• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Evlilik ve Çocuklar

s
Nerden tutsan elimde kaliyor konu
ayrica kizima annem hostes geceleri ucuyor yatilara da gidiyor o yokken baskalariyla kalmaktan korkuyorum gibi cumlelerin dedirtilmesi. Kesinlikle dedirtildi...Hakimin de ailemi arastirip yalnix oldugumu tespit etmesi uzerine yani annem babam yanimda degil kizkardesim yok. Kizimin babasi zonguldakta. Bu da inanilmaz etkili oldu. Ben sonradan almak istedim. Evlenince kendi ailem dahi karsi cikti vermediler.

elinizde kalmasin. Mahkeme isleri falan olmayinca insan yabanci kalabiliyor. Yine yazayim daha once yazdim. 12 yasinda oldugu icin o zamanlar kizima karari soruldu. Duzeni zonguldakta oldugu icin orda kalmayi ve dogal olarak babasinda kalmayi istedigi icin baba calismasa bile cocugun istegi ve duzeni bozmamak adima velayet babaya verilebiliyor. Anne de bakmakla yükümlü kılınıyor. Ayni sehirde yasasak ve duzeni bozulmasa idi kizim iste o zaman baba calismadigi icin bana verilebilirdi. Burdaki cizgi cocugun istegi karari ve duzeni. Annenin de bakmakla yukumlu kilinmasi.
Onceki sayfalarda kizima zorla soyletildi mahkemede yazmistiniz

ben zorla söyletildigini dusunuyorum tabiki. yonlendirilip dedirtildigini. hakim ise pedagoga kizimin ne dedigine bakiyor sadece. 12 yasindaydi. Zorla veya yonlendirme veya aklina girme ne dersek işte. o dönem için babasinda kalmasi duzeninin bozulmamasi benim yatili kalma iş hayatim vssss tabiki söyletildi. Ama simdi 15 yasinda. Şu an kendi karari. Lisemi bitiricem universiteye ancak ki universtieye Ankara yı da dusunuyor. Istanbulu da. Aradan 3 yil gecmis. Kizim su an kendi istegiyle duzenini bozmuyor elbette. Ama 12 yasinda iken tabiki ogretilmistir etkilenmis yonlendirilmis zorlanmistir. Ben bunu cok sorguladim babasi inkar etti Kizim sessiz kaldi.

zorla veya değil. Sonucta pedagoga ne dedigine baktılar ve karar verildi. Hangi sartlar bunlari dedigi sorgulanmadi. Hukuk böyle işledi. Babasinin aciz adamin onu etkiledigi gercegini nasil gozardi edebilirim! Nafaka istendi ve baglandi cunku! Su an ise aradan gecmis 3 yil...gelmiyor işte istemiyorum diyor. Bosandiktan 7, 8 ay sonra almak istedim o da olmadi.

Hostesim istanbulda. Ayda iki kere gormeye gidiyorum.Simdilik kizimla duzenimiz bu. Bir de istanbula yanima gelmesine ziyaretime yani izin verilmiyor. Sadece ben gidip annemin evinde kizimi alip yanima bir kac gun kaliyorum. Yazlari tatile gitmeye yeni baslicaz. Babasi tarafindan bu da yasaklanmisti. Babasi izin vermedigi ve ben de babasindan izin alamadigim için kizim da arada kalmak istemedigini soylediginden cikamiyorduk. Kizimin isteklerine beklentilerine gore evriliyorum. Duzen oturtmaya istanbuldan baska bir memlekete mekik dokuyup calisiyorum. Bu yaz ilk defa tatile cilabilecegimizi soyledi kizim. Babasiyla konusmus izin vermis babasi.
Sizi elestirmek asla haddim degil ama biraz sessiz birisimisiniz? Kızınızı gorme zamanlariniz mahkeme tarafindan belirlenmedi mi? Babasi ne hakla karisir?
Esinizin çocuğu içinde eger bir evde huzur isteniyorsa 2 tarafta mutlu olmali. Bu şekilde bir hayat uzun sureli olmaz bence

ilk cocugunuzu bıraktıgizi okudugumda icimden uzuldum elestirdim sizi. okudukça hak verdim ama...

ama bu konularda kim ne derde desin cocuk da ne derse desin bir sekilde herseyi zorlayip anne cocuk bir arada olmali bence. kiziniz simdi babayi tercih etse bile ilerde neden beni dinledin beni dinlemeyip almaliydin diyebilir.

ben kisa sureli eğitim icin sehir disina ciktim. hem hamileydim hemde kalacak yer sorunu vardi. 4 yasindaki oglumu goturdum ama orda fuzen kuramadim oglumda sıkıntı cekti. herkes istanbulda bırak dedi. hamilelikte vardi farklinbir sehirde hem krese bırak hem ise git zor olacakti biraktim. hamileydim yolda cok kasilmalarim oluyordu ama yine de en fazla iki haftada vir gittim. bazen her hafta gittim. bazen cocugin getirtilmesini sagladim.

tabi benimki daha ufak ama yine de zorlayın bence. esiniz ayni sehirde surekli cocuklarini gidip goruyorsa orda kaliyorsa sizin de her boslugunuzda gitmeniz gerekir bence.

bu evlilik icin ugrasacaginiza ayrilip kiziniza odaklansaniz daha iyi olur. yine ayri sehirde olursunuz ama daha cok gidebilirsiniz. yada kiziniz size gelebilir gibi.

birde eski esle konusup onlar eski esle birlikte buraya gelse. hem istanbulda daha rahat is imkanı bulabilir. uniye kadar cok kayip zaman var. unide belki istanbulda olsa bile sizle kalmak istemeyebilir. yurtta falan kalmak isteyebilir.

birde mazur görün ama eski esle bosanmanizda yeni esin katkisi oldu mu. bundan dolayi falan kizinizda bir tepki olmus olabilir mi.

daha gencsiniz su anki esinizle kalan vaktinizi de ziyan etmeyin. yine biri karsiniza cikar. belki yine cocuk sahibi olursunuz hatta.

gerilim olur tartisma ani da herkes herseyi soyler bunlar normal. ama sakinleşince sizi aramasi gerekirdi. demekki cok da deger vermiyor. hadi buyuk cocuk 2-3 yila size ayak bagi olmaz zaten. akillanir bu sekilde davranmaz ama daha geriden kucuk de geliyor. denge kuramiyorsa esiniz ilerde yine ayni sorunlar olur. birde esinizin eski esinde kalmasi falan garip degil mi

Siz çocuklarınızı elin herifleri için bırakırken o kocişleriniz kendi evlatları için sizi çok rahat bırakıyor!
Anlam veremiyorum, hiçbir duygum, hissim evladımı benden ayıramaz. Hayır yapamam. Allah da ayırmasın.
Milletin kahrını neden çekeyim? Kalırım evladımın düzeninin olduğu yerde mis gibi yaşarım çocuğumla.

ben yatilara gidiyorum. Bazen 3 gün olmuyorum bazen 5. Ve bu bir aylik duzende en az uc kere olabiliyor. Baska bakicilarla degil babasiyla kalmak isteyen ve bu sekilde kendini guvende hissedecegini soyleyen ve duzeninin bozulmamasini isteyen kizima hakim bile hak vermiski babasina velayeti verdi. Benim işim istanbulda babasi calismiyor. 3 yil sonra univeristede kizim.Para biriltiriyorum. Napiim isimi mi birakayim? Yoksa calisayim mi parami mi kazanayim da iyi sartlarda okusun. Uzun vaadede gerceklesecek bir yakinlik icin sabretmeyip isimi birakip kizimin yanina mi doneyim kisa vaadede birliktelik hemen gerceklessin diye. Gercek anneler ne yapiyor. Yorumunuzu bekliyorum
Gerçek anneler ne olursa olsun ergenlik çağına gelmiş kızıni babasına bırakmaz. Net.
Sorun sizde.

dönemem kızımın yaşadığı şehire...babası çalışmıyor. Kendime mesleğimi İstanbul'da buldum. Ailelerimiz zayıf maddi olarak. Parasız destek çıkamazlar. Kızıma nafaka yolluyorum. İşim iyi ve iyi kazanıyorum. Üstelik 3 yıl sonra üniversitede olacak para biriktiriyorum. 3 yıl sonra buraya okumaya geldiğinde parası hazır rahat okuması önemli değil mi.

işte bu detayı bilmediğimizden sizi yargıladık bence.
o zaman inş işleriniz düzene kavuşur kızınızla sağlıklı bir anne-kız ilişkiniz olur. ama bu adama ve oğluna kölelik etmeyin lütfen

dönemem kızımın yaşadığı şehire...babası çalışmıyor. Kendime mesleğimi İstanbul'da buldum. Ailelerimiz zayıf maddi olarak. Parasız destek çıkamazlar. Kızıma nafaka yolluyorum. İşim iyi ve iyi kazanıyorum. Üstelik 3 yıl sonra üniversitede olacak para biriktiriyorum. 3 yıl sonra buraya okumaya geldiğinde parası hazır rahat okuması önemli değil mi.
Yahu ne açıklama yaptırdınız konu sahibine. İstanbul’da ekmeğini kazanan, hem de iyi kazanan birine Zonguldak’a git deniyor yaaaa... Hayret ediyorum. Zonguldak’ta kızının rızkını nasıl kazanacak? Bu çocuk hep 15 yaşında mı kalacak? Üniversiteye gidince parayı kimden alacak?
Konu sahibi sizin yerinize bunları düşünmüştür emin olun. Yazdıklarından cahil biri olmadığı aşikar.
Yok annelik bunu gerektirir, şunu gerektirir. Hayır efendim bazen de başka şey gerektirir.

boş verin elin adamını ve oğlunu, ne halleri varsa görsünler. enerjinizi kızınıza saklayın. daha sık gidin. daha sık görüşün.

Onunda psykolojik olarak sarsildignii unutmamak lazim. Sizin acinizdanda zor ama o cocugun acisindan dahada zordur. Babasi, yani esiniz hatali uyarmadigi icin, belkide bas edemiyordur.

Arkadaşlar ben senin yerinde olsaydım boyle yapardim diyebilmek için sadece boşanma durumunu göze almamanız gerekiyor her şartta kendinizi onun yerie koymaniz gerekiyor. 3 gün evde olmuyorum bir ay içerisinde bazen daha fazla diyor. Hanginiz evladinizi 3 gün yalnız bırakabilir yada bakiciyla 3 gün bırakabilir. Havadan konuşmak ne kolay. Işsiz bir baba varken işi mı bıraksaydı. Kime el açacaklardı. Hem kızının hasretine dayanan hem kızının kızının maddi ihtiyaçlarını karşılayan bir anne var karşınızda.

Konu sahibi kimseye anneliğini sorgulamasına izin verme lütfen. Evliliğin konusunda asla yorum yapmam çünkü bunu yaşayan sensin en doğru kararı sen verirsin evladın ile verdiğin gibi. Yanlış yaptığın yerler varsa zaten düzeltirsin. Konuşmalarından gayet kendini iyi ifade edebilen biri olarak görüyorum. Dertlesmek için konu acmissin ama konu insanlarin seni oturduğu yerden taşlamaya dönmüş. Lütfen saygı çerçevesinde verilen cevapları degerlendir ve kendini üzme. Eminim sen kızından ayrıldığın icin yeterince uzuluyorsundur

Gerçek anneler ne olursa olsun ergenlik çağına gelmiş kızıni babasına bırakmaz. Net.
Sorun sizde.
gercek anne ne demek ya. cok had asan bir yorum olmus.

ilk basta bana da garip geldi kizini birakmasi ama okudukca anlasiliyor.

her ne olursa olsun gercek anne yalan anne burdan bilemezsiniz. o en azindan 12 yasina kadar cocugunu buyutmus yaninda. biri de ciksa size dese bebeginiz ufak ama birakiyorsunuz gercek anne cocugunu birakip ise gitmez dese ne dusunursunuz.

en iyi anne benim psikolojisine girip ahkam kesmemek lazim. herkes icin benim icin de gecerli.

Ben sizi haksız buldum hep para para demişsiniz annesiz büyüyen bir fidan var orda sizinkonunuz evlilik değil kızınız olmalı gelmedi deyip işin içinden çıkamazsınız demekki yeterli sevgiyi verememişsiniz sizi kınıyorum elin adamına verin osevgiyi

işte bu detayı bilmediğimizden sizi yargıladık bence.
o zaman inş işleriniz düzene kavuşur kızınızla sağlıklı bir anne-kız ilişkiniz olur. ama bu adama ve oğluna kölelik etmeyin lütfen
keşke detayları bilmeden de yargılayıcı olmasa insanlar. Çözüm önerileri sunmak yanlışları hataları göstermek daha olumlu yaklaşım. Teşekkür ederim.

Ben sizi haksız buldum hep para para demişsiniz annesiz büyüyen bir fidan var orda sizinkonunuz evlilik değil kızınız olmalı gelmedi deyip işin içinden çıkamazsınız demekki yeterli sevgiyi verememişsiniz sizi kınıyorum elin adamına verin osevgiyi
Benim kızım kınamadı ve asla bana kınadığını da söylemedi. Ailem de kınamadı. Şartlara göre süreç evrildi sadece. Siz neden kınıyorsunuz?

Arkadaşlar ben senin yerinde olsaydım boyle yapardim diyebilmek için sadece boşanma durumunu göze almamanız gerekiyor her şartta kendinizi onun yerie koymaniz gerekiyor. 3 gün evde olmuyorum bir ay içerisinde bazen daha fazla diyor. Hanginiz evladinizi 3 gün yalnız bırakabilir yada bakiciyla 3 gün bırakabilir. Havadan konuşmak ne kolay. Işsiz bir baba varken işi mı bıraksaydı. Kime el açacaklardı. Hem kızının hasretine dayanan hem kızının kızının maddi ihtiyaçlarını karşılayan bir anne var karşınızda.

Konu sahibi kimseye anneliğini sorgulamasına izin verme lütfen. Evliliğin konusunda asla yorum yapmam çünkü bunu yaşayan sensin en doğru kararı sen verirsin evladın ile verdiğin gibi. Yanlış yaptığın yerler varsa zaten düzeltirsin. Konuşmalarından gayet kendini iyi ifade edebilen biri olarak görüyorum. Dertlesmek için konu acmissin ama konu insanlarin seni oturduğu yerden taşlamaya dönmüş. Lütfen saygı çerçevesinde verilen cevapları degerlendir ve kendini üzme. Eminim sen kızından ayrıldığın icin yeterince uzuluyorsundur
uzun uzun ne güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim.

Onunda psykolojik olarak sarsildignii unutmamak lazim. Sizin acinizdanda zor ama o cocugun acisindan dahada zordur. Babasi, yani esiniz hatali uyarmadigi icin, belkide bas edemiyordur.
cocuğa da elbette üzülüyorum üzülmez miyim. Daha önce de yazdığım gibi, beklentiler hayaller istekler çakışıyor tabiki. Bunu benim esimin desteği olmadan yönetebilmem çok zor. Heleki eşimin verdiği tavır, konuyu "oğlun mu ben mi" şeklinde aşağılık bir platforma çekmesi, tarzı, acizliği vs...tarifsiz...ben o evde kalıp baba-oğulu ayıracak küstürecek entrikalara girip oyunbozanlık yapmaya çalışmadım. Sustum. Hatta sustuğum için ev bekar evine döndü bence. Evde kalıp inatlaşıp kinle nefretle oğluna veya kendine sataşip huzursuzluk da çıkarmadım. Varsa sıkıntım anlatmaya çalıştım.Adam anlayamayacak kadar yetersiz ve kapasitesiz. Böyle bir adamı onun oğlu için değil, ikimizin ortak evladı da olsa, problemlere böyle aciz ve aşağılık yaklaştığı için elbette terkederim. Bakın günler geçti. Gün geçtikçe dışarıdan bakmaya başladım olaylara. Kıt bir zihniyetle başedemem ben.

Back