Yaşam koçu tecrübesi olan var mı

Bir keresinde kahve içerken denk gelmiştim bir yaşam koçuna. Aramıza katılmak için rica da bulundu, elbette kabul ettik. Şaka maka en az uzman bir psikolog kadar anlıyordu hayat felsefesinden, insan psikolojisinden vs. Kendini geliştiren kişiler de yok değil ama genel olarak durum nasıldır bilmiyorum.

Bir ay sonraya vermesi iyi benim eski hocam ilk eğitimi aldığım temel seviyede ortalama 6 ay sonraya veriyor randevuyu yalnız on dakikada nasıl haritaya baktı anlamadım imkansız.
Astrologlarda medya maymunu olanlardan uzak durmak lazım ama Öner döşer hoca işinin ehlidir mesela Oğuzhan Ceyhan ve ekolündekiler apayrı bir grup zaten karma astrolojiyi inananlar kaldırıyor benim gördüğüm sadece… dinçer hocanın dersleri iyi sayılır ama danışmanlık alanlarla çok fazla ilgilenmediğini duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Fakat yorumları on ikiden vurur

Benimde kuzenim psikolog,ama kendisi o kadar sorunlu ki.Zaten sorunlu bir ailede büyüdü onu anlıyorum,ama kendisine fayda sağlayan bir başkasına nasıl fayda sağlar diyede düşünüyor insan.
+1
O kadar eğitim, emek, zaman verilmiş ama hiç bir değişiklik yok..Garipsiyor insan..

Oha olaya gel. Zengin olmanın bugını bulmuşlar

Çok teşekkür ederim bu öneriler işime yarayacak

Benimde kuzenim psikolog,ama kendisi o kadar sorunlu ki.Zaten sorunlu bir ailede büyüdü onu anlıyorum,ama kendisine fayda sağlayan bir başkasına nasıl fayda sağlar diyede düşünüyor insan.
Benim çevremde de hep sorunlu tipler psikoloji okuyor neden böyle?

Benim çevremde de hep sorunlu tipler psikoloji okuyor neden böyle?
Psikolojiye giriş dersinde hoca gelip "hanginiz hayatınızda çözemediğiniz konular olduğunu, sizi kimsenin anlamadığını düşünüyor" demişti, sınıfın neredeyse %90'ı el kaldırmıştı. Her sene yaparmış bunu, psikoloji öğrencilerinin büyük bi kısmı psikolojik olarak sıkıntı yaşamış olanlar oluyor yani. Ha okurken çözer çözmez orasını bilemem ben çözemeyen taraftayım ama mesleğe girmedim şükür

Psikolog ve yaşam koçu öncelikle birbirinden çok ayrı kavramlar. Yaşam koçuna yönelmek için bir hedefe ihtiyacınız var. Yaşam koçları ne yazık ki size mentorluk yapamaz. Bir Yaşam koçu olarak size tavsiye veremeyeceğim için sadece farkı anlatabilirim Eğer sizin meslek seçme, kariyeriniz de yükselme veyahut ilişkilerinizde daha iyi olabilme gibi bir arzunuz ve bunu değiştirme isteğiniz varsa Yaşam koçu sizin enerjinizi doğru bir şekilde kullanmanız da sizin yanınızda olabilir ama yapacakları sadece bu kadardır ve doğrusu da budur. Sorunların çözümünde profesyonel bir destek arayaşınız mevcut ise bir psikolog gerçekten size iyi rehberlik edecektir. Saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…