- 24 Temmuz 2008
- 25.481
- 44.482
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Bence de altin daha iyi eder de altini alip biriktirmek de iste herkesin bi ara yaparim diyip erteledigi konu. Bes kendi kendine biriktigi icin bence mantikli, tabi biraz anlamak lazim. Sana benimkini attim yani buyuk miktar degil ama hic farketmeden birikmis. bazi aylar 60 kesmis. 60 lirayi kendi basimiza degerlendirmeyiz hic birimiz. Ya 60 ne allah askina deriz.
Iyi bence aslında. :)
vaktiniz varsa bitcoin ile paranızı değerlendirebilirsiniz
O zaman dükkan almaya bakın... Faizi çektiğinizde anaparanın eriyip gideceği açık. Dükkan kiraları en azından daha yüksek ve satmak istediğinizde yeri de güzelse hemen elden çıkarabilirsiniz. Eğer tasarrufunuz büyükse bu ölçüde büyük bir dükkan alıp kurumsal bir firmaya örneğin şok a101 gibi, kiraya verip kira ödendi mi gecikti mi derdi yaşamadan ortalama bir memur maaşını hiç çalışmadan elde edersiniz :)
Yok birakmam ona kalsa her seyimizi yeriz günü birlikci adam:) takip ediyorum su an harcamalarinida. Ben birikimi nasil degerlendirecegimi dusunuyorum altinda bekliyor su an. Dukkanlara baktim ama bana pahali geldi. Mert Basarani dinleyip geldim az önce, yatırımlık evi cazip görüyorum su an bakalim hayallerde hep:) Borsa ilgimi cekiyor ama yatirim tavsiyesi vericek uzman bulmadan zor belki eğlencesine 250tl gibi bir rakamla denerim :)Siz degismedikce degismez=/
Annem,evimin direee bilir dedi,sesini cikarmadi,simdi cikarsa da giden gitti...
Tek olmadigima sevindimOnun hakkında en ufak bir fikrim yok
Ben de geliyorum yer açin.Tek olmadigima sevindim
Merhabalar
Bes ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Belki bilen biri çıkar.
Annem 50 yaşında. Şimdi bes ödemesine başlasak 56 yaşında paranın tamamını alamıyor sanırım. 10 yıl ödeme kuralı var. 56 yaşından sonra 4 yıl daha ödesek paranın tamamını alabilir miyiz kesintisiz
Merhabalar
Bes ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Belki bilen biri çıkar.
Annem 50 yaşında. Şimdi bes ödemesine başlasak 56 yaşında paranın tamamını alamıyor sanırım. 10 yıl ödeme kuralı var. 56 yaşından sonra 4 yıl daha ödesek paranın tamamını alabilir miyiz kesintisiz
Peki siz olsaniz nereden alirsiniz? O konularda hic bilgim yok ve yurtdisinda yasiy
peki nerelisiniz? Türkiyede gelip gittiginiz veya yakinlarinizin yasadigi bir yer var mi? Ona gore bakmak sanki en mantiklisi olur.
Yalniz babam bir kere bakmisti, icinde migros olan bir dukkan, kira gelirine cok buyuk vergi cikmisti o sebeple almamisti. Yalniz babam cins adamdir siz ona takilmayin, ama yine de ciddi aliciysaniz bi dusunun bu konuyu sonradan surpriz olmasin.
Memleketinizden alın, cadde üstü olsun :) Benim yurt dışındaki kuzenlerim hep memleketlerinden cadde üstü dükkan alarak yatırımları değerlendirdiler, bazısı Türkiye'ye dönüş yaptı ve bu dükkan kiraları ile geçiniyorlar, Şok diye bi markete kiraya vermişlerdi dükkanlarını mesela o yüzden dedim. Aparta yatırım yapan çok pişman oldu kiracı takibi zor ve bildirim yükümlülükleri sebebiyle. Ama dükkan olursa sorun yok kiracının ödediği stopajı gelir vergisinden indiriyorsunuz böylece vergi de ödememiş oluyorsunuz.Peki siz olsaniz nereden alirsiniz? O konularda hic bilgim yok ve yurtdisinda yasiyorum
Yakinlarimizin yasadigi yerden almayi tercih etmem. Güneydoğu Anadolu Bölgesindeler.
Daha farkli yerleri degerlendirebilirim
Güneydoğu Anadolu Bölgesi ne kadar mantikli olur bilemedim. Baska illeri tercih etsem daha mantikli olur gibiMemleketinizden alın, cadde üstü olsun :) Benim yurt dışındaki kuzenlerim hep memleketlerinden cadde üstü dükkan alarak yatırımları değerlendirdiler, bazısı Türkiye'ye dönüş yaptı ve bu dükkan kiraları ile geçiniyorlar, Şok diye bi markete kiraya vermişlerdi dükkanlarını mesela o yüzden dedim. Aparta yatırım yapan çok pişman oldu kiracı takibi zor ve bildirim yükümlülükleri sebebiyle. Ama dükkan olursa sorun yok kiracının ödediği stopajı gelir vergisinden indiriyorsunuz böylece vergi de ödememiş oluyorsunuz.
Uf kızlar borsaya girmek bile bir mesele. Hâlâ bankadan yatırım hesabı açmaya çalışıyorum
Illa şubeye gidilmesi gerekiyor
O bölgeyi bilmiyorum. Yani piyasası nasıl olur bilemem. Tercih edecekseniz her daim değer kazanan Ege Bölgesini tercih edin, Marmara da olabilir ama orada dükkan almak hele İstanbul'da zor olur.Güneydoğu Anadolu Bölgesi ne kadar mantikli olur bilemedim. Baska illeri tercih etsem daha mantikli olur gibi
Ziraat den denedim cok uğraştırdı.Zaten şubeye gitmek garanti olur ilk etapta.
Hangi banka?
Uf kızlar borsaya girmek bile bir mesele. Hâlâ bankadan yatırım hesabı açmaya çalışıyorum
Illa şubeye gidilmesi gerekiyor