Yatırım bizden sorulur! :)

Sorun su ki 2 ev alsam en fazla ne kadar kira getirisi olacaka? Ben aylik gecimimi o kiralarla saglayamam.

Benim elimdeki zaten suan TL degil ama bir getiriside yok. Altin & döviz - evet kar ettik ve ediyoruz ama amac calismadan bir yerlerden para gelmesini saglamak.

Ya mesela aylik 15bin getirecek bir para yatirsam anaparaya ihtiyacim olmasa ve geliriyle yasam kursam eriyip erimemesi o kadar önemli olur mu? Kafamda deli sorular, anlamadigimi cokmu belli ettim

Kasim ayinda 26.90a aldigim peynir suan 49.80
Anaparaniz tl degilse yapin. Ama tl ise asla. O para 2 senede pul olur.
Anapara tl degilken de sanirim böyle bir faiz alma imkani pek olmaz.
Tamamen kendi fikrim asla yatirim tavsiyesi degildir.

nomunomuchua kız 500 lirayi peynire yatirsan 2 ayda nerdeyse ikiye katlardin.

Son düzenleme:
Hiç çalışmayacaksiniz sandim ben. O zaman 3 ay kazanamayınca strese girilmeye başlanır diye tahmin ettim elinde başka bir şey olmayınca. Yazmıyorum çünkü markete vs çok harcıyorum yazsam kuzu mu kesiyorsun derler:)) kirayı yazsam okul taksidini yazsam vs ekonomi ile ilgili konu açıldığında sen ne şikayet ediyorsun diye vururlar ordan ama benim şikayet ettiğim illa alamamak olmaz yani onu mu anlatacağım. Gibi gibi yani. Yani ben olsam belli bir miktar biriktirir onu bir şeye bağlar. Elimde kalan para ile sizin yöntemi denerdim

Anapara suan tl degil. Altin & döviz. Ama bize aylik bir getirisi yok kasada uyuyorlar Bunu en mantikli hangi sekilde aylik gelir getirecek bir yatirima ceviririz onu arastiriyoruz suan.
Üstümüze keske birileri iyi yatirim danismanlari firlatsa

O zaman dükkan almaya bakın... Faizi çektiğinizde anaparanın eriyip gideceği açık. Dükkan kiraları en azından daha yüksek ve satmak istediğinizde yeri de güzelse hemen elden çıkarabilirsiniz. Eğer tasarrufunuz büyükse bu ölçüde büyük bir dükkan alıp kurumsal bir firmaya örneğin şok a101 gibi, kiraya verip kira ödendi mi gecikti mi derdi yaşamadan ortalama bir memur maaşını hiç çalışmadan elde edersiniz :)

Döviz de trde değerli ama rezerv para da olsa sonuçta kağıt para değeri zamanla düşer yani, ama altının düşmez altını mevduata koyabilirsiniz gayet.

Kafan olacak ki katlayasın bacım:)

Mevduat dediginiz „Vadeli Altın Mevduat Hesabı“ mi? Oranlari cok düsük degil mi?
Tabi oranları çok düşük onların çünkü anaparanız değer kaybetmez. Bizim gibi enflasyonist ülkelerde kimse durduk yere yüksek faiz vermez ki, yüksek faiz almanın bir bedeli var o da değer kaybeden ana para. Enflasyonun olmadığı ülkelerde negatif faiz var, paranızı bankaya koyup bir de üstüne para veriyorsunuz bankaya, sizin birikiminize göz kulak olmaları için.

Evet bu dogru ama bizim amacimiz farkli.

Tabii ki birikimimiz erisin gitsin istemiyoruz ama kira gibi aylik geliri olan bir yatirim bakiyoruz. E kira gelirleriyle yasabilmek icin bir kac taneden fazla ev lazim + kiracilarin derdi de cabasi.. Hic ugrasamam valla kiracilarla

Aslında kiracılara bu kadar negatif bakmayın, ben yıllardır kiracıyım mesela, çok ev değiştirdim hiçbir ev sahibiyle sorun yaşamadım. Çok var yani kendi halinde insanlar, baştan iyi seçersiniz bir de. Diğer türlü elinizdeki mal değer kaybetmeden ve bişeylerin takibini yapmadan pasif gelir zor.

Mihailin dediği gibi kendi halinde düzgün kiracılar da var ama bulması çok zor

Genelde eve zarar veren, düzenli ödemeyen kiracılar gördü bu gözler.

Hele de biraz yumuşak kalpli iseniz kira almadan yaşamaya başlıyorlar.

Türkiye‘de yasamiyoruz ve heran orda olamayiz. Bu sebeple bir sorun ciksa kiracilarla olmasa bile evle ilgili mesela hep bir bas agrisi. Bilmiyorum bu kiraci konusuna sicak bakamiyorum

Bes uzmanimiz kimler :)) benim bi bes'im varmis ama farkinda bile degilim. Sanirim en dusuk orani secmisim yani pek bisey birikmemis.

Anliyorum biliyorum diyen varsa bir sey danismak isterim.

Benim bes ikiye ayrılmış teki altın teki diş borçlanma araçları

Ilk actirdigimda banka otomatik olarak en en en az getirisi olanı seçmiş bunlara geçince iyi oldu

Son durumu yazayim mesela şimdi

8100 ödemişim su ana kadar

15320 olmuş toplam

Ilk defa bu ay 222 ödedim onun dışında 200 150 100 90 60 falan odemisimdir aylık

Bunun yerine çeyrek al diyenler çıkacaktır da 222 tl nere 750 tl nere. Gram da alamam 440 bu arada :)

Kaç yıldır bes var peki?

Bence de altin daha iyi eder de altini alip biriktirmek de iste herkesin bi ara yaparim diyip erteledigi konu. Bes kendi kendine biriktigi icin bence mantikli, tabi biraz anlamak lazim. Sana benimkini attim yani buyuk miktar degil ama hic farketmeden birikmis. bazi aylar 60 kesmis. 60 lirayi kendi basimiza degerlendirmeyiz hic birimiz. Ya 60 ne allah askina deriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…