• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş Farkı Sorunsalı

Kesinlikle cok dogru 1 tespit yapmissiniz. Katilmamak elde degil. Demek ki toplum olarak koydugumuz kriterlerde 1 yanlislik var ki evlilik kurumu bu denli yiprandi. Bence artik reforme edilmesinin zamani geldi. Iste boyle boyle yeni dusuncelere alismak, alistirmak lazim.

Evlilik kurumunun yipranmasinin nedenleri arasinda yas faktoru mu var? Baglantiyi kuramadim.

Son mesajinizi az önce okudum o da iliskiler konusunda tecrübesizmis o yuzden direkt ciddi dusunceyle cikmis karsiniza
Aslinda bu da sorun?! Yani biraz birbirinize benziyorsunuz gibi (kadin erkek ilişkilerinde tecrübesizsiniz yani)
Böyle bir durumda o sizden anlayışlı olmanızı bekleyecek, siz ondan ilgi bekleyeceksiniz falan. Bilemedim son mesaja göre
Bence görüşün ortak faaliyetlerde bulunun ama hemen evlenelim.gozuyle bakmayin, anı yaşayın ve ilerisini yaşayarak düşünün demek isterim

Hanımlar herkese selamlar, araniza yeni.katildim aslinda siteyi uzun zamandir takip ediyorum ama yeni uye oldum. ben 46 yasinda daha evvel hic evlennemis bir bayanim. Kamuda memurum. Su sekilde bir durum var calistigim kurumda biri var. Kendisi ile kuruma ilk girdiginden bu yana yani 12 yildir tanisiyoruz. Kendisinin babasi kucukken vefat etmis. Annesi ve ablasi ile kalmis durumlari iyi oldugu icin pek bi ekonomik sorun yasamamis. Bu adam kuruma girdiginde universitede ogrenciydi bilgisayar muhendisligi okuyordu lise kpss ile atanmisti sonra okulunu bitirince gorevde yukselme sinavina girip kurum icindeki muhendislik kadrosunu kazandi. İse basladiginda 20 yasindaydi ve suan 32 yasinda. Azimli karakterli yalniz buyumus biri herseyi kendi yapan ailesinden destek almayan biri tanidigim kadari ile. Biz bu zamana kadar cok iyi arkadas olduk. Simdi sorun surda basliyor.
Bundan aylar evvel is yerindeki arkadaslarla emeklilik konusu acildi. Sira bana gelince bende bir iki seneye dilekcemi veririm zaten gunumde yilimda dolmus dedim. Olay burda koptu bi laf adamin kulagina gitmis. Hemen akabinde bana karsi hareketleride bir degisme oldu ve aradan bir kac hafta gectikten sonra benden randevu istedi once ne oldugu cok anlamasamda yuzyuze gelince uzun zamandir benden hoslandigini hatta bana karsi hoslanmanin da otesinde bazi duygular beslemeye basladigini soyledi. Ben tabi sok oldum ne diyecegimi bilemedim. Biraz kendime gelince kesinlikle olmaz aramizda kac yas var dedim. Kendisi israr edere yas farkini umursamadigini benim yasimi hic gostermedigimi.cok genc gosterdigimi soyledi(minyon oldugum icin gercektende yasimi gostermiyor ve kucuk duruyorum) neyse o gun onu reddettim ama cok israr ediyor. Cicek almalar manali manalo bakislar bana olan.yumusak davranislari surekli mesaj atip aramasi. Baslarda rahatsiz olsamda nerdeyse hic iliskim olmamasi ve hic evli olmamamdan dolayi fark ettim ki bende o adama alismaya baslamisim. Aramadigi zaman aklima geliyor mesaj atmadigi zaman onu dusunuyorum. Hatta gecenlerde ben msj attim. Konuyu kimselere anlatamiyorum da boyle arada kalmis bir vaziyetteyim ne yapacagimi sasirdim. Aradaki.yas farki cok fazla aileler asla istemez ki onlardan once biz nasil oluruz o daha gencecik ben ise orta yasta bir bayanim. Aranizda hic boyle bir durumla karsilasan biri var mi? Hanimlar lutfen bana bi akil verin ne yapabilirim.
Sert eleştiricem kusura bakmayın. 32 yaşındaki adamlar gnelde gencecik hatta 25 20 yaşlarında kızları istiyorlar 30 bile fazla geliyor onlara. İstisnalarda olabilir ama ciddi bir fark var yani çok saçma. Ya deli gibi körü körüne aşık olucak ya da niyeti kötü. Niyeti kötüyse karakteride kötüdür. Ama deneyebilirsiniz kalbinize güveniyorsanız kötü sonuçlandığında ayağa kalkacaksınız deneyim derim.

Sadece tecrubeli kadin fantazisi olsa iyi, daha bir suru ihtimal insanin aklina geliyor. 😬😬😬
Tecrubeden ziyade yaşça buyuk kadinlara kolay seks gozuyle bakip yonelen cok erkek var ama bu en basit ihtimallerden bir tanesi sadece.
Başka nedenler veya sıkıntılar da olabilir.
Yani ben olumlu bakmazdım açıkçası.
sadece maddi açıdan da değil, belki emekli olup gidince takıldığımızı çaktırmayabiliriz çalıştığımız kuruma diye düşünüyor, belki olgun kadın biraz deneyim kazanırım diyr düşünüyor da olabilir. Bin türlü ihtimal gelirdi aklıma. Çünkü 32 gerçekten çok genç bir yaş. Hani 45-55 olsalar neyse

Yani ben olumlu bakmazdım açıkçası.
sadece maddi açıdan da değil, belki emekli olup gidince takıldığımızı çaktırmayabiliriz çalıştığımız kuruma diye düşünüyor, belki olgun kadın biraz deneyim kazanırım diyr düşünüyor da olabilir. Bin türlü ihtimal gelirdi aklıma. Çünkü 32 gerçekten çok genç bir yaş. Hani 45-55 olsalar neyse

Maddi cikar oldugunu ben de dusunmedim hiç ama ben kacirmişim yani okudugumu unutmuşum konu sahibinin de neredeyse hiç ilişkisi olmamiş o yaşta, ben 32 yasinda adama garip diyordum(hic iliskisi olmadigi dogruysa) ... 😬 Şimdi yorum yapacak birsey bulamadim. Belki birbirlerine uygun olurlar.

Hanımlar herkese selamlar, araniza yeni.katildim aslinda siteyi uzun zamandir takip ediyorum ama yeni uye oldum. ben 46 yasinda daha evvel hic evlennemis bir bayanim. Kamuda memurum. Su sekilde bir durum var calistigim kurumda biri var. Kendisi ile kuruma ilk girdiginden bu yana yani 12 yildir tanisiyoruz. Kendisinin babasi kucukken vefat etmis. Annesi ve ablasi ile kalmis durumlari iyi oldugu icin pek bi ekonomik sorun yasamamis. Bu adam kuruma girdiginde universitede ogrenciydi bilgisayar muhendisligi okuyordu lise kpss ile atanmisti sonra okulunu bitirince gorevde yukselme sinavina girip kurum icindeki muhendislik kadrosunu kazandi. İse basladiginda 20 yasindaydi ve suan 32 yasinda. Azimli karakterli yalniz buyumus biri herseyi kendi yapan ailesinden destek almayan biri tanidigim kadari ile. Biz bu zamana kadar cok iyi arkadas olduk. Simdi sorun surda basliyor.
Bundan aylar evvel is yerindeki arkadaslarla emeklilik konusu acildi. Sira bana gelince bende bir iki seneye dilekcemi veririm zaten gunumde yilimda dolmus dedim. Olay burda koptu bi laf adamin kulagina gitmis. Hemen akabinde bana karsi hareketleride bir degisme oldu ve aradan bir kac hafta gectikten sonra benden randevu istedi once ne oldugu cok anlamasamda yuzyuze gelince uzun zamandir benden hoslandigini hatta bana karsi hoslanmanin da otesinde bazi duygular beslemeye basladigini soyledi. Ben tabi sok oldum ne diyecegimi bilemedim. Biraz kendime gelince kesinlikle olmaz aramizda kac yas var dedim. Kendisi israr edere yas farkini umursamadigini benim yasimi hic gostermedigimi.cok genc gosterdigimi soyledi(minyon oldugum icin gercektende yasimi gostermiyor ve kucuk duruyorum) neyse o gun onu reddettim ama cok israr ediyor. Cicek almalar manali manalo bakislar bana olan.yumusak davranislari surekli mesaj atip aramasi. Baslarda rahatsiz olsamda nerdeyse hic iliskim olmamasi ve hic evli olmamamdan dolayi fark ettim ki bende o adama alismaya baslamisim. Aramadigi zaman aklima geliyor mesaj atmadigi zaman onu dusunuyorum. Hatta gecenlerde ben msj attim. Konuyu kimselere anlatamiyorum da boyle arada kalmis bir vaziyetteyim ne yapacagimi sasirdim. Aradaki.yas farki cok fazla aileler asla istemez ki onlardan once biz nasil oluruz o daha gencecik ben ise orta yasta bir bayanim. Aranizda hic boyle bir durumla karsilasan biri var mi? Hanimlar lutfen bana bi akil verin ne yapabilirim.
size üzmek istemem ama pek iyi niyet yok karsitarafta 3 yada 5 yaş belki sorun teskil etmezdi ama 10 yaş riskli hiç kendinize bunu yapmayın yaşınızı göstermeye bilirsiniz ama aslını değiştiremezsiniz maalesef

Evlilik kurumunun yipranmasinin nedenleri arasinda yas faktoru mu var? Baglantiyi kuramadim.
Konunun ozune bakmadiginiz icin baglantisini kuramamissiniz sanirim. Simdiye kadarki "erkek yasca buyuk olmali", "aa hayir orta yasli kadin, genc erkekle evlenemez", bosanmis kadin bekar adamla olamaz" , "gencecik adam annesi yasinda kadinla mi ah vah vah" vb. Kaliplasmis toplumsal yaklasimlarda kirilmalar var ki evlilik kurumu, ulkemizde yerle 1 edilmis durumda veya halen edilmekte. Pek cok kisinin, omurluk olarak yola cikmadigini gormemek icin gozleri bagli olmak lazim. Sanirim siz bekarsiniz veya disaridan mutlu 1 evlilikle uzaktan bakmayi tercih ediyorsunuz.

Niyetinin cinsel amac eglence olgun kadin takintisi oldugunu sanmiyorum. Aslinda boylu poslu bayada yakisikli adam. Etrafinda baska bayanlar var ve daha da fazlasi olduguna eminim. Neden benim gibi biri diye soracagim. İyice bi ogrenmem lazim. Alacagim yanita gore bir sans vermeyi dusunuyorum ama arkadasca biraz yakin olalim bakalim ne olacak.

Bizim kurumda da kadının erkekten çok fazla yaş farkının olduğu bir çift var ki kadın öyle küçük de göstermiyor saçlar boyasız bembeyaz öyle çok bakımlı falanda değil ama çok mutlu görünen bir çift yaklaşık 11 yıldır da evliler yani neden olmasın ki önemli olan anlaşabilmek hem ne gençler gördüm ben kilolu bakımsız diğer taraftan orta yaşını geçmiş taş gibi kadınlar gördüm hem gönül sevdiğini güzel görür yaşa falan bakmaz bence denemeden bilemezsiniz hemen yarın evlenecek değilsiniz ya

Konunun ozune bakmadiginiz icin baglantisini kuramamissiniz sanirim. Simdiye kadarki "erkek yasca buyuk olmali", "aa hayir orta yasli kadin, genc erkekle evlenemez", bosanmis kadin bekar adamla olamaz" , "gencecik adam annesi yasinda kadinla mi ah vah vah" vb. Kaliplasmis toplumsal yaklasimlarda kirilmalar var ki evlilik kurumu, ulkemizde yerle 1 edilmis durumda veya halen edilmekte. Pek cok kisinin, omurluk olarak yola cikmadigini gormemek icin gozleri bagli olmak lazim. Sanirim siz bekarsiniz veya disaridan mutlu 1 evlilikle uzaktan bakmayi tercih ediyorsunuz.

Evlilik kurumunun bu hale gelmesindeki neden, artik demode bir kuruma donusmesi. Yasla ne alakasi var? Insanlar bugun daha ozgur ve cinselligi doyasiya yasiyor cogu. Cocuk gibi bir sorumlulugu da sirtlarina almak istemiyorlar ve bu sekilde evlilik demodelesiyor.

Asil yasli adamin kendisinden 30 yas kucuk bir kizla evlenmesi ve genc bir adamin kendisinden 30 yas buyuk bir kadinla evlenmesi yozlastirdi bu kurumu. Bu genclerin niyeti belli. Ask mi saniyorsunuz?

Ahlaksizlastik da tabii. Yas cok masum kaliyor bu yozlasmada.

Yani birde şöyle düşünmek lazım siz 60 yaşınıza geldiğinizde o 46 yaşında olacak ..fark çok fazla bence ..denemek istiyorsanız deneyin tabi ama evlilik düşünüyorsanız bu uzun vadelerde hesaba katmaniz gerekiyor..

Vallahi asıl size pes ölümüne savunuyorsunuz yahu.

Bari ortada bir fikir belirtin de konu sahibi yazdıklarınızdan etkilenip canı yanmasın..

Konu sahibi bence bir gözlemleyin. Hemen güvenmeyin, hemen de kestirip atmayın.

46 yaşında aklı başında kadınsınız. Kullanıldığınızı hissettiğiniz an önünüze bakın.
Ortadaki fikrimi çok net belirtitim hatta detayla bahsettim de siz anlamamışsınız. Ölümüne kadına vazgeç diyen zihniyetlere pes pess!!!
Nor:tavsiyemdir bir daha okuyun yazdıklarımı çok detaylı anlattım birkaç kez daha lutfen

Benim arkadaşım var evlendi eşi 10 yaş küçük.
Çok da mutlular iki de çocukları var. 15 yıllık falan evliler.
Ben yaş konularını şöyle değerlendiriyorum...erkek ve kadın 30un üzerindeyse fark falan kalmıyor.
Bence olabilir bir durum.
Sadece yaş farkı reddetmek için bir neden değil, tanımak lazım.
Sanki yaşları denk olanlar mükemmel çift tek dert bu sanki🤣 Karakter onemli olan mutluluklar o cifte❤

Yaş farkına yorum yapamıyorum, belki olabilir ama gerçekten hoşlanmışsa hiç mi sizi kaybetme endişesi duymamış.. emeklilik meselesi olmasa bile o kadar yıl içinde hayatınıza birileri girebilirdi, bu ihtimali düşünüp daha önce adım atması gerekmez miydi?

İlişkide yaş farkına karşı biri değilim ben de sevgilimden büyüğüm. Hiç evlenmemiş ve çocuksuz birisi olarak sorumluluklar işe boğuşan yaşıtlarınıza göre daha genç gösterdiğinize de eminim. Normal koşullarda sizden hoşlanması normal derdim. Ancak sizin emekli olabileceğinizi duyduktan sonra ilgi göstermesi mantıksal açıdan yaklaştığının kanıtıdır. Bunu göz önüne bulundurarak karar alın. Büyük olasılıkla düzenini kurup birikimini yaptıktan sonra sizden ayrılacaktır. Size mantıksal yaklaşan birisinin ortak çocuğunuz da olmadıktan sonra sizinle yaşlanacağını düşünemedim. Ama tabi ufak da olsa onun da çocuk istememesi muhtemel, niyetini ancak siz anlayabilirsiniz.

Back