Konuya direkt dalmış gibi oldum fakat ben de yaklaşık 3-4 aydır borsayı öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenmek için ufak bir parayla girdim. Şu an düşük tutarlı olsa da, 5 firmaya ait kağıdım var:) hatta 2'si çok iyi kar yaptı
keşke daha fazla para yatırsaydım diyorum:) Genelde uzun vadeli düşünüyorum fakat kenarda biraz nakitim var, orta ya da kısa vadeli olarak kağıt almayı düşünüyorum:)
Çok iyi değilim fakat ben şöyle bir yol izlemiştim araştırırken (yatırım tavsiyesi değildir
)
Hesabım aktifken instagramdan borsa ile ilgili bir sürü hesabı didik didik ettim. Hergün ne paylaşmışlar diye bakıyordum.
Bu hesapların tavsiye ettiği kitapları okumaya başladım.
Hesaplarda anlamadğım terimleri kendim araştırmaya çalıştım.
yatırımcı öğretmen, borsa terzisi, birikimci ev hanımı, engin yılmaz takip ettiğim hesaplardı. (Daha fazlaydı takip ettiğim hesaplar fakat hesabımı kapattığım için hatırladıklarım bunlar)
Borsa ile ilgili uygulama indirdim. Mesleğim gereği az çok temel analiz biliyorum zaten. İndirdiğim uygulamadan firmanın mali verilerine göre kendimce analizler, çıkarımlar yaptım. Uygulamadan hisselerin geçmişteki fiyatlarına ve fiyat değişim oranlarına bakıyorum.
Son olarak, gözüme hikayesi iyi bir firma kestirip hedef fiyat belirleyip aç kurtlar gibi pusuda bekliyorum:)
Benim izlediğim yöntemler bunlar, eleştirilere, tavsiyelere, önerilere açığım:)