Yatırım bizden sorulur! :)

Esim 2 - 3 aydir kendini borsayi arastirmaya vermisti.Borsaya girmeden gece gunduz ders calisir gibi calisiyor..Burda da konusulunca tesaduf mu diyorum.Herkes varmis megerse.Abisi 3 ay once zarar ettigi hisseden 2 haftadir tavan tavan yapmis.Hatta bu hafta da artisla baslamis.Baya da guzel paralar kazandirmis.Bizde de biraz birikmis var.Birazi altin biraz dolar da yatirmis ama boşta duran para var.Onu degerlendirmek istiyor ama tam vakif olmadan da giremiyor bu hisse isine.Hangi hisseye girilir nerden bilicez ki.Insanin akli corba oluyor🙄 Bana kalsa vadesiz hesapta dursun ama para islesin istiyor.

Ziraat den denedim cok uğraştırdı.
Vakıftan yapayım dedim, işin sonu yine şubeye cikti.
vakıftan mobilden açılıyor, ben açmıştım hatta. öyle kaldı sonra gerçi :KK70:
edit: tlf elimdeydi şimdi baktım hatta, menüde yatırım-->hesap işlemleri-->hesap açma
ufak bir sınav yapıyorlar sizi risk algınızı ölçmek için :)) sonrasında hesap açılıyor

vakıftan mobilden açılıyor, ben açmıştım hatta. öyle kaldı sonra gerçi :KK70:
edit: tlf elimdeydi şimdi baktım hatta, menüde yatırım-->hesap işlemleri-->hesap açma
ufak bir sınav yapıyorlar sizi risk algınızı ölçmek için :)) sonrasında hesap açılıyor

Ahaha ya sınavı geçemezsek?

Konuya direkt dalmış gibi oldum fakat ben de yaklaşık 3-4 aydır borsayı öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenmek için ufak bir parayla girdim. Şu an düşük tutarlı olsa da, 5 firmaya ait kağıdım var:) hatta 2'si çok iyi kar yaptı :halay: keşke daha fazla para yatırsaydım diyorum:) Genelde uzun vadeli düşünüyorum fakat kenarda biraz nakitim var, orta ya da kısa vadeli olarak kağıt almayı düşünüyorum:)
Çok iyi değilim fakat ben şöyle bir yol izlemiştim araştırırken (yatırım tavsiyesi değildir :confused:)

Hesabım aktifken instagramdan borsa ile ilgili bir sürü hesabı didik didik ettim. Hergün ne paylaşmışlar diye bakıyordum.
Bu hesapların tavsiye ettiği kitapları okumaya başladım.
Hesaplarda anlamadğım terimleri kendim araştırmaya çalıştım.
yatırımcı öğretmen, borsa terzisi, birikimci ev hanımı, engin yılmaz takip ettiğim hesaplardı. (Daha fazlaydı takip ettiğim hesaplar fakat hesabımı kapattığım için hatırladıklarım bunlar)
Borsa ile ilgili uygulama indirdim. Mesleğim gereği az çok temel analiz biliyorum zaten. İndirdiğim uygulamadan firmanın mali verilerine göre kendimce analizler, çıkarımlar yaptım. Uygulamadan hisselerin geçmişteki fiyatlarına ve fiyat değişim oranlarına bakıyorum.

Son olarak, gözüme hikayesi iyi bir firma kestirip hedef fiyat belirleyip aç kurtlar gibi pusuda bekliyorum:)

Benim izlediğim yöntemler bunlar, eleştirilere, tavsiyelere, önerilere açığım:)

Yaaa konuyu okumaya nasıl daldıysam, az önce iş yerinde masanın üzerinde duran şişeyi kafama diktim😳😳 kiminse artık🤦‍♀️🤦‍♀️ Şu koronada olacak iş mi yani🤦‍♀️🤦‍♀️

nomu selam olsun sana🤗 çok zengin ol inşallah🙏🙏🙏

Hepimiz olalım ınsallah canım.
Sonra da sağlıklı günlerde sevdiklerimizle birlikte yemek nasip olsun. :)

Yaaa konuyu okumaya nasıl daldıysam, az önce iş yerinde masanın üzerinde duran şişeyi kafama diktim😳😳 kiminse artık🤦‍♀️🤦‍♀️ Şu koronada olacak iş mi yani🤦‍♀️🤦‍♀️

nomu selam olsun sana🤗 çok zengin ol inşallah🙏🙏🙏

Konu gerçekten şahane değil mi

Günlük rutin yaptıklarını yazmaya kaymadı

Sen zenginsin biz ölelim olaylarına kaymadi

Kavga gurultu yok

Herkes bi şey öğrenmeye çalışıyor

Ne güzel valla ya

X