok rahat yüzde çok az alıyor. Ahmet Mergen kitapları derim ben yine ama internette pahalı satılıyor Twitter da mail adresi var mail atın 350 tl seti normalde 750-1000 tl buluyor geçiyor internet satışın da

Evet ama ayrıca gayrimenkulü çok yatırım aracı olarak görmüyorum onunla da alakalı biraz

Bence 133 iyi ya.

Yani seninle uymadığımız tek konu bu sanırım ben gayrimenkulü yatırım aracı olarak görmüyorum hatta bir çok yatırımcı da artık görmüyor bu şekilde görmüyor başka alanlara daldılar :)

Evet bu aralar derinlik bile almadan işlem görüyorum hem bilgi, hem hissi yanıltmadı ama yine de ben bilirim diyip dalmam küçük yatırımcı psikolojisine bakıyorum tavan gidince bazen tavan gitse de negatif hava oluyor çalışıyor bazen taban gitse de pozitif hava oluyor

Cunku sen ugrasmayi seviyorsun :) emek vermekten de gocunmuyorsun.
Benim mesela aylik detoxlarim oluyor 10 gun kesinlikle internet kullanmadigim, 5 gun sadece canim ne istiyorsa onu yaptigim, 2 ay mesela avustralyadaydim kangru rehabilitasyonununda gonullu gorev aldim. 2 yil önce sirf meditasyon ogrenmeye 6 ay uzakdoguya gittim elektronik cihaz kullanmadim :)

Ben ustumde yuk olmadan bana para akitacak yer ariyorum. Yoksa kendim is kursam zaten sektörüm para basiyor. 4 tlye mal ettigim urun 90 liraya satiliyor. Ama herhangi bir seyle ugrasmamak, herhangi bir seye bagli kalmamak paha bicilemez
Diger turlu benim icin calismaktan farki kalmamis oluyor.

Heleki tatilde falan ben hic acip bakamam

Son 1 yıl içinde küçük yatırımcının borsaya ilgisi arttı, sayı hatırlamıyorum ama epey gelen var.
Çok derinine girmeyeyim zira konu farklı boyutlara kayar ama şöyle diyeyim bundan 5-10 yıl öncesindeki yabancı yatırımcı ilgisi yok, o yüzden de borsa dolar bazında hala olması gereken noktalarda değil ve yükselişler tabana yayılmıyor, bu da bir risk bence ama tabii bence:))

Mergen abi:)) iyi bir yorumcudur, tavsiye sayılmasın işin ucunda parayla para kazanma olunca yönlendirmelerden çekinirim çünkü ama kendisinin hafta içi düzenli olarak yorum yaptığı kanallar oluyor.

nomunomuchua hisseleri sıralamışsın, ben oradan gözüme yalnızca 3 hisse kestirdim Ben alsaydım onların grafiklerine ve haberlerine bakardım.

Sevdiğin işi yaparsan çalışmış olmazsın lafını yaşıyorum Canım ben yoksa bende iş kuruyordum ama vazgeçtim iş istemiyorum hayatımda diye ama bunu iş, görev gibi görmüyorum ondan

Ugrasmasi zor degil mi acaba kiracisi oder mi sorunsuz bu evlerin? Sanirim cesaret edemeyecegim. Ben yine kendi stratejime devam. Degerlenecek yerden fiyati cok artacak ev bakmak.

Kesinlikle doğru özellikle bu pandemi döneminde daha da arttı. Ama ky psikolojisi tüm dengeleri değiştiriyor bunu da görüyoruz.

Tabi tavsiye kısmı riskli ama güvendiğim tek isim ondan veriyorum bende

Sevdiğin işi yaparsan çalışmış olmazsın lafını yaşıyorum Canım ben yoksa bende iş kuruyordum ama vazgeçtim iş istemiyorum hayatımda diye ama bunu iş, görev gibi görmüyorum ondan

Evet dedigim gibi bu senin icin bir tutku olmus :) ben imkani yok bunu sevemem.
Ama benim icin oynayip bana para kazandirilmasina hic itirazim yok Bir yatirim araci olarak evet tam olmasi gerektigi gibi bir araç. Sanki borsayi kotuluyorum gibi oldu, asla öyle degil. Daha gecen hafta havadan 660 bin aldim sen biliyorsun

Aynen Canım düşünce Farklı ondan ama İnan bende iş gibi görsem sıkılırdım eşim de diyor tek iş bu olmaz diyor ama yapacağım
Tabi ki kim itiraz eder

Ne kadarlık bir yatırıma 660 bin aldın canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…