Yatırım bizden sorulur! :)

Ben bahsettiğiniz iki yer hakkında da iyi şeyler duymadım. Şehrin epey disindaymis. Zirvekent tokide çok fazla ihbar alıyoruz demişti polis arkadaş. Ankara çin çin duymuşsunuzdur belki,işte şimdi yeni cincin 1 zirveler,yeni cincin 2 temelli toki . Çinçin denilen bölgedeki insanları zirvekent tipiye taşımışlar

Aslinda şehrin dışında olmasi sorun değil. Sonuçta ev bu,on seneye o da merkezi olur. İçine 500 liradan kiracı otursun bana yeter.
Amaaaa işte serserilerle dolu pis mahallede oturan kiracıdan da hayır gelmez.
Bu benim bahsettiğim Temelli'de TOKİ yakıtı da devlet karşılıyor. Yani adam üç kuruş kria veriyor,yakıt devletten merkezi ısıtma. Ona rağmen (normal) insanlar dayanamayıp ne olduğunu anlayınca kaçıyorlarmis. Arsa olsa neyse ama ev için riskli şeyler ya

Ama böyle olmazki sen ilk zorlukta hemen demorolize olmuşsun.Bak ne güzel birileri seni uyarmış uyarmamış olsaydı yaşasaydın daha zordu.Sen niyet etmişsin ben hep inanırım niyet herşeyin başı, elbet alacaksın hemde en güzelini.o kadar ucuz olmaz belki ama daha hayırlısı daha iyisi olur, ödemesinide yapacak bir yer mutlaka nasip olur.Sen ankarada mı yaşıyorsun?

Eğer semt kötüyse normal insan orda kirada oturamaz, sonra evi alırsın kötü kiracı gelir belasıyla uğraşırsın.Bence üzülme erken öğrenmişsin.

Merhaba, 35 yıllık Ankaralı olarak Temelli mamaktan daha iyidir diye düşünüyorum ama bunu söylerken hiç gidip görmedim tokisini. Ancak yıllar önce oralar çok değerlenecek diye temelliden arsa alan, siz de alın diyenler olmuştu.
Ben Yapracık'ı gezme fırsatı buldum geçenlerde. Tıpkı sizin gibi Tokisine bakın mutlaka dediler yatırımlık ev için. Gittik gördük, o kadar çok TOKİ var ki orda, kafamız karıştı. Yani şahsi fikrim Yapracık Toki diğerlerine göre çok çok iyi görünüyor. En hayırlısı neyse o olsun sizin için.

Yok,İstanbul'da yaşıyorum, ama Türkiye'nin her yerinden alabilirim, seyehat engelim yok:)
Yeter ki uygun olsun,kat mülkiyet tapusu olsun,mümkünse de içinde kiracısı olsun...
Yaaa demorolize oldum hem hevesim kırıldığından,hem ülke ekonomisine guvenememekten. Yani yarın ne olacak bilmiyoruz, benim o eve niyet ettiğimde altınımi 700den bozduracaktim,bugün 900 oldu, dolar 10 liraydı,15 oldu...
İnsan önünü görüp bir adım atamıyor ki bu hengamede . .hayal kurmaktan soğudum valla bu ülkede:) o yüzden minik bir tatil yapıp,kafamı toplayıp,pozitif enerjiyle tekrar girişicem işe.
Siz neye karar verdiniz? Ya da neye yakın hissediyorsunuz:) alacak mısınız oralardan ev?

Bütçeniz ne kadar? Daha merkezi yerlerden eski ama kiraya verilebilecek ev almayı düşünmez misiniz?

yenGEnC Merak ettim dediğiniz bölgelere baktım hakkaten o kadar krediyle üstüne katılsa alınabilecek fiyatlarmış toki evlerinde 80 120 bin bandında fiyatlar ve yine o dediğiniz mahallede sıfır üç artı bir daireleri 350 bin civark en çok. Ben ankarayı hiç bilmiyorum ama fiyatlara bakınca öyle anladım ki çok kötü bir semti olmadı. Size söylenenler doğrudur sanırım. Çünkü istanbulda 350 bine çok varoşlarda çok eski 1 artı 1 bodrum katı daireleri veriyorlar

Bence her ilden bakma bildiğin bir il olsun yada istanbuldan bak.öyle ucuz der alırsın bilmediğin şeyler çıkabilir, yatırım yapayım derkeb paran gider.

Benim birikimim malesef yetmiyor o bölgeye şu an :) ancak olumlu fikir edindim açıkçası gidip görünce. Biz ilk başta babamın Ankara dışında yaşayan bir arkadaşı için bakmaya gitmiştik, onlar aldılar diye biliyorum ama tokinin ödeme şartlarını iyi araştırmak gerek, devredenler için.

Ben kendi adıma şu an hiçbir mala mülke kendimi yakın hissedemiyorum. Kendim kirada oturuyorum Ankaraya yakın bir ilçede. Burada bile fiyatlar uçtu. Çok mecbur kalırsam yani ev sahibim satıyorum falan derse ya da acımasız davranırsa kira artışı konusunda, ancak o zaman oturacağım evi alırım diye düşünüyorum. Yani şu var aklımda, Ankaraya tayin olamıyorum, yıllardır kira ödüyorum, oturduğum evi alıyım da kira ödemeyim yeter kafasına geldim. Mal mülk edinme konusunda kafamda soru işaretleri oluştu son zamanlarda :) bilmiyorum belki çöpsüz üzüm misali yaşıyor olmamdan kaynaklı olabilir. Ama geleceğimi, ilerisini pek öngöremiyorum sanırım bu ara.

Temelli mamak ve yapracık 3lusunden ben de yapracik derdim evet şehrin uzaginda ama oturan tanıdığım bile var.. sadece kiralar çok çok ucuzdu o ev kendini ne kadar zamanda amorti eder bilemedim.

Daha merkezi yerde 1 artı 1 gücüm yetse, sanırım oradan 3 artı 1 alacağıma buna ok derdim

Off kafam şişti düşünmekten. Emlakçıya gidiyorum, birisi altınlarını bozup ev alma, altın çok kazandıracak diyor. Başka bir emlakçı evler çok pahalanacak bir an önce al diyor. Baktığım evler 40, 50 senelik binalar, ne kadar pahalanabilir ki! Şu an 700-800 civarı isteniyor. Gerçekten 1,5 trilyona mı çıkacak bu evler? Bütün altını bozup ev alırsam önümüzdeki ay ikiye katlarsa? Geçen sene altın bozdurdum 56 bine araba aldım. Şu an o altınlar 150 bin ediyor. Araba 120 bin civarı ediyor. Çok kararsızım ya

Ev ve Araba da kotu yatirim degil hatta arabada yilbasindan sonra 2. El araba fiyatlari daha artacakmis.dolar aldi basini gitti biri buna bir demeli birikim yapamadan sadece giderlerimizi karsilayacak duruma geliyoruz.

Bizde esimin babasiyla ortak arsa alacagiz nasipse ama mirascilarin tapu islemlerini bekliyoruz hepi topu 5 kisiler.

Yani elinizde gelinlik altınlarınız olsa bozdurur musunuz hepsini şu an? Arsa veya ev almak için? Bugün bile 30 lira arttı

Yani elinizde gelinlik altınlarınız olsa bozdurur musunuz hepsini şu an? Arsa veya ev almak için? Bugün bile 30 lira arttı
Yapacaginiz yatirimin konumuna ya da ihtiyaciniza bagli ev aldiginizda kira getirisi guzelse neden olmasin.
6ay once arkadasim ev aldi merkezi degil konumu 700 bin civranda aldi simdi ust komsusu satiyomus 1.200 bin .kredi oduyorlar kiraya ciksaydi en az 2500 ya da 3 bin tl kira verecekti.

Çelebileceğim max kredi min anapara koyarak alırdım. Ev fiyatlarıda artacak yerinde durmaz.İnsanlarda elindeki malı ucuza vermek istemiyor,dolar altın yükseldikçe malın üstüne koyuyorlar.şu an yeni inşaatlarda bekletilmeye başlandı malzemeciler malzeme vermiyor belirsizlikten.karar sizin Ytd.

Yatirimlik mi ,oturmak icin mi ev alacaksiniz?
Ekonomistleri dinliyorum ben de . Evler cok cikacak , oturmak icin alacaksaniz hemen alin diyorlar
Ama altin da cikacak . Tabi biri görevden alinir , faiz artirilr( zor ama ) altin düşer biraz . Ama evler dusmez yakin zamanda.

Oturmak için alacağız. Yani evlerin fiyatları çıkar tabi ama 40-50 senelik binalar 1 trilyona gider mi seneye aklım almıyor. İstanbulda olsa belki ama burada nasıl satılır dökük, küçücük evler o fiyatlara. Şu an 700-800 civarı. Yeniler 1,5-2 milyon. Seneye 50 yıllık binalara 1,5 milyon mu vereceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…