- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.701
Nerdee kendim icin kas icin kuafore gidemiyorum hadi idare eder cikanlari topluyorum.( faturalar kredi karti cocugun kres aidati pazar alisverisi) ektra vergi cikti bu ay mtv . Allah sifa versin de gunu kurtariyoruz. Altinda zaten 30 gram kadar cakildik dusukken bozup yukseldiginde aldim. Gram 1000 tl oldugunda bozmadim simdi uzun vadede bekliyorumYanlış anlaşılmasın
Bu ay kendime
Ayakkabı almadım
Çanta almadım
Kıyafet almadım
makyaj malzemesi almadım
Cilt bakımına masaja spaya falan zaten gitmedim onu bırakın hamama da gitmedim haahah
Lcw den hediye gelmişti onu degistirdim 20 tl fark çıktı onu ödedim kendime yaptığım tek harcama bu
Vallahi ben de küstüm piyasaya. Altın almıyorum. Bu ayki maaşımı yiyeceğim, öyle karar aldımKizlar merhaba nasılsınız?
Topigime ben de can suyu vereyim hayatta kalsin
İsler kesat.
Vaktinde bozup kâr etmedim şimdi hiç olan minnacık parama bakıp duruyorum sulu gözlerle.
Ara tatilde ailemin yanında olcam. Şeytan diyor o ara bodrum deme bahçe kat deme minnak deme gir bir ev borcuna İstanbul'dan senelerdir yerimde say say bıkmışım.
Allah vere de bu acele karardan pişman olmasam
Son zamanlarda binance cok durgun kizlar
Coin piyasasında bir sorun oldu da ben mi haber almadim. Hayir bari oradaki üç kuruşu da hic etmeyeyim derdim o :/
Benim kiytirik altinim var( bozsam bisey alinmayacak kadar)bende ayni durumdayim zarardayim grami aldigim fiyata gelmedi henuz. Artik yatirim falan degil anlik yasama tarafindayim. Zaten ise de baslamadim esimin kazanciyla cok sukur idare ediyoruz.Vallahi ben de küstüm piyasaya. Altın almıyorum. Bu ayki maaşımı yiyeceğim, öyle karar aldım
Yüksekteyken ben de satmadım, zarara bakıp bakıp görürsün sen diyorumEv de yok alabileceğim etrafta, çıksa da altını bozduramam şimdi bu kadar düşükken. Çok bunaldım geleceği düşünmekten, bu ay altın almıyorum ya, şubatta kesin yükselir
Nasıl yaa nolduki?Sonra diyorlarki amerikada herkes borsaya yatırım yapıyor bizim ülkede oran çok az . millet niye borsaya yatırım yapsın, şuna bak patronlar borsada dolandırıcılık yapıyor.3-5 tane adına tahtacı denmiş adam patronla elele verip yatırımcıyı soyuyor.Şirkete bakıyorsun herşeyi mükemmel ama fiyat düşüyorBist soygunu devam ediyordu ve benim gibi azimli enayiler çarpılmaya doyamıyordu
Ardyz patronu kazık attı bi güzel herkese, detaylar önemli değil ama tabana oturdu satamıyor kimsekaldı elimde öyle
1 seneye yaklaşacak taşıdığım bir hisse idi, zaten 2 sene önce mi ne halka arz olmuş. Geçenlerde %700 mü 800 mü ne bölündü bedelsiz verdi yani, geçenlerde de kuruşlu muruşlu temettü vermişti. Turşucu vs birçok kişinin portföyünde bi hisse. Finansalları düzgün, kasasında para olduğu halde çat bedelli açıkladı. Hisse yakın zamanda bölündüğü için lot da fazla, 8 liralık hisse başına 2 lira istiyor. 300 milyon sermaye toplayacak ne yapacağı hk da da açıklama yok. Dahası bedelsiz açıklanmadan önceki gün birileri haber almış olacak ki artıdaki hisse kapanışa doğru birden satışa geçmişti. Ay resmen dolandırıcılık inşallah spk reddeder bedelliyi. Kimi diyo ki tahtacıyla patron çekişiyor ondan böyle, olaya bak kurtlar vadisi mi borsa mı belli değil. Patronun önemini bir kez daha hatırlattı bu olay, at hırsızı dolu bistNasıl yaa nolduki?Sonra diyorlarki amerikada herkes borsaya yatırım yapıyor bizim ülkede oran çok az . millet niye borsaya yatırım yapsın, şuna bak patronlar borsada dolandırıcılık yapıyor.3-5 tane adına tahtacı denmiş adam patronla elele verip yatırımcıyı soyuyor.Şirkete bakıyorsun herşeyi mükemmel ama fiyat düşüyor
Gayrimenkul fiyatları aşırı uçtuKarnimizi doyuralim da yatirim soyle dursun artik inancim kalmadi hos yatirim yapsam da ne alacagim140 bin istedikleri arsa bu ay 600 bin e cikarmislar.600 binlik sifir 2+1 daireyi (2+1 diye olumlu dusunmedik) 1 milyona cikarmislar.
Geçmiş olsun, bazı patronlar kağıtlarının yakasına yapıştı bırakmıyor, hisse tam kafayı kaldıracakken patronu ensesine bir vuruyor hisse yerlerde, bazılarına da trader dadandı çok afedersiniz küfürlük kağıtlar listesi bile yapmış BİST'e giren küçük yatırımcılar1 seneye yaklaşacak taşıdığım bir hisse idi, zaten 2 sene önce mi ne halka arz olmuş. Geçenlerde %700 mü 800 mü ne bölündü bedelsiz verdi yani, geçenlerde de kuruşlu muruşlu temettü vermişti. Turşucu vs birçok kişinin portföyünde bi hisse. Finansalları düzgün, kasasında para olduğu halde çat bedelli açıkladı. Hisse yakın zamanda bölündüğü için lot da fazla, 8 liralık hisse başına 2 lira istiyor. 300 milyon sermaye toplayacak ne yapacağı hk da da açıklama yok. Dahası bedelsiz açıklanmadan önceki gün birileri haber almış olacak ki artıdaki hisse kapanışa doğru birden satışa geçmişti. Ay resmen dolandırıcılık inşallah spk reddeder bedelliyi. Kimi diyo ki tahtacıyla patron çekişiyor ondan böyle, olaya bak kurtlar vadisi mi borsa mı belli değil. Patronun önemini bir kez daha hatırlattı bu olay, at hırsızı dolu bist
Herkes satışa geçtiği için tabana kitledi tabi, bekleyeceğim biraz daha. Maliyetine inmek üzere hisse, kaç taban yer acebası
Abla sen uzun yıllardır biliyorsundur, daha önce böyle terkedilmeler uzun sürmüş müydü bistte? Seçime kadar gidecekse böyle, seçimden sonra nasıl olacağı da belli değil ki -_-Geçmiş olsun, bazı patronlar kağıtlarının yakasına yapıştı bırakmıyor, hisse tam kafayı kaldıracakken patronu ensesine bir vuruyor hisse yerlerde, bazılarına da trader dadandı çok afedersiniz küfürlük kağıtlar listesi bile yapmış BİST'e giren küçük yatırımcılar
Bunlar hep yabancı yatırımcının gitmesinden oldu, hele şimdi Fitch de notumuzu B+'ya düşürmüş, hepten yerlilere kalır bist
Yanlardan uzak durmak lazım, bana kalırsa bist-30'da gezinme zamanı ya da direkt viob.
Ben kendi bildiğim kadarını yazayım, bist 99 yılında da epey insanı mağdur etmişti ama yine de oturduğu bir trend vardı, şu an ise tabirimi af buyurun kafası kesik tavuk gibi, yön nereye dönecek hiç belli olmuyor ve bist'e kağıt süren bazı patronlar para tatlı geliyor diye hisselerinin canına okudular dolayısıyla o hisselere girenlerin de belini büktüler.Abla sen uzun yıllardır biliyorsundur, daha önce böyle terkedilmeler uzun sürmüş müydü bistte? Seçime kadar gidecekse böyle, seçimden sonra nasıl olacağı da belli değil ki -_-
1 seneye yaklaşacak taşıdığım bir hisse idi, zaten 2 sene önce mi ne halka arz olmuş. Geçenlerde %700 mü 800 mü ne bölündü bedelsiz verdi yani, geçenlerde de kuruşlu muruşlu temettü vermişti. Turşucu vs birçok kişinin portföyünde bi hisse. Finansalları düzgün, kasasında para olduğu halde çat bedelli açıkladı. Hisse yakın zamanda bölündüğü için lot da fazla, 8 liralık hisse başına 2 lira istiyor. 300 milyon sermaye toplayacak ne yapacağı hk da da açıklama yok. Dahası bedelsiz açıklanmadan önceki gün birileri haber almış olacak ki artıdaki hisse kapanışa doğru birden satışa geçmişti. Ay resmen dolandırıcılık inşallah spk reddeder bedelliyi. Kimi diyo ki tahtacıyla patron çekişiyor ondan böyle, olaya bak kurtlar vadisi mi borsa mı belli değil. Patronun önemini bir kez daha hatırlattı bu olay, at hırsızı dolu bist
Herkes satışa geçtiği için tabana kitledi tabi, bekleyeceğim biraz daha. Maliyetine inmek üzere hisse, kaç taban yer acebası
Patronlara para tatlı geliyor dedin ya abla, ardyz vakası tam da böyle bişey sanki. İki sene önce arz olduğunda halka açıklık oranı %30lu bişeymiş yanlış hatırlamıyosam, adam sata sata %75e çıkardı oranıBen kendi bildiğim kadarını yazayım, bist 99 yılında da epey insanı mağdur etmişti ama yine de oturduğu bir trend vardı, şu an ise tabirimi af buyurun kafası kesik tavuk gibi, yön nereye dönecek hiç belli olmuyor ve bist'e kağıt süren bazı patronlar para tatlı geliyor diye hisselerinin canına okudular dolayısıyla o hisselere girenlerin de belini büktüler.
Yabancılar zaten artık yok, kalan varsa da onlar da kredi notu açıklamaları sonrası isteseler de yatırım yapamıyorlar, bağlı olunan bir mevzuat vardı sanırım ona istinaden durmazlar ve ülke notumuz en azından BBB- olana kadar da gelmezler gibi görünüyor.
Lafı biraz uzattım ama son 25 yılda böylesi görülmedi dersem abartılı olmaz sanırım, ülke notumuz, iç çekişmelerimiz, ekonomik göstergelerimiz sebebiyle diğer piyasalardan acayip koptuk, bu da tahtalarda öngörülemezliğe neden oluyor maalesef.
Twitter hüstatları gibi olduk nomu, batıyoruz ama burnumuzdan kıl da aldırmıyoruz. Ağzımız laf yapıyor ancaBu konuyu ilk açtığımda lot nedir, bedelli, bedelsiz, halka arz nedir bilmiyordum, belki bilmiyorduk hatta :) şimdi 40 yıllık borsaci gibi dönüyor sohbet.
Okurken yabancı dil gibi gelirdi şimdi komşu Ayşe teyzenin hayatını dinliyor gibi dinliyorum hehehe
Yatırımdan kâr etmedik belki ama genel kültürden kâr ettik. Geçen gün borsa nasil oluyor diye soran ablama cok biliyor gibi anlattım misal cok havaliydi
Bende uzundur işler kesat kızlar..
Yerimde sayıyorum. Bugünümüze cok şükür..
Twitter hüstatları gibi olduk nomu, batıyoruz ama burnumuzdan kıl da aldırmıyoruz. Ağzımız laf yapıyor anca
Ben de tam tersi al-satı sevmiyim nomu. Herkesin tarzı farklı gerçi, para kazandırdığı sürece hepsi ok. Mesela benimki kazandırmadıBir ileri iki geri giden küçük yatırımcılarız canim
Borsada 500 kâr gördüm daha cikar diye bekliyorum derken şimdiki durum -200
Coinde %100 kâr ettim oooo zengin olcam diye beklerken in babam in anaparamdan düşmediğine seviniyorum.
Al satsiz olmuyor bu is anladim.
Ona da sıkı takip ve ciddi bilgi lazım.
Ben de tam tersi al-satı sevmiyim nomu. Herkesin tarzı farklı gerçi, para kazandırdığı sürece hepsi ok. Mesela benimki kazandırmadı