Yatılı görümce sorunsalı

Bu bayram gittiğinde hasta taklidi yap. Mideni üşütmüş ol ya da elini falan sar bandajla bileğimi incittim de ve işlerini yapma. Bakalım ne olucak

Kaç yıllık evlisiniz, bu tavrı en baştan mı koydunuz

İki tarafta da tatilimiz süresince kalıyoruz bayram tatili bir hafta ise bir hafta. Yazları ikiser hafta.

Ben de hayır diyemezdim vallahi. Güler yüzlü biriyim, insanları incitmekten korkardım. Ama aramızda büyük bir kültür farkı var. Önce bir şok yaşadım. Sonra bu farkla ancak böyle baş edebileceğimi kabullenip kendi başımı kendim kaşımaya başladım.

Bu bayram gittiğinde hasta taklidi yap. Mideni üşütmüş ol ya da elini falan sar bandajla bileğimi incittim de ve işlerini yapma. Bakalım ne olucak
İlk evlendigimde bulasiktir sofra isleridir yardım etmeme, evi supurmeme vs rağmen kv kizkardesine iyi de hiç iş yapmiyor derken annem yakalamış. Düğün arefesi. Gittiğim zaman da daha düğün olmamis kinadan sonra gitmiştim. Annemler teyzesi vs düğün için gelmişti. Odaya girip cikmiyormusum.

Bilmeyerek benim de, onun da hataları olmuştur ama genelde yeni evlendiklerinde. İlk başlarda alttan aldım çünkü ailemize yeni katılmıştı. Büyük hatalar değil elbette mesela bazen hiç düşünmeden pat diye konuşurdu. Çünkü o da kaynana, görümce kötü olur gözüyle bakabiliyordu.

Bir kaç falsosu oldu baktı ki bunlardan bilerek kötülük gelmez normal insanı moda döndü o da ama hani böyle ciddi şeyler değildi annesi biraz ulu orta konuşan cinsten. Kız öyle görmüş ama sonra o sorunu kaldırdı. Ama tabii ben de direkt gardımı almadım.

Bizi tanıması için zaman tanıdım. Baktı ki zarar gelmez o da çok sevdi, saydı. Benim ona sevgim karşılıksız kalmıyor asla. Davetine icabet edince mutluluktan aklı çıkıyor. Yemin ederim abla abla peşimde dolanıyor. Abla sana pasta yaptım, abla kahve yapayım, abla ne istersin? Böyle kuzuya insan kıyar mi?

Hatta kardeşimin ses desibeli bile yükselse valla kardeşime acımıyorum. silkeleyip atıyorum Gelin haksız bile olsa "Gidin kavgamızı evinizde yapın kızı neden bizim yanımızda azarlayıp terbiyesizlik yapıyorsun?" Diyorum. Ikisi bazen şımarıp yüksek desibelle it dalaşına giriyor

Sonuçta hepimiz insanız belki ben de onu bilmeyerek kırmışımdır ama artı yönlerden dolayı o da tolere etmiştir. Sonuçta ben de mükemmel değilim.

Darısı başıma diye umuyorum çok haklısınız karşıdakine göre sekillenmek lazım

Keşke herkes sizin gibi olsa bizde kv arkadan bir laf soksa görümce de sessizce onu dinler. Savunmak bir yana dursun. Allah iyilerle karsilastirsin

Tamam sen bileğini incittin işte iş yapamazsın yemeğini bile zor yiyorsun. Bak o zaman gerçek yüzlerini görürsün belki eşin de görür işte. Sen bi dene bence.

ne olacak onlar öyle diyince kv konuşunca
bırakın desinler çok ciddiyim
çok sinir oldum görümcenize kv ye de
resmen gelin köledir olayı

ya eşinize onların arasında hayatım çok yoruldum çay bulaşık işine sen gir diyeceksiniz
ya da arkadaşın yaptığı dediği gibi elinizi sarıp oturacaksınız

sizde çalışıyorsunuz dimi sizde tatile dinlenmeye gidiyorsunuz

zamanında sizin gibi fedakardım aman eleştirmesinler diye çok uğraşırdım şimdi pişmanım

Kaç yıllık evlisiniz, bu tavrı en baştan mı koydunuz
Yedi senelik evliyim. Hayır en başta maruz kaldım, gözlemledim. Eşim burada böyle, biz böyleyiz diye diretmeye başladığında mantıklı, makul olan kısımları kabullendim, saçma olanlara tavrımı koydum. İlk bir iki sene bunu oturtmakla geçti. Özellikle benden sonra eltim evlendiğinde ona çok daha farklı yaklaşıldığını görünce eşimin beynini yedim, hani sizde böyleydi, bak ona öyle yapmıyorlar diye. Eşim ondan beridir daha mantıklı düşünür. Ailesinin iyi yanlarını överim, kötü yanlarını eleştiririm. Biliyor artık benim cadoloz gelin kafasında olmadığımı, onları iyisiyle kötüsüyle sevdiğimi. Olan neyse onu söyledim hep.

Valla helal olsun. Ben de isterim eşimin ailesiyle iyi olayım onlar bakmış büyütmüş senelerce ama yok. Beni istemediler bence çünkü maddi manevi yardımları olmadığı gibi düğünümüze bile misafir gibi katıldılar. Yetmedi evlendik araba ve para isteyip durdular. Hala ara ara devam ediyor yüzsüzlükleri. Ee şimdi benim ayağıma dünyaları serse ben tiksiniyorum

Zamanla torpulerim kendimi diye umuyorum yoksa tatiller kabusa dönüşür. Hep bir elden bir şeyleri yapmaktan gocunmak değil bu bazen kendimi sorguluyorum. Yapsan da yaranamiyorsun fazlası bekleniyor. Niye elin eniştesine hizmet etmek zorundayım ben misafir konumunda iken.

Ne kadar da benzer durumdayız. Maddi katkı sağlamaları dan geçtim maddi dertlerine destek olmamız bitmiyor. İhtiyaç sahibi oldukları için değil fütursuzca borçlar vs olduğu icin

İşte sizin bir iki senelik sürecinizi aynen yaşıyorum. Düğün öncesi kına yapılınca bir hafta eşin memlekette kaldım adet boyleymis diye. Duyduğum lafları da orda duydum kv de orda tanıdım. Ama eltim evlenirken gelip kendi dayisinin evinde kaldı düğün gecesi de otele geçtiler bir gün kalmadan gitti kendi şehrine. Adetler hep benim gibi saflara adet

Ne kadar da benzer durumdayız. Maddi katkı sağlamaları dan geçtim maddi dertlerine destek olmamız bitmiyor. İhtiyaç sahibi oldukları için değil fütursuzca borçlar vs olduğu icin
Benim allahtan kocam tavrımı bildiği için ve ortalığı ayağa kaldıracağımı gördüğü için o konularda temkinli. Ağzı yandı defalarca ufak çaplı cinnetler geçirince şimdi bana sormadan bişey yapamıyor. Gidip gelmeyi de çok nadir yapıyoruz. Biz aynı şehirdeyiz buna rağmen ayda bir anca görüşürüz ama her görüşmenin sonunda mutlaka bizden bir şey isterler birkaç gün sonra. Ben en başında söyledim. "Ailen her konuda misafirmiş gibi davrandılar bundan sonra benim gözümde her konuda misafirler benden fazlasını bekleme" diye. Asla aramıyorum, ararlarsa açıp konuşuyorum. Asla çağırmıyorum, çağırırlarsa gidiyorum. Benim onlara karşı hiçbir sorumluluğum yok sadece vefa borcu için yanlarında olurdum ama onlar vefalık bir şey de yapmadı. Benim için sokaktaki adamdan farksız hepsi. Biz karı koca çalışıyoruz kiradayız. Eltim kayınvalideyle yaşıyor bütün gün müge anlı izliyor. Kusura bakmasın evde yatan insana maddi destekte de bulunmam asla.

Ama ben bu bir senelik süreçte hep çizgimi belli ettim, konuştum, tartıştım, mantıksızsa yapmadım, gitmedim vs. O yüzden şu an böyleyiz. Geçimsiz biri asla değilim. İsterim ki hep iyi olalım ailesiyle de. Benim art niyetli olmadığımı, sadece saygı duyulmasını istediğimi eşime zorla idrak ettirdim. Siz bunun için bir çaba sarf etmiyorsunuz. Düzen değişmez böyle devam ederseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…