Yatırım bizden sorulur! :)

Borsaya bir çok kişi merak sarmış. Benim tavsiyem bir twitter hesabı acmaniz:) öğretici bir çok hesap var hatta site var Basit ve yalın şekilde anlatan. Ben ilk başladığımda yanımda bilen biri vardı ama teknik analizi ogrenmemde borsaninizinden sitesi çok yardımcı oldu mesela. Baslarda hicbir sey anlayamiyordum ama 2-3 kere okuyunca daha anlasilir hale gelmişti. Bir ara ibrahim ethem afacan isimli bir kişi de tradingview da 2-3 dakikalık güzel videolar atıyordu.
Ne kadar çok grafik görürseniz ne kadar çok mumlarin dilini öğrenirsiniz daha zevkli hale geliyor.

Dukkan mi o nomucum,al at kenara iyi bir yerdeyse,isterse 5 mkare olsun.
Ben cizmemin topugunu yaptirirken esnafla konusuyordum,dukkan sizin mi demistim,o ve sirasindaki bir kac dukkan onunmus.
Hesapli almis ama hepsinin kirasi belli bir meblag,kendi de birinde calisiyor.

Bir de 30 m2mis,ne uzerine bir dukkan,bos kalir mi?

Suan elimde 800 bin olsa 10 tane eve girerim.

Ya orası öyle ama yerinden çok emin değilim.
Ne dükkanı onu da fotodan çözemedim.
Sormam lazım.
Işte o aralarda fırsatlar kaçar:)

Geçen hafta mesela hisse tavan dedim tamam uyuyayım biraz uykum var stopta koymadım güvendiğim hisse diye 1 saat uyudum uyandım tavan bozmuş kârdan zarar nasıl sinir oldum 2 sn ayıldım
al-sat kısa vade çıtır yapıyorsanız öyle Kısa vadeli işlem yapılıyorsa tavan fiyata yaklaşınca hemen sat emrini girmek lazım aslında, rahat ve huzurla uyunur
Yeni başlayacakların gözü korkmasın, onlar anlık al-satlarla değil biraz uzun vadeli işlemlerle başlarlarsa çarpıntı olmaz.

Aslında ben çok etkilenmiyorum hatta keyif veriyor mesela garanti hisselerim var bir de günlük, haftalık hisselerim.

Tkuru gibi fırsatlar piyango gibi her zaman denk gelmez aslında bedelli, bedelsiz olayını geçmişine bakınca tahmin ediyorsun.

Ben komisyon vermeden Bilgi alıyorum mesela rtalb corona bizde patlamadan önce biliyordum

Bence yatırım gibi görmemek lazım ama bizim ülkeden araba almak bile yatırım oluyor. Mesela arabamız çok değerlendi ama satamıyorum sonuçta ihtiyaç nasıl satalım. Ya da sattım yenisini alacağım ee o zaman da alacağım da pahalandı. He yatırım için bana göre şöyle olur al sat yapıyorsundur sattığında ihtiyacın yoktur okey. Oturduğun ev ve kullandığın araba ihtiyaç bence yatırım değil. Seni kira ve bazı masraflardan kurtarıp birikim yapmanı sağlar ama uzun süreli borca değer mi dersen ben değmez diyorum.

Derinlik nedir?Nasıl alınır?Belli bir miktar üstünde yatırım yapanlaramı veriliyor, yoksa parayı bastıran herkes o bilgiyi alabimiyor mu?

Derinlik aracı kurumundan satın alıyorsun istediğin bilgilere göre ücreti artıyor ben Matriks kullanıyorum en Prof olan o ayrıca içinde kendi robotları o da işinize yarar. Tabi ki parasını verirsen herkes alır ama hiç anlamıyorsan ekran takibinden bence şu an Alman gereksiz harcama. Önce Ahmet mergen kitapları ile başla bence, yatırım ve hayat ya da hayat ve yatırım videolarını izle kafanda bi şekillensin sonra teknik analiz öğrenmeye çalış, temel analiz öğrenmeye çalış. Bazıları teknik analizle işlem yapar bazıları temel analizle işlem yapar herkesin hisse alırken baktığı parametreler farklıdır sende kendi yolunu bulursun.

Aslında orta vade istediğim ama al sat vazgeçemiyorum çok keyif alıyorum tavan olursa genelde satmam ertesi gün gapli açılışı da alırım öyle kaçarım yani bazen 2-3 günlük şekline dönüşür.

Tabi ki benim dediğim farklı orta vade sağlam hisseler kazandırır en basiti haberleri takip edip, ekonomi dergilerini takip edip, şirket yatırımları ile bilgi alınıp hisseye bile girilir. Orta, uzun vade örneğin şirket fabrika kuracak, örneğin ihale almış gibi

Ama orta vade alıp her gün hisseye bakıp AA düştü a çıktı diyip gereksiz stres yapan tanıdığım da mevcut kapat ekranı sen günlük al sat yapmıyorsun diyorum ama gerilim seviyor sanırım

100 bin liran varsa bence borsa kendini 133 ay da amorti ediyor kira çarpanı çok yatırım için uygun değil gibi.

Yavv mune abla zaten uzun vade düşünüyorum.
Iki hisse alcam 500 tl ye:)
Sonra her akşam Bakcam kaç olmuş diye sadece Bakcam.
Âmâ hangi hisselerden alsam seçemedim.
Biraz araştırdım ama kafam yine çorba oldu.
Ben buraya sorayim da siz yorumların sonuna ytd deyin o da mı yasak?

Çok teşekkür ederim canım, zaten bende bakar kafama yatarsa girerim zaten anlmadığım için öyle yüksek mitarda girmem 2bin falan hani zarar etsem de (ki satmadığın sürece sorun olmaz) üzüleceğim miktar değil. Girdim 2 binle 100 tl kâr ettim ama ben tamamen acemi şansı bu hisse çıkacak sanki diyip giriyorum anlayarak girmek daha iyi olur tabi. 2bine 100 tl benim için iyi şöyle düşünüyorum ben bundan kâr ettim ve bu kârle telefon faturamı yatırırım gibi daha somut bir şekilde düşününce mutlu oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…