Yatırım bizden sorulur! :)

İstanbul Arnavutköy, Sultangazi taraflari..
Zaten bu bütçeye anca oralar
Sagol canim insallah:)
Görünce kayıtsız kalamadim 3 seneyi geçti gaziden Arnavutköy e geçtik 2 senedir havaalanı gelince uçtu burası bile 500 den aşağı düzgün ev yokkiralarda aynı uçtu ben kiraciyim geldiğimde 800 900 kiralar vardı şimdi 1500 den aciyolar düzgün bir evi

Doğru 380binlik evler 60 m2 misal hadi kucuk olsun diyorum ben plani berbat bu kez.. ya da büyük ama epeski harabe gibi.
Olmuyor yani

Kontratta her ayın 10-15 i arası kirayı ödeme konusunda anlaşmıştık kiracı dün kirayı hesaba yatırmış Allah bereket versin.
Daha dükkana taşınmadı önümüzdeki günlerde nasipse taşınacak.

Allah affetsin, 839'dan 21,5 gram altın aldım büyük bir salaklık örneği verip 30 gramimi bozdurmustum azar azar.
Üzgünüm ama ne yapayım, benim param bereketlidir. İnşallah hayrını görürüm
Tlde 7bin TL kadar param var. Onu da dolar mı yapsam acaba yine tepeden alıp? Bir haftadır alsam mı diye düşünüyorum,bir haftada bir lira arttı. Beklediğim her an zarardayim...
Bir de 33 bin TL kredi cikti bana, Ev vs almak için krediye başvuru yapmıştım. Acaba onu Cekip altin-dolar falan mı yapsam? 1200 - 1200 aylık odemeli
İşten ayrıldım , bu saatten sonra güzel ev bile bulsam yeniden işe girip yeniden sskm başlayana kadar kredi cekemeyecegim. Bu da çekmek istememdeki önemli bir sebep aslında...
Hem o arada güzel ve uygun bir ev bulursam alırım, hazır işsizim gidip gelme sıkıntım olmaz...
(İşsizim ama parttime işlerden yine az çok para kazanabilirim kendimi döndürecek kadar. En olmadı çektiğim krediden tırtıklar yine öderim kredi borcumu. Zaten güzel bir tatile gidip yılbaşından sonra iş aramaya başlayacağım)
Siz ne dersiniz hanımlar? Ödeyeceğim faiz belki 8-9 bin ama şu kurlarda zaten 8-9 bini birkaç haftada kazanıyorsun... Ekonomi düzelir dolar altın aşağı inerse de bozmam paramı, yine birikim birikimdir yani. Böyle düşünüyorum ama siz ne dersiniz??

Altın uzun vadede hicbir zaman utandırmaz malum iyi yapmissin bereketli olsun insallah..Dolar tl nin onune artik Abd bile gecemez diyorum.Bugun fed yarın merkez bankasi karari ile sekillenecek olan doların yönü icin de fed faizi arttirir merkez bankasi sabit bile tutmus olsa bir nebze geriler ve bu durumda alım fırsatı olusur.İki gün önce 13.80 den aldim.Düserse yeniden alacagim ve orta vadede güzel kazandiracak diyorum(ytd).
30 gr m da altin alacagim persembe sonrasi kararlar neticesinde.

Slm kizlar simdilik tek maas ve malum ekonomiyle birde 2 cocuk olunca pek yatirim birikim olmuyor.. var olani bir arsa alacagiz diye bozdurduk 80 gramdi sonra arsa isi olmadi bizde bosuna bozdurmus olduk. 1 hafta once yine gram aldim bu sefr 50 grama dustu 778 tl den aldim. Ekonominim gidisati kotu bankada altin tutmak mantikli gelmiyor bana.yil sonuna kalma gram 1000 tl yi gorecek boyle giderse. Hic kar etmis gb gormuyorum tl bu kadar degee kaybettikce kalbim sizliyor

Bir çılgınlık yapıp, kredi çektim haftasonu.
Cuma günü hisselerin böyle sert düşüşü için alım fırsatı olabilir diye düşündüm. Yarın bakalım nasıl olacak hisseler.
Parayı talimatlara vererek hepsini borsaya yatırdım. Ya batarım, ya çıkarım, kısmet artık

Paranın hepsini borsaya yatırmak yerine sepet yapın dolar,altın,borsa yapın..
Borsa için kimi ekonomist daha da düşecek diyor kimisi toparlanacak diyor farklı görüşler var..
Ben olsam risk almazdım hele ki kredili parayla..

Ben normalde yatırımı hep sepet yaparım zaten ama cuma günü olan durum fırsat olabilir dedim.
En kötü aldıklarım 1 hafta 10 güne maliyetine gelirse tekrar satar krediyi de kapatıp cayma hakkımı kullanırım. Yada ilk taksidi ödeyip piyasalar arttıkça ordan kredi taksidi kadar satış yapar krediyi öderim diye düşündüm

33 binle zaten nasıl ev alacaksınız ki ? Peşinat bile olmuyor anlayamadım ?

33 binle zaten nasıl ev alacaksınız ki ? Peşinat bile olmuyor anlayamadım ?
O kadarlik kredi cekecektim, biraz altın ve dolarım var kenarda...
Bu arada krediyi çektim cuma akşamı, pazartesi tamamıyla altın alacağım nasılsa düşeceği yok, en azından TL borclanirim, paramızın değerinin artacağı yok zaten

Benim de bir miktar vadelide param vardı şuan yarın vadesini bozup dolara çevirsem mi diye düşünceler içindeyim

Ev işi olmadı mı
Çok güzel bir TOKİ evi buldum, Ankara Sincan Temelli'de . Fotolar falan süper, emlakçı kat mülkiyet tapusunun hazir olduğunu soyledi, ailem de çok beğendi . Bakmak üzere yola çıkacağımizin önceki günü bilen birinden oranın Ankara'nın (hatta ülkenin) enn kötü yeri olduğunu duydum . Öyle kötüymüş ki oraya jandarma eşliğinde gidermiş, alan gezisine çıkan arkadaşım. Öyle kotuledi ki, orada aklıselim insan oturmaz, yanlışlıkla kiraya çıkanlar bile depozitosunu yakıp ayrılıyor falan diye. Biz de vazgeçtik
Mamak Zirvekent TOKİ'den bir ev var, bütçeme uygun. Ama şimdi de ben korkuyorum,saçma sapan bir şey çıkar diye. Açıkçası demorolize oldum epey.
Bir de ailem benim birikim yaptığımı bile bilmezdi (ne kadar maaş aldığımı da bilmezler). Onlari da heyecanlandırdım, iş yerimden izin aldım falan..böyle deyip olmayınca canım sıkıldı.
Bir de olayı anlattığım arkadaşlarımın 'iste hiç ucuza ev olur mu,olursa böyle olur' demeleri falan da canımı sıktı. Yetmedi işten ayrıldım..gerçi ayrılacağımi biliyordum. bu sorun değil, ödenmeyecek bir rakam değil çektiğim kredi, bir hafta partime çalışsam bile öderim...
Öyle işte yaa,hevesim kaçtı.
Şimdi küçük bir yilbasi tatiline çıkıp doları altını takip etmeyip dünyadan uzak yaşamak istiyorum depresyon loading

Ama tabii hevesim her an yerine gelebilir, Ankara Mamak Zirvekent toki hakkında bilgisi olan bana yazarsa cook sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…