- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Detayli okuma firsatim yeni oldu ☺ simdi anladim.
Sizin gruplar dediginiz, telegramda ve forumlarda cirit atan, sagda solda reklam yapan ucacak kacacakcilarsa yok onlarla baglantim yok. Hatta konusahibine de ilk is onlarda uzak dur diye soylemistim.
Benim bulundugum grup biraz daha farkli. Bankacimiz avukatimiz her sey icinde. Guven cercevesinde grafigi ilmek ilmek isliyorlar. Ne söz verdilerse oldu suana kadar. Ama hic bi zaman tavan serisi baslayacak ucacak kacacak dememislerdi zaten.
1 sene de oldu ama bozdum aldım parayı şimdi de borsa da uzun vadeli hisseye yatırdım :) piyasaya göre bakıp değiştiriyorum. Altın, dolar, değişken fonlar arası bölüyorum ama çoğunluk altın.
Bende unutmuştum Bayadır gümüş, platin alıyorum şimdi onu aldım hatırlayıp :) uzun vadeli alıyorum bunları çocuklar için.
Canım tesekkur ederim
Ben risk almayı hıc sevmem cok garantıcıyım param degerlensın dıye altına yatırırım bankada millet altın dusunce altın almak yerine dustu zarar etmeyeyim deyip elindekini bozdurup zarar ediyor halbuki altın uzun vadede her zaman kazandırır buyuklerımızı Dusunun her kazandığını altına baglar o miktar Bı noktaya gelince ya arsa ya dukkan alır kiraya verirdi ben o yoldayım once altınla guclenır sonra dukkan alır kiraya verırım, dukkan almak hem daha uygun hemde kiraya verirseniz geliri guzel masrafı da az ıcıne gecen kiracı her masrafı yapıyor dukkan kıracılıgında ev sahıplıgı gıbı sorumluluk isteyen bir meselesi yok bilirim ki hep Bı yerden gelırım var. O dukkan dan kıra gelirini kullanarak ta ev kıredısı cekerım evin borcunu dukkan oder yanıbizimkiler hep boyle yaptılar dedemler babamlar boyle boyle mal sahibi oldular sabırla ve altına yatırıp birikim yaptıktan sonra ilk dukkan alarak
1 senede bozunca 7500 olarak mi aliyorsun?
Sanki vaktinden önce bozulursa hesap katkıları alamıyordun çok önceden. O kural kalktı mı?
Borsada işlem görmeyen bir şirketin borsaya girmesi,halka arz olması eşit ve oransal dağılım şeklinde olabiliyor..eşit olunca tüm talap edenlere aynı sayıda lot veriliyor oransal onunca ne kadar çok para o kadar daha fazla lot sayısı veriyor,istediğin kadar alamıyorsun halka arzlarda şirket ne kadar uygun görürseBen de bugün halka arz nedir onu anlamaya çalışacağım.
Ahhahhahh ama oyle bir konu actin ki yildizlayip bas koseye koyacagim nomuDükkân bakmaya gidiyorum.
Farkında mısınız hıyar var diyene tuzlukla koşacak durumda bekliyorum ahahah
Aaaanneeee senmisiin
Valla onunu alin,babam sermayeyi kediye yukledi,hala da ayni,her gittigimde guzelim kaliteli peynirleri bozuldugu icin cope atiyorum=/
Çocuğum olsa şüphe duycaktımAaaanneeee senmisiin
Valla onunu alin,babam sermayeyi kediye yukledi,hala da ayni,her gittigimde guzelim kaliteli peynirleri bozuldugu icin cope atiyorum=/
Bes nasil oluyor emeklilikte mi isimize yariyor ben iptal ettirmistim. Cunku para biriktirebiliyorum bu sekilde de. Ama ilerisi icin faydaliysa yeniden düşünebilirim.canım altın illaki yükselir bekle.
altın çok uzun vadeli bir yatırım illaki yükselecek.
ben bir de bes yaptırdım kendime çocuk için, yatırım demişken onu da öneririrm
Zahmet olmazsa bana da atar mısınızParali degil. Musait oldugumda yazarim size de.
Dükkân bakmaya gidiyorum.
Farkında mısınız hıyar var diyene tuzlukla koşacak durumda bekliyorum ahahah
Detayli okuma firsatim yeni oldu ☺ simdi anladim.
Sizin gruplar dediginiz, telegramda ve forumlarda cirit atan, sagda solda reklam yapan ucacak kacacakcilarsa yok onlarla baglantim yok. Hatta konusahibine de ilk is onlarda uzak dur diye soylemistim.
Benim bulundugum grup biraz daha farkli. Bankacimiz avukatimiz her sey icinde. Guven cercevesinde grafigi ilmek ilmek isliyorlar. Ne söz verdilerse oldu suana kadar. Ama hic bi zaman tavan serisi baslayacak ucacak
Disariya kapali bir grup mu mor portakal? Isteyen girebilir mi , eğer oyleyse ozelden bana da yazar mısın ?Detayli okuma firsatim yeni oldu ☺ simdi anladim.
Benim bulundugum grup biraz daha farkli. Bankacimiz avukatimiz her sey icinde. Guven cercevesinde grafigi ilmek ilmek isliyorlar. Ne söz verdilerse oldu suana kadar. Ama hic bi zaman tavan serisi baslayacak ucacak kacacak dememislerdi zaten.
Disariya kapali bir grup mu mor portakal? Isteyen girebilir mi , eğer oyleyse ozelden bana da yazar mısın ?
Bende bendeeeeeeValla gruba alan olursa katılmak isteyen çok olur bence.
Tuzlugumu alır oraya da gelirim
Zahmet olmazsa bana da atar mısınız
Disariya kapali bir grup mu mor portakal? Isteyen girebilir mi , eğer oyleyse ozelden bana da yazar mısın ?
Valla gruba alan olursa katılmak isteyen çok olur bence.
Tuzlugumu alır oraya da gelirim
Parayla yatirim tavsiyesi veren bir uzman bulmam lazim galiba en mantiklisi bu hic anlamadan borsaya girmek istemiyorum.Grup disariya kapali evet. Herkese acik olan gruba gireceginize girmeyin zaten. Plastik arkadasimizin da dedigi gibi kimse kimseye bedavadan para kazandirmaz. Kaba tabirle ellerindeki mali size yüksek fiyattan çakarlar.
Sana grubun ne alip sattigini söyledim. Tuzlugu birak halkbanka muracaat
Tabii ki kendi evini almak mantıklı. Ama oturmak istediğiniz semtlerde evler pahalıysa siz de başka yerlerden sırf kesenize uyuyor diye almak istemiyorsanız mantıklı başka bir şeye yatırım yapmak. Dükkân mesela kirasını alırsınız kendi kiranızı ödersiniz falan. Ben pek anlamam o işlerden ama üniversiteye yakın dükkanlar küçücük olsa bile boş kalmıyor. Iste fotokopi merkezi, kırtasiye, tostcu, durumcu vs açıyorlar bir şey. Ya da ortaokul ve lise karşıları vs... Tabii o şekil olan dükkanlar da pahalı olabilir bilemedim.Dukkanlara bakmaya gittim onlarda pahalilanmis ya hu. 650 binden , milyona kadar çıkıyor fiyatlar. Benim henuz evim yok ev alirim daha iyi diyorum su an zaten o kadar param da yok. Bu yatirimdan anlamamak mi oluyor
Borsa dibe vurmustu 10 sene evvel o zaman neye yatirsan kazaniyordun, ilk evimi öyle aldim, ikinciyi parahanimin blogunu okuyup ayni mantikla ev aldim yani piyasasi degerlenen bir yerden cok ucuza alip restore ettim ve kiraladim, ücüncüyü de krediyle aldim. Cok bisey degil yanibirkaç ev de hiç fena değil bence siz de tecrübelerinizi aktarın biz hiç evcilere
Yurtdisinda yasiyoruz 6 ay calisip 6 ay yiyip icip gezme gibi hayalimiz var. Tek gelirimiz faiz parasi olmayacak ama biz 6 ay yokken iyi bir para birikmis olacak. Neden stressli buldunuz bu yöntemi? Ve buraya yazmama sebebiniz ne acaba meraktan soruyorumÖyle bir şey çok stresli olur. Biz de ilk baş öyle girdik ama tamamen işi bırakıp öyle bir şeye atılmak cidden cesaret işi. Ve sakin huzurlu yaşayacağım derken tam tersi bir hayata sahip de olabilirsin. Yönümüzü cevirdik sonra. Şimdi nereye yatırım yapıp ne kazanıyoruz ben yazmak istemiyorum hiç yazmadım..baska şeyler de yazmam ben maaştır okul ücretidir aylık şu kadar gidiyor vs. Neyse büyük düşünün. Illa yurt ici de düsünmeyin. Yıllarca pişmek gerekiyor diye de düsünmeyin. Internette her yazana da inanmayın.