- 31 Ocak 2020
- 2.477
- 9.589
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.641
Dukkan mi o nomucum,al at kenara iyi bir yerdeyse,isterse 5 mkare olsun.Günaydın kızlar.
Gece yatağa kafamda dükkan mi almalı fikriyle girdim.
100 bin lira 30 m2 1+0 Ama o hoşuma gitmedi pek. Kira getirisi 750 tl imiş.
Istanbul'da ailemin evine yürüme mesafesi.
Kontrolü kolay olur diye geçti aklımdan amma bunun için kredi çekmem lazım. Ne kadar değer onu düşünüyorum.
Bir de 30 m2mis,ne uzerine bir dukkan,bos kalir mi?Günaydın kızlar.
Kontrolü kolay olur diye geçti aklımdan amma bunun için kredi çekmem lazım. Ne kadar değer onu düşünüyorum.
Ama gorece cok ta hesapli evler,15 ,17 ayda filan kendini amorti eden evler genelde,ki bu da istanbul icin cok iyi bence...
Portakal bolerek cogaltiyor geliri,ornek 800bine 1 daire alip 3binden kiraya vermektense 4 5 minik daire aliyor,en az 1200den veriyor,5 6 bin gelir elde ediyor,cok mantikli buldum
Ben 4 bucuk mini ev alirim,pesin alirim cunki:)Suan elimde 800 bin olsa 10 tane eve girerim.
Dukkan mi o nomucum,al at kenara iyi bir yerdeyse,isterse 5 mkare olsun.
Ben cizmemin topugunu yaptirirken esnafla konusuyordum,dukkan sizin mi demistim,o ve sirasindaki bir kac dukkan onunmus.
Hesapli almis ama hepsinin kirasi belli bir meblag,kendi de birinde calisiyor.
400 gibi. 300 küsurlere de var. Kira daha düsük olur tabi.1+1evin kirasımı 2000 civarı?evin alış fiyatı ne kadar?
al-sat kısa vade çıtır yapıyorsanız öyleGeçen hafta mesela hisse tavan dedim tamam uyuyayım biraz uykum var stopta koymadım güvendiğim hisse diye 1 saat uyudum uyandım tavan bozmuş kârdan zarar nasıl sinir oldum 2 sn ayıldım
hanımlar her ay kenara bir çeyrek atmak mantıklı mı? yoksa döviz mi almak lazım
Seni cok takdir ediyorum.
Bence senin celik gibi saglam sinirlerin var ve borsa senin icin gercek bir tutku olmus. Ben mesela izinde evdeysem ok ilgilenirim ama tatile gittiysem imkani yok acip bakmam.
Veya baksam bile, tatilde bu gibi biseyin beni sinirlendirmesini istemem. Cocugumun beni gergin gormesini hiiic istemem.
Borsada firsatlar cok, katlaya katlaya gidersin ama herkes dayanamaz. Ben sirf vaktim kendime kalsin diye isten cikacagimcikip borsaya harcayamam.
Seyin de etkisi olabilir, kendi hamlelerimle en fazla tkurudan 500 tl yatirip 60 bin kazanabildim. Belki kazansam beni de kamcilarama ne var, gecen konustugumuz gibi bir yerde herseyi bilen bir kesim varken cabalamak bana kendi kendine cirpinmak gibi geliyor
Veririm parasini oynarlar benim icin. Hadi bolunme haberini yayinlanmadan bilirsin, sirketin finanscisini tanirsin haberler alirsin ama 2 ay sonra bu toprakta altin bulunacak diye hisse aldirdilar 2 ay sonra altin bulundu33ten 86lara cikti.
Ev aliyorsun, hem degerleniyor, hem kendini oduyor. Hani biraz azicik asim kaygisiz basim mantigi
Hanimlar bunlara hazir olup girin.
Asgari veya bir tik ustu alip kira odeyen yuzde 10da koyamaz ok.
Ancak kirasi yoksa maasi da 5 6 civariysa bence herkes zaten krediyle eve arabaya girip en az 1000, 1500 ödüyor yani cevremde hep böyle gördüm. Acaba bunu yatirim degil harcama mi sayiyor? Ama basbaya birikim bu.
Yuzde 10la pek bisey edinilmez ya, ekonomi de guven vermiyor herkes kendini saglama almak ister.
Derinlik nedir?Nasıl alınır?Belli bir miktar üstünde yatırım yapanlaramı veriliyor, yoksa parayı bastıran herkes o bilgiyi alabimiyor mu?
al-sat kısa vade çıtır yapıyorsanız öyleKısa vadeli işlem yapılıyorsa tavan fiyata yaklaşınca hemen sat emrini girmek lazım aslında, rahat ve huzurla uyunur
Yeni başlayacakların gözü korkmasın, onlar anlık al-satlarla değil biraz uzun vadeli işlemlerle başlarlarsa çarpıntı olmaz.
Bir de 30 m2mis,ne uzerine bir dukkan,bos kalir mi?
Günaydın kızlar.
100 bin liran varsa bence borsakendini 133 ay da amorti ediyor kira çarpanı çok yatırım için uygun değil gibi.
Yok kredi çekerek anca alabilirim:)
al-sat kısa vade çıtır yapıyorsanız öyleKısa vadeli işlem yapılıyorsa tavan fiyata yaklaşınca hemen sat emrini girmek lazım aslında, rahat ve huzurla uyunur
Yeni başlayacakların gözü korkmasın, onlar anlık al-satlarla değil biraz uzun vadeli işlemlerle başlarlarsa çarpıntı olmaz.
Çok teşekkür ederim canım, zaten bende bakar kafama yatarsa girerim zaten anlmadığım için öyle yüksek mitarda girmem 2bin falan hani zarar etsem de (ki satmadığın sürece sorun olmaz) üzüleceğim miktar değil. Girdim 2 binle 100 tl kâr ettimKâr cebe yakışır :)
Şöyle söyleyeyim ben baskın karakterim ama eşime danışırım onu pasif konuma atmam asla. Eşim benimle tanıştığında mimarlık ofisim vardı hep eşi çalışmasın istemiş ama söyleyemedi bile.
Evin erkeği konumundaydım ben annemle yaşarken her şey bana danışılır ben hallederim falan. Hatta bazen bi iş olduğunda çözülmesi zor eşim sen gitsene ben halledemem der :) öyle ki kendi polis EGM olan işimizi bile ben daha rahat hallediyorumçevresi de hep plastic kafası ticarete çalışıyor der o da farkında :) ben hiç işten gocunmam her şeyi yaparım legal olduğu sürece, mimarım pazarcılık bile yaparım ve üstesinden gelirim o da biliyor bunu o nedenle erkek anlar modunda hiç olmadı evde ki kasa benim onda olmaz para
Baştan hiç geri de durmamak lazım
Canım İnan kadınlara daha çok yardımcı olmak isteyen biriyim hatta arkadaş çevremden var yardımcı olduğum ama hisse söylerim biraz düşer sonra çıkar yatırımcı anlamaz ben sorun yaşarım stres yaşarım yatırımın farkında olan olması lazım yani mantığını çözen. Borsadan zarar etti komşum diyen kişi mesela olmaz zarar malı satarsan olur satmazsan olmaz ama anlatamıyorsun
Evet bence de çok başarılı bi adam ama bu kişinin de kitapları işte borsayı çözenlerin hep okuduğu hatta sayesinde çözmüş çoğu.