- 20 Ağustos 2015
- 6.536
- 15.757
- 248
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
- #21
Yaşam koçuna zenginler gidiyor hem de baya zenginler, hobi olarak parasını çöpe atabilecek olan türdekiler. Böyle bir çevresi varsa alabilir tabi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Myk tarafindan 2013te meslek grubu olarak kabul edildi.Hiçbir yararı olacağını düşünmüyorum , aşçılık kurusuna gitse gerçekten eline bir iş imkanı gelebilir. Fakat bu kolay bir şey değil psikoloji, pdr , psikiyatristler bu işin ciddi eğitimini alıyor . Bir insana dokunabilmek adına yıllarını veriyor. Sertifika ile ne yapabilir emin değilim . Bence sermayeyi farklı bir alanda kullanın . Keza yaşam koçluğunu adında bir meslek grubu da yok.
Aynen ascilik da 15-20bin civarında atanmadan once de arastirmistim ben de severim mutfağıBen Hacettepe üniversitesinden mezun olmuş hali hazırda yüksek lisans yapan ve aynı zamanda kamuda hizmet veren bir psikoloğum. Senelerdir kendimizi yırtmamıza rağmen ne yazık ki bizim bir meslek yasamız yok. Ve bu nedenle birçok uydurma meslek ortada fink atıyor. Yaşam koçluğu da bunlardan birisi bence. Bir insana dokunmak/ yardım etmek bir sertifika ile olsa inanın psikologlar/psikiyatrlar üniversite sınavında derece yapıp, senelerce okuyup, üzerine uzman yapıp, bir sürü para döküp kurslara katılmazdı.
Bu arada ben yemek yapmayı, yemeyi, yedirmeyi çok severim. bir mesleğim olmasa veya kendi mesleğimi icra edemesem ve elimde 15 bin sermaye olsa aşçılık/pastacılık/yemek kurslarına katılırdım inanın daha faydalı ve donanımlı olur
Lisans sırasında bir yardımcı doçentimiz vardı özel ofisinde psikolog olarak da çalışıyordu..emsalleri proftu ama o akademik gelişime değil kendi kişisel gelişimine para ve vakit ayırıyordu.Çok da danışanı vardı ki yardımcı.doç olmasına rağmen özel şoförü lüks sayılabilecek bir aracı vardı. " Bana gelen kişi görüşme sırasında yelken sporundan da bahseder ,özel bir ilgi alanından da ..benim o danışanımı anlayabilmem için konuştuğu şey hakkında bir fikrimin /bilgimin olması gerekir" derdiKardeşin hayatta ne görmüş ne yaşamış ta yaşam koçu olacak.
2500-7000 bandında çok verimli eğitimler duydum. Pilates eğitmenliği , astroloji eğitimi vs gibi. Ama 15.000 tl bana aşırı geldi. Üstelik çok kazanacağının garantisi de yokken.
Evet haklısınız, ben de giriş ve orta seviye astroloji eğitimi için fiyat araştırdığımda o fiyat aralıklarını öğrenmiştim. Eğitimin sonu yok gerçekten, ileri seviyeyi bitirsek, uzmanlık gerekicek. Ucu bucağı olmayan bir yol. Size de bu yolda çok başarılar dilerim. Benim de cok ilgi duyduğum bi alan.bu saydıklarınızda 2500-7000 bandı ancak giriş aşaması oluyor.
astrolojide sadece temel ve ileri seviye için 7000 civarı ödeme yaptım. keza bu süreçte ekstra atölyelere katıldım.
ileri seviyeden sonra horary (tek soru) astroloji eğitimine başladım. 1,5 yıl boyunca her ay 500 tl ödeyeceğim.
öğrenmek ve gelişmek için aldığım kitapların tutarlarına girmiyorum bile. çoğu temel kaynak yabancı dilde ve bazılarını yurtdışında ancak bulabildim. euro/dolar bazında ödedim.
astroloji danışmanı olmak için 15binden fazlasını harcamak zorundayım kendime. zira o işin içerisine de başka bir sürü konu giriyor. mesela bu sene gustav jung enst. den bazı dersler almayı planlıyorum, kişinin haritasındaki özellikler üzerinden daha detaylı analiz yapabilmek için.
ha hobi olarak bakan 3000 ile kurtulabilir.
pilates eğitimini de bir arkadaşım aldı. evet başlangıç için makuldü fakat o da eğitmen olmak istediği için çok daha fazlasını harcadı.
eğer bu işi yaparım diyorsa o zaman hep çok harcaması gerekiyor. çünkü bunların hepsi insana bire bir dokunan şeyler.
bizim ülkemiz bu gibi konulara "amaaan kolay para kazanma yolu" diye baktıkları için biraz yanlış şekilde giriyorlar sürece bence .
mesela iyi astrologlar şu an 1000 tl bandında danışmanlık veriyor ama emin olun hepsi minimum 4-5 sene yukarıda saydığımdan daha fzla eğitim alıp buna para harcamış insanlar..
bu yüzden konu sahibinin kardeşinin bakış açısını eleştirdim. çok kazandırıyor diyip 15binlik yatırımla kendisini yıllarını, emeğini, parasını çok fazla harcamış insanlarla bir anda aynı kefede bulacağını sanıyor. ama kazın ayağı öyle değil :)
Yukarida aradaki farkları yazmistim psikolog psikiyatrist ve yasam koçu ile.ilgiliyanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum.. bilen hanımlar beni bi aydınlatabilir mi?
yaşam koçu nedir,ne yapar? yani meslek tanımı nedir?
eğer diyet listesi yapıyorsa yasak,yapamaz diyetisyenlik veya tıp diploması yoksa...
psikoterapi yapıyorsa o da yasak yine aynı şekilde gerekli diploması yoksa...
o zaman ne yapıyor bu insanlar? nerden türedi bu ''meslek'' ??