Yatak odama giren kertenkele... Ne yapmam lazım kızlar?

doğal yoldan çözmüş arkadaş işi bunda ne tuhaflık var ki?sonuçta eve giren böcek bir şekilde imha edilecek kedi yemiş veya zehirlenmiş sonuç aynı.
Doğal olan kedının kerteleyı sahibi göstermeden farkedip yemesidir.
Ki benım kedılerımde yapıyor bısey dıyemem doğaları gereği .

Yorumu yapan kişi bizzat hayvanları aynı odaya kapatıp gösterıyor. Bence bu vahşet. Bir hayvanseverın , vicdanı olan bir bireyın yapmaması gereken bir hareket. Çünkü doğadakı her turlu canlının yaşamaya hakkı var.

Günah olmaz mı yaaa :KK43: Camı açtık çıkmaz mı kendi kendine?

Ben pek güle oynaya yaşayamam onlarla, herkesin bi fobisi vardır ya, ben sürüngenlerden tiksinirim... benim de fobim bu...
En aZından kertenkele biz 8. Katta oturuyrz gece giderlerden kırkayak çıkıyo eve:( evi ilaçlamak çözüm değil bahçeye bakım gerek

Yahu küçücük şey yemez sizi.
Biz bir ara eve giren kertenkeleyi çocukların ısrarıyla beslemiştik. Gelir yanımızda dolanır giderdi. Sonra kayboldu terketti bizi.
Çok tatlı hayvanlardır. Bırakın bir şey yapmaz.

Anlayamıyorum,konum Bilgi verilmeden taşınmış...
Ne anlamsız konular başlıklar bir derdim var kısmında yer alabiliyor, benimki taşınıyor...
Gerçekten çOk saçma...
Hadi yine taşınsın da bi kaç gün geçsin ben bi ne yapacağımı göreyim öğreneyim...
Çoğunluk o kısmı okuyor buraya bakan yok ki...

Koyde calisirken onlara da ders veriyordum. Bir arada yasamaya alismistik baya. Fen etkinligi yapiyorduk onlari gordukce hemen inceleme falan :KK70: Bi zararları olmuyor ya. :-)

Kızlar yatak odamın camları Fransız penceresi, önünde de Fransız balkonu var minik...
Bu yaz bir hevesle saksılar alıp domates salatalık biber ektim, pek güzel oluyor toplaması yemesi.
Az önce onları sulamak için perdeyi çekmemle üzerime bir şey zıpladı sonra da yere düştü... Yere düşen şeyin kertenkele olduğunu anlamam bi kaç saniye sürdü... Sonrasında korkuyla yatağın üzerine zıpladım ve hemen kocamı ve annemi aradım...
Bu gariban önce duvarla dolabın arasındaydı ama sonra kayboldu, kaçsın diye o pencereleri açık bırakıp odanın kapısının da altını kapayıp oradan çıktım ama ödüm koptu yani...
Canına kıymak istemem zaten henüz yavru ama evde o varken de yaşamak istemem zira çok tiksindim ne yapsak kızlar?
Eşim evi ilaçlayalım bu akşam otele gidelim dedi ama bilemedim ben.
Korkudan dudaklarım ve ayak parmaklarım uyuştu, bir akıl verin Allah aşkına...
Bu arada evimiz 3.katta site içinde... Yeşillikler arasında bazen görüyordum sitede ama 5 senedir buradayım hiç eve girmemişti daha önce
Bizim evede girmisti annemle komşumuz dolaplari falan cekmisti odayi resmen savas yerine cevirmislerdi baya uğraştan sonra yakalayıp dışarı atmıslardi. Bende olsam korkardim insanin elinde olmuyo. Ilaclamak istemiyosaniz eşiniz artik odayi kaldirip her yere bakip yakalicak:)

Doğal olan kedının kerteleyı sahibi göstermeden farkedip yemesidir.
Ki benım kedılerımde yapıyor bısey dıyemem doğaları gereği .

Yorumu yapan kişi bizzat hayvanları aynı odaya kapatıp gösterıyor. Bence bu vahşet. Bir hayvanseverın , vicdanı olan bir bireyın yapmaması gereken bir hareket. Çünkü doğadakı her turlu canlının yaşamaya hakkı var.
Nedense bana hiç tuhaf gelmedi hayvanları çok severim ama böcekten nefret ederim ondan empati kuramadım sanırımo_O

Bizim eve de girmişti. Zavallım açlık ve susuzluktan ölmüştü. Annemle üzülmüştük. Korkmanızı anlıyorum. Onların kimseye bir zararları yok.

Benim de kedilerim var. Hatta bahçede bazen böcek, kelebek vs. karşılaşınca bakıyorum kediler zarar verecek. Kedilerin ilgisini farklı yönlere çekiyorum. Ya da kedilerin onlara zarar vermesini önlüyorum. Sonuçta bütün canlıların yaşama hakkı var. Bilerek hiçbir canlıya zarar vermem. Hatta hiç unutmam bir gün kar yağmış. Hava buz gibi. Annemle balkonda donmak üzere bir sinek görüp eve getirmiştik. :-)
Yapismisti kertenkele ona dokunamazdim. Orda oldugunu bildikcede ben rahat edemezdim sanirim. 1 miktar icdan zabi cekmistim ancak bocek konusumda ayni seyi dusunmuyorum. Kediler evet sogal ortamlarinda degiller ancak dogasinda avlanmak var. Sinek bocek ne varsa kovalayip duruyolar. Boceklede bas bas basa biraktim avlayabilirse avlasin diye. :)

Yazık değil mı ya onunda canı var :110:
Benımde iki kedım var ve böyle canlılar evime girince benımkıler zarar verınce çok kızıyorum . Si,z bile isteye gösterıyormussunuz bide. Lütfen böyle yapmayın çok zararsız canlılar. Elinize alın asla ısırmaz. Elime alamıyorum dersen bır bardak kapat ustune altına kağıt koyup pencerenın ordan duvara koy .
Zararsiz biliyorum ama dokunamazdim. Bardakta ise yaramazdi cunku naylona yapismisti. Biraksam olucekti acliktan susuzluktan zaten. Hareket edebiliyo gidebiliyo olsa napardim bilmiyorum ama yapistigi icin kedime gosterdim.
Kendisi gordugunde kizmiyorum avlanmak dogasinda var yakaliyo yani evet benim gostermem tuhaf gelmis olabilir ama böcekten tiksiniyorum ve gitti sandigim bocekle 2-3 gun ayni odada uyumusuz. Gosterdim yakalasin diye. Gecende 4 cmlik falan bi çekirge yakalamis bizimki balkonda

Kızlar evin bi çok yerine karanfil kaynatıp koydum ve ondan beri hiç görmedim ufaklığı, dilerim çıkmıştır dışarı zarar görmeden

Back
X