Yatırım bizden sorulur! :)

Bugün bi an da terse döndü piyasalar, her yer kırmızı ortalık kan gölü 😂 işte Türkiye böyle bi haber çıkar, analizin iyidir ama herşey döner tersine.
Bu durumda ne yaparız: bi yerde nakite geçilir alttan hisse alınır ya da sayfayı kapatıp bakmazsın. Ben sayfayı kapattım bakmıyorum şu an bakalım.

Bugün bi an da terse döndü piyasalar, her yer kırmızı ortalık kan gölü 😂 işte Türkiye böyle bi haber çıkar, analizin iyidir ama herşey döner tersine.
Bu durumda ne yaparız: bi yerde nakite geçilir alttan hisse alınır ya da sayfayı kapatıp bakmazsın. Ben sayfayı kapattım bakmıyorum şu an bakalım.

Sabır testi gibi 😄😄😄

Ben de 2 dk önce girdim borsa işine alim için iyi birgün gibi geldi bana

Bağlıcaya arkadaşın evine gitmiştik, binanın içinde daireler birbirinden o kadar ayrıktı ki mantıksız bi uzaklık var yani aralarında. Daire girişinde eve girmeden önce yine öyle kocaman bi boşluk ev desen genişçe. Dedi ki güya orası villa arazisiymiş her eve belli m2 olmalıymış o yüzden müteahhit de apartman yapmış ama mecburen bu alanları ayırmak zorundaymış 🤔 çok ilginç gelmişti
Aslında biraz yanlış bilgi verilmiş sanırım arkadaşınıza 😊 bağlıcada imar durumuna göre 125 m2 nin altında konut yapılamıyor, 5 yıl öncesi yapılmış bir ev ise o dönem ABB imar yönetmeliğine göre projelendiriliyordu,sonrasında yönetmeliklere bakanlık el attı değiştirdi vs.(türkiye genelinde),orası çok ayrıntılı bir konu, ama o dönemki 125 m2 ye yapılabilen konut büyüklüğü ile şimdiki 125 m2 ye yapılan konut büyüklüğü arasında bile fark var.Bağlıca bölgesinde 10 yıl öncesine kadar yüksek yapı yoktu, genelde villa arsasıydı dediğiniz gibi, sonrasında bu arsalarda plan değişikliği yapılarak yüksek katlı yapımına izin verildi.Bölge olarak yüksek fiyatlı konutların olduğu bölge, ama 10 yıl önce ordan arsa veya konut alınmış olsaydı güzel bir yatırım olurdu.Mesela 10 yıl önce bağlıcanın ana bulvarı sadece stabilize yoldu bilmem hatırlar mısınız 😊

Aslında biraz yanlış bilgi verilmiş sanırım arkadaşınıza 😊 bağlıcada imar durumuna göre 125 m2 nin altında konut yapılamıyor, 5 yıl öncesi yapılmış bir ev ise o dönem ABB imar yönetmeliğine göre projelendiriliyordu,sonrasında yönetmeliklere bakanlık el attı değiştirdi vs.(türkiye genelinde),orası çok ayrıntılı bir konu, ama o dönemki 125 m2 ye yapılabilen konut büyüklüğü ile şimdiki 125 m2 ye yapılan konut büyüklüğü arasında bile fark var.Bağlıca bölgesinde 10 yıl öncesine kadar yüksek yapı yoktu, genelde villa arsasıydı dediğiniz gibi, sonrasında bu arsalarda plan değişikliği yapılarak yüksek katlı yapımına izin verildi.Bölge olarak yüksek fiyatlı konutların olduğu bölge, ama 10 yıl önce ordan arsa veya konut alınmış olsaydı güzel bir yatırım olurdu.Mesela 10 yıl önce bağlıcanın ana bulvarı sadece stabilize yoldu bilmem hatırlar mısınız 😊
Arkadaş da çok bilgi sahibi olmayabilir duyduğunuz söylemişti muhtemelen, bu arada bu dediğim olayın üzerinden rahat beş sene geçmiştir, böyle önemsiz bi ayrıntıyı dün gibi anlatmama ne demeli peki 😂 evi ne zaman yapılmıştı bilmiyorum ama yeniydi, zaten 5 sene önce bile şimdiki gibi değildi bağlıca burası ne biçim yer falan diyoduk 😄

Arkadaş da çok bilgi sahibi olmayabilir duyduğunuz söylemişti muhtemelen, bu arada bu dediğim olayın üzerinden rahat beş sene geçmiştir, böyle önemsiz bi ayrıntıyı dün gibi anlatmama ne demeli peki 😂 evi ne zaman yapılmıştı bilmiyorum ama yeniydi, zaten 5 sene önce bile şimdiki gibi değildi bağlıca burası ne biçim yer falan diyoduk 😄
Arkadasimla umraniyedeydik,demisti ki "Deniz annem babam evlendiginde buralar piknik yeriymis,termoslarini alip cay icmeye giderlermis,annem babama demiski millet ucuza toprak aliyor biz de alalim,babam da ooohooo hanim,buralarin degerlendigini cocuklarimiz bile gormez,
bosa heves milletinki"
:KK70::KK70:

Yidiniz çoluğun çocuğun rızkını borsa diye diye 🤓
(Dergici abi hala buraları okuyosan simülasyon yapıyo arkadaşlar gerçek borsa değil malzeme etme gene bizi)
Bence o simulasyonlar faydali epey,ucak simulasyonu gibi,pratik kazandirir.Denemek istiyorum ben de bir ara...

Arkadasimla umraniyedeydik,demisti ki "Deniz annem babam evlendiginde buralar piknik yeriymis,termoslarini alip cay icmeye giderlermis,annem babama demiski millet ucuza toprak aliyor biz de alalim,babam da ooohooo hanim,buralarin degerlendigini cocuklarimiz bile gormez,
bosa heves milletinki"
:KK70::KK70:
Yıl 2012 ev almıştım 85.000 tl ye, aynı dönemlerde bir iş arkadaşım 3 dönüm civarında imar geçmemiş bir arsa almış 60 bin civarına.Sonra o bölge bizim ilçeye bağlandı, arkasından imar geçti, 180 m2 20 adet daire yapma hakkı var arkadaşın arsasının.Müteahhide verse 10 adet daire alır.Şu an bölge görece ucuz, 800 bin civarı desek 8 milyon olmuş 60 bin i.Benim evde 350-400 bin eder.Ilerde birde evler değerlenmeye devam edecek en az 2 kata çıkar fiyat,altyapı vs tam oturduğunda.Akadaş zamanunda bodozlama dalmamış bu işe.Arsayı alırken çevresindeki arsaların değerine, imar durumuna, şehrin hangi yöne doğru geliştiğine,arsanın o bölgedeki konumuna vs. hepsine bakıp almış.Ona vuran tek piyango, imar planıyla sadece onun arsanın bulunduğu bölgeye çevresindeki arsalara göre 2 kattan fazla inşaat izni verilmiş olması.Etrafının yarısınıda verseler yinede kar edecekti.

Sanal borsaya 80 binle daldım 2 günde 6 bin kazanmıştım 7 bin kaybetmişim 😂😂😂😂 seçtiğim fonlardan biri 3.500 kazanmış sadece gerisi hep zarar ziyan 😁 ya nerde bu kat kat değerlenen hisseler 👻

1 gunde 2 gunde olmaz 🤪🤪 bekliyoruz bakalim ben bugun garip sekilde artidayim, darisi basiniza 😊😊😊

X