Yatılı görümce sorunsalı

Yahu ne alaka sizene temizlikten, gidin misafir gibi ziyaret edin evinize geçin, bırakın naparlarsa yapsınlar..
Öyle olmuyor işte kv sen şunu yap sen bunu yap eşim de dahil yönlendiriyor. Kolundan ameliyat oldu şimdi muhtemelen süpürge dahi yapilmamis olur. Aile ilişkileri o kadar önemli ise görümcem bir gidip bayram temizliği yapar diye umuyorum

Öyle olmuyor işte kv sen şunu yap sen bunu yap eşim de dahil yönlendiriyor. Kolundan ameliyat oldu şimdi muhtemelen süpürge dahi yapilmamis olur. Aile ilişkileri o kadar önemli ise görümcem bir gidip bayram temizliği yapar diye umuyorum
Senin yerinde olsam kendimi yıpratmam, temizliği üstlenmeyin bu kadar...

Bu bayram bir değişiklik yapin ve gitmeden önce gezme plani yapın. Eşinize de söyleyin evde oturmak istemiyorum diye. Görumceniz gelemeyecek durumdaysa annesiyle evde hasret gider ya da kvye geçer.

Sizin ki ortak buluşma gibi oluyor olabilir. Gorumcemlerin gelmesinden ziyade biz kaldığımız sürece orada kalmasından rahatsız oluyorum. Eşimin tatili kısıtlı ve iki aile de ayrı memleketlerde olduğu için bizim tatilimiz oluyor bu memleket tatilleri. Aileyle vakit geçirdikten sonra biz de gezip tozabiliriz diyorum ama onlar varken bir yere çıkamıyoruz yemek hazırla çay hazırla bilmiyorum diyorum ya benim ailem daha sakin daha özgür sanırım ben de sorun var
İşte ortak buluşma olmuyor, sizinle aynı durum oluyor. Sizin bayramdan 3 gün önce gideceğiniz belliyse görümceniz abimi senede 2-3 defa görüyorum diye düşünüp plan yapıyordur onu demeye çalışıyorum. Bunu engelleyemezsiniz ama temizliğe yemeğe bu kadar el atmayın bence. Benim eltimin de 2 bebesi var sofrayı beraber kuruyoruz gerekirse ben bebeyi oyalıyorum o kuruyor, siz yaptıkça her şey gözünüze daha çok batacal

Yani değil mi eniştenin ne işi var? Belirttiğim gibi öncelerden çok kalmazmis da sanki bana inat geliyor o da. Kapaliyim da giyim kusama dikkat etmem gerekiyor bir gün değil sürekli olunca yoruyor tatil olmuyor
BIr de tesettürlüymüşsünüz, daha zor.. Tüm gün evin içinde tülbentle durmak bile çok zor.. Sabretmekten başka da çare yok gibi, böyle bi durumda ne denebilir ki?

Öyle tabii ki ziyaretimizi ocak ayında üç gün yaptık o zaman da geldi kaldılar o tam bir aile ziyaretiydi. Ama bir haftaligina gittiğimizde de full evde oturmaya gitmiyoruz. Diyorum ya kendi aileme gittiğimde de gerekli aile akraba ziyareti ki bir dayıma gideriz o kadar. Sonrası bize kalır annemi de alır gezeriz
Ay yok öyleyse inanılmaz gerçekten. Benim görümcemler de şehir dışında bizi görmeye geldiklerinde evimiz müsait olmasına rağmen biz otelde kalalım derler hep biz zorla tutarız ve sadece iki kişiyiz yani. Anne baba falan yok. Görümceniz oldukça düşüncesiz… tatil insana zehir edilmez yani sen anneni hep görürsün ne yatıp kalıyosun günlerce… git gel yarım saatte ne var. Siz bence o kadar uzun kalmayın kalacaksak da otelde kalalım deyin eşinize.

O zaman siz kendi ailenize gidin. Açıkça da eşinize diyin sıkış sıkış evde rahat edemiyorum, sen tek git ben kendi anneme gideyim diyin. Bunu da söyleyin artık eşinize. O kadar kişinin yemeği kahvaltısı, çayı kahvesi sizin oturacak zamanınız kalmaz ki. Ziyarete mi gidiyorum hizmet etmeye mi diyin.

Yani değil mi eniştenin ne işi var? Belirttiğim gibi öncelerden çok kalmazmis da sanki bana inat geliyor o da. Kapaliyim da giyim kusama dikkat etmem gerekiyor bir gün değil sürekli olunca yoruyor tatil olmuyor
Kapalı olsam bunu bahane eder gitmezdim. Eşiniz tek gitsin hasret gidersin.

Kardeş olarak birbirlerine bağlılar mı?
Önceden enişte kalmıyormuş ama eşiniz zaten o evdeyse kardeşler rahatça görüşüyordur belki.
Biz de üç kardeşiz ve gelmelerimizi birbirimize haber veriyoruz ve ortak şekilde gelmeye çalışıyoruz hepimiz uzağız o ayrı.
Sizin sıkıntınız gezecekseniz ördek ailesi gibi gezmeniz ve evde yemek dahil tüm işlerde hep kadınlardan beklenmesi sanırım.
Aslında sıkıntınız bana hiç iş yapmayan erkekler ve üstüne aa ayıp olur şimdi tek gezemeyiz diyen erkekler bence.
Eşinizde iş yok sizin ya görümceye bilenmeyin

Bence bu konuyu eşinizle çözmelisiniz. Böyle problemlerım olmadı hiç buna rağmen, nerde olursak olalım bir işi tek yapıyorsam kardeslerı yada yakınları varsa benı cagırır gel hep beraber oturalım sonra birlikte kalkar yaparsınız der onlarıda kaldırır. Yakın degıllerse ben yardım ederım tek yapma birlikte oturalım şimdi sonra yaparız gibi söyler çağırır e ordakiler de ona göre hareket eder öyle konuşunca. Sizin esınızde onların yanında özellikle bütün işin size yuklenmemesı gerektiğini belırtmelı. Yatacak yer konusunu da sığmıyoruz bu şekilde diye gündem yapabilir yani . Yoksa kardesı, ailesi toplanıp görüşmek isteyebilirler bunda sorun yok herşey size kalmasın bunun önüne geçin.
Tesettürluyum bende rahat etmek istediğim zaman erkeklerı evden cıkarır eşim hadi gezelım biz falan der bana o arada geç dınlen der falan yani aılenın yanında benden önce o davrandığı için başından beri sorun olmadı. Sizi dengede tutacak kişi eşiniz. Yoksa adınız gelin olur.

Kardeşlerin bir araya gelme zamanı genelde bayram seyran ve kayinvalide evinde oluyor buraya kadar normal.
Ama benim üç çocuğum olsa baska yerde kalamam bir hafta iki hafta falan. Bayram neyse de yaz tatilinizde komple sizin kadar orda kalmaları da aşırı saçma.
Ayrıca neden hizmet etmek için kendinizi paraliyorsunuz ki. Eşiniz ve görümcenizin eşi de çay doldurabilir, bulaşık yıkayabilir pekala. İş bölümü yapın herkesle.
Hele ki 3-5 gün misafirliğe gittiğim bir yerde temizlik yapmak benim kabul edebileceğim bir şey değil. Kayinvalideniz yapabilecek durumda ve yapmıyorsa bu büyük saygısızlık. Ha yapamıyorsa da bir kadın tutulur, temizlik yaptırılır.

Kardeş olarak birbirlerine bağlılar mı?
Önceden enişte kalmıyormuş ama eşiniz zaten o evdeyse kardeşler rahatça görüşüyordur belki.
Biz de üç kardeşiz ve gelmelerimizi birbirimize haber veriyoruz ve ortak şekilde gelmeye çalışıyoruz hepimiz uzağız o ayrı.
Sizin sıkıntınız gezecekseniz ördek ailesi gibi gezmeniz ve evde yemek dahil tüm işlerde hep kadınlardan beklenmesi sanırım.
Aslında sıkıntınız bana hiç iş yapmayan erkekler ve üstüne aa ayıp olur şimdi tek gezemeyiz diyen erkekler bence.
Eşinizde iş yok sizin ya görümceye bilenmeyin
Eşim de işler bana kalmasın diye ev süpürür gerekirse siler yapabileceği şeylerde yardımcı olur çünkü annesinin iş sevmediginin o da farkinda

Kardeşlerin bir araya gelme zamanı genelde bayram seyran ve kayinvalide evinde oluyor buraya kadar normal.
Ama benim üç çocuğum olsa baska yerde kalamam bir hafta iki hafta falan. Bayram neyse de yaz tatilinizde komple sizin kadar orda kalmaları da aşırı saçma.
Ayrıca neden hizmet etmek için kendinizi paraliyorsunuz ki. Eşiniz ve görümcenizin eşi de çay doldurabilir, bulaşık yıkayabilir pekala. İş bölümü yapın herkesle.
Hele ki 3-5 gün misafirliğe gittiğim bir yerde temizlik yapmak benim kabul edebileceğim bir şey değil. Kayinvalideniz yapabilecek durumda ve yapmıyorsa bu büyük saygısızlık. Ha yapamıyorsa da bir kadın tutulur, temizlik yaptırılır.
Bu zamana kadar yapabilecek durumdaydı şu an kolundan bir operasyon geçirdi gideriz eşim de yardımcı olur siler supururuz bı iki saatimizi alır. Bundan gocunmuyorum. Ama normal zamanda da biz gideceğiz diye misafir temizligi yapılmadığını sonradan fark ettim

Başlığı okuyunca size yatılı geliyor sandım, hiç düşünmemiştim kadını öz annesinin evinde istemeyeceğinizi🙄
Enisteyi istemiyorum evet. Gelsin bir gün kalsın gitsinler. Bizi goresileri varsa davet etsinler evlerinde kahvaltı filan edelim.

Denk getirmek demeyelim çünkü onlar istediği zaman gidebiliyorlar. Gelince gitmiyorlar. Biz gezmeye gitmek istesek onlara bağlı kalıyoruz. Kv ayıp olur düşüncesinde çay iceceklerse gece gec saatlere kadar çay dolduruyorum yoruldugumda geçip dinlenme şansım yok ruzgargulu nerde sesleri inliyor içeride :)
Doldurmayın canım, koskoca kadınlar kendi çaylarını doldursunlar.

Son düzenleme:
Denk getirmek demeyelim çünkü onlar istediği zaman gidebiliyorlar. Gelince gitmiyorlar. Biz gezmeye gitmek istesek onlara bağlı kalıyoruz. Kv ayıp olur düşüncesinde çay iceceklerse gece gec saatlere kadar çay dolduruyorum yoruldugumda geçip dinlenme şansım yok ruzgargulu nerde sesleri inliyor içeride :)
Siz de bir tuhafsınız. Gece geç saatlere kadar oturup çay içiyorlar diye niye başlarını bekliyorsunuz yahu. Engelli mi bu insanlar, kendi çaylarını doldururlar. Size de seslendiklerinde geç oldu yatayım ben deyin. 😐

Eşim de işler bana kalmasın diye ev süpürür gerekirse siler yapabileceği şeylerde yardımcı olur çünkü annesinin iş sevmediginin o da farkinda
Kıyamisu gerekirse siliyor mu😅
Sofra toplasın,kaldırsın,yemekleri dizsin vs bu kadar gözünüze batmaz bence.
Ayrıca siz gelinsiniz karşıdaki de enişte ikiniz de aynı konumdasınız o niye gelmesin ki.
Gelin görümce savaşları bitti gelin-enişte savaşları mı başladı şimdi.

X