- 26 Ağustos 2022
- 365
- 236
-
- Konu Sahibi ruzgargulu55
Etmeye çalıştım da eşlerimiz aynı değil maalesef. Adamın bana söylediği tek şey ne yaparsan ne dersen de hiç bı şeye kizmam ama beni aileme karşı doldurmayacaksin. Bunları söylemek ona göre doldurmak oluyor. Ben senin ailene karşı bir şey diyor muyum diyor. Diyeceğin bir şey olduğunda söyleyebilirsin bana ben hallederim diyorum onun aksine. Eşim bu konuda çok zorAma ben bu bir senelik süreçte hep çizgimi belli ettim, konuştum, tartıştım, mantıksızsa yapmadım, gitmedim vs. O yüzden şu an böyleyiz. Geçimsiz biri asla değilim. İsterim ki hep iyi olalım ailesiyle de. Benim art niyetli olmadığımı, sadece saygı duyulmasını istediğimi eşime zorla idrak ettirdim. Siz bunun için bir çaba sarf etmiyorsunuz. Düzen değişmez böyle devam ederseniz.
Benimki de çok zordu ama şakamın olmadığını, böyle saçmalıkları çekmeyeceğimi gördüğü için kaybetme korkusundan sanırım, biraz törpüledi kendini. Çekemezdim gerçekten, biliyor beni.Etmeye çalıştım da eşlerimiz aynı değil maalesef. Adamın bana söylediği tek şey ne yaparsan ne dersen de hiç bı şeye kizmam ama beni aileme karşı doldurmayacaksin. Bunları söylemek ona göre doldurmak oluyor. Ben senin ailene karşı bir şey diyor muyum diyor. Diyeceğin bir şey olduğunda söyleyebilirsin bana ben hallederim diyorum onun aksine. Eşim bu konuda çok zor
Sizin ailenizde rahat ediyormuşsunuz ama o yüzden denir bence hiç eşinizden çekinmeyin madem öyle çözüm bulsun böyle saçma şey mi olur günlerce görümce üç çocuğu kocası….sizin anne evinizle o ev bir miEşimin abisi de aynen söylediğiniz gibi Max iki üç günlüğüne geliyor. Doğrusu burdur aslında haklisisiniz. Ama benim aileme de gittiğimizde uzun kalıyoruz. Yani çünkü gezip tozuyoruz ve ailemde giden gelen yok rahat ediliyor. Kendi ailemde de aynı şekilde iki üç kalmayınca eşime senin ailemde az kalalım denmiyor
Beni aileme karşı doldurma diyormuş hazretleri..Böyle adamlar böyle kadınları bulup iyice zıvanadan çıkıyor ya ben oturdugum yerde sinir oluyorum bana ne oluyorsaAma ben bu bir senelik süreçte hep çizgimi belli ettim, konuştum, tartıştım, mantıksızsa yapmadım, gitmedim vs. O yüzden şu an böyleyiz. Geçimsiz biri asla değilim. İsterim ki hep iyi olalım ailesiyle de. Benim art niyetli olmadığımı, sadece saygı duyulmasını istediğimi eşime zorla idrak ettirdim. Siz bunun için bir çaba sarf etmiyorsunuz. Düzen değişmez böyle devam ederseniz.
Nabza göre şerbet veriyor onlar da. Kadın azıcık dişli bir tip olsa bu cümleyi kuramaz. Doldurmak ne alaka, gerçeklerden bahsediliyor oysaki.Beni aileme karşı doldurma diyormuş hazretleri..Böyle adamlar böyle kadınları bulup iyice zıvanadan çıkıyor ya ben oturdugum yerde sinir oluyorum bana ne oluyorsa
Misafir dediği yılda 1 kez falan gördüğü abisi yalnız.Gorumce de tam bır kurnazlık var. :)) nedense mısafır gelınce ana askıyla yanıp tuttusuyor
Yok bizim gelin gidip gelmelerden rahatsiz olmaz olursa da hic lafini esirmegemezHeh bir de ben de kimseye bir şey demiyorum sizin gelin de içinde yaşıyordur belki
Önceki yorumunuza cevap yazacaktım bunu okudum. Çok geçmiş olsun, Allah size bağışlasın yavrunuzu.Bak iyi bak! Görümceyim benresmi silmişim gözükmüyor ama kuzuma (gelinimiz) kendi evimde bile olmayan çok güzel bir markadan onun sevdiği renklerde nevresim seti alıp gönderdim çünkü insanın sevdikleri söz konusu olunca daha iyisi onun olsun, mutlu olsun istiyor.
Gelin (el kızı) diye hor görmedim. İnsan dedim. Bana nasıl davranıyorsa ona göre değer verdim. Ben gurbetteyim anamı, babamı kardeşimden evvel ona emanet ettim. Canını yerim ben onun
Burda defalarca yazım. Gelindir, görümcedir diye yaftalanmasın. Nasıl bir insan buna bakılsın. Eğer sevmeseydim yüksek derece mesafe koyardım.
Mesela diğer gelini hiç sevmem. Sebeplerini burda yazmıştım. 38 yaşında hamile kaldım diye anası ile beraber gelip "38 yaşındasın senin çocuğun ya sakat doğar, ya doğunca ölür" dediler. Hem de tam doktordan gelmişim çocuk çok zayıf demiş yeterince stresliyken. Ve oğlum yanımdayken yaya geçidinde kaza geçirdi havaya uçup, 2 kolu kırıldı. Yüzü asfalta süründü saç derisini asfaltta aldım. Neyseki tedavi ile düzeldi. Bana geçmiş olsuna gelmedi suçumda. Oğlum ölümden dönmüş tam o dönemde ona bebeğin hayırlı olsuna gitmemişim. Bu sebeple Bana küstü. Şu an oldukça mesafeliyim ama baba evine geldiyse hoşgeldin derim ama, samimi olmam muhabbet etmem, niye geldin demem. Benden ırak, kardeşimle mutlu olsun.
Hayatımda böyle saçma mantık duymadım gerçekten.Dile getirmez de içten içe sinir olur belki de benim gibi:) Sen dağdan gelmedin de enişte de el gidip evinde kalabilir. Tesetturumle zorunda mıyım beş dün kalacaksam beş gün onlara maruz kalmaya hizmet etmeye kendimi bağlamaya
Şu mesajın neyine beğenmedim attınız acaba çok merak ediyorum? Yoksa sizde mi kaynananızın evinde görümcenizi istemiyorsunuz?Ay yengem şöyle bir durumdan rahatsız olduğunu dile getirse dağdan geldin bağdakini mi kovuyorsun derdim.
Bayram günü belli bir yaşın üstündeki insanların evine bayramlaşmaya gelip giden misafir eksik olmaz genelde. Dolayısıyla görümcenizin eşi evde olmasa dahi yine de tesettürünüzle oturmuyor musunuz ?Dile getirmez de içten içe sinir olur belki de benim gibi:) Sen dağdan gelmedin de enişte de el gidip evinde kalabilir. Tesetturumle zorunda mıyım beş dün kalacaksam beş gün onlara maruz kalmaya hizmet etmeye kendimi bağlamaya
İş yapmak ayrı bir şey. Tatile gittiğin yerde hizmetçilik yapmak zorunda değilsin. Bunun için tavrını ayrı koyarsın. Ama ben ordayken görümcem gelmesin demek ayrı bir şey. Buna karışmaya hakkın yok.Doğrudur ben de anormallik vardır. İş konusunda ne düşünüyorsunuz peki ikisi bebek sayılabilecek biri de büyük üç çocuklu bir gorumce. Heh bir de benden önce temizlik yapılmayan bir kv evi :)
Ortada hizmetçilik yapılan bir durum yok ki. Varsa lütfen yazsın konu sahibi.İş yapmak ayrı bir şey. Tatile gittiğin yerde hizmetçilik yapmak zorunda değilsin. Bunun için tavrını ayrı koyarsın. Ama ben ordayken görümcem gelmesin demek ayrı bir şey. Buna karışmaya hakkın yok.
Bilmiyorum çok yorum var hepsini okumadım. Buna denk geldim eğer hizmetçilik varsa diye böyle bir yorumda bulundum.Ortada hizmetçilik yapılan bir durum yok ki. Varsa lütfen yazsın konu sahibi.
Yemekleri kayınvalide yapıyorsa: çocukları ve konu sahibi sofra kuruyor, sonra da sofra kaldırma ve çay demleme vb yapılıyor gibi anlaşılıyor. Bayramlaşmaya gelen misafirlere de ikramlık sunulup, onun bulaşığı kaldırılıyor olabilir.