• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşam koçu olan var mı ?

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.297
1.141
83
32
iyi günler arkadaslar kardesim yaşam koçluğu için eğitime gitmeyi düsünüyor. Yaklaşık 15 bin kadar para gerekiyormuş bunun için. Büyük bir ilde bir hastanenin başhekimi tanıdığımız. Sertifikayı alınca gel sana yönlendirme yaparım demiş. Aranızda yaşam koçu olan var mı? Nasıl bir meslek internetten iyi para kazandığına dair yorumlar var ama tabi sanırım biraz adının duyulması ile ilgili bir durum bu. Sizce değer mi? Kardeşime o parayı borç olarak ben vermeyi düsünüyorum bu arada. Bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi?

15 bin lira sermaye verip daha para garantili işler yapabilir bence. 15 bin lira verecek ve elinde avucunda olan şey bir hiç. Diploma yok, materyal yok vs vs...sadece baş hekimin 'ben sana insan yonlendiririm' vaadi var🙄🙄
Bence böyle işler zengin işi. Zenginsen ve zengin bir çevren varsa denenebilir. Para parayı çeker cunku. Ama orta halli bir insan , hatta 15 bin lirayi bile ablasindan alacak bir insan onca zengini nasıl bulacak ki? Lüks bir ofisi mı olacak,davet edebileceği? Güzel yerde kiralar zaten kurs parasından çok. Peki zenginlerin evine mı gidecek seans için? Demezler mi 'İETT otobüsüyle geldi , kendine hayrı yok' diye?
Yani o kesimde bir baslangic çok zor... Orta halli kesim desek, insanlar delirmedikce psilologa gitmiyorlar,orta halli insan yaşam koçuna mı gidecek?
Bir ihtimal online yoldan şansını deneyebilir ama bilmiyroum...
Tanıdığım yaşam kocuna gelince, bir tane vardı. Eski çalıştığım yerde amirimin ev arkadaşı. Amirim yoga eğitmenligi eğitimi alıyordu , hatta beni öğrencisi yapmıştı, iş çıkışları ücretsiz yoga öğretirdi. O mesela istifa edip başka şehirde ormanın içinde yoga kampları düzenleyecek kadar bir hayat kurdu kendine.
Onun ev arkadaşı da şirketten iki kıza yaşam koçluğu yapıyordu, eğitim sürecindeyken öğrencisi olarak. Ama sonra ne yaptı , çok bilmiyorum.

Denemeye deger diye dusunuyorum. Kolunda bilezigi olur. 15 bin cok bi para degil.
Hele pandemi doneminde online seansla yasam koclugu yapanlar çoktur.
Ben insanin asil meslegi disinda baska yeteneklerini de degerlendirmesinden yanayim. Mesela enstrüman calan ozel ders verir, matematik-dil bilen ayni sekilde. Aç kalmaz işsiz bile kalsa

15 bin lira sermaye verip daha para garantili işler yapabilir bence. 15 bin lira verecek ve elinde avucunda olan şey bir hiç. Diploma yok, materyal yok vs vs...sadece baş hekimin 'ben sana insan yonlendiririm' vaadi var🙄🙄
Bence böyle işler zengin işi. Zenginsen ve zengin bir çevren varsa denenebilir. Para parayı çeker cunku. Ama orta halli bir insan , hatta 15 bin lirayi bile ablasindan alacak bir insan onca zengini nasıl bulacak ki? Lüks bir ofisi mı olacak,davet edebileceği? Güzel yerde kiralar zaten kurs parasından çok. Peki zenginlerin evine mı gidecek seans için? Demezler mi 'İETT otobüsüyle geldi , kendine hayrı yok' diye?
Yani o kesimde bir baslangic çok zor... Orta halli kesim desek, insanlar delirmedikce psilologa gitmiyorlar,orta halli insan yaşam koçuna mı gidecek?
Tanıdığım yaşam kocuna gelince, bir tane vardı. Eski çalıştığım yerde amirimin ev arkadaşı. Amirim yoga eğitmenligi eğitimi alıyordu , hatta beni öğrencisi yapmıştı, iş çıkışları ücretsiz yoga öğretirdi. O mesela istifa edip başka şehirde ormanın içinde yoga kampları düzenleyecek kadar bir hayat kurdu kendine.
Onun ev arkadaşı da şirketten iki kıza yaşam koçluğu yapıyordu, eğitim sürecindeyken öğrencisi olarak. Ama sonra ne yaptı , çok bilmiyorum.
tesekkür ederim yorumunuz için

Denemeye deger diye dusunuyorum. Kolunda bilezigi olur. 15 bin cok bi para degil.
Hele pandemi doneminde online seansla yasam koclugu yapanlar çoktur.
Ben insanin asil meslegi disinda baska yeteneklerini de degerlendirmesinden yanayim. Mesela enstrüman calan ozel ders verir, matematik-dil bilen ayni sekilde. Aç kalmaz işsiz bile kalsa
tesekkür ederim :)

iyi günler arkadaslar kardesim yaşam koçluğu için eğitime gitmeyi düsünüyor. Yaklaşık 15 bin kadar para gerekiyormuş bunun için. Büyük bir ilde bir hastanenin başhekimi tanıdığımız. Sertifikayı alınca gel sana yönlendirme yaparım demiş. Aranızda yaşam koçu olan var mı? Nasıl bir meslek internetten iyi para kazandığına dair yorumlar var ama tabi sanırım biraz adının duyulması ile ilgili bir durum bu. Sizce değer mi? Kardeşime o parayı borç olarak ben vermeyi düsünüyorum bu arada. Bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi?
açıkçası yaşam koçluğu olayı benim gözumde şu televizyonda çok fazla fonksiyonlu mutfak aletleri satan kişiler gibi, yani bir inandırıcılığı yok.

yaşam koçluğu için de sertifikaya ihtiyaç duyulması bir acaip. seans verebilmeleri bir acaip. bunların hepsi zavallı psikologların meslek kanunları olmadığı için diye biliyorum. aile danışmanı, yaşam koçu, holistik terapici, butuncul enerjici.
hepsi farklı adlarla aslında psikologluk yapmaya çalışıyor.
yeni mezun psikologlar da işsiz geziyor.

açıkçası yaşam koçluğu olayı benim gözumde şu televizyonda çok fazla fonksiyonlu mutfak aletleri satan kişiler gibi, yani bir inandırıcılığı yok.

yaşam koçluğu için de sertifikaya ihtiyaç duyulması bir acaip. seans verebilmeleri bir acaip. bunların hepsi zavallı psikologların meslek kanunları olmadığı için diye biliyorum. aile danışmanı, yaşam koçu, holistik terapici, butuncul enerjici.
hepsi farklı adlarla aslında psikologluk yapmaya çalışıyor.
yeni mezun psikologlar da işsiz geziyor.
yani haklı olabilirsiniz ama böyle bir iş imkanı varsa insan değerlendirmek istiyor

kesinlikle, ben de 15.000 i ablasından alacağını okur okumaz, önce kendine bir yaşam kursun sonra koçluk yapar diye duşundum. altında luks arabayla, guzel ofisle, en az bir designer kıyafetle karşılaması lazım.
zengin çevreye hitap eden zengin mesleği.

Yanlış anlamayın fakat yaşam koçluğu modern zaman sahtekarlıklarından biri gibi geliyor bana. Nerede ben yaşam koçuyum diyen var anında uzaklaşırım şahsen. Bu tür faaliyetlerin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum hatta. Bulundukları sektörde bulunan ve işin eğitimini alan psikologlar veya doktorlara haksızlık çünkü. Bu alanlarda doğru düzgün bir yasal düzenlemenin bulunmayışından faydalanıyorlar.

Maalesef bu işler bahsedildiği gibi kolay değil. Çok iyi yerlerden eğitim almış, yüksek lisans yapmış psikologlar bile danışan bulmakta zorlanırken, ofislerini bir bir kapatırken kardeşiniz bir sertifikayla nasıl danışan bulacak? Umut vaat edenlere inanmayın bu eğitimleri tamamen para kapısı olarak görüyorlar. Gerçekten almak istiyorsanız üniversite onaylı eğitimlere bakın

kardeşiniz bu işi yapabileceğinden ne kadar emin ? insanlarla çok hassas bir iletişimde olacak çünkü.
bende denedim birinden koçluk almayı amacım kariyer odaklı koçluktu, kariyer yolumda nasıl ilerleyeceğime dair tüyo ve yönlendirmeler istiyordum.
konuyu "güç içinde"ye getirdi.
ben iş yerindeki sıkıntılarımı ev aradığım çözümleri danışmak isterken "güç içinde git kendin gibi konuş" tüyosu verildi.
e abi içimdeki gücü bende biliyorum amacım kontrolsüz kullanmamak. çevremdeki insanları doğru analiz edebilmekti.
kısacası soğudum ve bıraktım.
ve önerdiğim başka bir arkadaşım da fayda göremiyorum diyerek benzer nedenlerle bıraktı.
yani o diploma bir kapı açabilir elbette ama işi hakkıyla yapabilecek mi ? türlü çeşitli taleplere doğru yanıt verebilecek mi ? çünkü herkese özel çözümler üretmek ve yönlendirmek gerekli. bu kadar ince uğraşabilecek mi ?
bunları ölçsün tartsın derim.

ve internette artık her iş için çok para kazandırıyor yazıyor :)
gidin kolye yapımı yazın o da binlerce tl vaadeder.
hele böyle bir işe para için asla girilmez. insanların psikolojileri söz konusu. hep kendini geliştirmek sürekli eğitim almak zorunda.
ve ben temelde benzer prensiplerden - psikoloji vs - eğitimi olmayanların para kazanmak için bu tip işlere girmesine karşıyım.

Yanlış anlamayın fakat yaşam koçluğu modern zaman sahtekarlıklarından biri gibi geliyor bana. Nerede ben yaşam koçuyum diyen var anında uzaklaşırım şahsen. Bu tür faaliyetlerin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum hatta. Bulundukları sektörde bulunan ve işin eğitimini alan psikologlar veya doktorlara haksızlık çünkü. Bu alanlarda doğru düzgün bir yasal düzenlemenin bulunmayışından faydalanıyorlar.

evet senelerce eğitim alan kişilerin karşısında 1 yıllık sertifikalı insanlar. bence de haksızlık.

Başlığı Yaşam koçluğu diye okuyunca direk aklıma ponzi sistemiyle çalışan şunu ye iç şı kadar zayıfla kilo ver diyen herbalcılar geldi.
Bir sertifikayla neyin koçluğu olacak acaba? Hizmet alan insanlar hiç mi sorgulamayacaklar? Senin eğitimin alt yapın birikimin ne diye? Bana sağlam gelmedi açıkçası

Hiçbir yararı olacağını düşünmüyorum , aşçılık kurusuna gitse gerçekten eline bir iş imkanı gelebilir. Fakat bu kolay bir şey değil psikoloji, pdr , psikiyatristler bu işin ciddi eğitimini alıyor . Bir insana dokunabilmek adına yıllarını veriyor. Sertifika ile ne yapabilir emin değilim . Bence sermayeyi farklı bir alanda kullanın . Keza yaşam koçluğunu adında bir meslek grubu da yok.

Hiçbir yararı olacağını düşünmüyorum , aşçılık kurusuna gitse gerçekten eline bir iş imkanı gelebilir. Fakat bu kolay bir şey değil psikoloji, pdr , psikiyatristler bu işin ciddi eğitimini alıyor . Bir insana dokunabilmek adına yıllarını veriyor. Sertifika ile ne yapabilir emin değilim . Bence sermayeyi farklı bir alanda kullanın . Keza yaşam koçluğunu adında bir meslek grubu da yok.
+1
Aşçılık kursu fiyatlarını bilmiyorum ama en azından altın bir bilezik edindirir.

şahane bir fırsat olsaydı,
Herkes15 bini verir köşeyi dönerdi :)
Kardeşinizin karakterine uygun mu bu iş?
Kardeşiniz çok okur mu? Çok insan tanır mı? Cevresi geniş mi? Yabancı dili var mı? Sosyal medya yönetme becerisi var mı?
Spor yapıyor mu? Farklı hobileri deneme imkanı olmuş mu? Çok seyahat eder mi?
Bunlar sertifikayı aldığında beyne otomatik yüklenmeyecek, ama ihtiyacı olan şeyler.

Back
X