Yatılı görümce sorunsalı

Gorumce de tam bır kurnazlık var. :)) nedense mısafır gelınce ana askıyla yanıp tuttusuyor

Bence şöyle yapmali gorumce sizinle iki gün geçirip kendi evine davet etmeli.sonucta tatile gelmişsiniz evet beraber vakit geçirmek güzel ama her seferinde sürekli birlikte olmak rahatsız edici olabilir.
Birlikte vakit geçireceğimiz tek yer kv evi olmasa gerek. Onlar buraya geldiler beş gün kaldılar en güzel şekilde ağırladık gezdirdik yemek ısmarladık oraya gittiğimizde de gelinlerini bir kez olsun bireye goturebilirler en azından bir kahvaltıya alabilirler değil mi. Ama yok sıkış tepis kv evinde yemek hazırlamaca çay kurmaca

Benim çevremde eşinin ailesiyle ve kendi ailesiyle tatillerde sürekli zaman geçirerek mutlu olan insanlar var ama benim için bu biraz yıpratıcı geliyor. İnsan o kalabalığın içinde yoruluyor, yıpranıyor suratı düşüyor beni mutsuz ediyor .Yani tatilimin tamamını kalabalıkla geçirmek beni rahatsız ediyor .7 gün tatil varsa ve ben oraya 7 günlüğüne gittiysem ki bence 7 günlüğüne de gitmemeliyim. Zaten sık gidiyorsam tatilimin tamamını da orada bitirmeme gerek yok diye düşünüyorum o da ayrımevzu. 4 günlüğüne gideyim o 4 günün 3 günününü tamam kardeşler ,abiler , ablalar beraber geçirsin bir gününü de ben orada bireysel zaman olarak harcaya binmeliyim. Varsa bir akrabama, dostuma gideyim yoksa evde hane halkı ile oturayım zaman geçireyim isterim. Yoksa kimsenin ailesine karşı değilim .Bence siz de değilsiniz ama fazlası da insanı yoruyor ve hepsinden öte eşinizin sizi anlamaması ve sizi farklı şekillerde itham etmesi aslında sizi yıpratıyor belki de" Ya hayatım ablamın da huyu bu işte idare edelim ,gittiğimiz günlerin sayısını azaltırız olmazsa , anlayışla karşıladığın için teşekkür ederim, bir hal çaresini bulalım ortak ."dese siz de sorun yapmazsınız diye düşünüyorum

Kardeşlerin birbirini görme isteğini anlıyorum ama o kadar kişi bir evde kalırken rahatsızlık olur tabi.

Yalnız siz de hizmet etmek zorunda değilsiniz. Onlar geldiği için eve kapanmak zorunda da değilsiniz. Buralarda siz biraz zorlaştırıyorsunuz işi bence. Üç çocuklular diye hiç mi gezmeye gitmiyorlar, Hep beraber gidin.

Umarım eşiniz de benimki gibi aile konusunda bir günlüğüne deli danaya döner de bir gün de olsa maruz kalırsınız Beddua değil bir guncuk bakin
Bana sökmez ki. Yeni doğum yaptığımda ilk iki gün akşama kadar eve doluştular, sabrettim. İlk torun, hevesliler diye. Eşime söylendim, konuş gönder gelmesinler vs diye. Baktım değişen bir şey yok. Üçüncü gün sabah gelmeden kayınvalidemi arayıp kendim konuştum. Seni bize bırakıp dönsünler dedim. Aaa niye ki diyor. Erkeklerin gelmesine gerek yok, ne işleri var koca gün evde, rahat edemiyorum ben dedim. Sorun çözülmüş oldu. O günden beri her işimi kendim görürüm. Sadece sizin eş ailesi böyle değil, bu ülkede, her bölgede çok var bu tip insanlardan. İş sizde bitiyor.

Bayramda çoluğumu çocuğumu alıp ablamlar geldiği için annemlerde geçircem 30 km uzakta oturuyorum ama öyle yapcam. Neden? Çünkü ailece o zaman toplanabiliyoruz gece cocukları uyuttuktan sonra evimizde tek oturacağımıza onları görür sohbet ederiz gece yarısına kadar. Gün içinde çocuk sesinden derdinden sohbetimiz yarım kalır ama gece onlar uyuyunca özlem gideririz. Topluca yer içer olduğu kadar gezerizde ayak uyduramadığımız durumlar da isteyen çıkar kendi ailesiyle gezer bu arada bizdeki toplam cocuk sayısı 5 bunların dördü bebek. İnsan kardeşleriyle toplanmayı özlüyor ve bu anne evinde daha güzel oluyor. Sizde bayram harici dönemde gidin.

Eşimin abisi de aynen söylediğiniz gibi Max iki üç günlüğüne geliyor. Doğrusu burdur aslında haklisisiniz. Ama benim aileme de gittiğimizde uzun kalıyoruz. Yani çünkü gezip tozuyoruz ve ailemde giden gelen yok rahat ediliyor. Kendi ailemde de aynı şekilde iki üç kalmayınca eşime senin ailemde az kalalım denmiyor

Gıpta edilecek bir guctesiniz inanın yanınıza yanasamam. Öyle yetiştirilmemisiz ki iste ona ayıp alır buna ayıp olur. Eşimin kizmasindan filan öte kendim de bir şey diyemiyorum yüzlerine. Saygıyı asmadan içinden geleni söylesen sınırlarin yeterli olsa kimse seni yıkamaz zaten.

İşin bir de maddi masraf boyutu var. Dışarda yiyip içmeye gitmezler. Ama buraya geldiklerinde beş gün boyunca gastronomik gezi yaptırdık orası ayrı.

Siz de süpriz yapın neden yapmıyorsunuz

Kendi ailenize gitme sıklığınız ile eşinizin ailesine gitme sıklığınız nedir? Aynı sıklıkla gidip kendi ailenizde fazla kalıyorsanız bu tabii ki eşiniz açısından sıkıntılı bir durum

Bayram harici de gidiyoruz zaten. Anne evinde toplanmayalim demiyorum ki. Diğer abi gelince de toplansinlar aile evinde ama onlar sürpriz deyip görünceye haber vermeden gidiyorlar böylece abi ve eltiler gorumceye gidiyor oturup dönüyor

Ben hiç saygısızlık yapmadım ki, asıl onların yaptığı saygısızlık. Siz önce bunu idrak edin. Önce kendiniz inanın haklı olduğunuza. Siz inanırsanız, fikirlerinizin arkasında durursanız, bu beni boşar diye korkmazsanız inanın kabul görüyorsunuz bir süre sonra. Ben eş ailesini severim. Sınırlarını bazen aştıkları oluyordu. Eşime anlatıyordum uzun uzun. Çözüm buluyorsa ne ala. Bulmuyorsa kendim çözüyordum. Başta eminim onlar da yadırgadı ama artık beni tanıyorlar, onları sevdiğimin farkındalar. Saygısızlıktan ziyade sadece böyle istiyorum, böyle rahat ediyorum. Bu kadar basit.

Siz de süpriz yapın neden yapmıyorsunuz
Bayramda geleceğimiz aylar öncesinden belli oluyor bir bayram annemler de bir bayram kv deyiz. Ama normal zamanda gidecek olursa sürpriz yapmalı bir kere tatmak istiyorum :) Genelde büyük tatillerde gidince haberleri oluyor abisi daha yakın gittiklerinde de iki gün kalıp dönüyorlar zaten

Yok zaten sizin saygısızlık yaptığınızı düşünmüyorum. Sınırları olan bir insansanız öyle anlasilmiyorsunuz. Diyorum ya ben herkese karşı hayır demekte zorlanan aman ayıp olur diye alttan alan bir insanım. Önce kendimi değiştirmem lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…