- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.641
Geçen yıl ne kadardı o evler? Ordan hesap edin bence.O evleri bilemem ama genel olarak önümüzdeki yıl konut fiyatlarının çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Şu an ne demir ne beton alabiliyor müteahhitler.İnşaatlar durdu yani arz azalacak.Çok ekstrem birşey olmadıkça fiyatlar düşmez ve sabit kalmaz.Şu an en mantıklısı tl bazlı borçlanmak, yani onut kredisi çekip almak.Ytd. 2020 yılında konut kredisi düşüp insanlar 0.69 dan konut aldı çılgın gibi.çoğu ekonomist dediki ooo konut fiyatları çok yükseldi balon patlayacak, seneye o evleri alanlar ödeyemeyecek, heryerde icradan satılık evler olacak vs. Vs. Herkes 2021 de konut fiyatları çakılacak diyordu. Sonuç: konut fiyatları aşırı yükseldi, insanlar alacak ev bulamıyor.Oturmak için alacağız. Yani evlerin fiyatları çıkar tabi ama 40-50 senelik binalar 1 trilyona gider mi seneye aklım almıyor. İstanbulda olsa belki ama burada nasıl satılır dökük, küçücük evler o fiyatlara. Şu an 700-800 civarı. Yeniler 1,5-2 milyon. Seneye 50 yıllık binalara 1,5 milyon mu vereceğiz
15 Ekim'de 195000 tl ye dükkan aldım ( sıfır dükkan)Yani elinizde gelinlik altınlarınız olsa bozdurur musunuz hepsini şu an? Arsa veya ev almak için? Bugün bile 30 lira arttı
İstanbuldayim burda eski evler 700 800 ve kredi de cikmiyor. Gercekten cok kötü durum.Oturmak için alacağız. Yani evlerin fiyatları çıkar tabi ama 40-50 senelik binalar 1 trilyona gider mi seneye aklım almıyor. İstanbulda olsa belki ama burada nasıl satılır dökük, küçücük evler o fiyatlara. Şu an 700-800 civarı. Yeniler 1,5-2 milyon. Seneye 50 yıllık binalara 1,5 milyon mu vereceğiz
Her an hersey olabilir. 1 ay once 685 bin istedikleri evi 900 bine cektiler sifir bina. Ay icinde deli degisimler mevcut. Sifir araba alamayan 2. Ele yoneldk simdi 2. El bile gitmiyorOturmak için alacağız. Yani evlerin fiyatları çıkar tabi ama 40-50 senelik binalar 1 trilyona gider mi seneye aklım almıyor. İstanbulda olsa belki ama burada nasıl satılır dökük, küçücük evler o fiyatlara. Şu an 700-800 civarı. Yeniler 1,5-2 milyon. Seneye 50 yıllık binalara 1,5 milyon mu vereceğiz
Ulkem.icin hayirlisi olur insallah.13 .11 dolar
Ben dün bütün altını bozdurup ev alıyordum, ev sahibi satmaktan vazgeçti. Resmen ikinci el araba kadar zararım varKızlar çok pis zarardayim altın 1030 lardayken bozdurmadim ve suan resmen hesabım 35 bin indi. Coin desen 3bin ordan düşüş. Nerdeyse 40 bin kayıp var.. Beklemek kayıp diyorum her seferinde bekleme hatasına düşüyorum.
Ben ne zaman uyancam bu yatırım isine yaa :/
Ben dün bütün altını bozdurup ev alıyordum, ev sahibi satmaktan vazgeçti. Resmen ikinci el araba kadar zararım var
Ben altınları aldım kuyumcuya gidiyorduk, emlakçı ben daha kuyumcuya varmadan aradı ev sahibi vazgeçti diye. Aileler de altın vermişti kredi çekmeyin diye, onları da bozduracaktık. Keşke bozdursaymışız, ev sahibi vazgeçse bile. Nerden bilelim. Altınlar elimde ağlaya ağlaya eve döndüm. Bunda da vardır bir hayır dedik ama çok zarar oldue dün altın yüksekti zaten?
işte şu an o kadar saçma bir zamanki
arabayı satıp hemen almazsan 1 hafta içinde 50 bin zarar edebiliyorsun
hemen takasta almak lazım bir şeyleri
ama altını dün bozdurduysanız yüksekten bozmuşsunuz yine de
bugün yien altın alıp yükselmesini bekleyebilrisiniz.
Ben altınları aldım kuyumcuya gidiyorduk, emlakçı ben daha kuyumcuya varmadan aradı ev sahibi vazgeçti diye. Aileler de altın vermişti kredi çekmeyin diye, onları da bozduracaktık. Keşke bozdursaymışız, ev sahibi vazgeçse bile. Nerden bilelim. Altınlar elimde ağlaya ağlaya eve döndüm. Bunda da vardır bir hayır dedik ama çok zarar oldu
Al benden de o kadarKızlar çok pis zarardayim altın 1030 lardayken bozdurmadim ve suan resmen hesabım 35 bin indi. Coin desen 3bin ordan düşüş. Nerdeyse 40 bin kayıp var.. Beklemek kayıp diyorum her seferinde bekleme hatasına düşüyorum.
Ayni zarar bende de var nakit yokki dusmusken yenisini alalim. Yukselmesini bekleyeceğiz mecburKızlar çok pis zarardayim altın 1030 lardayken bozdurmadim ve suan resmen hesabım 35 bin indi. Coin desen 3bin ordan düşüş. Nerdeyse 40 bin kayıp var.. Beklemek kayıp diyorum her seferinde bekleme hatasına düşüyorum.
Bende ayniyim bundan sonra gunluk yasayacagim birikim yapsam.elimde kaliyor neye elimi atsam boyleAl benden de o kadarhiç beceremiyorum ya alsam batıyo almasam çıkıyo
Alacak imkaniniz varsa ev icinize sindiyse alin. Dediginiz gibi altin cikinca ev fiyatinida artiracaklar.Altın düştü ve benim almak istediğim evi tekrar satışa sundular. Fiyat ve evin büyüklüğü, cephesi muhite göre iyi. Tek sorun 40 yıllık bina olması ama burada onlar da pahalı. Altınlarımı bozdurup, evi almalıyımaltın yükselince de ev fiyatları yükseliyor. Akıl istiyorum
Hiç bilmiyorum deprem konusunda emlakçı sağlamdır dedi ama inanamam tabi. Bence ücretli olarak geniş çapta sağlamlığına baktırılmazsa zor deprem olayını kestirmek. Ben de en çok ondan korkuyorum. 2 sene önce alt katı 225 e satıldı. Bu sene 500 oldu. Evin içi geniş, güney cephe, asansörlü. Yaşı dışında her şey mükemmel. Muhit olarak merkezde ev. Yaşı 25 olsa 800 bine rahat gider. Çok kararsızım yaAlacak imkaniniz varsa ev icinize sindiyse alin. Dediginiz gibi altin cikinca ev fiyatinida artiracaklar.
Evlere baktim dün, benim alamayacagim fiyattalar.
Evim olmasaydi ve senin yerinde olsam.
Simdiki aklimla beklerdim sanirim.
Krizden dolayi ev fiyatları yuksek. Ama dusecektir ileride elbet. 3 5 sene mi olur artık. Yani dusmeyi yanlis soyledim , maaslarda duzeltme olur alinacak imkan olur.
Ama eski aklimla acele ederdim almak icin sanirim .
Siz cok istiyorsunuz ,alin çünkü dediginiz gibi yukselecek fiyatlar.
40 yıllıkmis ev ,suan oturmayi dusunuyorsaniz, deprem icin sağlam mi acaba
Deprem dayanıklılık raporu sorgulatin derim.emlakçı sağlamdır dedi ama inanamam tabi.
Emlakçıya inanmayın. Mutlaka sorgulatın. 40 yıllık ev büyük risk.Hiç bilmiyorum deprem konusunda emlakçı sağlamdır dedi ama inanamam tabi. Bence ücretli olarak geniş çapta sağlamlığına baktırılmazsa zor deprem olayını kestirmek. Ben de en çok ondan korkuyorum. 2 sene önce alt katı 225 e satıldı. Bu sene 500 oldu. Evin içi geniş, güney cephe, asansörlü. Yaşı dışında her şey mükemmel. Muhit olarak merkezde ev. Yaşı 25 olsa 800 bine rahat gider. Çok kararsızım ya