Yatırım bizden sorulur! :)

Kesinlikle doğru özellikle bu pandemi döneminde daha da arttı. Ama ky psikolojisi tüm dengeleri değiştiriyor bunu da görüyoruz.

Tabi tavsiye kısmı riskli ama güvendiğim tek isim ondan veriyorum bende
Evet dengeleri değiştirdiklerine katılıyorum, borsanın eski karakteristik yapısı epey değişime uğradı bu sebeple, küçük yatırımcının borsaya dahil olması iyi, yeri gelmişken burada yazma sebeplerimden biri de özellikle kadınların yatırım araçlarını kullanarak kendilerine birikim yapmalarına, gelecekleri için adım atmalarına teşvik etmek, hangi yatırım aracını kullanacakları kendi tercihleridir döviz, altın, gümüş, borsa vs hangisini seçerlerse seçsinler ama gözleri korkmasın isterim.

Erkekler bir şekilde hayatını kotarıyor ama kadınlar şu veya bu sebeple işsiz kaldıklarında, hayatlarını idame ettirmek için gerekli maddi desteği bulamadıklarında böyle de bir yol varmış, ama az ama çok demeden bende kendim için bir şeyler yapabilirim diyebilsinler istiyorum.

Ülkem kadınları maddi manevi güçlü olsun arzusundayım ve yatırımda başarılı olacaklarına da eminim.

Küçük yatırımcıya dönersem Küçük yatırımcı için tek endişem, zaman zaman kulaktan dolma bilgilerle başkalarının yönlendirmelerine göre hareket etme eğiliminde olmaları, bir kısmı çevresinde x hisseden kar etmiş arkadaşlarının gazıyla kısa yoldan çok para kazanacağım hayaliyle tüyo adı altında yazılan kağıtlara hiç bilmeden giriyor, baştan tatlı tatlı kazanıyor ama sonra sürekli kaybediyor, o yüzden nereye yatırım yapılırsa yapılsın başkalarının ağzından çıkacaklara göre değil de öğrenerek, araştırarak girmek de yarar var.

Şu hisse çok iyi kazandıracak denince araştırmadan girip kaybedince kalp krizi geçiren yatırımcılar oluyor maalesef.

800 bin liralik krediyle. Yani cebimden koydugum 0. Bana kalan masraflar dusunce 660 bin

O yuzden ben elimi gecen eve yatirirm. Ama borsadan krediyle yararlanirim.
Ooo süpermiş.Ama o kadar krediyi nasıl açıyorlar, borsa üzerindenmi yoksa ihtiyaç kredisi gibimi açıyorlar?Gerçi senin yatırım danışmanın ayarlıyor dimi bunları.Aslında buda bir risk, sonuçta kağıt beklenildiği gibi yükselmezse krediyide ödemek var işin ucunda.

Tabi ki buyuk risk. Kagit dusup 800 yatirdigim seyi 600e de bozmam gerekebilirdi. Bir de daha kredi masraflari, bi ton ivir zivir.
Evet kendisi ayarliyor krediyi. Yanlis anlasilma olmasin ben bu hisseyi ekimde almistim. Yeni bozduk.
Gecen hafta diyince, 1 haftada kazandim gibi olmus

Akilli kadınlar kendisi yatırım yapıyormuş ben de yapayım diye gaza gelip aldığım dün arttı. Ķoydugum paranın yarısını kazanınca satayım dedim. Salı günü almıştım bu arada. Dedim genel bir düşüş var Yarın düşer tekrar alırım. Demeyeydim iyiymiş sabah bir baktım daha da artmış. Düşmüyor da. Bir ara düşerse tekrar alacağım. Sonra ege taraflarından meyve bahçeli ev bakıyoruz oturmak için. Dün bir tane istedigimizden de güzel bulduk. Fiyatı da baya uygun. Pazartesi gidip bakalım diye plan yapıyoruz. sonra olduğu yere baktım. Meğerse oraya doğaya,ağaçlara zararlı bir şey kuruyorlarmış. Kuyuları açmaya başlamışlar bile 1 ay önce. Yani ucuz görünen şeyi iyi araştırmak lazımmış.

Kesinlikle hak veriyorum ve bende bu anlamda kadınlara destek olmak için çevreme elimden geldiğince anlatıyorum, öğretmeye çalışıyorum. Sosyal mecralardan duyduğu hisseyi almamasını ve nedenlerini de anlatıyorum.

Adamlar tahtacılara çalışıyor ve ellerinde ki hisseleri kitliyorlar çok farklı oyunlar dönüyor ama kadınlar genelde bunları kısa sürede görüyorlar erkek daha gözü kara yanı şu kişi şu kadar kazanmış hikayesine erkekler daha çabuk ikna oluyor ve alım yapıyor. Ben bi grubu takip ediyordum nedeni ise benim aldığım hisseyi yazarsa çıkayım diye çünkü al dediğin de hisse çıkıyor mal veriyorlardı adam bugün 3 tavan bekliyorum diyor insanlar inanıp alıyor yahu bi oku, 3 tavan nasıl olabilir? 3 gün arka arkaya tavan dese ki onu da bilemez ama hadi tamam aynı gün nasıl 3 tavan olacak.

Yine bedelliye katılan bi firma var aslında iyi gözüküyor grafik, gelecek paranın nereye gideceği, şirketi nasıl etkileyeceği hisse tavan gidiyor küfür ediyorlar hisseye, bedelliden bize 10 tl hisse verecekler diyor, Kardeşim gir kap oku ne 10 tl si hisse 8 tl nasıl 10 tl bedelli. Haber düşüyor kap düştü diyor kap ne biliyor musun diyorum haber diyor. Haber hep düşer çoğu da balondur kapa düşmeden inanmam sonuç kapa farklı düştüler vazgeçtik diye :) gibi gibi bilinçsiz tüketici mantığında bilinçsiz yatırımcı çok fazla. Ama kadınların aslında daha akılcıl ve hislerine de daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Yani daha başarılı olabilirler ama erkekler onu bile öyle ele almış ki, kadın ne anlar borsadan hurafeleri dönüyor. Ben içimde çocuk büyütüyorum borsa ne

Tabi bazı hisseler iyi kazandırıyor ama mesela ben görüyorum analizle atıyorum 2 tl den, grup sahipleri de görüyor ve genelde hep denk geldi benim 2 tl görüp aldığım hisseyi gruplar 3,5-4 tl gelince uçacak, kaçacak diye pazarlamaya başlıyorlar 5 tl oluyor ama zaten görenler iyi kâr almış ve çıkmış oluyor. Ky elinde var ufak para giriyor hisseye mesela 500 tl kâr yazıyor daha çıkar diyor ama o 500 tl belki de toplam da %20 yani aç gözlü olmamak lazım.

Ben gruplara daha ilk başladığımda bakarken daha başındaydım oyuna da gelirdim şu hisse kaçacak diyorlardı alıyordum 300-400 kâr alıyordum satıp kaçıyordum aynı gün sonra bekleyenler kaybediyordu herkes isyan kıyamet ama bu dediğimi yapmasın kimse her hissede, her grupta yemez aman sakın sakın almayın.

plasticwoman anlatımınıza bayıldım Sosyal mecra konusuna katılıyorum, oralardan hisse adı öğrenip dalmak hiiiç mantıklı değil, biz ona şeytan üflemesi diyoruz Adam sana soldan üflüyor şu hisse yüzde bilmem kaç yapacak, potansiyeli var diye gaflete düşüp alırsan hoppaaaa
Geçen biri almış öyle, ya aslında tecrübesiz de değil ama işte üfleme makul gelmiş demek ki, yana yakıla gider mi zarar eder miyim araştırması yapıyordu.

Grupları dağıtıyorlar diye duydum öyle birkaç grup SPK'dan cezayı yiyince yalan olmuştu Hele de elindeki hisseyi çok güzel, gidecek bu diye söyleyenlerin hiç şansı yok.

Valla yatırım araçlarına daha çok kadın girsin, yıllardır bıyıklı yatırımcı, ayı piyasası boğa piyasası tabirlerinden gına geldi, biraz da rujlu yatırımcı, ojeli tırnak piyasası, ipek kirpik piyasası tabirleri oluşsun:)

Teşekkürler senin kadar güçlü değil kalemim Tabi ki senin tecrüben benden daha fazla ama bunları senelerdir içinde olup görmeyen çok kişi var önemli olan bakmak değil görmek. İşte gerçekten faydasına söylesen almaz dolandırıcı söylesin inanır benim abim misali bi kadına inanıyor abi anlamıyor o diyorum dinlemiyor en yüksek seviyeden dolar aldı alma dedim zarar da benim söylediğimi 1.3M vardı ama gel de anlat daha uğraşmam vermem hisse banane benim cebime mi girecek dolandırıcılara inansın

SPK o uygulamasını seviyorum bakıyor gruba kaçtan yazmış kendisi kaçtan satmış. Ben tahtacı olamam tabi bizim ki farklı ben satsam ne alsam ne onların yanında ama biri var kesinlikle ceza almıyor adam hayret ediyorum SPK çalışanlarının malını da pazarlıyor ve ceza almıyor dünya kadar mağduru var halen devam ediyor.

Yani kesinlikle elimizin değdiği yer güzelleşiyor tanımlar değişsin, gözümüz gönlümüz açılsın

Rica ederim, yok yahu kimse kendini yabana atmasın sizde gayet iyisiniz, ben gevezeyim ondan car car bu yazışlarım

Aynen öyle, ben tecrübeliyim diyen de yanılır, ki biliyorum deyip bilinçsiz işlem yaparak zarar edenler de çok.

Şikayet eden olmamıştır belki de, yoksa valla ensede boza pişiriyor spk

Borsanın rengini bile değiştiririz Dantel örtmeyelim yeter, dantele karşıyım

Ben de öyleyim her zaman derim “ ben konuşamazsam ortadan ikiye ayrılırım, çatlarım
Hiç bir zaman “oldum” demeyeceksin eğer bunu diyorsan zaten geçmiş olsun, EGO’na mahkum olur en geri de sen kalırsın ama kendini biliyormuş sanan biri haline gelirsin.

Yok çok şikayet var hakkında bizzat ben bile şikayet ettim delirtti beni bile insanları bu kadar enayi yerine koyması. Ben al sat demem diyor x sat, y al çabuk diye mesajları var. Ekran görüntülerini de ilettim ama adamın kendi borsa hesabı yok başkalarının malını pazarlıyor 50M para yapmış biri hackledi mesajlarını yayınladı.

Dantel bende sevmem şöyle cıvıl cıvıl fosforlu renkler olsun

Hayatın her alanında öyle değil midir zaten? Biliyorum demek yanıltır çünkü her bilgi zamanla kendini günceller, eski tezleri çürüten yeni araştırmalar çıkar, o yüzden biliyorum demeyeceksin sürekli öğrenmeye açık olacaksın.

Allah Allah çok merak ettim kimmiş o

Kesinlikle her alanda önemli bu, iş hayatımda, özel hayatımda her zaman bu düşüncede oldum. Bi şey sorduklarında (yıllardır kullandığım çizim programları) bilmiyorsam eğer olmuyor desem inanırlar bilmiyorum güncellemelere bakayım diyordum ve gerçekten güncelleme ile gelmiş oluyor gibi.

Özelden yazayım şimdi görüp bakarlar aldanırlar falan kimse zarar etmesin

Mune plasticwoman siz almadiniz diye biliyorum ama bu yeni halka arz hisse ne zaman islem gormeye baslar?

Hesapta gozukuyor suan, ama silik olarak.
İşin açıkçası ben halka arzlarla ilgilenmiyorum, kurumumdan gelen halka arz smslerini dahi gelir gelmez siliyorum, arz edilirken ki fiyatlar bana çok şişirilmiş geliyor, o yüzden ne zaman işlem görmeye başlar bilgim yok

Ne almıştın canım ?haftasonu işlem gören neki?

Ne almıştın canım ?haftasonu işlem gören neki?
Altcoinlerden aldım ben. Eşimin erkek kardeşi 5 aydır para eksikliğinden araba alamıyor ona veririm dedim. O kadar olunca çıktım kafaya gel. Şimdi de hiç veresim yok vermeyeceğim:) tabana kuvvet biraz daha yürüsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…