Yaş Farkı Sorunsalı

konu sahibinin sorduğu soru ortada, yaş?
eğer deseydi ki, ya bu adamın şöyle şöyle açıkları var, 12 yıldır tanıyorum başından şöyle bir pislik geçti ama ben adama vurgunum falan dese, tamam hadi konu sahibinin canı yanacağı senaryolar üretelim de.
sorulan kısım yaş. adamı 12 yıldır tanıyor. bu aşamada konu sadece yaş ise bunun aslında ölüm kalım bir durum olmadığı savunuluyor.
yani savunulan şey dolandırıcıya olan aşkın meşrulaştırılması gibi bir durum niye oluşturuyorsunuz anlamadım.
arkadaş da zaten gayet güzel örnekler vermiş.
kaldı ki adam, kamuda mühendis ne olması bekleniyor? kendisi gibi bir memuru kullanacak olması ihtimali sizce de anlamsız değil mi? neyini kullanacak? kendisiyle eşit maaşını mı, ya da cinselliğini mi öyle olsa kendi yaşında birini zaten gayet rahat bulurdu.

Olumlu olumsuz senaryoyu da düşünüp yola çıkmak aklı başında insanların yapması gereken şeydir.

Siz nasıl olumsuz senaryoya karşı böyle uzunca antitez geliştiriyorsanız. Olumlu senaryoya karşı da yazılır sayfalarca.

Hayır anlamadığım beni niye alıntıladınız. Ben zaten 46 yaşında aklı başında insansın ne yapacağını bilirsin olumluyu olumsuzu düşün demişim.

Açıklamanız ile benim mesaj ne alaka ?

"pes yani ölümüne savunuyorsunuz" diye bir tepki cümlesi yazmışsınız da.
bu bana yaş konusunu ölüm kalım meselesi haline getirmiş türk kadınlarımızı anımsattı.
biz kadınlar olarak yaşadığımız erkeklere karşı bizi hep bazı konularda geri bırakan fikirleri aşmaya çalışmazsak bizi kimse bu bataklıktan çıkaramaz.
ve bu gibi düşüncelerin kökeninde de hep bu dayatmalar yatıyor.
bir 46 yaşındaki erkek çok güzel 32 yaşındaki kadınla evleniyor ama bir tersi olduğunda her türlü kötü senaryolar üretiliyor.
burda kaç kişi örnekler yazmış, yaşın bir önemi olmadığına dair. ama hala buna kulak tıkayıp üstüne başka senaryolar üretmek gerçekten artık hiç doğru gelmiyor

Tamam en haklı sensin. Beni tanımıyor ama niyet okuyuculuğu yapıyor aynı zamanda da önyargılardan bahsediyor

Yaptığın açıklamaların benimle de fikirlerimle de alakası yok. İçini boşaltacak yer arıyorsun belli de orası benim mesajımın altı değil.

Neyi savunup neyi savunmadığınla zerre ilgilenmiyorum. İçinden geçenleri yazmak için sanki ben onların tam tersini söylüyorum da sende benim görüşlerimi çürütmeye çalışıyormuşsun gibi davranmana gerek yok.

Yaz fikirlerini açıkça, biriyle tartışmadan veya onu yanlış şeyler söylüyormuşta sen de doğruyu savunuyorsun gibi göstermeye çalışmadan ifade edemiyor musun kendini ?

Konular yoruma açık. Varsa bir fikrin yaz. Yazmadığım ve düşünmediğim şeyleri söylemişim gibi lanse etme.

haklı olmak gibi bir kaygım yok.
ben konuya zaten yorumumu yazdım. sizi alıntıladım çünkü tepkinize yanıt vermek istedim
yazdıklarımız ortada burda hiç birimiz atomu parçalamıyoruz. evde vakit geçiriyoruz.
sizi alıntılamış olmama niye bu kadar takıldınız ben de onu anlamadım. siz fikrinizi yazmışsınız bende alıntılayıp fikir yazdım.
yani bu sitede gayet olağan bir durum, sıradışı bişey yapmadım yani :)
siz dışında da bir sürü kişiyi alıntılıyorum kimse böyle tepki vermiyor mesela

Reactions: JES
Mevzu alıntılamakmış gibi gösterip şimdi de böyle basit bir şeyden rahatsız olmuşum gibi açıklama yapıyor.

Yukarıda sizin yapmaya çalıştığınız şeyi açıkça yazdım tekrar okuyun. Anlayarak lütfen.

Kişinin kendi ilişkileri de aynasıdır bu arada. Böyle makul yazılarınız size de ışık olur umarım.

İyi günler

niyeti düzgün durmuyor. hani evleniriz. nasılsa emekli olacak maaş kartını alırım evde oturur kadında istediğimle yerim mantığında değilse bende neyim

ne yazdıysanız onunla ilgili cevap veriyorum. ekstra yazdıklarınızla ilgili inzivaya çekilip derin derin düşünmüyorum :)
evet ilişkilerimde yaş farkını gözetmiyorum doğrudur, ne yaşıyorsam burada da onu tavsiye ediyorum.
size de iyi günler

Reactions: JES
Öncelikle "kadın" bayan degil, çünkü biz nasil ki ona bay demiyor erkek diyorsak, karşılığı da kadındır.
Bu kadar korkmayin bunu söylemekten
Yakışıklı olması değil önemli olan, kadinlarla doğru iletisim kurabilmesi.
Belli ki o da yükselme, kendini gelistirme konusunda cok çalıştığı icin belki de ikili iliskilere odaklanamamis. Ama bence bu sekilde amaci cinsellik mi gibi bir soru sormaniz da yanlış. Niyeti bu olsa zaten belli ederdi diye düşünüyorum, sizi kötü niyetli olmakla da suclayabilir zira siz de iletisimde sorun yasiyorsunuz o da tecrübesiz. Yanlış anlaşmalara müsaitsiniz ikiniz de.
Bence is harici bir etkinlik yapin, en basitinden is çıkışı bir yerde birer kahve içip sohbet etmek gibi. Sohbet esnasinda gözlemleyin, hal ve hareketleri nasıl, kullandigi kelimelerden bile aslinda niyetini cozebilirsiniz. Yeter ki iyi analiz edin.
Bu kadar erkeklerden uzak olmanız da aslında büyük dezavantaj sizin acinizdan.

Arkadaşım polemiğe girmek banlanma nedeni. Banlanmanı istemem. Hatırlatayım dedim

Bu kadar olumsuz yorumları anlayamıyorum gerçekten hiç mi etrafınızda düzgün, naif erkek yok?

Konu sahibesi efendi, sessiz sakin biri demiş. Ben de mühendisim sessiz sakin, içe dönük insanlar tarafından tercih edilen bir meslek. Allah aşkına adamdan konu sahibesini kırbaçlayacak fantazi yapacak aurayı alıyor musunuz?

memur biri emekli olunca eline cücük kadar maaş kalıyor, adam hem mühendis hem maddi durumu iyi üst segment arabayla geziyor konu sahibesi sizce bu adamın 2000TLlik emekli maaşına ihtiyacı mı var?

Bir erkeğin bir kadını mal yerine koymadan, insan gibi sevmesi hepinize o kadar uzak geliyor ki türlü türlü senaryo üretmişsiniz. Sadece sevmiş olamaz mı?

Konu sahibesi görüşsün , baksın. Bu kadar.

Bence yakından tanımadan asla bilemezsin. Uygun yaşlarda evlenenler çok mu uyum içindeler, çok mu mutlular?
Benim de var tanıdığım bir çift aynı sizin gibi. uzun süredir de evliler.
Neden olmasın ki ?
hayat bu her şey olabilir yani.

Yas farkina pek takilmam aslinda ama 32 yasinda adamin bu zamana kadar hic kiz arkadasinin olmayisi ve ilk ciddi iliskisinin kendisinden 14 yas buyuk bir kadinla dusunmesi bana utopik geldi. Pek samimi bulamadim. Iyice tartin, gozden gecirin. Gonul kipirtisi kolay bulunan bir sey de degil bence. Yas dinlemez cogu zaman. Belki de cok nadir, guzel bir iliski yasarsiniz kimbilir. Ama her ihtimali dusunmekte fayda var. 3 yil 5 yil yasadigim guzellikler yanima kar kalir kafasinds biriyseniz neden olmasin. Ha bunu 3 5 yildan fazla iliski yasayamazsiniz kesin anlaminda soylemiyorum.ama yas farkinin kendini ozellikle hissettirecegi zamanlar o zamanlar olur bence.

Benim eşim de bilgisayar muhendisi ve evet daha içe donuk, çoook ilişkisi olmus biri degildi tahmin edebiliyorum. Ama 32 yaşinda HİÇ ilişki bana garip geliyor yakin cevremde hiç ilişkisi olmamiş 30 kusur yaşlarinda sadece 3 kişi var. 2 tanesi oldukça zeki, efendi,cevresinde sevilen
birilerii ama ikili iliskilerde problemliler, digerinin de farkli problemleri var arkadaslik edememe, işyerinde calişamama gibi...

14 yaş buyuk kadinla evlenen yakin cevremde kimse yok hatta erkegin buyuk oldugu 14 yaş fark olan bile pek yok. Cok zorlasam 1-2 tane belki bulurum.
Burada yazanlarin cevresinde de eminim ornek vermelik bikac tane anca çikar.
Yaygin bir durum değil yani.
O yuzden olumsuz senaryolar agirlikli oldu.

32 yaşında annesi ve ablası ile yaşayan bir adamın bilinçaltında kendinden büyük bir kadına ilgi duyması da olabilir konuya farklı bir bakış açısıyla bakarsak, bence iyi tanımalısınız karşınızdaki insanı aile yapısını iyi tartın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…