Yatırım bizden sorulur! :)

Iyi bence aslında. :)

Aynen öyle bi de otomatik kesilince insanin ruhu duymuyor ama birikiyor

Zaten oğlum için :)

Peki siz olsaniz nereden alirsiniz? O konularda hic bilgim yok ve yurtdisinda yasiyorum

Siz degismedikce degismez=/
Annem,evimin direee bilir dedi,sesini cikarmadi,simdi cikarsa da giden gitti...
Yok birakmam ona kalsa her seyimizi yeriz günü birlikci adam:) takip ediyorum su an harcamalarinida. Ben birikimi nasil degerlendirecegimi dusunuyorum altinda bekliyor su an. Dukkanlara baktim ama bana pahali geldi. Mert Basarani dinleyip geldim az önce, yatırımlık evi cazip görüyorum su an bakalim hayallerde hep:) Borsa ilgimi cekiyor ama yatirim tavsiyesi vericek uzman bulmadan zor belki eğlencesine 250tl gibi bir rakamla denerim :)

Merhabalar
Bes ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Belki bilen biri çıkar.

Annem 50 yaşında. Şimdi bes ödemesine başlasak 56 yaşında paranın tamamını alamıyor sanırım. 10 yıl ödeme kuralı var. 56 yaşından sonra 4 yıl daha ödesek paranın tamamını alabilir miyiz kesintisiz

Ben de mevcut bilgimle 60 yaşına kadar sistemde kalırsa alabilir derdim

Bes te sistemde 10 yıl kalıp 56 yaşını doldurunca tam para , devlet katkısı alıyorsun.
Ben yaptırıyordum geri caydım.
10 sene sonra yaşım dolmayacak.
Anneniz yaş sınırına takılıyor ama 45 yaş ve üstü bes e dahil edilmiyor zaten.
Yaş sınırlamasına takılıyorlar.

Peki siz olsaniz nereden alirsiniz? O konularda hic bilgim yok ve yurtdisinda yasiy

peki nerelisiniz? Türkiyede gelip gittiginiz veya yakinlarinizin yasadigi bir yer var mi? Ona gore bakmak sanki en mantiklisi olur.

Yalniz babam bir kere bakmisti, icinde migros olan bir dukkan, kira gelirine cok buyuk vergi cikmisti o sebeple almamisti. Yalniz babam cins adamdir siz ona takilmayin, ama yine de ciddi aliciysaniz bi dusunun bu konuyu sonradan surpriz olmasin.

Yakinlarimizin yasadigi yerden almayi tercih etmem. Güneydoğu Anadolu Bölgesindeler.
Daha farkli yerleri degerlendirebilirim

Peki siz olsaniz nereden alirsiniz? O konularda hic bilgim yok ve yurtdisinda yasiyorum
Memleketinizden alın, cadde üstü olsun :) Benim yurt dışındaki kuzenlerim hep memleketlerinden cadde üstü dükkan alarak yatırımları değerlendirdiler, bazısı Türkiye'ye dönüş yaptı ve bu dükkan kiraları ile geçiniyorlar, Şok diye bi markete kiraya vermişlerdi dükkanlarını mesela o yüzden dedim. Aparta yatırım yapan çok pişman oldu kiracı takibi zor ve bildirim yükümlülükleri sebebiyle. Ama dükkan olursa sorun yok kiracının ödediği stopajı gelir vergisinden indiriyorsunuz böylece vergi de ödememiş oluyorsunuz.

Yakinlarimizin yasadigi yerden almayi tercih etmem. Güneydoğu Anadolu Bölgesindeler.
Daha farkli yerleri degerlendirebilirim

Ben yerinizde olsam Istanbul'da üniversite yakınlarından dükkan bakardım.
Bir şekilde oralar hep canlı.
Gençler fıkır fıkır :)
Insanlar dükkan açmak için değerlendirir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ne kadar mantikli olur bilemedim. Baska illeri tercih etsem daha mantikli olur gibi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ne kadar mantikli olur bilemedim. Baska illeri tercih etsem daha mantikli olur gibi
O bölgeyi bilmiyorum. Yani piyasası nasıl olur bilemem. Tercih edecekseniz her daim değer kazanan Ege Bölgesini tercih edin, Marmara da olabilir ama orada dükkan almak hele İstanbul'da zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…