- 23 Kasım 2011
- 611
- 882
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #2.201
Amin inşallahta bu ucuz hisseler nerde1 gunde 2 gunde olmazbekliyoruz bakalim ben bugun garip sekilde artidayim, darisi basiniza
Amin inşallahta bu ucuz hisseler nerdebenimkiler pahalı hep çok yükselmez sanki hoff cahillik çok zor. Gerçekten gözden çıkardığınız parayla girin kalp dayanmaz
Neyse stajdayım şimdilikHisseler aynen bugunku gibi dususlerde toplaniyor. Martta cok dusmustu mesela 1 liraya almistim bugun kagit 10.50.
0.78e almistim bugun 5.02
Bugun aldiklarimiz da 3 5 ay sonra prim yapacak
Yidiniz çoluğun çocuğun rızkını borsa diye diye
(Dergici abi hala buraları okuyosan simülasyon yapıyo arkadaşlar gerçek borsa değil malzeme etme gene bizi)
Kadın milleti değil mi azizim bilmedikleri işi batırıp mutlu oluyolarAy düşünsene hem 6500 zarardalar ama ne kadar mutlular sürekli ahahah diye gülüyorlar yazdığını ahahah düşüncesi bile güzel haahh
ordaki evleri çok seviyorum ben.büyük metrekare evler ve balkonları da devasaa mutfak da öyle ayrıca çoğu projede site bahçesinde her dairenin hobi bahçesi var minik de olsa.kendine ait deponda var katta.Ankaranın en değerlenecek bölgelerinden zaten rantını çoktann aldıııBağlıcaya arkadaşın evine gitmiştik, binanın içinde daireler birbirinden o kadar ayrıktı ki mantıksız bi uzaklık var yani aralarında. Daire girişinde eve girmeden önce yine öyle kocaman bi boşluk ev desen genişçe. Dedi ki güya orası villa arazisiymiş her eve belli m2 olmalıymış o yüzden müteahhit de apartman yapmış ama mecburen bu alanları ayırmak zorundaymışçok ilginç gelmişti
Supermis arkadasin ki.Yıl 2012 ev almıştım 85.000 tl ye, aynı dönemlerde bir iş arkadaşım 3 dönüm civarında imar geçmemiş bir arsa almış 60 bin civarına.Sonra o bölge bizim ilçeye bağlandı, arkasından imar geçti, 180 m2 20 adet daire yapma hakkı var arkadaşın arsasının.Müteahhide verse 10 adet daire alır.Şu an bölge görece ucuz, 800 bin civarı desek 8 milyon olmuş 60 bin i.Benim evde 350-400 bin eder.Ilerde birde evler değerlenmeye devam edecek en az 2 kata çıkar fiyat,altyapı vs tam oturduğunda.Akadaş zamanunda bodozlama dalmamış bu işe.Arsayı alırken çevresindeki arsaların değerine, imar durumuna, şehrin hangi yöne doğru geliştiğine,arsanın o bölgedeki konumuna vs. hepsine bakıp almış.Ona vuran tek piyango, imar planıyla sadece onun arsanın bulunduğu bölgeye çevresindeki arsalara göre 2 kattan fazla inşaat izni verilmiş olması.Etrafının yarısınıda verseler yinede kar edecekti.
Değerlenmiş zaten değerleneceği kadar :)) daha da gider zaten ben emlak balonu olduğuna falan inanmıyorum varsa da bu yaz faizleri düşürüp eritmişlerdir stoğu, nüfus arttıkça konut fiyatı artmaya devam eder yani. Bağlıcadaki evler bence de çok güzel, merkeze uzak olması dışında bir sorunu yok ama artık ankarada semtler eskişehire bağlı falan oluyor :)) benim işyerim söğütözündeydi arkadaşın evine toprak yolları tozuta tozuta gitmiştik şimdi daha güzel oralar pehheyy moruk bir fosil gibi hissediyorum şu anordaki evleri çok seviyorum ben.büyük metrekare evler ve balkonları da devasaa mutfak da öyle ayrıca çoğu projede site bahçesinde her dairenin hobi bahçesi var minik de olsa.kendine ait deponda var katta.Ankaranın en değerlenecek bölgelerinden zaten rantını çoktann aldııı
Istedigimiz kadar kullanabiliyormuyuz sanal borsa da?Sanal borsaya 80 binle daldım 2 günde 6 bin kazanmıştım 7 bin kaybetmişimseçtiğim fonlardan biri 3.500 kazanmış sadece gerisi hep zarar ziyan ya nerde bu kat kat değerlenen hisseler
0,78 derken kurus muHisseler aynen bugunku gibi dususlerde toplaniyor. Martta cok dusmustu mesela 1 liraya almistim bugun kagit 10.50.
0.78e almistim bugun 5.02
Bugun aldiklarimiz da 3 5 ay sonra prim yapacak
Keşke bunun ticaret yapmalısı falan olsa sanal müşteriler falan gelse pazarlık yapsak kurtarmaz abla bize gelişi bu desek gerçek zamanlı monopoly oyunuIstedigimiz kadar kullanabiliyormuyuz sanal borsa da?
Orada bari rahat sacip savurayim
Evet buda biraz şans ve risk işi.Arsa alırkende biraz mesai harcamak lazım.Zaten fiyatlatı artmış,belli bir değere ulaşmış yerlerdense, bölgeye bakıp henüz gelişme aşamasında olan yerleri yukarda anlattığım şekilde analiz etmek lazım.Bazende insanlar çok değerlenecek diye arsa alıp, yıllarca beklemelerine rağmen bir getiri elde edemiyor. 5 yıl önce yenimahalleden etimesguta geçen yerler oldu, sonra bu yerler köy iken mahalle statüsüne geçmeye ,yavaş yavaş imar geçmeye başladı.1 dönüm tarla 50 bin iken mesela 6 ay içinde 300 binlere kadar alıcı bulmaya başladı.Şimdi dahada yükseldi çünkü bahsedilen alanlar ilerde bağlıcanın şu anki hali gibi olacakSupermis arkadasin ki.
Ev lazimsa mecbur alinacak,fakat diger yatirimlar akillica yapildiginda katbekat cogaliyor.
Bir arkadasimin esi de dediginiz gibi bir arazi almayi dusunmus 10 yil kadar once.
Sanirim 5000m2.
Dusunmus vazgecmis sonra.
2 yil icinde imara acilmis parsellenmis,25 arsa yapilmis sanirim.
Bir arsayi bile alamazmis ilk bastaki fiyata.
Gelisen lokasyon bir de.
Bazen "akil kili kırk yarar,sonunda ne kar ne zarar"derler ya,buradaki külliyen zarar:))
Bende bugun kipkirmizi bir ekrana bakiyorum
Ama tek bir coin satmadim satmayacagim
Keske param olsada alsam
Gercek bir yatirimci
Ben biraz aldim bugun ama yarini bekliyorum belki daha da duser diye. Bir miktar da yarin alirim... biraz da cuma
Sepette kac tane 78 kurusluk elma var portakal baci
Ben de seviyorum,ama akilsizca yapanlardan epey gordugum icin bir reaksiyon da gelisti gayriihtiyariKeşke bunun ticaret yapmalısı falan olsa sanal müşteriler falan gelse pazarlık yapsak kurtarmaz abla bize gelişi bu desek gerçek zamanlı monopoly oyunuticaret yapanlar bana çok tatlış geliyor
Tabi tabi koyuyorlar cebine 100 bin tl ondan sonra banka reklamındaki gibi paraları paraları saç saç saçIstedigimiz kadar kullanabiliyormuyuz sanal borsa da?
Orada bari rahat sacip savurayim