Yatak odama giren kertenkele... Ne yapmam lazım kızlar?

Cizi22

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
2.291
3.526
358
Kızlar yatak odamın camları Fransız penceresi, önünde de Fransız balkonu var minik...
Bu yaz bir hevesle saksılar alıp domates salatalık biber ektim, pek güzel oluyor toplaması yemesi.
Az önce onları sulamak için perdeyi çekmemle üzerime bir şey zıpladı sonra da yere düştü... Yere düşen şeyin kertenkele olduğunu anlamam bi kaç saniye sürdü... Sonrasında korkuyla yatağın üzerine zıpladım ve hemen kocamı ve annemi aradım...
Bu gariban önce duvarla dolabın arasındaydı ama sonra kayboldu, kaçsın diye o pencereleri açık bırakıp odanın kapısının da altını kapayıp oradan çıktım ama ödüm koptu yani...
Canına kıymak istemem zaten henüz yavru ama evde o varken de yaşamak istemem zira çok tiksindim ne yapsak kızlar?
Eşim evi ilaçlayalım bu akşam otele gidelim dedi ama bilemedim ben.
Korkudan dudaklarım ve ayak parmaklarım uyuştu, bir akıl verin Allah aşkına...
Bu arada evimiz 3.katta site içinde... Yeşillikler arasında bazen görüyordum sitede ama 5 senedir buradayım hiç eve girmemişti daha önce

Esin cözümü bulmus zaten
Günah olmaz mı yaaa :( Camı açtık çıkmaz mı kendi kendine?
kertenkele birsey yapmaz. köyde anannemin evinde her delikten cikiyorlar. güle oynaya yasio herkez mutlu mesut:halay:
Ben pek güle oynaya yaşayamam onlarla, herkesin bi fobisi vardır ya, ben sürüngenlerden tiksinirim... benim de fobim bu...

Günah olmaz mı yaaa :KK43: Camı açtık çıkmaz mı kendi kendine?

Ben pek güle oynaya yaşayamam onlarla, herkesin bi fobisi vardır ya, ben sürüngenlerden tiksinirim... benim de fobim bu...
Baska türlü biraz zor cıkartırsnz evden

Kertenkele degildir o suleymanciktir. Yazik hayvandan niye korktunuz ben cok severim yazlik yerlerin duvarlarinda hep olur. Zaten size yanaşmaz ki siz ona yanastiginizda kacar

Bizim eve de girmisti bir kere babam faraş küreğine alıp camdan bırakmıştı ama bunu siz yapamazsınız korkuyorsanız eşiniz falan alabilirse olur. Ya da otel mantıklı bir öneri

Kızlar yatak odamın camları Fransız penceresi, önünde de Fransız balkonu var minik...
Bu yaz bir hevesle saksılar alıp domates salatalık biber ektim, pek güzel oluyor toplaması yemesi.
Az önce onları sulamak için perdeyi çekmemle üzerime bir şey zıpladı sonra da yere düştü... Yere düşen şeyin kertenkele olduğunu anlamam bi kaç saniye sürdü... Sonrasında korkuyla yatağın üzerine zıpladım ve hemen kocamı ve annemi aradım...
Bu gariban önce duvarla dolabın arasındaydı ama sonra kayboldu, kaçsın diye o pencereleri açık bırakıp odanın kapısının da altını kapayıp oradan çıktım ama ödüm koptu yani...
Canına kıymak istemem zaten henüz yavru ama evde o varken de yaşamak istemem zira çok tiksindim ne yapsak kızlar?
Bu arada evimiz 3.katta site içinde... Yeşillikler arasında bazen görüyordum sitede ama 5 senedir buradayım hiç eve girmemişti daha önce
Bitkilerinizin yanına süt koyun. Kokusuna gidince pencereyi kapatırsınız. Tel taktırın ki bir daha giremesin.

Balkon kapılarına ve pencerelere tel taktırın
Gerçi benim heryerde tel olduğu halde yinede giriyolar en ufak yere sığıyolar

Bizde her akşam bi odadan çığlık sesleri :D
Esim yakalayip balkondan atiyo ama ben cok korkuyorum. Paranoyak oldum evde yerlere bakarak yuruyorum

Küçük timsah diyorum ben onlara:))) kıyamam çıkmıştır bence napcakki evde yaşamaz heryere bakın dicemde kucucuk cikmadysada bulamazsnz zaten esinizn dediği olsun bence ciktysa sorun yok evi ilaclatms olursnz.

Belki de çıkmıştır da bilemezsiniz ki

Anladığım fobiniz var zira o insana birşey yapmaz

Oğlum ve arkadaşları okul bahçesinde bulup oynuyorlardı onlarla

Yıllar önce ben çocukken annemin üçüncü kattaki şehir merkezindeki evine da gelirlerdi onların geldiği tarafta bahçe yoktu arka taraf bahçeliydi aslında

Hatta bir tanesi vazoya düşmüş çıkamamış boş vazo kimse görmemiş ölmüş orada yavrucak üzülmüştük

Çok korkuyorsanız ilaç dışında çözüm yok ya da akşam eşiniz gelince falan görebilirse atar dışarı

IMG_1377.webp

Benim evime de girmişti. Duvarlarda geziyordu. İlk başta korktum ama sonra böcekleri yediğini öğrenince kendisiyle iyi anlaştık
2 kere gördüm, ışığı açınca kaçıyordu zaten
Duvar dışında bir yerde görmedim

Kertenkele değildir o Süleymancıktır
Yaşadığım yerde ailemizin bir ferdi gibi oldular artık :)
Yazık ilaçlatmayın evinizi size hiçbir zararı olmaz

kertenkele için otele mi gideceksiniz :)

o sizden korkar kacar zaten

Gecen sene yatagimin ayak ucundaki pufun icinde cikti yavru kertenkele. Kedim var iki tane. Bi tanesine gosterdim ve ikisinide odaya kapadim. Dahada gormedim. Benim buldugum naylona yapismis hareket etsede ilerleyemiyodu kediyle cozdum isi :) buyuk boceklerdede o kedimi kullaniyorum.. Ufaklarla ugrasmiyo ama buyuk oldugu zaman yakalıyo. Gecen kocaman ucan bi bocek girdi odaya korkuyorum esime soyledim yakalayamadi bocek dolabin arkasina girdi. 2 gun cikmadi. Sonra ciktiginda esime soylemeden kediyi koydum odaya kapi onunde bekledim. Yakaladi yedi valla :KK70:

Gecen sene yatagimin ayak ucundaki pufun icinde cikti yavru kertenkele. Kedim var iki tane. Bi tanesine gosterdim ve ikisinide odaya kapadim. Dahada gormedim. Benim buldugum naylona yapismis hareket etsede ilerleyemiyodu kediyle cozdum isi :) buyuk boceklerdede o kedimi kullaniyorum.. Ufaklarla ugrasmiyo ama buyuk oldugu zaman yakalıyo. Gecen kocaman ucan bi bocek girdi odaya korkuyorum esime soyledim yakalayamadi bocek dolabin arkasina girdi. 2 gun cikmadi. Sonra ciktiginda esime soylemeden kediyi koydum odaya kapi onunde bekledim. Yakaladi yedi valla :KK70:
kediniz var hayvan sevıyorsunuz ama bir baska hayvanı öldürmek için yine hayvanınızı kullanıyorsunuz
çok ilginc geldı

Benim evde kedim Yok, zaten alerjim var kedi tüyüne...
Şimdi internette gördüm karanfil kokusundan tiksiniyormuş, suda kaynatıp bulunduğu odaya koyun kokusundan kaçar diyorlar, onu deneyeceğim inşallah gider

Back
X