- 12 Mart 2023
- 1.249
- 1.410
- 63
Çok güzel yazmışsınız amin her şey gönlünüzce gönlümüzce olsun inşallahBana da geliyor ara ara bu düşünceler. Haa kendime kalsa benim derdim evlenip yuva kurmaktan çok hayatımı paylaşabileceğim, her an yanımda olabilecek, sevip sevilebileceğim, hayallerimi onunla birlikte yapabileceğim, birbirimizin yanında huzur ve mutluluk bulduğumuz birinin hayatımda olmasını istemem mesela. Çok sıkıldım artık her şeyi tek başıma yapmaktan, mutluluklarımı, aktivitelerimi biriyle paylaşamamaktan.
Ama artık çevremdeki 2000'li nesil bile evlenme teklifi alıp söz, nişan, nikah işlerine başlayınca benimde modum düşmüyor değil. Benden küçüklerin ilkokula giden çocuklarını görünce, ailecek gezip tozan, eğlenen, mutlu çiftleri görünce özeniyorum. Yalan yok bazı şeylerin gerçekten yaşı var. Biz kendimizi avutmaya çalışıyoruz burada artık evlilikler 30'dan sonra oluyor, 40 yaşında bile hamile olan var diye ama bence her şey yaşında güzel. Bana kalsa 28'de evlenip eşimle doya doya 3-4 sene gezmek tozmak, birbirimizin keyfini çıkarmak sonrasında çocuk yapmak isterdim. Ama şu an o ihtimal azalıyor. 35'te evlensem bile hadi 2 yıl gezsem tozsam 37'de hamile kalmaya çalış 38'de hamile kal 40'a dayandı yine yaş :) O yaştan sonra çocuk büyütmek için güç ve sabırda azalıyor. Ama kısmet bu işler ne yapalım. Bizimde böyle olmalı demek ki. Tabi bu bazı dönemler daha yoğun oluyor bazı dönemler çok umursamıyorum. Sizde şuan hassas olduğunuz bir dönemdesiniz muhtemelen.
Dua edelim bol bol. İnşallah bizimde karşımıza "iyi ki bu zamana kadar başkaları ile olmamış ve iyi ki o olmuş, şimdi olmuş" diyebileceğimiz kişiler çıkar karşımıza.
Karakter ve şans bence yapı olarak kurnaz akıllı ve işini bilen kolay kandırılmaz. Güzel olup saf iyi niyetli olursan dediğin gibi üzerler. O yüzden karakter kaderdir derler. Çok doğru bu sözNasip ama biraz da ya misal kimi süslenir gezer şansına birini bulur ,kimi süslenir gezer ayağına b.k bulaşır adını çıkarırlar koca bulmak için kapı kapı geziyor diye aramakla bulunmaz derler ama her bulanda arayanlar derler
Evet maalesef.Baskıların çok olduğu bir dönemdeyim.Bana da geliyor ara ara bu düşünceler. Haa kendime kalsa benim derdim evlenip yuva kurmaktan çok hayatımı paylaşabileceğim, her an yanımda olabilecek, sevip sevilebileceğim, hayallerimi onunla birlikte yapabileceğim, birbirimizin yanında huzur ve mutluluk bulduğumuz birinin hayatımda olmasını istemem mesela. Çok sıkıldım artık her şeyi tek başıma yapmaktan, mutluluklarımı, aktivitelerimi biriyle paylaşamamaktan.
Ama artık çevremdeki 2000'li nesil bile evlenme teklifi alıp söz, nişan, nikah işlerine başlayınca benimde modum düşmüyor değil. Benden küçüklerin ilkokula giden çocuklarını görünce, ailecek gezip tozan, eğlenen, mutlu çiftleri görünce özeniyorum. Yalan yok bazı şeylerin gerçekten yaşı var. Biz kendimizi avutmaya çalışıyoruz burada artık evlilikler 30'dan sonra oluyor, 40 yaşında bile hamile olan var diye ama bence her şey yaşında güzel. Bana kalsa 28'de evlenip eşimle doya doya 3-4 sene gezmek tozmak, birbirimizin keyfini çıkarmak sonrasında çocuk yapmak isterdim. Ama şu an o ihtimal azalıyor. 35'te evlensem bile hadi 2 yıl gezsem tozsam 37'de hamile kalmaya çalış 38'de hamile kal 40'a dayandı yine yaş :) O yaştan sonra çocuk büyütmek için güç ve sabırda azalıyor. Ama kısmet bu işler ne yapalım. Bizimde böyle olmalı demek ki. Tabi bu bazı dönemler daha yoğun oluyor bazı dönemler çok umursamıyorum. Sizde şuan hassas olduğunuz bir dönemdesiniz muhtemelen.
Dua edelim bol bol. İnşallah bizimde karşımıza "iyi ki bu zamana kadar başkaları ile olmamış ve iyi ki o olmuş, şimdi olmuş" diyebileceğimiz kişiler çıkar karşımıza.
Bence nasip çok önemli mesele ama kurnaz ve akıllı olmak da önemli şu devirde haklısınız birde süslenip nereyi gezip de buluyor bunlar yaKarakter ve şans bence yapı olarak kurnaz akıllı ve işini bilen kolay kandırılmaz. Güzel olup saf iyi niyetli olursan dediğin gibi üzerler. O yüzden karakter kaderdir derler. Çok doğru bu söz
Takmamaya çalış birazcık sosyal hayatını geliştirEvet maalesef.Baskıların çok olduğu bir dönemdeyim.
Karakter meselesi mi şans mı bilmiyorum artık orasını. Ama geneli kurnaz şımarık işini bilen kızlar. Böyleleri seviliyor demekki. Ben yapı olarak ağır başlı biriyim. Hatta bir tanıdık cilveli olmadığım için bulamadığımı söylemiş annemeBence nasip çok önemli mesele ama kurnaz ve akıllı olmak da önemli şu devirde haklısınız birde süslenip nereyi gezip de buluyor bunlar yahadi gözüne bir çocuğa kestiriyor çocuğu nasıl ikna ediyor burada da araya nasip faktörü giriyor işte ne kadar arasan da gezsen de bulsan da o bulduğunu elde etmek için nasibinde sana yardım etmesi gerekir
Ne sessiz sakin kadınlar var.cok kilolu, engelli kadınlar var.bu konularda hiçbir teorinin, akıl yürütmenin, genellemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.tamamen kısmet.hepimizin belli bir payı var işte.çocuk işi de böyle.Bence nasip çok önemli mesele ama kurnaz ve akıllı olmak da önemli şu devirde haklısınız birde süslenip nereyi gezip de buluyor bunlar yahadi gözüne bir çocuğa kestiriyor çocuğu nasıl ikna ediyor burada da araya nasip faktörü giriyor işte ne kadar arasan da gezsen de bulsan da o bulduğunu elde etmek için nasibinde sana yardım etmesi gerekir
Banada çevreden iş arkadaşlarım vs hep çok beğenir güzel olduğumu derler ama yok ilişkim yalnızım adayda yok kimseylede tanışamıyorumGüzelliğim vardı. 20 li yaşlarda dakikalarca kendimi izlerdim. Gayet güzel bir kızdım. Okulda doğru kişi çıkmadı. Sonrasında atanmak içün yıllar geçti. Şuan yaş 32 eski güzellik yok.
Geziyorum,kitap ve gezi kulüplerine üyeyim .Teşekkür ederim.Takmamaya çalış birazcık sosyal hayatını geliştirat kulübü tenis vs yazılsanız hafta sonları için gitseniz güzel olur bence bunu bir düşünün atanmış öğretmen birinin bir tık daha avantajı yüksek olur mutlaka bakımlı güzel gezin ️
Öğretmenim üzülmeyin lütfen ve etrafınıza bakın sizi beğenen birileri olacaktır insanlara şans verin ve evlenmek istediğinizi dile getirin kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Eminim güzelsinizdir. İnşallah gönlünüze göre birisi çıkarMerhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.
Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.
Sizi anlıyorum. Insan belirli bi yaştan sonra ne kadar güzel olursa olsun o genclik olmayacak diye hissediyor. Ben 45 yasindayim. Bundan mesela 6 sene once ki fotoğraflarima baktıgim zaman ne kadar gencmisim diyorum. Ne kadar bakim yaparsak, ne kadar yasimizi gostermesek göstermeyelim sonucta her geçen gun genclilikten biraz gidiyor.Merhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.
Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.
Hiç öyle düsünmeyin ben de öğretmenim bakımlı, sosyal ve girişken bir insanım. Çevremdeki herkes auramın yüksek olduğunu söyler hatta görüştüğüm insanlar da söylüyor ama gel gör ki yaş 36 hala bekarım nasip olmayınca olmuyor..Benden küçük kardeşim evlendi çocuğu 8 yaşında ve şu ara kucağımda büyüyen kuzenler evlenme hazırlığı yapıyor gerçekten çok zor insan kendini eksik kusurlu hissediyor ya da toplum tarafından hissttiriliyoruz çok zor Rabbim yüreğimize göre insanlarla güzel bir evlilik nasip etsinMesela atanıp atanmamış olmak değil benim için yaş meselesi.Evet,atandığınızda ekonomik olarak daha özgür oluyorsunuz ama evlilik bununla alakalı bir şey değil bence.
Aura meselesi.
İnanın güçlü olacağım diye kadınsı tarafımı yok saymışım.
Bir tane de at külubune üye olun benceGeziyorum,kitap ve gezi kulüplerine üyeyim .Teşekkür ederim.
Yani şimdi birinden hoşlansak gidip nasıl cilve yapacağız yahu adamın tepkisini bilemeyiz kiKarakter meselesi mi şans mı bilmiyorum artık orasını. Ama geneli kurnaz şımarık işini bilen kızlar. Böyleleri seviliyor demekki. Ben yapı olarak ağır başlı biriyim. Hatta bir tanıdık cilveli olmadığım için bulamadığımı söylemiş annemeişve cilve önemli demekki
ben de taktik değil nasip işi diyorum ya zatenNe sessiz sakin kadınlar var.cok kilolu, engelli kadınlar var.bu konularda hiçbir teorinin, akıl yürütmenin, genellemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.tamamen kısmet.hepimizin belli bir payı var işte.çocuk işi de böyle.
Nasip işi de değil ben konuyu çözdümben de taktik değil nasip işi diyorum ya zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?