Yatak odama giren kertenkele... Ne yapmam lazım kızlar?

Gecen sene yatagimin ayak ucundaki pufun icinde cikti yavru kertenkele. Kedim var iki tane. Bi tanesine gosterdim ve ikisinide odaya kapadim. Dahada gormedim. Benim buldugum naylona yapismis hareket etsede ilerleyemiyodu kediyle cozdum isi :) buyuk boceklerdede o kedimi kullaniyorum.. Ufaklarla ugrasmiyo ama buyuk oldugu zaman yakalıyo. Gecen kocaman ucan bi bocek girdi odaya korkuyorum esime soyledim yakalayamadi bocek dolabin arkasina girdi. 2 gun cikmadi. Sonra ciktiginda esime soylemeden kediyi koydum odaya kapi onunde bekledim. Yakaladi yedi valla :KK70:
Kafes dövüşü gibi geldi bana yaptığınız şey.

• Beğen
Reactions: H E
2984744258C34F738CCE89DF6E0A9275.jpg

Bu muydu gördüğün şey

Gecen sene yatagimin ayak ucundaki pufun icinde cikti yavru kertenkele. Kedim var iki tane. Bi tanesine gosterdim ve ikisinide odaya kapadim. Dahada gormedim. Benim buldugum naylona yapismis hareket etsede ilerleyemiyodu kediyle cozdum isi :) buyuk boceklerdede o kedimi kullaniyorum.. Ufaklarla ugrasmiyo ama buyuk oldugu zaman yakalıyo. Gecen kocaman ucan bi bocek girdi odaya korkuyorum esime soyledim yakalayamadi bocek dolabin arkasina girdi. 2 gun cikmadi. Sonra ciktiginda esime soylemeden kediyi koydum odaya kapi onunde bekledim. Yakaladi yedi valla :KK70:
Yazık değil mı ya onunda canı var :110:
Benımde iki kedım var ve böyle canlılar evime girince benımkıler zarar verınce çok kızıyorum . Si,z bile isteye gösterıyormussunuz bide. Lütfen böyle yapmayın çok zararsız canlılar. Elinize alın asla ısırmaz. Elime alamıyorum dersen bır bardak kapat ustune altına kağıt koyup pencerenın ordan duvara koy .

Saydam olan mi. Eğer oysa o sinekleri böcekleri yiyo, faydalı

Bunun biraz yeşillenmişi ama yine minikti
Korkmayın ya onlardan o kadar zararsızlar kı . Eve girdikleri gibi çıkarlar ve sizi ısırmazlar merak etmeyın . Bir daha girerse üstüne bardak kapat altınada kağıt at dışarı gitsin .

Umarım çıkar, şu an balkon kapısı açık ve içeri karanfil kaynatıp koydum...

Ve umarım evin başka bir yerine kaçmamıştır.

Açıkçası hem çok korktum ama daha ziyade tiksindim. Hiç böyle bir şey görmediğim için evimde daha önce...

Eşim çok korktuysan ilaçlayıp otele gidelim diyor ama bu da saçma çünkü şu an gittiyse yine gelebilir sürekli böyle mi olacak?

Bizim eve de girmişti. Zavallım açlık ve susuzluktan ölmüştü. Annemle üzülmüştük. Korkmanızı anlıyorum. Onların kimseye bir zararları yok.
Benim de kedilerim var. Hatta bahçede bazen böcek, kelebek vs. karşılaşınca bakıyorum kediler zarar verecek. Kedilerin ilgisini farklı yönlere çekiyorum. Ya da kedilerin onlara zarar vermesini önlüyorum. Sonuçta bütün canlıların yaşama hakkı var. Bilerek hiçbir canlıya zarar vermem. Hatta hiç unutmam bir gün kar yağmış. Hava buz gibi. Annemle balkonda donmak üzere bir sinek görüp eve getirmiştik. :-)

kediniz var hayvan sevıyorsunuz ama bir baska hayvanı öldürmek için yine hayvanınızı kullanıyorsunuz
çok ilginc geldı
doğal yoldan çözmüş arkadaş işi bunda ne tuhaflık var ki?sonuçta eve giren böcek bir şekilde imha edilecek kedi yemiş veya zehirlenmiş sonuç aynı.

doğal yoldan çözmüş arkadaş işi bunda ne tuhaflık var ki?sonuçta eve giren böcek bir şekilde imha edilecek kedi yemiş veya zehirlenmiş sonuç aynı.
zehirleme taraftarı da değilim
doğal yoldan olanı ya çekip gitmesini beklemek ya da peçete vs ile alıp dısarı atmak olabilir bence
kediye yedirmek değil.

Odaya girmeye korkuyorum şu an, acaba çıkmış mıdır?
Nerden anlarım ya da çıktığını

Kertenkele ben çok severim ama evde bende olsam istemem bir tane için ilaçlatmaya değmez bence o kaçmıştır bir daha görürseniz önlem alırsınız.böcekden daha sempatik bir hayvan ama fobisi olan için zor bir durum.

Kertenkele ben çok severim ama evde bende olsam istemem bir tane için ilaçlatmaya değmez bence o kaçmıştır bir daha görürseniz önlem alırsınız.böcekden daha sempatik bir hayvan ama fobisi olan için zor bir durum.
Uzaktan bence de çok güzel
Ama yeşil yeşil bana bakarken elim ayağım boşaldı resmen

zehirleme taraftarı da değilim
doğal yoldan olanı ya çekip gitmesini beklemek ya da peçete vs ile alıp dısarı atmak olabilir bence
kediye yedirmek değil.
Bazısı ne yapsan gitmiyor.fobisi olanda yakalayamaz zaten.benim fobim var mesela böcek girince eve ben evden çıkıyorum bu kadar korkan bir insanın onu tutup evden çıkarması imkansız.

Küçük hayvanlardan ben de inanılmaz korkuyorum. Ve bu korkumdan da nefret ediyorum. kendimi sürekli telkin ediyorum, ama olmuyor. Büyük kara sinekler vardır ya onlardan dahi inanılmaz korkarım. Hele ki bu canlı evimde olsa asla eve giremem. Bu kadar korkmama rağmen hiç bir canlıyı ne öldürdüm ne de öldürttüm. Evden giden ben oldum :)

Size yardımcı olamam ama ben korkumu nasıl yenerim belki sizler bana yardımcı olursunuz. Burada ki yorumları okuyunca kendime kızıyorum. Korkmayan insanlara gerçekten çok özeniyorum :(

Küçük hayvanlardan ben de inanılmaz korkuyorum. Ve bu korkumdan da nefret ediyorum. kendimi sürekli telkin ediyorum, ama olmuyor. Büyük kara sinekler vardır ya onlardan dahi inanılmaz korkarım. Hele ki bu canlı evimde olsa asla eve giremem. Bu kadar korkmama rağmen hiç bir canlıyı ne öldürdüm ne de öldürttüm. Evden giden ben oldum :)

Size yardımcı olamam ama ben korkumu nasıl yenerim belki sizler bana yardımcı olursunuz. Burada ki yorumları okuyunca kendime kızıyorum. Korkmayan insanlara gerçekten çok özeniyorum :KK43:
Ben henüz korku hem şok yaşadım bugün...
Sinekten böcekten korkmam ama o kertenkeleyi napacağız hiç bir fikrim Yok

Back
X