- 5 Mayıs 2015
- 5.011
- 6.602
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.661
Daha gençlerini almaya da gücümüz yetmez artık.Emlakçıya inanmayın. Mutlaka sorgulatın. 40 yıllık ev büyük risk.
Bu evin de 2. Katı geçen sene 225 bine satılmıştı. Şu an 550 bine 4. katı gidiyor. Yani geçen seneye göre zaten her yer ikiye katladı.15 Ekim'de 195000 tl ye dükkan aldım ( sıfır dükkan)
1.5 ay sonra 1000 tl den kiraya verdim yani geçen hafta
Yapılması gereken bir takım işler vardı (su aboneliği, kartlı su saati ve dükkan içinden bodruma merdiven ve kapak) yaklaşık 13000 tl harcadım
Şu an dükkan 500 bin tl
Demem o ki yapacağın yatırıma göre durum değişir
Altın artınca ev sahipleri de evleri artırıyor. Krediler düşünce de evler artıyor. Kaçanı kovalıyoruz sürekliEvet evler çok fiyatlandi ben pahali mal almaktansa ucuzu almayı tercih ediyorum o da su an bence altin:) yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle bende ev istiyorum ama altin da beklemeye karar verdim. Bir iki seneye yine binli rakamlara geleceğini düşünüyorum su an zaten param ev almaya yetmiyor. Altında bekleyiversin.
ben bir yere bağlamadan duramayanlardanım :) ytdEvet evler çok fiyatlandi ben pahali mal almaktansa ucuzu almayı tercih ediyorum o da su an bence altin:) yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle bende ev istiyorum ama altin da beklemeye karar verdim. Bir iki seneye yine binli rakamlara geleceğini düşünüyorum su an zaten param ev almaya yetmiyor. Altında bekleyiversin.
Merhaba hisseler cok dustu ne yaptiniz merak ettim . Kisa sureli mi almistiniz? Uzun da iyi hisseler yine kazandirir tabiBir çılgınlık yapıp, kredi çektim haftasonu.
Cuma günü hisselerin böyle sert düşüşü için alım fırsatı olabilir diye düşündüm. Yarın bakalım nasıl olacak hisseler.
Parayı talimatlara vererek hepsini borsaya yatırdım. Ya batarım, ya çıkarım, kısmet artık
Ne alsak kâr zamani. Simdk param olsa hepsinden karisik alirdim. Ilerde gumus cok artacak diyorlar ama gumusu nasil muahfaza edecez birde fiziki almadan yanayim artik.Bu evin de 2. Katı geçen sene 225 bine satılmıştı. Şu an 550 bine 4. katı gidiyor. Yani geçen seneye göre zaten her yer ikiye katladı.
1 tane hisse kusa süreli, diğerleri uzun vadeli düşünüyorum.Merhaba hisseler cok dustu ne yaptiniz merak ettim . Kisa sureli mi almistiniz? Uzun da iyi hisseler yine kazandirir tabi
Aynen katiliyorum borsa dip seviyelerde. 2 3 seneye , ins umudum, her sey güzel olacak diyor1 tane hisse kusa süreli, diğerleri uzun vadeli düşünüyorum.
Genelde zararım suan 5- 6 bin civarı ama yükselmeye başladı borsa genel anlamda. Acelem yok benim, birkaç aya toparlanacağına inanıyorum.
Hepsini bozdurup ev almanın sırası mı acabaNe alsak kâr zamani. Simdk param olsa hepsinden karisik alirdim. Ilerde gumus cok artacak diyorlar ama gumusu nasil muahfaza edecez birde fiziki almadan yanayim artik.
Altinlarin hepsi ev sahibi olmana yetiyor mu ekstra kredi cekmen gerekecek mi? Birde neden 40 yillik bina daha genc bina neden dusunmuyorsunuz? Ilerd3 acele ettigini dusunmeyeceksen bu evde ailen genislediginde size yetecekse ekstra kredi gerektirmiyorsa alirdim . Ev alirken bir deprem yonetmeligi 2 ic genisligi , 3 bahcesi ve otoparkk varmi ona bakardim. Cocugumuz yokken hic bu kadar detayli dusunmemistim simdi 2 cocugum var yrni bir ev alirsak bu sartlari saglmali hos burda evler 1 milyondan basliyor ev degistirmek bir hayal.koye ev yapmak istiyoruz yazin tatilimizde kacariz h.sonu mangala gideriz . Koyumuz denize 15 dkHepsini bozdurup ev almanın sırası mı acaba
Ne şanslısıniz harika. Cocuk olunca böyle bi yer gerekli cidden. Umarim yapabilirsiniz:)Altinlarin hepsi ev sahibi olmana yetiyor mu ekstra kredi cekmen gerekecek mi? Birde neden 40 yillik bina daha genc bina neden dusunmuyorsunuz? Ilerd3 acele ettigini dusunmeyeceksen bu evde ailen genislediginde size yetecekse ekstra kredi gerektirmiyorsa alirdim . Ev alirken bir deprem yonetmeligi 2 ic genisligi , 3 bahcesi ve otoparkk varmi ona bakardim. Cocugumuz yokken hic bu kadar detayli dusunmemistim simdi 2 cocugum var yrni bir ev alirsak bu sartlari saglmali hos burda evler 1 milyondan basliyor ev degistirmek bir hayal.koye ev yapmak istiyoruz yazin tatilimizde kacariz h.sonu mangala gideriz . Koyumuz denize 15 dk
Tek basimiza alamayiz nerdeeee kp kredi cekecek sonra kp 40 bin koyacak bizde 40 koyacaktik ama altin batik 30 bin ancak cikti bu sefedr satici fiyat artirdi nasipse olur .Ne şanslısıniz harika. Cocuk olunca böyle bi yer gerekli cidden. Umarim yapabilirsiniz:)
Kizlar netten somut gümüş alan var mı?
Gümüş hakkında ne düşünüyorsunuz
Hiç almadım
Öyle çok param da yok da
Üç bin beş binlik alsam mı diye düşündüm.
İlerleme var mı aldiginizdan?Ben denizbanktan bi ara almıştım
Yıllardır çift hane görecek çok değerlenecek çok yükselecek diye okuduk elbet olur heralde:)
İlerleme var mı aldiginizdan?
Ben banka ile uğraşmak değil de netten somut almak istiyordum
Sordum yorumlara da baktım olmuyormuş.tabıı ben 6 7 cıvarlarından almıstım sımdı baktım 9.5 olmus
tabıı ben satmıstım
somut hıc almadım sonra satarken sıkıntı olmaz demı
Sordum yorumlara da baktım olmuyormuş.
O yüzden burayada sorayım dedim.
İsbankasi gümüş hesabı yok.
Başka banka hesabımda yok
Al ver tarzi uğraşmak istemiyorum
Bir de ben hesabımda para olunca harcıyorum
Para beni çekiyor.
Somut alınca babama veriyorum o benim namına koyuyor hoş yastık altı riskli ama yinede başka türlü biriktirmem zor.