- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.424
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Ben toplu paramı 3e böldüm. bir kısmıyla dolar bir kısmıyla euro bir kısmıyla altın aldım.Kızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..
bankada altın hesabı ya da döviz hesabı yaparsanız faize karşı değilseniz katılımda kalsın. Hem değer kaybetmez hem de aylık faiz gelir.Kızlar merhaba.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Bankadan gram altın almayın kambio vergisi çok fazla tutuyor. Gidip döviz bürosundan alın.Alin benden de o kadar. Bı altın hesabı aciyim dedim onda da en pahalı dönemde aldım altın eheh:)
Şu dönem kısa vadede altın ve döviz hızlı atlama yapıyor. Ne yapsanız TL karşısında karlıBir de şu önemli kısa vadeli kazanç mı uzun vadeli kazanç mı?
eskiden kambiyo vergisi yoktu şimdi hem düşükten alıyorsum hem de 100tl de1 tl kesiyorBankadan gram altın almayın kambio vergisi çok fazla tutuyor. Gidip döviz bürosundan alın.
evet her türlü bataktayız TL'deŞu dönem kısa vadede altın ve döviz hızlı atlama yapıyor. Ne yapsanız TL karşısında karlı
Şöyle ki 3150 TL'lik ata altın alırken aynı gram gram altın için banka 32 TL kambio vergisi alıyor maalesef .eskiden kambiyo vergisi yoktu şimdi hem düşükten alıyorsum hem de 100tl de1 tl kesiyor
Öncelikle parayı mutlaka bölün, altın ve dolar alın bir kenarda dursun. Tl olarak saklamayın.Kızlar merhaba.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
evet onu bilmiyordum çünkü eskiden alınmıyordu. Hesabı açınca farkettim ama iş işten geçmişti.Şöyle ki 3150 TL'lik ata altın alırken aynı gram gram altın için banka 32 TL kambio vergisi alıyor maalesef .
Bende öyle yapıyorum, aradaki fark uçurum resmenBankadan gram altın almayın kambio vergisi çok fazla tutuyor. Gidip döviz bürosundan alın.
Kasa falan kiralamam gerekicek ve istediğim anda bozdurabilmek istiyodum. Beni zarara mi sokar bu şekilde yoksa kârim düşük mü olur demek istiyosunuz?Bankadan gram altın almayın kambio vergisi çok fazla tutuyor. Gidip döviz bürosundan alın.
Mevcut faizler reel develüasyonun altında. Yani faize para yatırarak kar etmeyi bırakın paranız değerini bile korumuyor.
25 bin TL yi 5 bin TL dolar 10bin TL Euro ve 25 bin TL Ata lira alarak dengeli bir fon dağılımı ile değerlendirin ve kambio vergisi ödememek için işlemleri bankada değil bir döviz bürosuna gidip elden alım şeklinde yapın
Pardon hızlı yazarken yanlış yazmışım da siz niye laf sokmaya bu kadar meraklı çıktınız onu anlamadım25 bin tl yi nasıl dağıttınız öyle :))
Sizin dediklerinizi yapmazsak daha çok kazanırız gibi
Yaklaşık 2saat önce 100 doları 748 den aldık, nasıl oluyor oYorum yapan diğer kişilerin aksine ben bankadan almanızı tavsiye ediyorum. Vergisi dahil aldığınızda bile döviz bürosundan çok daha uyguna geliyor.
Örneğin 100$ almak istediğinizde banka kuru 7,5130 iken 751,30₺ artı 7,5₺ vergi (ki çok az bir tutar eğer niyetiniz gerçekten uzun vadeli yatırım ise) toplamda 758,80₺ ödersiniz.
Aynı 100$’ı döviz bürosunda kuru 7,70₺’den vergisi vermediğinizi düşünerek 770₺’den almış olursunuz. Zararınız 11,20₺ olur.
Bankadan alın. Saklaması da daha kolay.